Behagligt och gott.

    
Den vanliga morgonpromenaden längs stranden var lika behaglig som vanligt och likaså badet i det alldeles ljumma havet.
Ingen brådska upp här, men solen är stark så min badtid är begränsad till max 15 minuter/gång. Blir till att bada ofta i stället och det gör jag.  (Det är jag som bestämt tiden för att inte bränna mig)
Att njuta i en solstol i skuggan under ett tak av växter och titta på palmbladensom rör sig i brisen från havet är avkopplande och behagligt. Solljuset är starkt så det är svårt att läsa, men jag lyssnar gärna till de "Sommarprogram"som jag inte hann med i somras och idag blev det Lars Lerin. Hans värmländska röst, det varierande innehållet i programmet och musiken gjorde att programmet tog slut innan jag tyckte det hade börjat.
 
Absolut njutbart att promenera barfota här på stranden och att bada.
 
Skugga i en solstol under ett tak av gröna växter och dessutom extra skugga
från palmerna passar mig bra. Rofyllt att följa palmbladens rörelser.
 
  Ett par timmar i skuggan vid havet avlöstes av en en tur med den lätta mc:n in till Ban Phe, en mil, och vi passerar små familjerestauranger, tempel, en skola och små, små butiker som är öppna på framsidan och ofta byggda av bambu eller trä. Sista biten in till Ban Phe kör vi genom en vacker och skuggig pinjeallé och på ena sidan breder havet och den långa stranden Suan Son Beach ut sig och på den andra sidan är det pinjeskog.
De små familjerestaurangerna ligger tätt längs havet och konkurrerar om gästerna med de ambulerande gatuköken, "sarengerna", moppetrehjulingar med tak som lagar maten efter beställning till en ringa kostnad. Gott är det också!
Innan vi kommer in i BanPhe ligger fiskmarknaden och här finns och säljs det fisk av allehanda slag.
Ban Phe är en fiskestad och varje kväll ger sig de små båtarna ut för att fiska och fångsten är oftast god.
 
Dessa fiskebåtar är en  vanlig syn på kvällskvisten.
Och när mörkret sänker sig lyser alla båtarnas gröna lanternor
som ett pärlband ute till havs.
 
 Ban Phe och gatan där butiken "Petras" finns.
Här handlar vi bl.a.  gott, färskt valnötsbröd och annat grovt bröd.
Thailändarna äter i princip inte bröd utan där är ris basvaran.
Men vi har ännu inte kommit så långt att vi äter ris till frukost....
(Det finns ett par västerländska hembagerier i närheten och de levererar bl.a till Petras. )

Att umgås med vänner och prata över en bit mat är alltid trevligt och att bli upphämtade av en sval bil känns även det trevligt och lyxigt.
Nu gick färden österut mot nästa större by, Laem Mae Phim och där skulle vi träffa på bloggvännen Solveig och hennes man Lennart och med oss fanns även ungdomarna S och N som är på resa genom Asien och Oceanien.
 
Mabel, som vi hyr genom, kör upp framför entrén. Lyxigt värre!
Så moppen får ledigt....
 
Tursamt nog har Solveig ( Veiken ) och Lennart lyckats fösa ihop ett par bord så att hela sällsakpet får plats.
Kvällen på restaurang Kitchen blev verkligen trevlig och skratten avlöste varandra.
Och maten var precis som vi förväntade oss väldigt god.
Tack alla för en jättetrevlig kväll.
N, "Veiken", jag, Lennart, S och Mabel  trivs och har det jättebra.
Och Bosse håller i blixtlampan...
 
 
Blogginlägg nr 15/100 i utmaningen Blogg100.
 
 
 
Comsi Comsa


Valnötsbröd är så gott, det ser så mysigt ut med vatten och palmer... :-)

Kram ♥

Svar: Vatten, palmer och strand är bra och skugga förstås . Kram!
Ditte

znogge

Även om jag gärna njuter av lokala specialiteter så hade jag också avstått ris till frukost. Ett nybakat bröd låter betydligt godare så jag kan tänka mig att det finns en marknad för det. Vilken god och glad kväll ni fick och säkert var det skönt att bli upphämtad av bil.

Kram

Svar: Ris eller nudlar till frukost har det inte blivit. Men i övrigt kör vi mycket thailändskt . Vi hade en jättetrevlig kväll och tiden försvann snabbt. Härligt att få åka bil också men mc:n fungerar också väldigt bra. Kram!
Ditte

Anette

Inte heller jag har anammat den asiatiska frukosten.
Resten av dagen äter jag gärna thaimat.
Mumsigt med valnötsbröd.

Svar: Skönt att vi är fler....Jodå, resten av dagen äter jag thaimat och njuter av det. Men detta valnötsbröd är verkligen gott.
Ditte

Eva - People in the Street

Åh så härligt det ser ut! Själv har vi fortfarande full vinter uppe i Norrbotten även om dagarna är varmare än förra månaden :)

Svar: Det är verkligen behagligt och den sköna brisen från havet gör att det inte känns alltför hett trots att termometern visar på +34. Men våren kommer nog snart norrut också. Och det är i alla fall ljusare nu.
Ditte

Miss Baby Peaches

Det ser superhärligt ut!

Svar: Det är det verkligen.
Ditte

wiolettan

Härliga bilder och vackra.
Ligga i skuggan under palmer låter ju helt underbart om värmen är lagom. Vattnet är så blått och inbjudande. Och, med dessa varma temperaturer i vattnet så förstår jag att det blir flera dopp om dagen.
Båtarna som lyser med sina lanternor måste vara en vacker och speciell syn, annorlunda emot vad jag är van med i alla fall.
Skönt att moppen fick "vila upp sig", det kanske den behövde efter några dagars vilda körning. Nej, jag skojar bara, men bilen ser toppen ut, och har de luftkonditionering så är ju det ett skönt sätt att färdas på också.
Roligt att få vara med på din resa.
Kram och var rädd om dig.

Svar: Tack för dina fina ord och det är så roligt att du är med mig här på resan. Och just nu ser jag från terrassen båtarna som ligget ute och fiskar. Jga räknade tull 32 gröna lamternor. Många båtar alltså. Vi tar det försiktigt med moppen men den är väldigt smidig att ha och lätt att ta sig fram med. Och vi tycker att alla thailändare vi möter per moppe är så hänsyndfulla mot oss och dte känns extra bra.
Men igår var dte fint att få åka med lite mer komfort i Mabels fina bil.
Stor och varm kram från mig.
Ditte

Ami

Åh, vad trevligt att sitta med goda vänner i värmen och äta god mat :)
Kram

Svar: Ja, visst är det. Och så skönt att kunna sitta ute på kvällen och det då fortfarande är +28. Så skönt och en bris från havet som svalkar. Kram!
Ditte

Veiken

Du har så rätt. Livet här är både behagligt och gott! Kvällen igår var ett litet guldkorn i livets pussel! Kram

Svar: Tack för igår! Undrar om någon ställt fram klockorna för tiden gick väldigt fort....Ett guldkorn var kvällen absolut.
Kram!
Ditte

Fia

Jag skulle nog också satsa på tidiga långa strandpromenader samt underbara solnedgångar på kvällen! Otrolig vackra bilder i gårdagens blogg, läste den först nu!
Men valnötsbröd är inte det första jag tänker på när det gäller Thailand, även om det är gott... :-)
Kram!

Svar: Tack! Ja, solnedgångarna är oftast väldigt vackra och jag sitter gärna då på stranden för att njuta. Nej, ris till frukost känns lite ovant. Så valnötsbröd eller annat grovt bröd får det bli och med frukt, tomater och gurka som extra piffigheter. I övrigt äter vi bara thailändsk mat. Så gott!
Kram!
Ditte

Ama de casa

Trevligt med god mat i glada vänners lag :-)

Gamla sommarpratare är himla bra att ha med sig. Vi brukar ladda ned i telefonen och/eller datorn så man kan lyssna även när det inte finns uppkoppling. Perfekt! :-)

Svar: Visst är det! Och spännande och intressant att lyssna till för mig nya pratare också . Lars Lerin är ju inte ny men kom med roliga och tänkvärda synpunkter . Och kombin god mat, dryck och vänner är perfekt.
Ditte

Tove Olberg

Så trevligt med bad, promenader, god mat och umgänge! Lite stiligt att bli upphämtad också!
Lyssna på Lars Lerin kan en göra överalt :-)
Kram

Svar: Vi har det gott och att lyssna på Lars Lerin är så avkopplande och jag tycker om hans budskap . Vill i sommar gärna ta mig till Värmland och hans museum. Tänker på dig. Stor kram från oss .
Ditte

Susjos

Njuter av dina bilder och berättelsen. Behöver verkligen lite härliga sådana efter en intensiv mello tid!

Sv: Har lärt mej av BP att strunta i att bocka i "jag är inte en robot" och slippa alla matbilder när man ska kommentera på blogger, publicera direkt så slipper du pricka i bilderna!
Kram!

Svar: Tack för ditt förslag . Har haft klurigt med alla från samma bloggplattform så nu provar jag att strunta i roboten. Vilken helg du haft och så rolig . Glad för att jag också fick vara med en sväng. Här är det dock lugnt....
Ditte

BP

Underbart att se att det då verkligen inte går någon nöd på dig:-) Lars Lerin har jag träffat irl. Gillar både honom och hans enastående konstverk. Han och min VD var klasskamrater och min VD fick Lars att ställa ut på mitt företag när vi hade konstutställning (och en konstklubb). Hans tavlor fick såklart lottas ut...

Svar: Vad intressant och spännande att ha träffat Lars Lerin irl. Jag ser fram emot ett besök där i Värmland i sommar. Tänk om man vunnit en av hans tavlor...Men jag får nöja mig med att se några som finns på hans museum. Helt ok. det också. Vi har det fortsatt jättebra och hade nog kunnat stannat betydligt längre. Men det blir bra nu som det är. Man ska inte utmana ödet med för mycket sol. Även om jag inte solar så finns den ju hela tiden närvarande. Men det finns mycket annat att hitta på så dagarna går i flygande fläng.
Ditte

Anonym

Det låter så mysigt. Jag måste nog börja planera för en resa dit så fort vi, Karlsson och jag, blir tidsmiljonärer.

Svar: Tidsmiljonärer blir ni och kansk ekan ni påskynda det hela lite grann. Hoppas! Vi har det jättebra och extra roligt att ta sig runt också i omgivningarna med den lätta mc:n. Och Bosse är en bra "drajver".
Ditte

Leffe

Fattar inte riktigt varför jag blev "anonym"

Svar: Nej, ibland blir det så bara. Händer mig titt som tätt.
Ditte

Eva`s blogg

Härlig havs bild lustigt jag la in en oxå i mitt inlägg :) älskar ju havet oxå som du vet :) så mysigt ni har det tillsammans :) låter nyttigt med mörkt bröd :) ser ut att vara en härlig måltid ha det gott kramen

Svar: Havet här är mäktigt och jag kan titta på det nästan hur länge som helst utan att tröttna och jag sitter i skuggan och njuter av allt. Vi har det fint och det känns väldigt roligt att det fungerar bra för mig att hitta skugga. Maten är också en njutning och härliga turer blir det varja dag med moppen.
Stor kram!
Ditte

Lena i Wales

Det ser verkligen härlig ut! Så skönt att se dej verkligen njuta!
Har ju varit i kanelbulleland och missat mycket av det du skrivit, men har tagit igen nu.
Vilka vyer och matbilder. Spännande med den goda maten. Skulle lätt kunnat hugga in där.
Jag har några Stockholmsbilder hos mej som du kanske kan känna igen. Du är ju så duktig på Stockholm!
Ha en skön semester!

Svar: Vi njuter och har det väldigt bra och det har fungerat för mig att hotta bra, skuggiga platser. Det har varit lättare än jag trodde vilket är skönt. Vad roligt med lite Stockholmsbilder och säkert känne rjag igen mig. Förstår att du haft ett bra besöj och så fint att träffa dina nära och kära.
Ha det gott.
Ditte

Geddfish

Gomorron! Rena rama drömbilderna, där ju! Oj, vad härligt, jag ville vara där!
Palmer och hav, lindrar mina ögon.
Såg förresten att det var strul med roboten i Blogger-bloggar. Jag brukar hoppa över att kryssa i roboten och det funkar alldeles utmärkt ändå. Bara ett tips.
Ha det så gott, fortsätt njut! Kram ♥

Svar: God kväll! Tack för rtipset! Jag fick det av Susjos också men har inte fått det att fungera. Jag skriver namn och mailadress men blogger vill inte ta det. Kanske för att jag inte har ett bloggerkonto. Men jag ger inte upp. Snart dags här för ny solnedgång efter en ljuvlig dag.
Jag delar gärna med med mig av alt det vackra till dig.
Nu solnedgång!
Stor kram!
Ditte

Decdia

Det låter som om du hamnat i paradiset!

Svar: Vi har det väldans bra på alla sätt. Och vi trivs. Detta är ju femte gngenvi är här men sedan 2013 har dte varit avbrott. Men i år provar vi igen och ser om det fungerar för mig med skuggan och det har det gjort så här långt. Känns väldigt bra.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: