Skynda långsamt

    
Lite världsliga saker, som ett utslitet batteri på en dator kan få timmar att snabbt försvinna genom att bara vänta. Min käre vän, "MacBook Air", av modell sent 2010,  har använts mycket flitigt sedan den inköptes
och har troget följt mig både hemma och på alla resor jag gjort under åren.
Många resor har det blivit och många länder har vi besökt och vi har alltid varit goda vänner.
Men för ett par veckor sedan när vi just kommit till Thailand blev det påtagligt att något inte var helt ok. Jag blev en aning orolig och noterade att batteritiden blev kortare och kortare för varje dag och på slutet höll det sig laddat max i en timme.  (En varning kom  upp om att batteriet snarast borde bytas.)
Fullt förståligt eftersom datorn använts väldigt mycket under fem och ett halvt år och givetvis skulle batteriet bytas.
Glad i hågen och med hopp om ett raskt batteribyte ringde jag till "Applebutiken" i Täby centrum för att beställa tid. Efter 40 minuter fick jag hjälp och fick veta att ett batteribyte kunde bli utfört på plats och blev sedan kopplad till supportavdelningen för just tidsbeställning och där det blev ytterligare 30 minuters väntan.
Envis är jag och tålamodet kan behöva tränas uppp så jag väntade.
Men när det väl blev min tur alla tider var slut på "Genius Bar" som det så vackert heter. 
Och nya tider presenteras en gång per dag, på morgonen. Tänkte att jag kunde fått beställa en tid idag och var rakt in på butikens hemsida för att klicka i en tid. Men icke! Till "Alpplebutiken" i Väla, Helsingborg kunde jag få komma i veckan, men tll Täby verkade det omöjligt. Hat nu tittat 10 gånger idag efter lediga tider...Inhgen lycka.
Alternativet till Täby och Applebutiken är någon av de andra auktoriserade "Appleförsäljarna" som Digital Inn som finns på flera platser i Stockholm så nu kör jag med dubbelspel och hoppas på att under morgondagen åtminstone kunna beställa en tid.
Min MacBook är i övrigt i perfekt skick och ett batteribyte för ett par tusen kronor inklusive jobbet gör att jag förhoppningsvis kan använda och ha glädje av min "vän" i kanske  tre år till.
Och att köpa en ny MacBook för mellan 13000 och 15000 kronor känns inte som mitt förstahands val just nu.
Så jag fortsätter med envisheten och hoppas den ger resultat för jag vill inte heller lämna in datorn för batteribyte utan vill att set ska ske när jag väntar. Tid att vänta på plats har jag också.
 
Min käre "vän" som är uttröttad...
men som med elsladden i fungerar bra.
Dock blir den då mer stationär...
 
Stockholm bjuder på olika nyanser av grått idag och lite småkulet känns det.
Men ut på promenader kommer jag med jämna mellanrum för vi är hundvakter till "Helenfamiljens" Curre, en jättefin labrador, som gärna tar igen sig inne och busar ute. Så jag tror skynda långsamt gäller även för honom.
 
Curre vilar gärna på mattan och tittar upp då och då för att se att vi finns här.
 
Inlägg nr 25/100 i utmaningen #Blogg100. 
 
moi

Aha, nu förstår jag vad de sysslar med i stora Apple butiken på Väla.
Men det verkar vara en mycket märklig syn på kundservice tycker jag.
Kram

Svar: Ja, det är många som har Appleprodukter och den här rådgivningen är ju kostnadsfri. Ja,inte bytet av batteriet men mycket annat, så trycket är stort. Men på Väla fanns många tider att få men inte här. Det finns bara dessa två Applebutiker i Sverige så därav det svåra med att komma fram per telefon. Men jag är envis och ger mig inte om jag inte måste. Stor kram !
Ditte

Comsi Comsa


Hoppas din envishet skall komma dig väl tillpass.
Tycker kanske det skulle vara lite mindre komplicerat arrangemang byta ut batteriet.

Stor påsk-kram ❤

Svar: Jag ska envisas på. Skiljer mycket i pengar och min Mr Mac är i utmärkt skick, förutom batteriet då. Men det är klurigt att byta batteriet i den här lilla manicken. Stor påskkram från mig.
Ditte

Comsi Comsa

"Att byta ut"skulle det stå, telefonen ändrar som den vill.

Svar: Telefoner lever ofta sitt eget liv...
Ditte

FREEDOMtravel

Min laptop har en batteritid på 0 minuter för närvarande... Jag vill gärna köpa ett nytt batteri, men har inte hittat någon som säljer rätt batteri... Suck

Svar: Batterier har jag hittat företag som säljer men jag måste ha hjälp att få det bytt,lite klurigt, men jag hoppas det ska gå för i övrigt är Mac i utmärkt skick . Hoppas du hittar något batteri för det är ju onödigt att köpa ny dator bara för att batteriet är slut. Lycka till!
Ditte

Susjos

Mitt batteri på min gamla laptop funkar inte, så den har blivit stationär. Är bra sugen på en macbook, så det drömmer jag om! Va skönt att du har tid och tålamod, snart har du ett nytt batteri på plats!
Önskar dej en Glad Påsk!!!

Svar: Jag vill ju ha med mig Mac så det måste bli ett nytt batteri. Tycker det är svårt att skriva blogg och att kommentera från mobilen. Jag ser inte så bra på den. Och tid har jag och tålamodet kan behöva tränas så jag hoppas på att det ska lyckas. Önskar dig nu några fina dagar och Glad Påsk.
Ditte

Ami

Vad jobbigt när det strular :(
Hoppas det löser sig på bästa sätt!
Och Curre är ju så fin :)
Kram

Svar: Curre är verkligen fin och så lättsam. och ut komme rjag även om det idag varit grått. Nu hoppas jag på att lyckas få tid för batteribyte i veckan. Så min envishet kan behövas.
Stor kram!
Ditte

BP

Nu har jag lärt mig nå't igen. Inte bara att jag råkar bo i just Täby, utan att jag passerar Applebutiken minst två till tre gånger i veckan så visste jag inte att de utför reparationer. Trodde att de bara sålde Apple-produkter. Ooooops!

Hoppas att du får en tid och att batteriet byts så att du kan nyttja din vän i några år till!

Svar: Applebutiken i Täby har även diverse kurser och workshops som är kostnadsfria . Har varit på ett par stycke som var väldigt bra. Och man kan beställa tid, nåja om det finns tider..., för konsultationer och hjälp och även för att få batterier bytta. Men det är ont m tidern och många som vill åt dem.
Mne eventuellt får jag anlita Digital Inn i stan som är auktoriserade Appleåterförsäljare för att få bytt batteriet. För det är värt att satsa på ett nytt batteri just nu i stället för att köpa en ny Mac.
Och den jag har är helt perfekt och jag gillar den.
Så jag kämpar på. Envis...
Ditte

marga

Ja men det är ju otroligt! Vilket strul och så ska det vara så svårt att få till det! Är det inte påfrestande för en Vädur? Du verkar klara det ser jag. Välkommen hem förresten! Rätt bra här också. Och så får ni ha Curre! Så go han ser ut att vara! God fortsättning på den glada påsken! Kram!

Svar: Tackar! Det känns bar att vara hemma också, men klatt är dte. Curre är så fin och det är roligt att ha honom här ett par dagar.
Och batteriefrågan kommer att ordna sig förr eller senare, men visst är det påfrestande för en vädur när dte inte lyckas genast. Men jag är envis och tränar tålamodet. Och visst tar det på krafterna.
Önskar dig också en bra fortsättning på påsken.
Kram!
Ditte

Znogge

Jag hade också investerat i ett nytt batteri för Mac är trots allt lite dyrare. Hittills är jag väldigt nöjd med min i alla fall. Hoppas det löser sig smidigt tidsmässigt nu.

Kram

Svar: Jag gilla verkligen min Mac så jag tänker nog stå på mig för att få till ett batteribyte. Men det gamla batteriethar varit bra, en trogen vän, i dryga fem år . Och datorn är mycket välanvänd....Och även nästa gång blir det en Mac. Helt klart!
Kram!
Ditte

Marja

Men oj, så mycket besvär du fick med bara ett batteribyte. Hoppas det ordnar sig fort.
Så kul att vara hundvakt och Curre verkar ju vara en mysig hund. :)
Kram! :)

Svar: Det är jättemysigt att ha curre här och han är så lättsam. Många promenader blir det för mig också och frisk luft piggar upp. I morse var jag ute redan före klockan 8...Hör inte till vanligheterna. Och nu väntar jag på nästa fas i batteribytet. Stor kram!
Ditte

TantGlad

Förstår du vill ha kvar din trogne vän så länge som det nu bara går här i livet.
Man blir fäst vid sina saker. Förstår du åxo vill vänta medans de gör batteribytet....så du ser vad som händer med din vän (datorn).

Hoppas det ordnar sig.
En varm påskkram till dig min vän.

Svar: Jag ligger i för att hitta en lösning och envis är jag ju. Nu väntar jag på att butikerna ska öppna denna påskafton så jag kan ringa och få veta hur jag ska gå itll väga.
Solen är nu på väg fram så det hjälper ju upp humöret.
Stor påskkram från mig.
Ditte

Eva`s blogg

God morgon ..men va trist att datorn inte vill, hoppas du kan lösa det utan att bli utfattig, och att det skall behöva kosta en hel del är mindre skoj. En ny är ju dyr som du säger ...men vilken sötnos ni passar :) naw hoppas ni får en en fin påskafton på alla vis kramen

Svar: Ett batteri till en dator har begränsad hållbarhet och detta har varat i fem och ett havt år så det är väl ok med ett byte . För i övrigt fungerar datorn hur bra som helst. Gör nya försök idag med att få en tid hos någon som kan byta batteriet.
Ja, Curre är så fin och mysigt att ha honom här.
Stor kram!
Ditte

Fia

Oj nu sätts ditt tålamod på prov, bra att träna men med envishet kommer man långt :-). Förstår verkligen att du vill behålla Mr Mac! Och att skriva på mobil är en prövning, jag har redigerat denna enkla kommentar flera gånger, annars hade du fått dig ett gott skratt. Men det är ju egentligen hälsosamt :-) :-) :-)
God påskafton från oss!

Svar: Jag tränar tålamodet, kan behövas ibland. Nu väntar jag på att butikerna ska öppna så att jag kan ringa och ev. få till en tid. Och mr Mac vill jag behålla. Han är en kär vän. Att skratta är nyttigt. Jag har svårt att komentera med mobilen för jag ser inte och en del bloggprrtaler vill inte ta emot kommenterar från mobiler.
Önskar er också en trevlig påskafton.
Kramar från oss.
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Oj vad krångligt att byta batteri på en Mac då! Vanliga laptopar är det väl bara att köpa ett och sätta i...
Hoppas du får det gjort fort! Kram P ♥

Svar: Ja, den här är ju så liten och smidig och just för att dne är det så blir det klurigt med ett batteribyte. Men jag ger mig inte....Väntar på att butikerna ska öppna så att jag kan ringa och kanske få en tid.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Fy vad jobbigt... Tålamod är verkligen inte min bästa gren! Men du skulle ha tagit den där tiden som fanns på Väla, då kunde du ha passat på att hälsa på Moi och Decdia när du ändå var där ;-)

Ha en härlig påskafton!

Svar: Jag funderade strakt på det, men nu väntar jag på att de ska öppna här i Stockholm denna påskafton...Så det gäller att skynda långsamt. Önskar er också en fin påskafton. Här är solen på väg fram. Alltid något.
Ditte

Bosse Lidén

Aha! Du är hemma igen. Det är självklart att man inte överger sina gamla kompisar hur som helst. Efter "hjärtbytet" hoppas jag ni får många trevliga och innehållsrika år tillsammans.
Hoppas inte Curre blir skrämd av smällare ikväll.
Påskkramar

Svar: Här inne i stan är det inte så mycket smällare och han är en lugn typ även i skottläge. Jodå, vi är hemma igen och det är också bra. Stockholm bjuder idag på underbart vårväder och "alla" är utomhus verkar det som.
Nu blir det inget "hjärtbyte" på Mr Mac förrän i nästa vecka så jag hinner samla nya krafter.
Påskkramar från mig också.
Ditte

Ann-Kristin

Oj, så jobbigt! Hoppas det ordnar sig idag, så din trogne vän blir fit for fight igen.
Så fin curre är, förstår att har det bra hos Er!
Önskar Dig och Bosse en fortsatt trevlig Påsk.
Kram/A-K

Svar: Curre är verkligen fin och väldigt lugn. Och många promenader blir det för mig och det är skönt. Ett underbart vårväder här idag. Jag kämpar med batterifrågan, men nu händer inget förrän på tisdag. Då hinner jag samla nya krafter.
Önskar er också fina dagar.
kram!
Ditte

Ama de casa

sv: Bilden var från morgonen, vid soluppgången. Vi låg för ankar på svaj med båten - då brukar vi inte ha seglen uppe ;-)

Svar: Jag förstod nästan det. Men det var nog mest tänkt i humoristisk bana...Lite svårt att segla om man ligger fast. Soluppgången var verkligen fantastisk och det tror jag även att seglatsen var.
Blir väldigt sugen nu på att segla...
Ditte

Tove Olberg

Energi krävs i batteri och människa -skynda långsamt bygger upp den!
Energikram!

Svar: Så sant! Jag är kanske i uppbyggnadsfasen...Stor kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: