"The heat is on"

    
Måndag och ny vecka! Jag öppnade dörren i morse vid åtta-tiden, jo det är tidigt för att vara mig och kände en ejäl värme slå emot mig. Tittade på termometern och den visade +21. Något stämde inte.  Luften var het och värmen liksom "dallrade".
När jag tittade på olika vädersidor visade de att det borde ha varit +26 så det blev en snabb titt på batteriet, plus ett byte av det. Genast hoppade graderna upp till + 28.
Men vi  hade ett par mindre och trevliga uppdrag så i sakta mak drog vi oss ner mot havet och även där var det hett och den lilla vind som blåste var riktigt varm. Ingen svalka ens i skuggan. En hastig blick på termometern vid Paseon visade + 33 i skuggan.
"The heat is really on."
 
En norsk seglare har lagt sig för ankar och
det är nog lika bra för vind är det dåligt med.
 
Mina ömma fötter, där också två krossade tår ingår,  behövde en genomgång och att kombinera pedikyr med fotmassage, ( som innebär att fötter, underben, nacke och axlar masseras) blev en väldigt behaglig upplevelse-  Lokalen var skönt luftkonditionerad och havsutsikt hade jag också.
Tän detta med manikyr, pedikyr och fotmassage var något vi i princip gjorde som "after work" i Peking varje fredag och nu blir det alltför sällan. Illa, bara att ändra på för det är så fint att kunna gå på lätta fötter.
 
Proceduren är i gång och efter drygt 90 minuter var jag klar .
 
Här är väninnan /kollegan Anna och jag redo.
I Peking var det oftast en person som gjorde manikyr och en annan som gjorde pedikyren
och på så sätt gick det hela lite snabbare.
Men å andra sidan är det ju sällan någon brådska. Fotmassage tog vi också gärna.
Här är det även ett inpackningsmoment med. Både händer och fötter smörjs in och och därefter sätts värmepåsar på och får verka i 20 minuter och både händer och fötter blir i princip som nya.
Luften i Peking är väldigt torr och det märks rejält på händer och fötter
så dessa behandlingar varje vecka var en klar höjdpunkt.
Och tidsbeställning behövdes inte annat än om vi kom ett större "gäng" och ville sitta tillsammans.
(Priset? Cirka 100 kr för manikyr, pedikyr och rejäl fotmassage. Och då är dyrare nagellack inräknat. )
 
När jag var färdigbehandlad idag stod termometern på +36 i skuggan så några raskare poromenader var absolut inte ett alternativ. Men ett stopp i en klädesbutik ett par gator ovanför Paseon kändes lagom. 
 För några kvällar sedan blev jag visad hit av väninnan Birgitta och då blev det ett hastigt besök, en snabbtitt,  för middag väntade.
Men idag blev det ett par inköp av klänningar för värmen ska hålla i sig. Och mina "kinaklänningar" kommer inte att hålla i evigheter. (Sydde upp massor med klänningar under åren där och de är verkligen svala och perfekta i denna värme som råder här nu. )
Varmt var det i provhytten, trots ac på,och jag fick behövade av och påklädningshjälp av expediten.
 
Kanske väl mönstrat för att vara mig, men det spanska märket "Desigual"
 är inte känt för klädernas diskreta mönster.
Och för 1/5 del av originalpriset var det bara att slå till.
 
Hem kom vi, men det tog tid och hett var det. En nödvändig  vätske/vilo- paus blev det på vägen, men vi ville också se Spanien spela fotboll mot Tjeckien så stegen skyndades på.
 
Spansk tortilla smakade bra tillsammans med vitt vin.
Eget medhavt vatten dracks i stora klunkar. ...
Hemma på Solskensgatan var det också varmt...
 Nu spelar Sverige fotboll mot Irland så jag sitter med ac:n på och tittar. Och inne är det behagligt svalt +23.
 

                                                                                      
Veiken

Hoppsan. Rejält varmt. Det är lite i varmaste laget med 36 plus. Då är AC en välsignelse. Nu är det spännande värre i "vår" match.
Det är guld värt att bli ompysslad både till händer och fötter,skönt!Kramar

Svar: Rejält varmt och mitt sargade ansikte trivs inte när det blir så svettigt, det svider och jag blir illröd. Så jag hoppas värmen snarast försvinner. Så här hett hade vi det inte ens i Thailand och där är det ju fukrigare så ansiktet mådde bättre. Vår match ser inte så bra ut. Inte just nu! Irland ligger på och leder. Men det är ju ett tag kvar. Vilket snöpligt snut att åka ut i första matchen, om det blir så...Men jag hoppas förstås på bättre resultat.
Och visst är det skönt att bli ompyssland både vad gäller kropp, själ, fötter och händer.
Stor kram!
Ditte

Biggeros

Det är det som gäller nu svala klänningar i värmen. Idag har det varit hett!! Då får vi hålla på vårt modersland idag och hoppas att det blir många mål. Trevlig kväll 😙😚

Svar: Hett är det! Men tyvärr är ju inte Sverige i framkant just nu i matchen mot Irland. Men matchen är inte slut. Kul att Spanien vann. Trevlig kväll!
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Super läckra tycker jag o just d märket är läckert i färgskalan :) underbart med värmen här det riktigt kallt i dag usch för det ::( hoppas du får en fin kväll efter skön fotvård kram

Svar: För mig är detta alltför hett och ansiktet trivs inte. Det är solskadat och behandlat så det blir bara rött och svullet och när det blir svettigt svider det. Och jag är INTE i solen.
Skicar genast sol och värme till dig.
Fotbehandlingen var så skön och jag njuter av attt bli omhändertagen. Fotmassage är också så härligt.
Och en ljum kväll blir det. Hemma blir det mat på terrassen.
kram!
Ditte

Iris

Här sitter vi också inne med svalkande AC på och tittar på fotboll. Härligt att Irland hjälpte till att jämna siffrorna, hoppas ännu på ett äkta svenskt mål.
Sista veckan på jobbet och idag visade termometern på jobbet i skuggan på + 39. Tacka vet jag AC inomhus! Kram

Svar: God afton! Varmt här också! Tyvärr var väl inte sveriges prestation så mycket att hurra för, men bra att de fick ett mål. Satt ute ett tag i kväll, emn har flytat in och nu är det ju Italien- Belgien. Oj, +39 i skuggan det är alltför mycket. Nej Ac inomhus nu är bra.
Vi kom upp till +36 och det var för mycket för mitt ansikte som svider.
Kram från oss.
Ditte

BP

Grattis till värmen. Om du mot förväntan skulle tröttna, så är det bara att skicka upp såväl sol som värmestrålarna.

Kul att du slog till på Desigual klänningarna. Desigual är mit favo märke och jag brukar storhandla på flygplatsen i Alicante, även om Benidorms shopping galleria nu också fått en Desigual butik. Utbuden är nämligen inte alls desamma, inte jämfört med Sverige heller.

Japp, Spanien slog ju Tjeckien med 1-0 till slut. Med tanke på att det var spel på ett mål så tog dom ju verkligen tid på sig.

Sverige-Irland då. Vad ska jag säga. En perfekt slagen passning av Zlatan till stackars Clark. Tack för målet. Tycker att bara Isaksson, Olsson och Granqvist var godkända ikväll.

Svar: Jag skickar genast minst 10 graders värm etill dig. jag behöver dem absolut inte. Solens strålar medföljer. Jag har titta på Alivcantes flygplats i Desiguals butik, men oftast har vi bråttom då till planet. Här var det perfekt, ja förutom värmen då.
Visst tog Spanien tid på sig för att få sitt mål och klart var det ju inte.
Håller helt med dig vad gäller godkända spelare och sedan fick ju Guidetti en chans...
Men bättring krävs av de svenska spelarna, för det är ju inte ens VM det är frågan om.
Ditte

Anonym

I dag var det vår (en grupp tanter) en-gg-i-månaden lunchdag. Vi går till olika
restauranger i Herndon, och i dag var vi på O´Sullivans Pub. Just när vi sätter oss,
sjungs den irländska nationalsången på TV, och sen såg jag de gula och blå.
"My gosh, Sweden is playing". Måste säja att min konversation inte var vidare
fokuserad. Gick hem i halvtid och kunde se andra "akten". Ganska bra match;
undrar vad BP tyckte?

Att vara på en sandstrand i 35 graders värme är inget nöje. Bränner fötterna
och vattnet blir som i ett badkar.
I lördags kom vi upp till 34C, söndag underbar, i morse var det 16C - soligt hela
tiden och blåsigt, så det gäller att vattna växterna.

Snygga klänningar, såna som inte sitter åt - perfekt stil för heta klimat. Kommer
ihåg på 50-60 talet då muumuus var poppis. Har en som jag köpte, när jag hälsade
på dottern i Honolulu. Det är ju den ultimata stilen för hetta. :)

Svar: God kväll Ruth! Ja, inte direkt för dig...Vad roligt både med lunch och att du såg en del av Sveriges match mot Irland och det satt ju hårt inne med oavgjort. Sverige var ju inte i topp direkt. Men de åker ju inte ur direkt.
Klänningar är svala när det är varmt och jag lät sy upp många i Peking i svala material, men de börjar ta slut så lika bar att fylla på. Dessa modeller är bra i värmen och de sattt verkligen bra.
Jag har också en "muumuu" hemma , inköpt på Hawaii och den har använts mycket. Så bra, det bästa plagg man kan tänka sig i varma klimat.
Ditte

marga

Åh så härligt att få fötterna omskötta! Det är ljuvligt! Klänningarna är läckra och det var ju tur du fick hjälp i provhytten. De klibbar liksom fast på kroppen. Hahaha! Den värmen, den värmen! AC är en välsignelse. Kram!

Svar: Ja, idag har det klibbats rejält kan jag lova. Inte trevligt i mitt tycke och mitt ansikte tycker absolut inte om denna värme och att jag svettas. Jag blir illröd och det svider. (Huden är skadad)Ac är en välsignelse, helt klart.
Kram!
Ditte

Znogge

Det var verkligen en rejäl hetta som ni har drabbats av. Jag gillar värme men när temperaturen börjar närma sig kroppstemperaturen då blir det för bra. Har varit med om 44 grader och det var inte att leka med...

Jag gillar Desigual sommartid för då kan man gärna vara lite mer mönstrad!

Kram

Svar: Ja, här har det varit hett idag. Jag har upplevt mer än detta, men då i Thailand och lite annan värme, mer grönska och mer hav, och i Tunisien, då det var +41. Att har upplevt 44 grader låter väl mycket .
Jag är glad för klänningarna och lite mer färg nu i sommar går ju bra. Desigual har ju lite roligare plagg och design.
Kinaklännningar håller på att drsatiskt minska i antal.
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Ojojoj, vilken värme! Jag hade nog också setat inomhus med AC på.
Vilka fina klänningar du köpte. Lika snygga bägge men den blå känns lite mer som Ditte 😊.
Härligt med fotvård. Har aldrig provat det i Torre, men går ca var 6:te vecka här hemma.
Hoppas att det blir något svalare för er u blir det en Nattiskram från mig/A-KSvar: Ja, den blå är mer jag, men man måste förnya sig lite mellan varven. Båda känns svala och det behövs . Idag är det dock inte lika varmt utan runt +30 och vinden blåser svalare.
Pedikyren och fotmassagen var riktigt bra och välbehövlig. Det blir många och ganska långa promenader.
Vi hörs och ses!
Kramar från oss båda.
Ditte

Ami

Ja, idag har det varit rejält varmt! Phu!
Vi träffade Bosse när du satt och grejade fötterna och han skvallrade att du hade varit och shoppat...men inte vad du hade köpt!
Men jättefina klänningar :)
Kram

Svar: Butiken där jag köpte klänningarna skulle du nog också gilla. Ska berätta....Och nu i värmen känns klänning som ett svalt alternativ. Flera av kinaklänningarna som jag sydde upp börjar tackla av, vilket är fullt förståligt då de hängt med ett tag.
Bosse berättade att han sett er där han satt i värmen, men ändå i skuggan. Kanske blev han "skuggan av sitt ofrna jag".
kram!
Ditte

Marja

En gång när jag var i Grekland var det +43 grader och vi danstränade utomhus under bambutak. Jag fick hjärtklappning och fick gå och lägga mig i ett svalt rum.
Så skönt med pedikyr och massage. Det skulle jag inte ha något emot.
Klänningarna från Desigual är så fina båda två. Den med löven är ju hur häftig som helst och ovanligt 'diskret' i mönstret för att vara det märket. De kommer du att ha stor nytta av och säkert kommer du att känna dig fin och sval i dem. :)
Kramar!

Svar: Oj, oj, oj, +43! Det var riktigt hett och att dessutom då dansa....Förstår att kroppen sa ifrån. Klänningarna känns bra och de är svala nu när det är så varmt.
Idag är det lite svalare, just nu i alla fall och vinden är inte som en hårtork.
Nu väntar lite svalka i skuggan vid havet.
Kram!
Ditte

FREEDOMtravel

Vilken värme ni har! Själv har jag problem med att jag alltid vaknar för tidigt, ofta vid halv fem. Problemet är ljuset!!! Vi har sex sm fönster nere i båten, så det känns bökigt att fixa markiser. Provar att sova med sån där flygplansmask just nu. Verkar hjälpa lite i alla fall... ;)

Hälsningar en av de få som längtar efter mörkret, haha. Åh så gott jag ska sova i höst! ;)

Svar: Ljuset har jag också svårt med så där/när det behövs tycker jag en "flygplansmask" hjälper. Här är det jalusier så det bli mörkt och hemma har vi ju större fönster så en mörkläggande rullgardin fungerar. Men med många små fönster är det klurigare. Varmt är det, men lite svalare idag och vinden är inte som en hårtork, klar fördel.
Ditte

Ama de casa

Fina fynd! :-)

Avslutade dagen på ungefär samma sätt som du. Tittade på slutet av Spanien-matchen, sen på Sverige-matchen och sen på termometern :-D Fast vi hade betydligt varmare inne...

Svar: när shortsen tagit slut så får det bli klänning. Även nya shorts måste inhandlas, kinashortsen har pensionerats och gåttt upp i sina beståndsdelar. Jag tog ut fläkten ett tag sent i går kväll för ansiktet blir alldeles konstigt att att jag svettas, huden är så tunn och skör...
Ac underlättar absolut så inne hade vi svalare...
Ditte

Comsi Comsa


Klänningarna är jättefina. Här har vi det lite svalare, lite behagligare, hi hi hi, skojjjar... :-)

Kram ♥

Svar: Skicka gärna hit lite svalka så kan jag skicka lite värme. Bra deal? Eller?Känns lite svalka i vinden idag, men nu är det klockan 10.45 "bara" +27.
Dags för en klänning idag, att ta på alltså.
kram!
Ditte

Fia

Puh, låter varmt till och med för mig! Men skönt med svala klänningar! Jag har också svårt att hitta nåt på Desigual.....
Själv åkte jag tåg in till Sthlm igårkväll på ett trevligt mingel med biblioteksfolk på Junibacken. Promenerade till och från Centralen i en underbar stockholmskväll! Toppenväder här i flera dagar!
Kram från oss till er!

Svar: Stockholm är ju alltid msigt och särskilt i vackert väder. Finns så mycket...Vad trevligt med mingel med biblioteksfolk på Junibacken och så skönt att gå genom stan.
Skönt med det fina vädret. Och jag kan skicka lite extra värme från oss.
Men idag är det mer behagligt och det blåser svalkande. Igår tyckte jag det var som en hårtork den vind som kom.
Kramar från oss till er.
Ditte

LenaS

Hej Rara Ditte,

Blev så sugen på en Desigual klänning och du verkar j ha hittat den rätta butiken. Har du möjligtvis adressen? Gillar att fynda👌Kram Lena

Svar: Hej!Jag mailar dig om adress!
Kram!
Ditte

Ghugge

Oj, oj så varmt men du gjorde det bästa av dagen kan jag läsa!!
Snygga klänningar!
Kram

Svar: Ett försök blev det, men ack så hett. I mitt tycke inte behagligt. Men klänningar blev det och avkopplande pedikyr och fotmassage.Sedan skugga, ac och fläkt hemma på terrassen och inomhus.
Klänningarna kännd svala och bra.
Kram!
Ditte

Timeoftiger

Härliga klänningar! Ibland ska man gå lite utanför sitt eget bekvämlighetsområde, det brukar bli jättebra!
Du har rätt, man borde avsluta varje vecka med ett fotbad.

Svar: Klänningarna kommer till användning, det vet jag. Och de har redan varit ute och gått...Och efter pedikyren och fotmassagen studsade jag fram.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: