Njutflykt till Cape Mae Phim.

    
På eftermiddagen styrde vi färden per "motorbike" mot den större grannbyn, Mae Phim, 10 km österut.
Några inköp var tänkta och även ett besök på udden, Cape Mae Phim, där det även ligger ett litet vackert buddhisttempel.
Och som vanligt är det en del att titta på under vägs.
Söndagar är lite av arbetsfri dag och mång athailändare tar sig till stränderna och njuter av picknick, bad och skugga längs den långa pinjeträdsklädda strandremsan, så vi körde sakta för att hinna med att se oss omkring.
Bråttom har vi inte.
 
Ambulerande butiker i form av lastbilar som säljer allt som kan behövas för strandlivet.
Plus lite till.
 
Troligen en svenska familj på väg till stranden i sin trehjuling, sareng.
Barnstol är med och hjälmar på.
Det finns lag på att hjälmar ska användas om man kör "motorbike"
men den är nog inte direkt tvingande för de flesta thailändare använder inte hjälm.
Tveksamt om de har någon...
 
Ibland måste man tanka och på bensinstationerna är servicegraden hög.
Man lämnar nyckeln till "tankmannen" som öppnar, tankar och tar betalt.
Och detta med ett glatt leende. Inte förväntar han sig dricks heller...
 
Vackert vid Cape Mae Phim och munken kom just gåendes förbi
och stannade till en stund vid altaret.
 
 
Det lilla rosa buddhisttemplet med draken framför. Den orientaliska draken anses
bringa lycka och är uttryck för en andlig övertygelse och som stiger upp till
himlen tillsammans med guddomar. Drakar har i alla tider deltagit i det dagliga liveti Kina,
hela Asien, inklusive Japan och Korea.
 
Jag tog av mig skorna och smög in i templet för en stunds eftertanke.
 
Innan vi körde hemåt slog vi  oss ner och njöt av att se solen börja dra sig tillbaka i väster. 
 En riktigt fin njutflykt idag också.
 
 
Inlägg nr 20 i bloggutmaningen #Blogg100.
 
 
Ami

Så fiffigt med en ambulerande strandbutik!
Det rosa buddhisttemplet är så sött och det ser nästan ut som en lekstuga!
Ha det fortsatt härligt!
Kram

Svar: Dessa ambulerande strandbutiker trängs med ambulerande gatukök så det mesta får man tag på bara genom att stå still. Templet här är så gulligt och udden är så fin med sitt altare och havet bakom. Fint att sitta här en stund.
Vi "promenerar" med "bajken" för det är för varmt att själva gå långa promenader annat än längs stränderna där det fläktar mer.
Ha det bra ni också.
kram!
Ditte

Ama de casa

Härligt med utflykter :-)

Svar: Verkligen! Och med "motorbiken" är det dessutom smidigt och lätt att ta sig fram. Enda lilla kruxet är att man får se till att vara tränad i höfterna och lite smidig för att komma upp "bakom lådan" men det har fungerat bra.
Ditte

moi

Jag önskar att det fanns servicepersonal på bensinmackarna här också!
Inte bara korv- och brödförsäljare :D
Härlig njutflykt med roligt innehåll!
Kram

Svar: Ja, förr fanns det servicepersonal även hemma men nu ska det ju sparas in på allt. Vi hade en trevlig dag och det var så fint att sitta där vid havet och filosofera men tempel, munk, altare och hav.
Kram och trevlig måndag.
Ditte

Ruth i Virginia

Det var verkligen en härlig, vilsam, njutbar söndags(nj)utflykt!
Färgsprakande - Saffransfärgade munkkläder, t.ex.
Ser jag fel, eller är det inte en jättetupp längst till höger på fotot?
Och höns framför urnorna. Undrar vad det betyder?
Såå vackert vid havet !


Svar: Vi hade en fin eftermiddag vid Cape Mae Phim och det var så rogivande med munken, havet, templet och altaret. Du ser helt rätt för det är en jättetuppp och flera hönor alldeles vid altaret vid havet. Tuppen symboliserar stolthet, mod och uppståndelse och hönorna står för moderlig omsorg.
Säkert finns det fler symbolvärden i både tuppen och hönorna men dett var vad jag kom på.
Ditte

Comsi Comsa


Sån fin och färggrann njuflykt. :-)

Kram ❤

Svar: Det var dte verkligen och väldigt rogivande med både tempel, altare, munk och hav. Fint att sitta här en stund och fundera över tillvaron.
Stor kram!
Ditte

Ghugge

Vilken spännande annorlunda kultur!! Färgsprakande vackra bilder har du tagit och god service vid bensinmacken, bara det.. tänk om det var så i Sverige också.
Kram

Svar: Service på både bensinmackar och i butiker (i storstan) tycker jag att Sverige och andra länder borde ta efter lite av. Gärna också lite vänlighet och hjälpsamhet. Det är säkert mer av detta utanför strostadsområdena hemma, men fler leenden skulle pigga upp.
Kram!
Ditte

Decdia

Det är verkligen en helt annan värld där!
En del av mig är väldigt sugen på att åka dit och se hur det är (framförallt magen vill dit och testa... haha), men sen är det ju så varmt. Och det är långt borta. :)

Svar: En annan värld är det helt klart och jag tror din mage skulle gilla att vara här. Varmt är det, men åker man någon gång mellan november och mitten av februari är det lite svalare och mindre fuktigt. Men det finns mycket att upptäcka i Asien. Vi tycker även mycket om bl.a. Vietnam och maten där är också väldans god.
Ditte

Tove Olberg

Så härligt! Till eftertanke och lite meditation!
Stor kram!

Svar: Ja, det var verkligen njutbart och eftertanke i denna miljö är en lisa för både kropp och själ. Stor och varm kram!
Ditte

znogge

Vilken trevlig och njutbar dag på alla vis! Eftertanke och meditation är dessutom sällan fel...

Kram och trevlig kväll!

Svar: Nej, här är det ju lugn takt som gäller och här ute vid udden med munk, altare och tempel och hav var det extra rogivande och fint att stanna en stund. Trevlig måndag och hoppas våren är en bit på väg hos dig.
Kram!
Ditte

TantGlad

Jag förstår att du Värkligen fick en riktig "njututflykt" för det ser både härligt och spännande ut då man tittar på dina bilder. Livet är härligt ändå. Sen ....Vilken service att få tankat sådär. Dom är vänliga och passar gärna upp där nere hos dig.
Kan tro åxo att Det är många som åker utan hjälm.

Tack för fint och trevligt inlägg. Jag har njutit från början till slut av ditt mysiga inlägg och skriv.

Varma Goa kramar från mig.

Svar: God-mitt-i din-natt! Här är klockan nu snart nio på morgonen. Vi brukar göra någon utflykt varje dag blir ett bra avbrott på dagen. Och att ta sig runt med "motorbiken" är roligt och det är lätt att ta sig fram. Trafiken är också ok. Thailand kallas ju för "leendets land" och det känns helt rätt. Vänlighet och omtanke finns det gott om och leenden.
Vad trevligt att du tyckte om inlägget och hade glädje av det.
Önskar dig en trevlig måndag.
Stor solig kram!
Ditte

BP

En helt underbar njutflykt måste jag säga. Total kulturkrock med både Sverige och Spanien. Gillas:-)
Å just det där att det finns en person som tankar åt dig. De var nog ett antal år sedan jag kunde njuta av den servicen inklusive rengöring av vindrutan på bilen. Tror det var i USA eller på Barbados. För en sådan service ger man gärna dricks tycker jag:-)

Svar: Visst ger vi lite extra!dricks. Helt klart! Men här är drickskulturen mycket måttlig om man jämför med många andra länder. Ingen förväntar sig dricks.Är ju inget direkt turistområde. Ja, kulturkrockar blir det då och då och det gillar vi. Just att någon assisterar vid tankning är man ju inte alls bortskämda med hemma numer. Personal kostar!
I USA har jag också träffat på detta med assistanspå bensinmackar och även runt om i Asien. Och arbetskraft finns ju.
Ditte

Torrebloggen

Vilken härlig njututflykt du bjöd oss på! Vilka vackra bilder dessutom!
Njut och ha det så bra!
Kram!

Svar: Trevligt att ni var med här bland tempel, grönska, värme och hav. Och vi fortsätter att ha det bra. I skuggan!Ha det bra ni också!
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gomorron!
Härlig utflykt och härliga bilder. Tack?
Grattis på födelsedagen.
Kram/A-K

Svar: Tack för födelsedagsgrattis! En trevlig njutflykt blev det och roligt att fånga den på bild.
Kram!
Ditte

Annika

Jag riktigt känner lugnet...och värmen. Gillar mornarna då man är utomlands, det är så tyst och så kul att se hur alla förbereder dagen. Nu var ni visserligen ute på er tripp senare på dagen, men kom just att tänka på det då ag såg killen med alla badgrejerna som han vill sälja. Fortsätt att njut nu av allt det underbara i Thailand.
Kramen

Svar: Lugnt är det här och varmt på alla tänkbara sätt både bland människor och i luften. Och vi njuter på ett tag till.
Kram!
Ditte

Aette

Om jag har förstått rätt (vilket jag inte är säker på) symboliserar tuppen (inom buddhismen), begär och girighet, som vi alla bär på men ska försöka frigöra oss i från.
Dessa tuppar finn ju överallt särskilt på tempelområden.
Vilken trevlig utflykt ni gjorde.


Svar: Du har säkert helt rätt i detta om tuppen och dne finns ju på nästan alla tempelområden. Vi frågade några och fick just svaret om stolthet, mod och uppståndelse, men jag har säkert förstått fel. Eller också finns det också med....Utflykten var trevlig och fint att ta en tur med "motorbiken" i närområdet.
Ditte

Eva`s blogg

Njutflykter är roliga och så mysigt att bara ge sig iväg & se var man hamnar, bra med service på macken o folket är tacksamt ...vackra bilder o tempel o kul att läsa då jag inte har någon erfarenhet alls från just landet ..kramen å fin dag

Svar: Här är det ju tempel i stället för kyrkor för nästan alla är buddhister. Och tempel, små och stora finns det gott om. Mysigt att sitta här i lugnet och filosofera och blicka ut över havet. kram!
Ditte

Fia

Det har varit underbart att få följa med er på denna njutbara resa! Jag har njutit varje dag av de fantastiska bilderna!
Och nu är vi lika gamla, varm grattiskram!

Svar: Tack för grattiskramen! Ja, åren de går....Vad trevligt att du varit med, har allt lännt din närvaro. Här har det dock inte blivit så långa promenader på stranden eftersom jag inte kan vara i solen så vi har ju moppat iväg i stället. Men promenaderna till fots får vänta tills vi kommer till Torre.
Stor kram!
Ditte

wiolettan

Jag har läst och varit med på denna fina tripp. Satt som en liten fågel på axeln, för det fanns bara plats för två på hojen.
Härliga bilder och fint reportage.
I Portugal hade de något liknande och körde omkring med vid stranden, mycket bra och praktiskt.
Templet, så vackert.
Det där med drakarna har läst om.
Lag på hjälm men ingen har hjälm?
Tänk, förr fanns det också en så´n service här i Sverige, långt tillbaka i tiden var det helt annorlunda, arbetskraften var billig och servicandan hög.
Ha det fortsatt härligt och varm kram från mig.

Svar: Tusen tack för fina ord. Vad trevligt att du var med. Du hade tyckt om att vara här på plats, men kanske lite i varmaste laget.
Nej, hjälm är ovanligt. Men det kan bli böter om man inte har det.
Servicenivån här är hög och alla är så hjälpsamma. Många leenden och utsträckta händer finns överallt. Man blir så glad själv. Leenden smittar.
Hoppas att du nu är piggare. Många tankar till dig.
Stor kram!
Ditte

Ama de casa

En fågel viskade... GRATTIS på födelsedagen! :-)

Svar: Tack så mycket! Ja, kanske de spanska och thailändska fåglarna har någon fprm av kommunikation. Eller också är de uppkopplade...
Ditte

Ami

Stort grattis på födelsedagen :)
Kramar

Svar: Mången tack! Ja, åren de går...Kram!
Ditte

Ingrid

GRATTIS på födelsedagen o ha en bra dag/kram/Ingrid

Svar: Tusen tack! Och vi firar lite lagom....
Snart dags även att fira solnedgång.
Stor kram!
Ditte

Bosse Lidén

Vilken fin födelsedagsutflykt. Stort GRATTIS! Tid för eftertanke efter alla trevliga intryck både inomhus i templet och vid solnedgången.
Du (bloggen) verkar vara riktigt populär för jag har fullt upp med att bli av med både stora reklambilder och rörliga filmer längst upp.
Kram Bosse

Svar: Oj då! Skönt att dte blir ett byte till WP under våren så att jag själv kan styra. Jag ill varke ha reklambilder aller annat tjafs...Tack snälla för grattishälsning! Ett år älder och kanske ett år klokare. Återstår att se.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: