På räls till Västerås.

    
Min turné fortsatte under torsdagen och då med en tur västerut.
Målet var Västerås och tillsammans med Mona och Birgitta, två av mina vänner i "Beijingladies", klev jag på tåget i Stockholm.
Efter en smidig resa med SJ, och ett tåg som gick utan anmärkning,steg vi av en timme senare av och möttes av Åsa, också en av "Beijingladiesarna" och som bjudit in oss till lunch. (Namnet "Beijingladies" kommer sig av att vi träffades och lärde känna varandra under de år vi bodde i Beijing, Peking och den vänskapen består.
Nu bor vi på olika ställen i Sverige men får till att ses så och då och det är verkligen trevligt.)
 
 
Västerås i Västmanland är den femte största staden i Sverige med ca 148 000 invånare och en stad dom växer. Många har valt att bo i Västerås och arbetar man inte där så är det enkelt att pendla till andra städer i Mälardalen och till Uppsala som man når inom en timme. Och det är även smidigt att ta sig till Stpckholm, särskilt om tågen går och det inte är hinder på spåren.
Västerås tidigaste namn var Westra Aros och där "westra" avser väderstreck och "aros" betyder åmynning och syftar på Svartåns utlopp i Mälaren.
Namnet förkortades under 1200- talet och första hälften av 1300 -talet till ett ord, Westraaros , på 1400 -talet  blev  a till  å; Västrå´rs.
Och från och med 1600-talet heter staden Västerås.
(I ett inlägg från den 9/9-2011 har jag skrivit mer om Västerås och stadens historia.)
 
Gott med förmiddagskaffe! Och samtalsämnen saknades inte....
 
 
Kaffestunden övergick i lunch och vi bjöds på en väldigt god kycklinggrtya.
Mona, Birgitta och värdinnan Åsa väntar på att börja äta...
Vi hade mycket att avhandla och skratten var många. 
Efter kaffe på maten med en hembakad semla tii blev det dags för en promenad.
 
Många olika nyanser av grått var det ute och så även citatet av Tomas Tranströmer som var inmurat i gatan.
Ett citat som påminde oss ytterligare om det tid som går så fort. 
Och helt oavsett vädret så hade vi en väldigt trevlig dag.
 
 
Även isen på Svartån var grå,
men husen bakom bron lyser upp.
Och så förstås vi....
 
Även änderna var grå.
 
På  hemväg. Och visst lyste vi upp!
 
Tågresan tillbaka till Stockholm gick även den "som på räls". 
Det enda som krånglade var mitt minne.
Vi klev av tåget på Stockholm Central och när vi gått en bit på perrongen kände jag i min ena ficka för att kontrollera att mobilen var med. Det var den inte.
Jag rusade tillbaka till vagn sex och uppför trappan och fram till vår säte. Ingen mobil låg där. Men jag visst att jag lagt ner den i en ficka. Märkligt. Upptäckte då att jag hade ytterligare två fickor på min jacka och i en av dem hade mobilen hamnat.
Slutet gott....Men jag blev väldigt stressad där ett tag.
 
Inlägg nr 4 av 100 i utmningen #Blogg100
 
 
 
 
 
                                                                                      
                                                                                                                                                                                                                                     
Preciosa

En ny resa :) Ser ut att ha haft trevligt! Vilken tur att du hade en ficka till eller inte :-)
För många har man i bland :-) Slutet gott alltså! Kram P ♥

Svar: Här hittade jag två för mig okända fickor...Detta är en jacka jag bara anvämnder när det är regn eller snöblask och hade inte koll på antalet fickor. Men jag drog en lättnadens suck när telefonen snällt låg i en av dem.
Här är det många resor på G och mycket trevligt som händer. Att vädret är grått hinner jag knappast inte ens uppleva. Jag fokuserar på trevligheterna.
Kram!
Ditte

Comsi Comsa


Höll andan en stund innan jag läste att du hade mobilen på dig... Så trevligt det ser ut och visst lyser ni upp allt det gråa... :-)

Kram på dig ❤

Svar: En jacka med två för mig okända fickor blev för mycket. Men jag abdades ut när mobilen låg där och tryckte. Innan höll hjärtat på att slå en volt. DEt är så bökigt att mista en telefon...Och en härlig dag hade vi verkligen.
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Återigen en njutbar dag och träff med vänner.
Jag kan nästan känna din fasa när mobilen fattades. En sån tur att den fanns i en annan ficka.
Ni lyste verkligen upp i ett grått Västerås.
Kram/A-K

Svar: Visst lyste vi upp denna grå dag. Men Västrås är ju en trevlig stad i sig även om vädret är grått. Det är många trevligheter nu och jag tycker o att dte händer lite och ibland ganska mycket.
Jag blev verkligen stressad när jag inte hittade telefonen, hade ju tittat noga innan jag lämnade min plats. Men att den hamnade i fel ficka tänkte jag inte alls på.
Puh!
Kram och trevlig helg.
Ditte

Anna Gustafsson

Vad roligt att läsa och att se "lite kända ansikten" :)
OCH, skit...vilken stress med mobilen, skönt att du fann den
Kram från Orust

Svar: Ja, kända ansikten var det ju för dig. Vi hade en väldigt trevlig dag och det var så roligt att ses igen.
Hjärtat nästan stannade när jag inte hade mobilen och jag hade ändå tittat väldigt noga innan jag lämnade platsen och tåget.
Men med två okända fickor så .....
Kramar från oss till dig.
Ditte

Decdia

Jösses ja, vilken panik man får när man tror att mobilen är borta. Och kanske på ett tåg dessutom. Skönt att du hittade den igen.

Svar: Ja, hjärtat tog dubbla skutt där ett tag. Men jag visste ju att inget fanns kvar, had etittat noga. Men, man kan ändå inte vara säker. ch jag visst inte att jackan hade fyra fickor. Nu vet jag. Tacksam för att mobilen låg där i fel ficka.
Ditte

Eva – People in the Street

Jag visste inte att Västerås är Sveriges femte största stad! Jag visste de fyra största dock. Kul att jag fick lära mig något nytt :) Tack!
Ha en fin helg! (Jag har köpt en häst från Västerås en gång :))

Svar: Just nu lär det vara så, men det kan säkert ändra snabbt. Vad trevligt med en häst från Västerås! Och i somras var vi också i trakterna men besökte då Strömsholm, verkligen eyy parais för hästmänniskor. Det var jättetrevligt att komma dit och så fina hästar vi fick se.
Önskar dig också en fin helg.
Ditte

Gittan

Viken tur att du hittade den för mobilen vill man inte va utan. Vilken härlig dag ni haft och fina bilder ja ni lyser verkligen upp. Kul att träffas när ni känt varann så länge.
Trevlig helg och kram på dig

Svar: Jag lärde mig också att det finns fyra fickor i jackan och inte bara två. Men jag blev väldigt stresssad då jag klev ut på perrongen i Stockholm och inte hade koll på var mobilen var trots att jag visste att jag lagt ner den i fickan och att inget fanns kvar på bord eller säte. Kanske är det min höga ålder?Det är alltid väldigt roligt att ses och vi har verkligen trevligt tillsammans.
Jag önskar dig också en fin helg.
Kram!
Ditte

marga

Vilken tur att du "hittade" mobilen! 🙌 Jag blev riktigt nervös där ett tag. 😱Kram!

Svar: Nervös! Det är bara förnamnet på det jag blev. Och nu vet jag att den jaclan har fura stora fickor i stället för de två so jag trodde. En helt ny upptäckt i en gamal jacka Kram!
Ditte

biggeros

Det låter som en lyckad dag med tjejerna. Även om vädret var grått så lyste ni upp tillvaron. Härligt!! Vilken tur att mobilen var med dock i fel ficka. Trevlig fredagskväll. Kram

Svar: Det var en väldigt trevlig dag och vädret spelar ju inte så stor roll om man har det bra i övrigt. Och det hade vi verkligen. Vad gäller mobilen så fick jag nästan hjärtstopp, för det är ju så bökigt att mista den.
Och nu vet jag att den jackan har fyra fickor...
Hade ingen aning om det och det är en gammal jacka. Man lär så länge man lever.
Kram!
Ditte

znogge

Åh, så stressande när man inte hitta sin mobiltelefon! Lätt att paniken infinner sig. Men så tänker man på hur lätt man klarade sig utan dem tidigare. Men visst, vanans makt är stor!

Kram och trevlig kväll!

Svar: Det värsta är ju att det blir så besvärligt rent praktiskt om mobilen är borta, men det är ju egentligen en världslig sak. Och förr gick det ju jättebra utan dem. I Spanien har jag en gammal, liten och smidig Nokiatelefon, med spanskt simkort och den är jag aldrig stressad över att bli av med... Här har vi mina "prinsar" på besök och vi har verkligen haft det bra.
Kram och trevlig lördag.
Ditte

Ami

Oh, jag kan verkligen förstå din stress över mobilen! Vilken tur att den inte hade kommit bort!
Såg ut som ni hade en väldigt trevlig dag - och visst lyste ni tjejer upp :)
Ha en fin kväll.
Kram!

Svar: Vi hade en jättetrevlig heldag tillsammans. Och väldigt roligt att ses igen. Jag blev verkligen stressad över telefonen och kände att hjärtat stannade. Men den fanns ju i en ficka, men inte där jag trodde.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Vilken trevlig träff i en trevlig stad :-)

Men jösses vilken panik när telefonen var borta... Tur att den inte var det på riktigt :-)

Svar: Det blev en toppendag och när man har trevligt är vädret inte så viktigt. Telefonen! Jag blev rejält stressad och orolig för det äe ju så mycket besvär att bli av med den. Men tursamt nog så fanns den ju kvar. I fel ficka.
Ditte

Iris

Vad mysigt att se på bilder från Västerås! Jag ska nog besöka staden i sommar, dricka kaffe på Kalle på Spången och äta italienskt på Ruffino. Det var våra favoriter då vi bodde där! Kram

Svar: Vi had en jättetrevlig dag även om vädret var grått. Och både mat och kaffe ingick! Men vid ett annat tillfälle provar jag gärna dina tips.
Och till Västerås ta vi oss då och då. Har flera vänner som bor där.
Kram från oss.
Ditte

BP

Västerås precis som Örebro är väldigt charmiga städer faktiskt. Kul att ni träffades just där!
Du som gillar fota - kolla hamnområdet nästa gång du är där.

Vädret ignorerar jag - som alltid nät det är grått, eländigt och kallt;-)

Å du- stressfaktorn med en "tappad" mobil känner jag mycket väl igen. Fast i mitt fall får den alltid fötter i lägenheten hemma;-)

Svar: Både västerås och Örebro är trevliga städer, men oftast blir det till västerås v åker efetrsom vi har flera vänner där. Vi har vänner som bor vid hamnen i Västerås, på första parkett, så där har jag ofta varit. Hos dem känns det nästan som om de stora fartygen jör genom huset.
Ja, vädret kan man inte bry sig om, men det mesta är ju vackrare i sol.
Stressad blev jag när jag inte hittade telefonen, verkligen. Men jag lärde mig att jackan, som sällan används, har fyra fickor.
Ditte

Marja

Jag skulle också ha blivit väldigt stressad om jag upptäckt att jag lämnat mobilen någonstans. Tur att du hittade extrafickorna. :)
Ni hade en trevlig dag trots gråvädret, men med trevligt sällskap bryr man sig inte så mycket om de yttre omständighterna. Trevligt att kunna träffas så där och hålla kontakten. :)
Kram!

Svar: Jag blev verkligen stressad och lärde mig att den jackan hade fyra fickor. Trevligt hade vi och det är väldigt roligt att ses.
Kram från ett mulet men grått Stockholm.
Ditte

Timeoftiger

Kul att någon skriver positivt om SJ någon gång, det blir lätt så att man bara skriver när någonting inte fungerar! Och kul med dessa utflykter, även inom Sverige.

Svar: Jodå, tåget denna dag fungerade jättebra och visst tycker jag också man ska nämna det. Och jag tycker ju om att se mig om även inom Sverige.
Besöket hos er är fortfarande på näthinnan och upplevelserna också.
Ditte

TantGlad

Härligt att det gick på räls. Och så himla kul att ni fortfarande håller kontakten med varandra. Förstår ni har mycket att prata med varandra om. Det blev nog en hel del skratt åxo. Jättekul.

Västerås har jag alldrig varit till. Härligt att få veta lite mer om Västerås genom din fina blogg "Ditte"

Nä nu ska jag snart ge mig iväg till vårt shoppingcenter. Jag tror du kan gissa vad det heter haha.

Ha en fantastisk och härlig lördag Goa vän.

Stor och VARM KRAM

Svar: Vad trevligt att du är tillbaka! Välkommen! Har saknat dig! Vi hållet kontakten och träffas då och då, alltid lika roligt . Västerås är en trevlig sådan och i Sverige finns många städer att upptäcka. Jag ska i sommar ta en titt på din stad. Låter trevligt med en shoppingtur och jag gissar på något som börjat på B. Önskar dig god shopping och en fin lördag. Stor kram!
Ditte

Eva`s blogg

Stånk & pust tur att mobilen var kvar den har man ju allt i nuförtiden o jag kan tänka mig att du känner dig lättad nu & såå fina ni är och alltid trevligt att träffas så som ni gjort :) skön lördag kramen

Svar: Jag blev rejält orolig där ett tag. Men det löste sig. För många fickor kan ställa till det. Vi hade en väldigt trevlig dag och roligt att ses. Kram!
Ditte

wiolettan

Så trevligt du verkar ha haft det på resan. Västerås har jag och min mysing varit till på en utflykt, mycket intressant och mycket att se.
Tjusiga damer som du var ute med och det är roligt att ni kan träffas så där ibland fast avstånden inte är nära precis.
Roligt att se dina fina bilder och tack för all nyttig och läsvärd information om staden.
Men mobilen, oj så besvärligt om den hade försvunnit, förstår att hjärtat åkte upp i halsgropen, som man brukar säga. Skojigt detta med att du upptäckte två fickor till på din jacka.
Trevlig kväll och varm kram till dig.

Svar: Tack! Vi hade en väldigt trevlig dag och det är också så roligt att vi kan hålla kontakten även om vi bor i olika städer. Och Västerås är en fin stad och finare om solen tittar fram, men vi var inte beroende av vädret denna gång. Vilken lättnad att mobilen fanns där i en av fickorna och nu vet jag att jag har fyra på den jackan. Alltid bra att veta.
Önskar dig också en trevlig kväll och hoppas du mår lite bättre.
Stor kram från mig.
Ditte

Tove Olberg

Fixa damer på tur
ingen är sur
maten är god
samtalen stod
på och skratten blev många
och länga.
Mobilen försvann
ner i okänd fick den hann
ägaren över stressen vann
då hon telefonen åter fann
Stor kram!Svar: Tack, underbara Tove, du finaste ordkonstnär. Ja , du kan då skapa med och av allt. VIlken tillgång!Stor kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: