Skådespel med variation

    
Givetvis skulle det vara "skådespel" i rubriken.
Den blå himlen breder ut sig även idag  och molnen är lika osynliga som igår. 
  Hetan har avtagit och för min del kände jag tacksamhet när jag öppnade dörren i morse och kunde konstatera att värmen var mer "lagom", under +30 och att det dessutom blåste en behaglig vind som inte kändes som gårdagens varma hårtork.
Vi hade bestämt träff med vänner på förmiddagen och en promenad genom det trevliga och lite äldre villaområder "Los Angeles" och ner till havet kändes väldigt lagom. 
Längs  stränderna finns gott om trevliga vattenhål i skuggan och numer är vi så trogna kudnnder på ett par av "pitstopen" att vi inte behöver beställa utan det önskade levereras direkt.
Ja, om vi ändrar oss är det förstås en god idé att säga till.
 
Vackar uteplatser och med fin grönska trots att växterna under långa perioder inte får
tillgång till så mycket vatten. Kanske har de vant sig....
Jag fastnade för bladfikusen som klipps så vackert till en boll
och den passade bra med rosa nerium oleander.
 
Välskötta trädgårdar finns det gott om...
 
Och här fick jag en idé. Perfekt med egen vinodling på tomten.
Ska se om jag hittar något ledigt utrymme hos oss på terrassen.
Men det ser kärvt ut och vissa omprioriteringar krävs.
 
Strandlivet här är ganska intensivt och socialt. Man träffas på stranden, slår sig ner och gärna så nära andra som möjligt. Kan ju också bero på utrymmesbrist...
Parasoller, solstolar, bord, kylboxar med mat och dryck för "förmiddagspasset" är med, ibland strandspel och handarbeten också.  Stämningen är god.
Eftersom jag inte solar sitter jag gärna i skuggan på en strandrestaurang och ser ett skådespel i flera akter äga rum; parasolller ska förankras, solstolar ställas in och rätt solläge intas vilket för många är i skuggan under parasollet.  Klokt!
Om man nu inte vill släpa allt med sig så finns även parasoller och solstolar till uthyrning. 
Här längs stränderna i stan finns inga hotell  som ligger vid stranden och som har "sina " stolar och parasoller, vilket vi såg att det fanns i t.ex Benidorm och som finns i många andra städer.
(Men å andra sidan är heller inte Torrevieja en "charterstad" som många andra städer med stränder är. )
 
Klockan är 11 och antalet personer på stränderna inne i stan, Los Locos och Playa de La Cura är stort.
Ändå är det inte högsäsong.
Vid 13.30 minskar antalet strandliggare/sittare betänkligt för då är det lunch och siestatid
och allt bohag packas ihop. Många återkommer sedan till andra sittningen vid 16 tiden
och då släpas allt ner igen. Vilket bestyr!
 
Och om man nu vill göra annat än att vila och simma/bada sig i form finn strandgymnastik att tillgå.
Bara att hoppa med. Entusiasmen och rörelseglädjen är stor. 
 
En annan avkopplande strandsyssla kan vara att spela Keno; "Keijno".
Där har men en chans att bli miljonär varje dag, åtminstone enligt reklamen.
 
För egen del njuter jag också gärna av att ha havet och den blå himlen som kuliss och
kan länge roas av vågornas skådespel.
 
 
 
Ami

Ja, idag har vädret varit betydligt behagligare!
Men vilken bra idé med en egen vinodling! Kanske kan det även vara något för oss :)
Ha en trevlig kväll
Kram

Svar: Skönt med lite svalare och en vind som inte känns som en hårtork. Jag tror absolut att en vinodling på er terrass skulle fungera.
Önskar er också en trevlig kväll.
Kram!
Ditte

Veiken

Jag väljer helt klart en plats bredvid dig och gärna något kallt i glaset. Det är som att se föreställningen när folk ska lägga till vid bryggor eller rea tält och förtält på campingplatser. Obetalbart alltså! Dessutom GRATIS! :) Kram

Svar: Visst är det fint med dessa gratisnöjen! Jag vågar knappast tänka på all muntehet vi skulle få till där tillsammans. Börjar fnittra redan vid blotta tanken. Ja, att se folk lägga till vid bryggor med båt eller ge sig av är också underhållande.
Likadant kan jag tänka mig att det är på ampingplatser med resning av tält, men jag har inte camppat så mycket...Men roligt var det att se.
Stor kram!
Ditte

Susan

Hola! Ja varmt verkar ni ha det! Skönt att det har varit lite svalare idag. I Estocolmo är det klassiskt varannandagsväder. 13-14, molnigt och blåsigt ena dagen och 20 och sol nästa dag. Idag har varit en "bra" dag - i morgon ska det bli sämre.

Visst är det fint i Los Angeles! Om vi skulle bo längre perioder nere i sommarstugan är vår dröm att köpa ett litet hus där - med egen pool! ;)

De där packade stränderna är inget för en person med bacillskräck. ;) Blir för avancerad KBT... Badade för några somrar sedan vid stranden precis söder om hamnen och sololjan låg som en fett täcke på vattenytan. Blääää.... :( Och jag funderade på om den ljumma vattentemperaturen bara berodde på värmen eller om det var kroppsvätskor inblandade.. :(

Vi är precis hemkomna från Varma Golv både Jörgen och jag. Han medelst cykel och jag medelst bil. Har varit vikarie där sedan i förmiddags då Jörgen skulle ut på kunduppdrag och medarbetaren B var ledig. Gick finfint! Nu ska vi strax bege oss till Bondegatan: Lokestisdag!

Hälsa Bosse!
Kram//Susan och Jörgen

Svar: Idag var det betydligt bättre, riktigt skönt och vinden var svalkande. Igår var det alltför hett och vinden var spm en varm fön, riktigt obehagligt och svårt att andas för mig. Vad gäller gårdagen hade jag gärna tagit varannandagsväder....L.A är fint och ett hus där vore inte alls tokigt. Finns några till salu och med bra läge.
Jag badar ju inte ens i pool , om den inte är helt privat och vill inte heller bada där du var i. Helst badar jag vid la Mata eller Guardamar eller Locos där det är mer öppet och mindre folk.
Trevligt med jobb på "Varma Golv" och jag tror du är klippt och skuren för uppdraget.
Mysigt med tisdag på Lokes.
Ha de´! Kramar till er från oss.
Ditte

Comsi ComsaSå skönt att det blev lite svalare och då kan
du fortsätta grunna på vinodlingar. :-)
Här har det varit helt perfekt väder idag.

Kram ❤

Svar: Jag tänker vidare på en vinodling i lite skala. Kanske får jag börja i en kruka...Svalare idag och riktigt behagligt med svala vindar.
Skönt med det fina vädret i Stockholm. Njut!
Kram!
Ditte

Ruth i Virginia

Ser an aning obehagligt ut där på stranden. Gillar inte alls att vara
så nära halvnakna-halvklädda människor. Var på ett tåg i Tyskland under en
värmebölja. Tåget var fullt, så man fick stå i korridoren. En stor tyske
med ölmage och utan skjorta, gick fram och tillbaka. Det var omöjligt att inte
komma i kontakt med hans svettiga mage. Äckligt så inni vassen!

Sista bilden är underbar.

Svar: Nej, jag är ju inte på stranden och om jag är där för att bada blir det på en strand med gott om plats. Och då är det badar jag gör. Här på restaurangerna längs Paseon, gatan längs stranden, säger personalen oftast till om folk inte har skjorta/tröja på sig och det är ju märkligt att det ens ska behövas.
Förstå att ditt möte där på tåget var avskäckande...
Sista bilden är som jag gärna vill ha det.
Ditte

BP

Kan inte låta bli att skratta här. Trots att vi aldri varit på Costa Blanca under sommarmånaderna så kännerjag igen mig, bland annat när jag ser strandympam, parasollerna och solstolarna.

Vindruvorna har jag dock aldrig sett, så tack för dom.

Här var det 23 grader, men i skrivande stund är tempen nere på 12 grader. Å japp, ölen vid klockan 17:00 satt fint här också, fast inte riktigt lika fint som vid 30 grader.

PS David mot Goliat i matchen Portugal-Island. Lagerbäck-Hamrén 7-0 om jag räknade rätt på målchanserna som Island hade. Älskar underdogs. Tror mer på Island än på Sverige faktiskt. DS.

Svar: Så trevligt med ett gott skratt! Förstår att du känner igen dig i strandbilderna. Vad gäller en liten vinodling har jag en pytteliten plats kvar i en rabbatt så kanske det kan bli av. Men tanke på passionsblommans tillväxt så borde det gå bra. Nej, de ska inte kampera ihop.
Låter bra med +23, här blir det över +30 idag så några stora utsvävningar blir det inte under dagen.
(Fotbollen igår; Lagerbäck har fått sina spelare att vara ett lag och det är ju viss skillnad mot Hamrén. Jag tror inte Island spelat i ett så stort mästerskap tidigare och häftigt att de spelade 1-1 mot Portugal. Ronaldo var sur. Svenska laget brukar spela bäst innan matcherna. Och de är bra på att skylla från sig och prata om att motståndarna är sämre. HUr det nu kan gå till när målen räknas. )
Ditte

Karin

Å vilka fina bilder!! Ska verkligen bli härligt att snart få åka ner till stugan och fira några veckors semester där! Nedräkning pågår!!
Jag läste ditt förra inlägg, och blev som vanligt nyfiken på var du varit?! Dels var man kan får härlig fotvård och också var du köpte dessa ursnygga klänningar??
Fastnar alltid i Desigual på flygplatsen, men har inte hittat någon bra i Torrevieja. :)

Svar: Tack! Förstår att du längtar och fint att komma hit på semester. Jag mailar dig vad gäller fotvård och klänningar så kan du se och ev, göra ett besök hos båda.
Ditte

Ama de casa

Det gick faktiskt fortfarande charter hit till Torrevieja när vi åkte hit första gångerna. Fritidsresor, tror jag? Men det upphörde ganska omgående. Finns som sagt var inte lika många hotell här som exempelvis i Benidorm.

Om vi nån gång går ner och badar på sommaren så väljer vi andra (eller tredje) sittningen. Fast ett par gånger har vi faktiskt varit nere och tagit morgondopp. Jodå. Till och med jag :-)

Svar: Morgondopp kan jag nog också tänka mig och vid tredje sittningen, kvällsskiftet, har jag badat några gånger. Men blir det andra tider är det La Mata som gäller. Ingen trängsel där. Aha, det gick charter till Torrevieja. NU lärde jag mig något nytt idag igen.
Ditte

Ann-Kristin

Gomorron!
Visst är det mysigt att promenera i LA. Många små trevliga hus och fina trädgårdar.
Tack o lov så är man ifrån strandlivet numera. Vilket släpande det var.
Lisen och jag gick oftast ner till sittning nr 2 med våra tonåringar.
Numera är det skönast att sitta i skuggan och blicka ut mot havet någonstans utefter paseon.

Blir något att klura på med egen vinodling 😊.
Kram/A-K

Svar: Ja, vilket släåande ni hade med allt när det var strandliv. Och många spanjorer, även mycket gamla, segar sig ner till stranden med all packning. Blir trött bara jag ser det. Visst är det behagligt att numer sitta i skuggan och se ut över havet. Perfekt!
Vad gäller vinodling så kanske vi kan komma på något. Har lite, med tonvikt på lite, yta kvar...
Stor kram!
Ditte

Eva`s blogg

God morgon ..älskar dina promenader :) Spanien blir mer o mer spännande i mina ögon :) du gör så rätt i allt du gör där o njuter på hög nivå :) fina bilder o kram på dig

Svar: God förmiddag! Vi promenerar en hel del både tillfots och per cykel, men är det alltför varma dagar, över +30 i mitt tycke, så blir det morgon och kvällspromenader och det finns många fina ställen att promenera på. Vi tar det lugnt och njuter, ingen brådska.
Spanien är spännande och ett par platser jag är extra förtjust i är öarna Menorca och Mallorca. Jag tycker ju om öar och har så fina minnen från Grekland och alla båtluffningar där mellan öarna.
Kram och trevlig onsdag.
Ditte

Znogge

Vilka härliga promenadvägar ni har och så strandlivet på det. Förstår att det blir sköna och avkopplande dagar även om du inte "pressar" på stranden. Det finns många bra alternativ!

Kram

Svar: Vi försöker variera promenadvägarna och det finns en del att välja på. Men är det varmt blir det helst i skuggan och längs havet och inte mitt på dagen för då är det skönt att sitta på en restaurang vid havet och inet göra något. En bok är förstås alltid bra att ha med...Kram!
Ditte

Anette

Det där skådespelet känner jag igen från italienska och franska rivieran. Ibland är det nästan dags att gå hem när allt är riggat. Sen kan de ju dyka upp igen några timmar senare och proceduren börjar om 😀. Vad härligt du har det på stranden i skuggan ❤️

Svar: Jag förstår att du känner igen detta skådespel. Minns att vi i italien vid något tillfälle hyrde en badhytt en vecka på stranden och då ingick uppställt parasoll och två stolar och på samma plats hela veckan. Och vi slapp släpa. Jag har det bra i skuggan...
Ditte

Piedra

Så vackra bilder - de översta! Stränder klarar jag inte av, om de inte är helt öde.
Kram <3

Svar: Tack! Nej, stränder är inget för mig heller, men det är ett skådespel att se allt som pågår. Men jag tycker om att gå längs kilometerlånga strander där det är gott om plats och även bada där med jämna mellanrum.
Ditte

Gittan

Tack för att jag fick följa med, känner värmen och så mysigt ni har det på era promenader. Det är nog ett bestyr att släpa saker fram och tillbaka flera gånger om dan, men det är nog många som gör det och badar med. Stor Kram.

Svar: Varmt är det förvisso och visa dagar kunde det helt klart vara svalare, men man får rätta in sig och göra det som passar och när det passar för värmens skull. Är glad att jag inte släpar, det hade jag inte gjort....
Har med barn alltid valt att i princip bo på stranden och eller väldigt nära. Men nu solar jag inte så bekymret finns inte kvar. Men visst bor jag fotfarande helst vid/nära havet. Nu bor vi en bit upp och det tar ca 15 minuter att gå ner till havet, eller under fem med cykel.
Stor kram!
Ditte

Amanda Jona [SPONTAN]

Åh så härliga bilder! :)

Svar: Tack! Ja, det är härligt här. Men lite fööör varmt.
Ditte

Timeoftiger

Jag kan riktigt känna doften och höra ljuden på stranden genom dina fina bilder. Det kan behövas, då jag är "fånge" i universitetssjukhuset...

Svar: Så bra att bilderna kan förmedla hav och ljus till dig för jag vet ju att du arbetar mycket. Men kanske blir dte snart lite ledig tid. Hoppas!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: