Bangkok till Stockholm

    
Så var det dags att lämna Chackapong och Thailand för denna gång och det kändes nästan som om det var alldeles nyligen vi kom.
Vi har haft ett par jättefina veckor och det var väldigt roligt att komma tillbaka hit igen och nu var det alltså femte gången.  
Vi har  under tidigare resor till Thailand rest runt en del och besökt landsbygden, varit i Bangkok vid flera tillfällen och rest runt bland en del öar men då har vi haft längre tid på oss .
Att skynda fram för att hinna med har vi slutat göra så nu var tanken att vara på ett ställe, en plats där vi verkligen trivs och därifrån göra kortare dagliga utflykter med "motorbiken". 
Två veckor denna gång var lagom för mig  för att se hur både kroppen och jag mentalt skulle klara av att vara just i skuggan. Och det har gått över förväntan.
 
En lång resa kan det tyckas för ett par veckor, men vi tycker inte att det är några problem. Man anammar snabbt den tiden som är på plats och följer den. Visserligen kan man vara lite seg en dag, men det kan man ju även vara vid flygningar inom Europa som avår i princip mitt i natten.
Igår eftermiddag när vi kom hem var vi trötta eftersom klockan i oss var 23 när vi landade klockan 17 svensk tid. Men vi höll ut och somnade 23 svensk tid för att vakna nio timmar senar eoch hyfsat pigga. Och det blir ingen "siesta" här idag.
 
Vackra orkdiéer finns det lite varstans på Bangkoks flygplats.
 
Terrorattentaten i Bryssel visste vi om och på Bangkoks flygplats var det noggranna säkerhets, bagage och passkontroller, men någon rädsla kände vi inte alls för att flyga. 
Även på Arlanda var det ökade kontroller av bagage och pass och många poliser syntes i terminalerna.
 
 
Vi bestämde oss hastigt och lustigt för att ta en tur till Thailand när vi tittade på måfå på Norwegians hemsida och hittade bra flygbiljetter.  (Hade tittt på andra bolag också, men de var flera tusen kronor dyrare och hade längre och sämre flygtider) Vi mailade  Mabel, som vi tidigare år hyrt boende genom och hade tur
och fick vi en lägenhet  precis vid havet som vi önskade.
Detta var första gången vi flög långt med Norwegian, tidigare har vi ofta gjort det inom Europa och det skulle bli intressant att se hur detta blev.
På sina långdistansflygningar används "Dreamliner 787", ett plan vi tidigare åkt med till Alicante och som vi kände till lite grann. Men det är skillnad på att resa fyra timmar och i drygt elva.
Planet har plats för 259 personer i ekonomiklass och 32 i sin premiumklass. (Premiumklass med mer komfort hade vi gärna valt, men där var allt utsålt.)
 
En kabin som ger ett luftigt och fräscht intryck.
 
 Vad vi tyckte om att resa långt med Norwegian i ekonomiklass (Inget sponsrat inlägg)
Bra:
 • prisvärt - vi betalade drygt 5000 kr tur&retur
 • platsreservation, bagage 20 kg/ person,10 kg handbagage och två måltider inkl. dryck per resa ingick
 • luftig, fräsch kabin med stora fönster där man individuellt reglerar fönstrens mörhetsgrad
 • batteriladdare vid varje stol och även uttag för usb minne som kan laddas
 • kabintrycket är lägre än i andra plantyper vilket påverkar minskningen av "jetlagsymtom" som svullna ben, torr hud, muskelvärk och huvudvärk ( i andra plantyper motsvarar trycket i kabinen en höjd på 2400 meter men i "Dreamlinerplanen" motsvarar trycket en höjd på 1800 meter)
 • bra underhållning med film, serier, dokumentärer, musik och kartor från en monitor där ljuset kunde regleras
 • via skärmen kunde man smidigt lämna en beställning till "snackbaren" och betalade med sitt kreditkort
 • hyfsat miljövänligt eftersom planet är förhållande bränslesnålt
 • bra service, gott om personal
 • bekväma skinnstolar men de känns varma efter ett tag
 • direktflygning Arlanda till Bangkok
Mindre bra:
 • maten kan absolut bli bättre (på nerresan var det riktigt god mat och ettglas öl/vin ingick , plus en alkoholfri dryck och vatten men på hemresan åt jag inget av den ma tjag serverades, beställde från snackbaren)
 • stolarna kändes trånga 44cm bredd ( svensk charter har på långflygningar smalare och många andra boag har också denna bredd men bl.a Quatar, Thai, Lufthansa, SAS har bredare
 • benutrymmet tyckte jag  också var trångt med sina 81 cm men det är mer än vad många bolag har. (Thai har dock hela 91 cm och KLM 89 cm)
Och visst ville jag ha med mig orkidéer hem. Denna rejäla plastförpackning med 15 orkidéer låg fint i bagaegluckanhela resan.

 
 
Vackra påskfärger!
 
Glad Påsk!
 
Inlägg nr 24/100 i utmaningen #Blogg100.
 
 
 
 
 
Susanne

Då får jag vara den första att varmt välkomna dig hem till Sverige denna ljuva vårdag! :)
Ha en jätte fin påsk med familjen!
Stor kram till fina du! ❤

Svar: Tack! Det känns bra att var hemma också. Absolut! Och idag i solen satt jag en stund på balkongen. Passerade Snaps på em och sände dig extra tankar. Där var det fullt. Önskar dig också fina dagar nu i påsk.
Stor kram!
Ditte

Fia

Jaha, så var ni hemma igen! Tänkte på er när vi körde förbi ert område nyss då vi körde hem från Stockholm efter litet barnvaktsjobb. Nu firar vi påsk med son och sonhustru innan vi styr kosan mot Torre.
En fantastiskt fin påskbukett! En bit Thailand! Ha en mysig helg och hälsa Bosse från oss!
Påskkramen!

Svar: Fint att ta hem lite Thailand i form av orkidéer som snittblommor. Och de brukar stå länge. Var och en av blommorna står i egen vattenbehållare....Vi blir också hemma i påsk och ska vara hundvakter ett par dagar och på annandagen träffar vi alla de våra här hemma.
Torre blir det snarast efter den 20/4 .
Önskar er en fin påskhelg! VI hörs!
Bosse hälsar!
Kram!
Ditte

wiolettan

Vällkommen tillbaka igen. Förstår att ni tycker att dessa 14 dagar har gått fort, men vad jag förstår har ni hunnit med en hel del.
Fint att flygresan hem också gick bra, lång resa och kan kännas tröttsam kan jag tänka.
Bra betyg ger du bolaget. Benutrymmet brukar kännas si så där. Min man är ju lång och det är alltid så trångt.
Härliga, vackra orkidéer du hade med dig hem. Fina, vårliga färger. Fina blommor på Bangkoks flygplats också.
Ha det bra och varm kram.

Svar: Tack för trevlig hemvälkomsthälsning! Tiden har verkligen gått fort och vi har haft det jättebra och omväxlande. Det tar ju tid att flyga så långt men det gick ändå bra. Om man vill ha mer benutrymme så är det bra att åka med Thai Airways eller Quatar (mellanlandning i Doha i Quatar). Vi bokade så sent så platser vid nödutgångar var tagna och likaså de längst fram och där är det också mer plats för benen. Orkidéer är mina favoritblommor så det var extra fint att köpa med dessa som snittblommor hem och lite påskfärger blev dte också.
Ha det bra du också och jag önsker er båda en Glad Påsk.
Stor kram!
Ditte

Comsi Comsa


Har redan två veckor gått? Jösses, men välkommen hem. Idag har vi haft ett kanonväder så du hade tur... :-)
Kul att läsa om flyget och komforten....

Glad Påsk och stor kram ♥

Svar: Jadå, lite drygt två veckor har gått och nu är vi hemma igen. Och en fin vårdag blev det.
Uteserveringarna härpå Söder hade gott om besökare.
Vad gäller komforten så om man vill lägga ut mer pengar på resan så är ju Thai bekvämare eller Quatar (dock med mellanlandning i just Quatar) eller också kan man med Norwegian boka i god tid och ta deras premium class. (Kostar som en vanlig ekonomiklass hos andra bolag)
Vi var sent ute med bokningen och jag tycker ändå att resan med Norwegian gick bättre än jag kanske förväntat mig.
Önskar dig också en Glad Påsk!
Stor kram!Ditte

Veiken

Det är inte klokt så fort tiden går. Jag tyckte att det var nyss ni kom och nu är ni redan hemma igen.
Det var otroligt trevligt att träffas och jag hoppas verkligen att det blir fler gånger någonstans i världen! Stor kram till både dig och Bosse från oss och GLAD PÅSK!

Svar: Visst går tiden fort och vi hade så fina veckor i "paradiset". Vi är så glada över att resan blev av. Verkligen! Och skugga hittad jag. Det var verkligen fint att träffas och visst blir det fler gånger. Tid har v och världen är stor, men ändå inte.
Vi önskar er alla också en Glad Påsk.
Kramar från oss.
Ditte

FREEDOMtravel

Välkomna tillbaka till Sverige och Stockholm! Förstår att ni haft en bra resa. Önskar nu en fin påsk på hemmaplan!

Svar: Tack! Känns bra att vara hemma igen, men visst är det lite svalt trots att Stockholm bjöd på en del sol idag. Önskar er också en Glad Påsk.
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Välkomna hem igen.
Trevligt om all info om pris, comfort, flygtider m.m. Tyvärr får jag inte med min käre sambo ändå.
Jag är jätteglad att jag lyckades att få med honom till Torrevieja i april.
Glad Påsk och många kramar till Dig och Bosse/A-K

Svar: Gokväll! Tack! Det känns fint att vara hemma igen också. Men lite svalare. Stockholm har bjudit på riktigt fint väder idag och det var positivt. Torre blir bra och trevligt att Ö följer med dit.
Vi önskar er också en Glad Påsk.
Kram!
Ditte

Gemsofmylife

Välkommen hem till Sverige säger jag från Italien ;)
Tack för att vi fick följa med på din fantastiska resa med dina underbara bilder !
Här är det 15 grader i skuggan på dagarna men när Oran kommer fryser man ändå när det blåser in från havet , Italienarna går i vinterjackor och så möter man nordbor i shorts hihi ( min man var en av dom )
Önskar dig en mysig och Glad Påsk
Kram
💛💛💛
Sanna

Svar: Tack så mycket! Ja, vi har haft det väldigt bra och är nöjda med vår resa. Och jag kan tänka mig att ni har det fint i de vackra omgivningar där ni är. Och 15 grader i skuggan är ju nästan svensk försommar.
Njut och ha det så bra ni kan.
Glad Påsk önskar jag er.
Ditte

Gemsofmylife

Glömde ju ...Tack för infon om planet för jag har verkligen tyvär problem med mina långa ben i flygplan så Kanske ska tänka på det om jag bokar flyg på norweigen :)
Kram

Svar: Ja, men då tycker jag att du ska boka i god tid så att du kan få en plats vid en nödutgång eller längst fram, Vi bestämde oss ju ganska snabbt och då var de platserna och även de i "premium class" reserverade. Men en ytterplats är också helt ok. Thai har ju klart längre mellan mellan sätena likaså KLM, Finnair och Quatar m.fl. Men de är också ofta gansk mycket dyrare. Ibland är det värt att betala extra. Kram!
Ditte

moi

Tiden går fort när man är lycklig! Fast ni är ju lyckliga på fler ställen :D
Kram

Svar: Jadå! Och även hemma i Stockholm! Kram!
Ditte

Susjos

Välkomna hem!!! Vilka underbara blommor du fick med dig hem! Tack för all info om Norwegian, blir ju sugen att faktiskt flyga till Thailand med dem!
Berättade all info för maken, som är flygtekniker och han sa att kabintrycket är inte lägre, utan högre...hur än konstigt det låter så är det faktiskt ett högre tryck och det beror på att för att det ska motsvara en höjd på 1800m så måste trycket vara högre i kabinen, för det handlar om tryckskillnaden på ut och insidan av skrovet. ( vet inte om jag själv fattar vad jag skrivit ,haha! men som du skriver är allt detta positivt i alla fall,hihi!)
Glad Påsk på dej!!

Svar: Tack! Känns bra att vara hemma igen också.
Ja, trycket i kabinen ska motsvara 1800 m och inte 2400 m som är vanligt. Det märktes jag blev inte alls lika svullen i fötterna som i vanliga fall på långresor och jag använder alltid stödstrumpor så någon påverkan var det Huden blev inte heller riktigt lika torr. Vi tycker ju att både Thai , Finnair och Quatar har bättre komfort, men då får man lägga på några tusenlappar och det ville vi inte denna gång och resan var ju inte direkt inplanerad så långt i förväg.
Men planerar man resan i god tid går det ju att välja bättre platser som vid nödutgångar och längst fram men de går ju ofta åt fortast. Och "premiumklassen" såg bekväm ut, men var helt utsåld.
Och Norwegian är ju fortfarande ett lågprisbolag men b vi kan tänka oss att åka långt med dem igen, men kanske då boka premiumplatser.
Glad Påsk önskar jag dig också.
Ditte

Marja

Välkomna hem till Stockholm igen! Skönt att resan gick bra trots oroligheterna i Bryssel. Ni har verkligen haft två fina veckor i Thailand. Tack för alla fina blogginlägg och vackra bilder!
Orkidéerna är så vackra! Vill önska er båda en riktigt Glad Påsk! Kramar! :)

Svar: Tackar! Och det är fint att vara hemma igen. Kontrollern apå Bangkoks flygplats var mer noggranna äb vänligt och det är ju bra, men man måst eha väldigt god tid på sig där för även avstånden inom flygplatsen är stora. Extra trevligt att du varit med mig hit till vårt"paradis" den här gången och du har ju själv varit i trakterna.
Orkidéerna ser pigga ut och jag hoppas de står sig ett tag.
Glad Påsk!
Kram!
Ditte

Ami

Välkomna till Sverige!
Ja, tiden har verkligen gått fort!
Förstår att ni har haft ett par fantastiska veckor. Och vilka vackra orkidéer ni tog med er hem...
Önskar er en fin kväll
Kram

Svar: Tackar! Ja, tiden rusar fram och det villa till att både ta det lugnt och utnyttja den tid man har. VI har haft det väldans bra på alla sätt och landar nu hemma ett tag. Ska vara hundvakt till Curre nu i påsk.
Orkidéer är mina favoritblommor och de är så vackra även som snittblommor. Hoppas nu de står sig.
Kram!
Ditte

Susanne

Än har jag bara gått förbi på väg till min sjukgymnast efter jobbet!
Men jag ser fram emot att sitta där en ljummen kväll med dig! :)
Vi får boka in en kväll när det är lite varmare.
Natti natti kram till fina du! ❤

Svar: Jag passerade också men snart blir det varmare och då ses vi där. Absolut!Stor kram!
Ditte

Musikanta

Tack för länken och för upplysningarna om Norwegian. Vi har inte flugit med det bolaget tidigare men det verkar väldigt mycket bättre än Ryanair. Där får man exempelvis bara ta med sig 15 kg. bagage och inga måltider ingår.
Underbart med orkidéerna - mina odlade favoritblommor.
Kram och Glad Påsk!
Ingrid

Svar: Norwegian är ju ett lågprisblag men ändå bekvämt tycker vi. Ofta bokar vi plats även inom Europa och kan då få det lite bekvämare. Sedan bestämmer man ju vilka tillval man vill göra i fråga om mat (på långresor finns olika val) och bagage. De gånger vi åkt Ryan väljer vi alltid till "plus" för en ringa kostnad och att sitta längst fram ger lite mer benutrymme och komfort. Orkidéer r mina favoritblommor och de är även vackra som snittblommor så jag passar på att köpa några när vi varit i Bangkok och de står länge.
Glad Påsk önskar jag dig också.
Kram!
Ditte

Znogge

Välkomna hem! Det är stor skillnad om man flyger kortare eller längre sträckor. Rör det sig om någon eller några timmar fungerar det mesta men vid långflygningar vill man lite bättre komfort.

När jag flög hem från Brasilien (13,5 h) blev jag flyttad till business class och hade tre säten själv så jag låg raklång hela den resan. men sådan tur har man sällan...

Kram

Svar: Tackar! Visst är det skillnad på flygtider upp till sex timmar och de som passerar tio. Och på långflygningar känns det ju viktigare med komforten. Att bli "flyttad" till bisiness är ju en dröm, har hänt mig också ett par gånger. Blir det långflygningar hädanefter är det klokt att boka i god tid för det innebär också att man kan välja bättre platser för de bästa går ju åt först. Även i business kan man få hyfsade priser vid bokning långt i förväg. Tyvärr är vi numer inte så bra på det här med lång framförhållning när det gäller resor. Men det var helt ok att resa med Norwegian.
Kram!
Ditte

Decdia

Åh så många fina blommor du har fått med dig hem! Jag är galet avis på dig (även om jag dödat orkidéerna snabbt här hemma).
När vi reser så är tiden oftast ett problem, jag har fyra veckors semester per år. Vi måste ta tre på sommaren och sen finns det tyvärr inte så mycket plats till annat trots att jag försöker få ihop övertidstimmar som kan pussla ihop det hela.

Svar: Jag brukar köpa med mig orkidéer som snittblommmor på flygplatsen och dessa har en egen liten vattenbehållare och brukar klara sig länge. Hoppas på det nu också. UNder tiden man jobbar är semesterveckorna inte så många och man får vara rädd om dem. Känner igen det. Men nu som pensionär så är det visserligen en "del att stå i" (fniss...) dock har jag tiden att resa.
Att jobba för mycket övertid r slitsamt så det vill till att balancera det hela.
Ditte

Leffe

Välkomna hem! En semesterresa känns nog alltid för kort oavsett hur länge man stannar.
Det har varit kul att läsa om era äventyr där borta. Jag har aldrig varit i Thailand, men vi får väl se om vi ska rätta till den detaljen så småningom.
Kul med utvärderingen av Norwegian. Deras Dreamliner har ju fått mycket stryk i media, fast det har väl till största delen berott på tekniska problem som Norwegian varit oskyldiga till.

Svar: Tackar! FInt att vara hemma i Stockholm också. Ja, det finns ju mycket att se runt om i världen och vi får nog öka takten lite för det finns en hel del till att både se och uppleva,
Deramlinern har ju haft tekniska problem och det har ju gällt alla bolag, men nu verkar det fungera bra.
Vi var nöjda med dem och nästa gång om det blir långresa med dem ska vi boka "premium" som ju är bekvämare. Men dessa platser går också åt först, vilket jag kan förstå.
Men det är intressant att jämföra olika plan och komforten.
Thai är nog bekvämast med störst plats i ekonomi ocg flyger också dierkt från Stockholm. KLM, Quatar och Finnair är tycker vi också varit bra men då blir det en mellanlandning. Men det är ju skönt att sträckapå benen också för resan är lång.
Glad Påsk och hoppas vi ses i Torre i vår.
Ditte

Anette

Du missade årets (än så länge) hetaste dag, igår hade vi 40° här i Bangkok.
Jag flyger alltid med Thai, direktflyg och väldigt sällan några förseningar.
Skönt att vara hemma igen?
Glad påsk

Svar: Tror inte det gjorde så mycket att jag missade just denna heta dag. Thai är bäst tycker vi också men nu bokade vi så sent att det skulle bli väldans dyrt. Men vi föredrar det altrenativet. Men Finnair är, byte i Helsingfors är också bra och vi har provat Quatar som vi också gillade. Men Norwegian var helt ok och med tanke på att vi bara bestämde oss snabbt fick vi ett väldigt bra pris.
Och fint att vara hemma igen är det också, dock en ganska grå långfredag.
Glad Påsk!
Ditte

Eva`s blogg

God morgon & välkomna hem ...så snabbt tiden gick oj vilket mysigt inlägg o kul med info om man vill åka ner dit o info om planet super bra! ja ni har haft det mysigt och därav åkte ni ju denna tiden och förstår att det var underbart. Då blir det påsk med barn o barnbarn kanske? önskar er en riktigt GLAD PÅSK kram

Svar: Gomorron! Tack! Skönt att vara hemma igen också. Nu blir vi hemma i påsk och ett tag itll innan det bär av igen. Men jag tycker ju om Stockholm så det känns bra att vara här. Mysigt att träffa nära och kära också. Önskar dig också en Glad pÅsk och hoppas du mår bättre.
Kram!
Ditte

Geddfish

Välkommen hem och tack för din recension av flygplanet, alltid bra att veta.
Vilka underbara orkidéer du fick med dig hem!
Och så fort två veckor går... när man har det skönt och bra.
Glad Påsk och stor kram! ♥

Svar: Tackar! Ja, orkidéer är mina favoritblommor och även som snittblommor är de jättefina och står länge. Brukar ta med ett gäng hem. Ja, ett par veckor går fort men det är bra att vara hemma i Stockholm också . Jag trivs ju här också.
Glad PÅsk önskar jag dig också.
Kram!
Ditte

Timeoftiger

Man måste vara lite överseende med kvaliten om priset är lågt, så är det tyvärr. Låter ändå klart godkänt! Vad gäller resandet är det tacksamt att bo i Stockholm. Ni verkar ha haft en underbar resa. Jag är en skuggmänniska, har inga svårigheter att undvika solen.

Svar: Visst får man oftast vad man betalar för och Thai Air tycker vi är bäst, men nu var det inte så mycket att välja på för vi bestämde oss snabbt. Och det var helt ok med Norwegian.Att njuta i skuggan har jag gjort och det har gått hur bra som helst.
Vi har ju lätt att ta oss runt, för Arlanda är ju nära och inga extra flyg behövs dit för oss.
Nu är vi hemma ett tag och tittar till huvudstaden. Bra det också.
Ditte

Biggeros

Visst är det bra att jämföra med andra bolag. Visst är det skönt med plats för benen. Breda stolar vore ju ännu bättre. I det stora hela var det mesta till en fördel:)) Det är ju en lång resa. Skönt med direktflyg. Då gäller det för er att anpassa er till svenska tider. Ha en mysig Påsk min fina vän!!!

Svar: Thai Air tycker vi nog är bäst, men vi bestämde oss så sent och då var det inte så mycket att välja på. Och vi kom ju väldigt billigt undan och det får man ju också väga in. Vi är ganska bra på att ställa om oss tidsmässigt, men man blir lite trött på kvällen.
Önskar dig en fin påsk.
Kram!
Ditte

Tove Olberg

Välkommen hem efter skön resa som gick att följa dag för dag genom bilder och text!
Nästan så jag var ombord på flyget. Platsen till benen för en kortbent godkändes :-)
Glad påsk till er båda!
Stora kramen!

Svar: Tusen tack, det känns bra att komma hem också. Och det har varit så trevligt att ha dig med på resan. Glad Påsk önskar vi dig också.
Stor kram!
Ditte

Tove Olberg

Orkídeerna är helt en fantastisk gladfärgskarta i vackra former :-)

Svar: Jag är så förtjust i orkidéer och fint att kunna ta med lite Thailand hem. (Mail är på väg...)
Kram!
Ditte

gittan

Välkomna hem och det går fort, och så härligt ni haft det. Fina blommor och så kul att ha med lite thailand hem. Bra med info om flygen. Önskar dig en härlig och skön Påsk helg. Kram. ☺

Svar: Tackar! Fint att komma hem också! Vi har verkligen haft det jättebra och tiden har gått fort, den gör ju lätt det när man har trevligt. Blommorna är verkligen Thailand och lyser upp fint här hemma.
Glad Påsk önskar jag dig också.
Kram!
Ditte

BP

Ett "faktainlägg" som var väldigt intressant och fullspäckat med data jag inte visste om Dreamlinern. För den flygplanstypen fick ju hur mycket kritik som helst i början.

Svar: Dreamlinern hade tekniska problem från fabriken i början och det var inget Norwegian kunde påverka, Mendet var ju trist för alla som inte kom i väg på sina resor. Men dessa problem är nu avhjälpta. Och dte är ju supermoderna plan. Vi har åkt dem även itll Alicante ett par gånger och det kändes klart lyxigt jämfört med en del andra bolags gamla plan. Men fortfarande tycker vi att Thai är bäst vad gäller komfort i ekonomiklass, men nu fanns det inga biljetter där för vi bestämde oss så sent. Men Norwegian erbjöd verkligen "good value" och 5000 sek t&r Bangkok är billigt med mat, (inte den bästa..)bagage och platser. Och det går direkt.
Nästa långresa får vi kansk ha bättre framförhållning. Men detta var helt ok.


Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: