Planering pågår

    
 Planering pågår och våra spanska vyer ska vidgas. Och här precis som mycket annat är grundarbetet viktigt för slutresultatet. 
Lite klurigt är det med grunden för det är en hel del vi vill se och det är svårt att veta var vi ska börja.
I södra Spanien längs Solkusten har vi varit och likaså i Granada och Ronda så dessa platser kommer inte först just nu. Sydvästra Spanien med Jerez och Sevilla lockar, likaså uppe i nordväst mot BIlbao och San Sebastian och Madrid förstås. 
I trakterna runt Barcelona och norr därom har vi varit så de får vänta ett tag. 
Torrevieja ligger på Costa Blanca, strax söder om Alicante, så en tanke är att börja här och ta oss norr och söderut längs kusten och kanske även en bit in i landet.
Så en bra början blev ett besök på busstationen för insamlande och info om diverse busslinjer och nästa anhalt blev turistbyråns huvudkontor nere vid hamnen.
Busstationen gav oss bra info och stärkta av detta passerade vi något vi trodde var gatuarbete vid "Vita kyrkan".
Det var det inte utan här lagades det en gigantisk paella.
 
Gigantisk paella under tillagning.
 
Här puttras det, men hade vi velat smaka skulle vi missat turistbyråns öppettider
för de stänger klockan 14 på lördagar och öppnar igen på måndag.
 
Turistbyrån gav oss en del förslag på möjliga dagsturer längs kusten med tåg och buss och givetvis kan man övernatt, vilket verkade vara en god idé med tanke på att det tar tid med olika byten. Tåget går dessutom inte ens från Torrevieja utan man måste först ta sig med buss till Alicante, ca 5 mil  Direktbussa finns i alla fall. 
Att ta tåget norrut går bra, men söderut finns ingen järnväg lägs kusten utan men måste då ta sig via Madrid.
Även många bussar går vägen via Madrid på vägen söderut så jag antar att vägen därom är bättre.
Att ta sig runt med bil går förstås alltid bra och att hyra bil för en period finns också med i tankarna.
 
Den här foldern fick vi och här finns mycket "matnyttigt" med förslag på gormetrestauranger
längs kusten, liksom vingårdar fruktodlingar m.m.
 
"Viajes Rosa Tours"  (tyvärr är deras hemsida inte så informativ) är ett bussföretag som erbjuder bussresor över dagen och de kör t.ex. dagliga turer för 10 euro t&r till Benidorm, en stad som liggger en bit norr om Alicante.
Bussturer går även till många andra små städer både norr och söderut längs kusten. En del turer kan kombineras och ibland ingår både tåg, buss och båt. Vid vissa fasta datum går det också flerdagarsresor t.ex. till Madrid, Barcelona, Valencia, Granada och Sevilla-Cadiz-Jerez- Antequera där resa, boende och mat inågår.
Så dessa resor ska vi titta mer på och siktar in oss på en dagsresa snarast. Vart? Ja, det vet vi inte än för
planeringsdagen är inte över.  
 
S
Första sidan i broschyren.
 
 
Inlägg 98/100 i utmaningen #Blogg100.
 
 
 
 
                                                                                          
Ann-Kristin

Gokväll!
Oj, så mycket planering! Misstänker att Du och Bosse är väldigt duktiga på att göra det 😊
Inte min starka sida tyvärr.
Det blir spännande att få läsa vart ni hamnar.
Fortfarande Spanienvärme här trots åska och regn i går em.
Jag hade premiärdopp i poolen igår, hela 25 gr och den temperaturen passar mig, ej under helst.
Saknar er!
Kram/A-K

Svar: Vi har hittat lite förslag pch det är ju fint att kunna bo kvar någon natt. Jag gillar ju detta med att planera resor...Skönt att ni har det varmt nu och ett bad i er pool verkar helt perfekt. Tror nog att jag också kommit i me d+25.
Saknar dig. Sitter ute just nu...
Kram från oss.
Ditte

Marja

Ska bli intressant att följa med er på utflykt. Jag har ju varit i Madrid och därifrån åkte vi buss över kvällen till den gamla huvudstaden Toledo och eltåg upp till Segovia och de fina akvedukterna där. Vi var en vecka i Madrid och på påsken, så vi for runt och raggade påskprocessioner. :)
Kram! :)

Svar: Det får bli mer av utflyktsvaran. Nu ska vi kanske vänta med Madrid till hösten för där är varmt just nu. Och sedan kan jag inte åka buss så långt. Har lätt för att bli åksjuk, men tåg fungerar och bil.
Kul att du var en vecka i Madrid runt påsk och processionerna var det nog gott om där.
Tycker att det är det även här varje kväll här i Torrevieja under påskvekan.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Det finns HUR många fina ställen som helst att besöka här i Spanien. Jag älskar att resa runt i närområdena och även längre bort, såklart. Även om man "bara" tar bussen till exempelvis Alicante eller Murcia så är det inte alls dumt att stanna över en natt eller två, så man kan titta runt utan att stressa :-)

Svar: Vi har fått en del idéer och det känns bra. Känner att det är mer och mer viktigt att utöka vistelsen här och det är u bara vi som kan göra något åt det. Saknar Stockholm förstås och allt utbud där. Men det finns mycket här också så nu får det bli av. Och att övernatta är en god idé. Har lite på G.
Ditte

Susjos

Åh,så spännande att se vad ni väljer! Så bra att det finns både buss och tåg att välja på, bekväm som jag nog valt bil ( om jag slipper köra förstås!..hihi!)
Ha en spännande planeringskväll!

Svar: Tankar finns och vi får se. Men nu är det dags....Och jag är inte så bekväm vad gäller resandet...Men ett bra hotell vill jag gärna ha.
Kvällen är ljum och jag njuter.
Kram!
Ditte

Christina

Planering kan vara halva nöjet, men rysligt arbetsamt ibland när man trevar sig fram...hoppas att planeringen flyter på fint och att allt blir som ni vill.
Paellan, ja den ser sannerligen gigantisk ut.

Ha en fin helg!
Kram Christina

Svar: Den här paellan var något speciellt men vad gäller smaken vet jag ju inte...Att planera resor tycker jag om och de behöver ju inte alltid vara så långa.
Men här finns mycket att se längs både kusten och i inlandet och nu är det dags att sätta igång.
Önskar dig också en fin helg.
Kram!
Ditte

marga

Spännande vart valet kommer att föra er! Så många platser det finns att åka till! Jätteroligt!
🚂🚎🚎🚍🚌 Och färdmedel också! Önskar go tur oavsett vad ni väljer! 😄💙

Svar: Ja, nu ska vyerna vidgas ännat än på bild!Kram!
Ditte

BP

Ska bli skoj att se var ni hamnar, men jag tycker nog att du ska börja med underbara Benidorm och minst en övernattning på Hotel Villa del Mar som jag lovordat så mycket. Där finns hur mycket som helst att se och uppleva. Det är bara minnas vad jag skrivit och gå tillbaka till mars månad för uppfräschning av minnesbilderna;-)

Svar: Tack, BP! Jadå det blir Benidorm till att börja med. Och jag har redan tittat på Hotel Villa del Mar...Ser lockande ut. Men det räcker inte att titta. Det är skott som gäller. Så i morgon bokar jag. Och jag har givetvis tittat in hos dig idag för att läsa om Benidorm. Härlig läsning och jättebra tips. En resguide i sig.
Ditte

Anonym

Härligt att vidga vyerna lite!
Ser att ni ska börja med Benidorm, det är ca 10 mil dit!
Det är ett bra val, för det är en riktigt mysig stad vid havet och det finns mkt att titta på.
Sen har du ju Valencia som också är en häftig stad vid havet, dit är det ca 22 mil. Där bör man nog övernatta minst 2 - 3 nätter för att hinna med att se sig omkring!
Lycka till med planeringen!
Kram!

Svar: God kväll! Förstod att dte ar du...Kram!
Ditte

Torrebloggen

Det var jag som blev anonym!
Härligt att vidga vyerna lite!
Ser att ni ska börja med Benidorm, det är ca 10 mil dit!
Det är ett bra val, för det är en riktigt mysig stad vid havet och det finns mkt att titta på.
Sen har du ju Valencia som också är en häftig stad vid havet, dit är det ca 22 mil. Där bör man nog övernatta minst 2 - 3 nätter för att hinna med att se sig omkring!
Lycka till med planeringen!
Kram!

Svar: Absolut! Och vi har fått så bra tips av bloggvännen BP som varit i Benidorm en hel del. Har via BP fått tips om ett läckert boutiquehotell precis på stranden, Villa del Mar och där vill vi gärna boka in oss. Blir en bra början på att ta sig mer runt. Valencia kräver mer tid som du säger.
Och Madrid får vänta till hösten för det känns varmt just nu.
Vi planerar vidare.
Kram!


Ditte

Anette

Att planera kan ibland vara nästan lika kul som att utföra. Sen är det nästan ändå roligare om inte planeringen håller utan man får improvisera och ändra planer, det ger oftast de bästa minnena. Ska bli spännande att se hur och vart ni reser.

Svar: Improvisera är vi bra på och visst är det roligt när allt inte sker efter ett "schema". Därför är det extra roligt att själv stå för planeringen. Nu blir det nog några kortare turer för även om Madrid känns lockande är det väl varmt. Finns mycket inom en sträcka på 10-15 mil.
Ditte

Ami

Så roligt att ha en resa att planera och se fram emot!
Önskar er en fin söndag
Kram

Svar: Visst är det! Vyerna behöver vidgas. Men det blir nog inga längre turer just nu. Madrid känns alltför varmt, men det finns ju en hel del i närheten. Trevlig söndag önskar vi er också.
Kram!
Ditte

Ghugge

Spännande Ditte, att få se vart det bär iväg!
Å, vilken bamse paella! Synd att du inte hann smaka!
Ha det..!
Kram🌞

Svar: Paellan får jag äta n annan gång, men visst hade det varit roligt att prova. Ja nu får vi sätta fart och öka den obefintliga takten vad gäller att se oss omkring.
Ha det bra du också.
Kram!
Ditte

Znogge

Så trevligt det låter med lite turer och att se mer av Spanien. Verkar som om logistiken kräver en del men det är det säkert värt!

Kram

Svar: Har man inte bil så krävs det lite mer planering, men jag gillar ju sådant och tid har jag. Av BP har vi fått fina tips vad gäller Benidorm så nog blir det ett av målen. Vi tänker oss ca 10-15 mil runt Torrevieja. Madrid får vänta på sin tur till i höst då det är svalare. Kram!
Ditte

Veiken

Det är fantastiskt trevligt att vidga sina vyer och se mer av det land man vistas mycket i! Lycka till med planeringen! Kram

Svar: Planeringen pågår fortfarande och det körde ihop sig lite med hotell och datum. Men det ska nog ordna sig. Jag är en envis typ...Och positiv. Kram!
Ditte

Anonym

Att planera är halva nöjet säger en del. Själv ser jag det mer som en tredjedel. Den sista tredjedelen är minnen som består. Dessutom gillar jag kombinationen att improvisera inom vissa töjbara gränser. Det är ofta där jag hittat guldkornen.
Kram

Svar: Instämmer i dina tankar om att planeringen är 1/3 i sammanhanget för genomförandet (gärna med improvisationer) och minnena efter är nog så viktiga. Kram! Och idag på resande fot...
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: