Hundar av olika slag

    
 Ibland har en tur och det kanske jag kan säga i detta sammanhang. Lämnade ett grått sverge i söndags kväll och landade igår i ett soligt och vatmt Bangkok. En blresa senare är Bosse och  jag på plats i den fina lägenheten i en lummig trädgård och med en fantastisk utsikt över Indiska Oceanen med sina klart badbara +27 grader. 
Veckan mellan det att jag kpm hem från Spanien och till avresan mot Bangkok var roligt och fylld av trevligheter av olika slag. Och bland dessa trevligheter fanns också vänner med hundar av olika slag som jag fotograferade  helt ovetandes om vilket uppdrag vi skulle få denna vecka.
Här kommer nog turen in för i veckans uppdrag från  Bosse Lidén, en god bloggvän som förutom trevlig, roliga och intressanat blogginlägg också ger oss diverse lekfulla utmaningarar.
 Veckans uppgift gäller det att fotografera nu levande hundar som finns med på en lista i Bosses blogginlägg och helst ska man inte ha med en hundras som någon annan redan haft med. Är man ensam om rasen blir det bonuspoäng, likaså kan det också delas ut bonuspoäng för en valpbild. 
Veckans Uppdrag är klart!
 
En fem veckors valp, en vit bullterrier.
 
Curre, en vacker, svart,  labrador  retriver
 och den enda hund jag är mattemor till -
(Curre är min dotter Helens hund.)
 
Märtha, en svart dvärgpudel.
 
Frasse, en fransk bulldog.
 
Holly, en bichon frisé
Tycker det är skönt med värmen i Thailand.
(Den enda renrasiga hund jag ännu hunnit se här)
 
Inlägg nr 8/100 i utmaningen #Blogg100
 
                      
                                                                      
 
 
Mia

Oj, de hundarna var snabbt avklarade!
Fortsatt sköna thailandsdagar!
Kram Mia

Svar: Jag hade tur med hundarna eftersom jag träffade flera förra veckan och där en del passade in i utmaningen. Andra dagen här, men vi njuter till fullo och i skuggan är jag förstås.
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gomorron!
Hade jag vetat detta med hundar hade jag kunnat skicka ett foto på vår Wachtelhund 😊.
Låter underbart med en badtemp på 27 gr.
Många kramar till er båda/A-K

Svar: God middag svensk tid och god kväll thailändsk tid. Här är vi sex timmar före Sverige. Tack för erbjudandet om hundbild, men jag tror man förvänatdes ta bilderna själv- Men jag vill ända gärna ser hur han ser ut vid tillfälle. Härligt är det här och föruton havets sköna temperatur är det varmt i luftne, +33 idag, men brisen från havet svalkar skönt.
Många kramar till dig från oss.
Ditte

Bp

Snacka om tur och skicklighet här, eller så är du synsk;-)
Gillar valpen:-)

Svar: Tur var det här. för synsak är jag inte. Och visst var valpen fin!
Ditte

Gemsofmylife

Du är fantastiskt snabb !! love it !!!
Hoppas att du har en alldeles underbar ledighet !
Hur länge blir du där ??
KRAM

Svar: Tackar!Jag hade tur i Boses tävling och dessutom var det lyckosamt att internet fungerade. Vi njuter i skuggan, min hud vill/får inte vara i solen, men jag har badat idag i +27 grader.
Vi stannar drygt två veckor oc solning blir dte ju inte. Vi har en läcker terrass där det finns skugga hela dagen och med härlig havsutsikt och trädgården utanför så jag njuter. Även promenader på stranden för eklockan 11 och sen eftermiddag är tillåtet.
Vi har en lätt mc så dteblir turer med den också.
Stor kram till dig.
Hoppas innerligt att du mår bättre.
Ditte

Geddfish

Toppenresultat i tävlingen! Du kände nog på dig att det skulle bli hundtävling!
Ha det så skönt och grönt, varmt och gott!
Inte avis alls *skakar på huvudet*
Kram ♥

Svar: Tack! Nej, jag hade ingen aning, men mina vänner har hund/hundar och de hann jag träffa i veckan. Skickar goa thailandshälsningar till dig.
Kram!
Ditte

Bosse Lidén

Nu vet jag var du befinner sig och jag önskar dig två härliga veckor. Även om du ska sällskapa med skuggan under vissa timmar på dagen. Det låter helt perfekt när jag läst dina rader. Jag ser fram emot att få se kort från utsikten och en lummig trädgård låter också mysigt. Om där inte ligger någon orm och lurpassar. :) Sticka iväg på hojen låter megakul. Ta det bara försiktigt i trafiken.
Jag träffade nyss under min solskenspromenad en gullig Bichon som ville följa med mig istället för sin matte, trots att den var i koppel. Jag och den för mig okända matte skrattade gott åt episoden.
Om jag får tycka till tycker jag min valpbild är gulligare. Men till skillnad från mig som fick zero poäng får du två för din.
Njut nu på.
Kram Bosse

Svar: Tack Bosse! Och visst var din bild gulligare. Helt klart! Och den hade vunnit skönhetsklassen. Jag går inte barfota alls och ser up för ormar för de finns och tidigare år har vi träffat på flera. Och de är inte mina favoriter.
Vad gäller den lötta motrorcykeln köt jag själv inte fortare än max 50. Krde inte ens moped i ungdomen. Bosse kör lite snabbare, men vi är väldigt försiktiga. Jag tycker vvåra thailändska medtrafikanetr visar oss stor hänsyn.
Vad roligt att du träffade en bichon som ville följa med dig. Jag förstår ju att du är populär och inte enbart hos oss läsare och medtävlande. Eller kanske ska jag skriva uppgiftstagare.
Fler bilder kommer. Själv försöker jag anpassa mig till thaitod +6h från Sverige så mnu strax efter 18 är det natti.
Varm kran från mig och det brusande havet som jag hör.
Ditte

Biggeros

Trevligt med lite tävlingsinslag:)
Underbara hundar!! Så nu får du njuta i värmen och många kramar!!

Svar: Jag gillar tävlingar, men har inget behov av att vinna. Det har jag passerat, men roligt är det ändå. Jag njuter av allt här men är i skuggan för solen är inte min bästa vän.
Kram!
Ditte

Susanne

Snyggt jobbat! :)
Och glad att höra att du sköter dig med att hålla dig undan när solen är som starkast!
Vill absolut INTE att det händer nått mer! ❤
Njut och må gott!
Nu är jag riktigt sugen på en inhemsk Pad thai! 😄
kram

Svar: Tackar! Jodå, skuggan gäller för mig. Promenad i morgon längs stranden mella 8 och 9.30 då solemn inte är så stark. Och med hatt/keps på. Bad blir det också, kortare stunder.
Att vi har den lätta motorcykeln gör att vi kan göra diverse utflykter som är trevliga och miljön här gillar vi verkligen.
Nej, inga fler solskador!
I kväll blev det wokade räkor med grönsaker ocg cashewnötter. Så gott...
Stor kram!
Ditte

Ama de casa

Vilka härliga hundar :-)

Svar: Ja, visst är de. Och jag har flera av dessa godbitar inom vänkretsen.
Ditte

Timeoftiger

Imponerande att du hittat alla!

Svar: Tackar! Du vet envisheten räcker långt och så gillar jag hundar. Men numer tycket jag också om katter. Kanske blir det nästa uppgift. Man kan hoppas.
Ditte

Ghugge

Gulliga hundar! Vilken härlig tävlingsmänniska du är!
Jag gömmer mig bakom en tall när det kommer en tävling!
Kramen

Svar: Jag gillar utmaningar och jag nmåste inte vinna. Det är lika roligt ändå. Och envis är jag. Kram!
Ditte

Znogge

Vilken tur du hade! Själv fick jag verkligen ge mig ut på jakt så en del hann före och någon valp det blev det inte.

Kram och ha det gott i värmen!

Svar: Ibkand har man tur och synsk är jag inte. Kram!
Ditte

Ami

Ja, dessa ljuvliga hundar :)
Ha det fortsatt härligt! Och njut av värmen!
Kram

Svar: Visst är de fina!Vi har det jättebra och njuter av bl.a av skuggan, hav, miljö och god mat.
Kram!
Ditte

Susjos

Så fina foton på fina hundar! Och kan tänka dig att du njuter av härligt väder och god mat där du befinner dig. Fortsätt så! Kram ;-)

Svar: Tack! Hundar tycker jag mycket om och nu när jag bara är lite rädd för katter (skrämd i barndomen av en katt som överföll mig i en kupé på ett tåg) så tycker jag om dem också. Jag har alltid tyckt det arit fina men inte vågat närma mig dem. Men jag är på god väg att göra det. Har tränat....Och träning ger färdighet. Vi njuter på av allt det goda här och trivs väldigt bra.
Roligt att vara tillbaka igen efter tre år...
Kram!
Ditte

marga

Så perfekt det blev för dig med hundbilderna! Synd att vi inte träffades i veckan, för då hade du kunnat ha med ännu en hundbild på en ovanlig ras, shiba, som vi har. Kanske blir fler uppdrag? Roligt att du fotar hundarna, som ger så mycket. "Ett hem är inte ett hem utan hund" står det på en handduk jag har. Och har man haft och har hund så är det så. Tänk bara när jag hör tassarna trippa över golvet. Åh, nu blir jag lyrisk! Dela gärna med dig av den goda maten du äter! Ha det riktigt gott! Kram!

Svar: Jag tycker om hundar, men har aldrig haft någon. Men min dotter Helen har finaste labradoren Curre och honom får jag ta del av. även många vänner har hund så jag gläds över dem. Jag förstår att du är förtjust i din hund och visst är en hund en mycket god vän.
Maten är så god och jag delar frikostigt med mig.
Stor kram!
Ditte

Veiken

Oj så många hundar av skilda raser! Bra jobbat!
Svar: Visst var det roligt att träffas när ni kom. Jag förstår att ni njuter av er tillvaro här! Kram

Svar: Tack! Ja, vi njuter av att var tillbaka. Verkligen! Och jätteroligt att du och L kom med Mabel och mötte oss. Vilket fint möte!Kram!
Ditte

Tove Olberg

Voff voff Ditte! Ännu en målgång i tävlingens syfte!
Stor kram!

Svar: Jadå, nu är jag i mål Har också varit en tur till Veiiken och hälsat på och hundar, vilda sådana , såg vi många av längs vägen. Stor, varm, kram!
Ditte

Bosse Lidén

Det är ljuvligt att höra havet när man ligger sovrummet. Hoppas din hjärna anpassat sig till rådande tid. Jag gick in här för att jag blev sugen på att se några fina bilder. Inte på hundar. :) Vi får se när jag bloggvandrar nästa gång. Det är mycket sport och annat på gång. Onsdagskram Bosse

Svar: Bilder och inlägg kommer. Väntar du ett par dagar så har jag hunnit i kapp. Och då blir det inga hundar, jag lovar. Sport låter trevligt och kansk kan vi få till något av den varan väven här. Men tidsskillnaden till Canada gö att det passar dåligt.
Kramar från hav och palmer och mig.
Ditte

Torrebloggen

Vilken tur du hade som redan hade fotat hundarna. Kul tävling igen.
Njut och ha det så gott!
Kram!

Svar: Det blev en del hundträffar i veckan och nu var det ju tur. Bosses uppdrag är trevliga och ibland är de enklare att lösa och ibland svårare, men det jämnar ut sig...
Ha det bra ni också!
Vi har det toppen.
kram!
Ditte

vivi

Märta hälsar och tackar för att få vara med som fotomodell. Men hon hälsar att hon faktiskt har taxpåbrå...närmare 25 %...därav de korta benen..😂😂😂😂😂
Ha så underbart i solen...💖

Svar: Oki! Men hon är så fin trots korta ben. Och många pudlat har inte heller "reglementsenliga benlängder". Gäller väl de flesta hundar, men kanske inte de som är tänkta för avel och utställningar. Alla kan ju inte passa för det. Hälsa tillbaka med en extra klapp och kram. Soliga hälsningar från oss i skuggan.
Ditte

wiolettan

Bra gjort och grattis till alla poäng.
Någon valp såg jag inte till men kanske var jag för tidigt ute. Förresten de går nog inte så långa promenader som ner till Lötsjön, eller Råstasjön.
Det verkar som om du kände på dig att det skulle gälla hundar nästa gång. Jag sa det till min mysing dagen innan också, men tog inga bilder då.
Förstår att du har det mysigt och varmt. Går det bra med solen? Det finns förstår många ställen som bjuder på skugga.
Sköt väl om dig och ha det toppenbra.
Kram!

Svar: God förmiddag! Hos dig är det arla morgonstund. Tack för uppmuntran vad gäller hundarna.
Nej, jag kände nog inte på ig detta men har vänner som har hundar och de brukar bli fotograferade och just i denna vecka träffade jag flera hundar.
Valpar tror jag endast går kortare sträckor och kanske var ni ute för tidigt.
Jag är nästan bara i skuggan och den hittar jag hela tiden.
Men tidigt på morgonen och sent på eftermiddagen blir det en vända på stranden och då står solen lågt och jag har hatt.
Vi har det väldigt bra och eftersom vi varit här i området i flera omgångar och då längre tider så hittar vi bra. Exra roligt är att vi blir igenkända av många trots att det är tre år sedan vi senast var här.
Stor och varm kram!
Ditte

Anki

Bra jobbat - grattis till välförtjänta poäng!
Ha det så gott där i värmen :)

Svar: Tack! Och vi njuter på här i värmen. Så behagligt och det är skuggan som gäller.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: