Överraskande

    
Gårdagens hemresa flöt på bra i alla avseenden och den fortfarande onda, men villigt samarbetande  foten, gjorde sitt bästa för att vara till lags och inte orsaka besvär.
Och det gick bra ändå tills vi kom på flygbussen och slog oss ner längs fram
Jag hann knappast sätta mig förrän jag kände ett rejält  stick i den högra underarman och det brann till.
Strax efteråt såg jag en geting lyfta från armstödet och flyga mot bussens vindruta och vidare ut i det fria.
Aj, aj, aj! Illa! Ont gjorde sticket och det sved.
Jag försökte få ut gadden men misslyckades och plötsligt svullnade underarmen upp rejält. 
Tursamt nog hade jag med mig tabletter att ta, är ju en fördel om man är allergisk eller kan bli det. (Eftersom jag ett par gånger tidigare i livet blivit getingstucken och då fick allergiska besvär så finns tabletter numer i min plånbok.)
Hem kom vi efter en bussresa som kändes betydligt längre än vad den var. Och foten var i detta läge det minsta problemet.
Alsolsprit och isbitar på sticket dämpade i viss mån svullnaden och rodnaden. Men inte smärtan.
Tyckte helt klart det var lämpligt att i detta läge slå mig ner på balkongen och ha vattnen, fritidsbåtarbåtar, livet på kajen, husbåtarna och Stockholmskvällen i fokus och med både arm och fot i högläge.
 
Halvsoligt och skönt att vara hemma.
Och mot Skanstullsbron och längs kajen såg det ut som det brukar.
 
Även åt andra hållet var det sig ganska likt, de gamla husbåtarna och några nykomlingar. 
 
Den stora husbåten, Gratia,i gult och grönt, har länge legat här vid kajen nedanför oss och bloggvännen BP 
som känner ägaren och har skrivit lite om den och dess historia.
Gratia såg ut som vanligt men har nu ett betydligt grönare och mer blomstrande däck än när vi åkte i början av maj.
Strax bakom Gratia har det tillkommit en båt, Korsön,som ska ligga här i Hammarbykanalen till december då den ska ut på jobb. 
Korsön är en privatägd isbrytande båt och har använts  för att trafikera sträckan Nynäshamn - Ålö i Stockholms södra skärgård. (Båten hyrs då in av Utö rederi)
De flesta av båtarna som ligger i Norra Hammarbyhamnen är husbåtar, där människor bor permanent, men det finns även andra båtar som ligger här mer tillfälligt. Tillstånd för att ligga här måste  fås av Stockholms kommun. 
De båtar som ligger här måste  besiktigas med jämna mellanrum, säkehetskraven måste uppfyllas och de måste kunna flyttas per egen maskin från kajen.
 
 
 Getingsticket var överraskande och gör ordentligt ont även idag och har hindrat mig från några större utsvävningar.
För med både en fot och en arm som krånglar har jag  suttit på balkongen en hel del och läst och tittat på våra potatisar som i våras planterades i en jättestor kruka.
Överraskande grönt var det och skulle det månne finnas några potatisar att plocka upp.
Men hjälp av två pjgga händer/armar, dock inte mina, kom skörden upp ut jorden.
Och det var lätt att konstatera att skörden inte skulle bli till något storkok.
  
Överraskande grönt i potatiskrukan.
                                               
Skörden blev sju små potatisar....
Dessa verkligt nya potatisar ska kokas och ätas idag.
För i morgon är de gamla.
 
Den spanska majskörden  av nypotatis blev betydligt mer omfattande. 
 
 
Ama de casa

Men attans vilken otur! Igen!!! DUMMA geting!

Men välkommen hem ändå :-)

Svar: Tack! Det känns skönt att vara hemma igen! Men visst var det en himla otur. Jag hade ingen aning om att getingen hade ockuperat armstödet, men det blev jag snabbt varse.
Och jag lär komma ihåg detta länge...
Ditte

Fia

Välkomna hem! Ser just att ni är på Söder igen och myser i Sthlm! Har inte hunnit kolla bloggarna på några dagar vi har haft en hel del besök som det brukar bli på somrarna. Oj vilken attans geting, som om det inte skulle räcka med foten! Hoppas att vi kan ses nåt, vi har tillgång till vår dotters lägenhet vissa veckor....
Hälsa Bosse och njut av Sverige nu!
Kramar

Svar: Tackar! Det känns väldigt bra att vara hemma i Stockholm igen. Förstår att ni har det bra och njuter av både vänner, trädgården och den svenska sommaren. Vad trevligt att ni kommer att vara lite i Stockholm och visst ska vi ses. Blir bra att ses hemma hos oss.
Getingsticket är besvärligt; jag har ont, det kliar och armen är svullen. Foten håller sig lugn just nu. Den vågar nog inget annnat.
Bosse hälsar och vi ses.
Ha det fortsatt bra!
Hälsningar till er båda från oss.
Kram!
Ditte

Ruth i Virginia

Fy sjutton, vilken osis! Getingstick gör himla ont, och är man allergisk som du,
kan det ju även vara farligt. Jag fick ett i foten, när en geting låg i skon. Ouch!!

Så nu är ni hemma och ska njuta av den svenska sommaren. Den har ju varit
ovanligt skön hittills. Hoppas det fortsätter. Dags också att träffa dina småkillar,
som säkert längtat efter Mormor. :)

Svar: Ja, detta var verkligen rejäl osis. Inte kunde jag tänka mig att det skulle sitta en geting på armstödet. Men hädanefter lär jag titta efter väldigt noga.Usch, att få ett getingstick i foten och inte tänker man sig att en geting ska placera sig i en sko. Så ont det måtte ha gjort.
Det känns fint att vara hemma igen och jag har saknat både döttrar, barnbarn och vänner, men nu är vi hemma över sommaren och det blir bra. Finns så mycket fint i Sverige att se och uppleva så det ska vi göra så fort foten och getingsticket tillåter.
Ditte

Comsi Comsa


Men nu har du verkligen lite otur, ett getingstick var faktiskt helt onödigt!!!!! :(
Välkommen hem finaste du....

Varm kram ♥

Svar: Tack! Det kännns väldigt bra att vara hemma i Stockholm igen. Och visst hade jag otur genom att jag valde den plats getingen hade tänkt sig. Men den kunde ju sagt att platsen var upptagen. Kanske var sticket ett försök att göra det. Men otrevligt! Stor kram och natti!
Det tar på krafterna även att titta på fotboll....
Väldigt spännande match!
Ditte

Christina

Ajdå, låter inte alls något vidare. Nu gör du nog bäst i att stanna hemma och kurera dig i några dagar.
Välkommen hem!

Ha det fint! Kramar

Svar: Tack! Det känns väldigt bra att vara hemma igen. Och just nu påverkas jag mer av getingsticket än av den stukade foten med sitt trasiga ledband. Men jag är hoppfull.....
Kram!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Usch så hemskt!!! Jag är livrädd för getingar sen min Mor höll på att stryka med :(
Bra att du har tabletter. Det är det värsta här hemma tycker jag. Finns i Spanien men inte så vanligt som här. Tur att det ändå gick bra.
Kram P ♥

Svar: God sen kväll! Verklig otur att getingen skulle ingå i mottagningskommittéen. Ont har jag, armen är svullen och det kliar. Nu är det många år sedan jag blev stucken av en geting och jag är rädd för dem eftersom allregin lurar i hörnen. Förstår att du är extra orolig för getingar efter det som hände med din mamma. Stor kram!

Ditte

Anna, New York – My Bite of the Big Apple

Stackars dig med getingsticket! Vet precis hur det är. Senast svullnade hela min arm upp. Så klokt att ha tabletter med. Hoppas du kan återhämta dig väl nu och bli frisk i både fot och arm. Välkommen hem!

Jag har givit dig en Liebster Award i dag: http://www.newyorkmybite.com/2016/06/the-liebster-award-och-svar-pa-11_52.html?m=1

Svar: Tack! Känns bra att vara hemma igen även om mottagningskommittéen hade kunnat bestå av en fluga i stället. Getingsticket är otrevligt och du vet ju hur det kan kännas. Ska titta in till dig och titta på "Liebster Award". Spännande!
Har nu tittat! Tusen tack och klart att jag är med.
Får nu grunnna på hur jag ska kunna klippa ut märket "Liebster Award" och klista in i inlägget. Blir en utmaning!
Ditte

BP

Välkommen hem!

Osis i kvadrat! Getingstick är inte roliga alls. Är faktiskt riktigt rädd för dom. Å vilken tur att du hade medicin med dig. Tycker dock väldigt synd om dig måste jag säga.

Men med en så fin utsikt är det ju lättare att stå ut med att sitta på balkongen och njuta av den svenska sommaren.

Åsså skratttade jag gott åt din potatisskörd. Vi planterade precis som du potatis i en bautastor kruka på balkongen. Vår skörd blev ännu futtigare - två stycken. Så det har vi inte gjort om kan jag säga.

Tusen tack för länken i samband med Gratia:-)
Svar: Tackar! Fint att vara hemma också. Getingsticket var illa! Ont har jag, armen är svullen och kliar. Nu är det väldigt många år sedan jag blev stucken och det hade kunnat fått förbl så. Jag tycker getingar är obehagliga. Har alltid tyckt det.
Gratia ser vi ju hela tiden och kul att det nu blommar fint på både för och akterdäck. Extra kul med båten eftersom du har känningar där.
Jodå, utsikten gör det lättsammare och det även om vädret varit halvsoligt hos oss. Inget regn i alla fall.
Här är det tredje året vi sätter potatis men årets skörd var sämst. Inser att piggare jord behövs. I Spanien kunde vi skörda fler i krukorna. (Två stycken)
Kanske hade ni också gammal jord i krukorna.
B trycker ner potatisarna mest på skoj...
Nu ska jag se vad som ska ner i krukan för lite blommor på balkongen vill jag allt ha.
Ditte

Eva`s blogg

Men NEJ vilken otur du har, råkar ut för allt nu :( skönt att du hade med dig piller :) vacker utsikt :) hoppas du snart är bra o inga fler stick ...kram å fin kväll

Svar: Otur, verkligen! Och ont gör det också. Dessutom kliar det och underarmen är svullen. Nu får det räcka med skador för resten av sommaren...
Kram!
Ditte

marga

Men att du skulle drabbas av en elak geting också! Höjden av otur, men tur att du har tabletter med dig! Han skulle gett 17 i dig, men du var väl för söt! Hoppas det onda lägger sig snart! Vackra vyer har du hemma som tur är! God bättring önskar Marga! Kram!

Svar: Illa var det! Kanske kände getingen på sig att jag ite tyckte om den. Mne eftersom jag inte ens sett den hade jag inte börjat mota bort den. Ont har jag och underarmen är svullen men med svalkande salva på. Isbitar tas på mellan varven. Men de smälter och det blir blött.
Här finns mycket att titta på och skönt med halvsol och lagom värme, +23.
Och nu vill jag vakna imprgon och inte ha ont i armen. Foten får jag ha ont i ett tag till.
Men den blir hela tiden bättre.
Stor kram!
Ditte

Birgitta

Men Ditte då!! Nu måste väl ändå din otorskvot vara fylld för ett bra tag framöver. Skönt ändå att hemresan i övrigt gick bra! Ha det nu så bra i den svenska sköna sommaren! Kram Birgitta

Svar: Man kan tycka så....Och hoppas! Jodå, resan gick bra ända tills getingen tyckte att jag tog dess plats i flygbussen.
Men snart ska jag nog kunna vara påbanan igen.
Kram!
Ditte

Ami

Ja, vilket elände! Först foten och sen armen :(
Men tur att du hade allergitabletter. Man vet aldrig hur getingsticken blir!
Hoppas nu att allt ordnar upp sig. Men vila dig nu och var rädd om dig!
Kramar

Svar: Ja, ont har jag nu i armen...Svullen är den också och det kliar och värker. Foten är riktigt välartad i jämförelse med underarmen .
Och inte kunde jag väl tänka mig att bli attackerad av en getiing. Men det hände.
Tack för omtanken!
Kram!
Ditte

Susan

Hola! Himla otur med getingsticket! Bra att allergitabeltterna fanns tillhands. Den svenska potatisskörden hade passat mig som lchf:are utmärkt! Några utvalda primörer vid ett enstaka tillfälle - bara för att det är så gott. :)

I morgon blir det nog lite PW för mig på kajen på förmiddagen innan jag ska åka och "golvchefa" lite. Spanar och vinkar om jag svischar förbi. :)

Kram från Åsöberget

Svar: Getingsticket var även det helt oplanerat och jag anser det som en otrevlig personlig kränkning. Ont gör det och handen och underarmen är svullen. Potatisskörden var liten men naggande god...
Aha, du har chefsjobb i morgon, men vinka om och när du passerar. Kanske en busvissling?
Kram! Vi hörs!
Ditte

Ghugge

Getingstick är inte något att leka med och särskilt när du är allergisk. Tur att du hade medicin med dig..kanske blir det inte värre iaf.;)
Härligt att kunna njuta av nyskördade potatisar mitt i Stockholm, bra gjort!
Krya nu på dig vännen!
Kram🙏❣

Svar: Getingsticket stör mig och jag är inte så mycket djurvän att jag kan uppskatta initiativet. Men jag hoppas på att sticket ska lägga sig lite tills i morgon och svullnaden ska gå ner. Vad gäller potatisskörden så var den klen, men ack så goda de var.
Nu vill jag snart vara i helform igen.
Kram!
Ditte

Marja

Men kära nån vilken otur du har. Tur att du hade tabletter som du kunde ta genast... hoppas getingsticket slutar bulna och klia.
Så kul med potatisar på balkongen. Det har jag aldrig provat, men blev sugen nu. Jag kanske hinner få egna nypotatisar till surströmmingen i höst? :)
Kram!

Svar: Otur hade jag verkligen. Jag brukar i vanliga fall vara väldigt uppmärksam på getingar, men jag såg den inte i bussens mörker där den satt på armstödet. Sticket gör fortfarande ont, men kanske svullnaden lägger sig till i morgon. Just nu kliar det rejält.
Potatisar på balkongen är det tredje året vi har här hemma, men i år fick de ingen ny jord, därför blev nog skörden väldigt mager. Förr om åren har vi fått fler potatisar av de vi satt och i Spanien hade vi två krukor och fick kanske ett 15 tal. En kul tanke.
Prova att sätta några och se vad som händer. Roligt om du fick egna potatisar till surströmmingen.
Kram och natti!
Ditte

FREEDOMtravel

Åh nej, vilken otur med getingsticket! Hoppas att det snart blir bättre!!! Det där med att husbåtarna måste kunna flyttas för egen maskin innebär att vi i stort sett inte kan ligga någon annanstans än i Pampas. Så det är bara att hoppas att vi får ligga kvar :) Vi har 5-årskontrakt, men de har ritat in oss på den här platsen även i den kommande planen (ingen annan har så smal båt som vi så det är bara vi som får plats just här) så det ska nog gå bra...

Svar: Ja, det var otur med ett getingstick. TYckte det räckte med foten... Idag är i alla fall getingsticket bättre och svullnaden och klådan har lagt sig lite.
Vad gäller Pampas så har den marinan funnits sedan jag var barn och det är minsann länge sedan så visst bör den få vara kvar. BIdrar ju till så mycket trevligt.
Området runt om är ju tillgängligt för alla och bidrar till trivseln och Pampas Marina är ju en del av stadsbilden.
Ni bor ju helt perfekt! Tur och skicklighet där!
Hos oss på kajen är de flesta båtarna permanenta, liksom längs Söder Mälarstrand och även dessa tycker jag ingår i stadsbilden i Stockholm.


Ditte

vivi

Gomorron Ditte
Men heuuw vilket oflyt du har just nu ....
Vet ju att flygfä inte är dina bästa vänner...kommer du ihåg vårt ställe i Gottröra som var granne med en bondgård. Kor + stooora flugor och bromsar.😯😡
Hoppas att det vänder nu så att vi kan ses i Afrika. .åker ut imorgon och stañnar five weeks...yeayy😃😄😃😄
Kraaam


Svar: God förmiddag!Oflyt är vad man kan säga....Rejält!
Och ert ställe i Gotttröra låter sig inte glömmas; dels hade vi väldigt trevligt där, men det var också rejält tilltaget med obehagliga flygfän som bets och stacks.
Vad härligt nu med semester! Och visst tar vi oss en tur till Afrika.
Stor kram!
Ditte

Gittan

Hoppas sticket och stukning är bättre i dag, vilken otur då. Men det är väl skönt att va hemma nu och vilken fin utsikt ni har. Jag är ledig i dag och ska hälsa på min svärmor och mamma tänkte jag. Jag är ju van vid gamlingar så jag kör väl spåret. Jag är så glad så länge vi får ha dom kvar. Ha en skön helg, så gott det går i alla fall. Stor kram.

Svar: Tack Gittan! Foten blir bättre för var dag men den begränsar mig fortfarande men mindre dag för dag. Getingsticket är bättre och svullnaden har gått ner lite grann, men armen kliar så jag baddar med alsolsprit och tar på aloe vera och det lindrar. Skönt för dig med en arbetsfri dag och fint att kunna hälsa på dina egna "äldre". Förstår att det uppskattas mycket. Och visst är det fint att kunna vara till glädje för dem och jag vet att ni har det fint tillsammans.
Här är det halvsoligt, men jag räknar inte med några större utsvävningar idag.
Önskar dig och de dina en bra helg och kanske åker du till ön.
Stor kram fina Gittan.
Ditte

Eva`s blogg

kikar in & önskar dig en fin helg med maken :) kramis

Svar: Önskar dig detsamma!Kram!
Ditte

Sanna | Beauty & Bride

Nej usch, jag är verkligen livrädd för getingar, det gör ju så domnande ont!
Fick ett stick för två somrar sen och nu viftar jag som en galning när det kommer getingar, även om jag vet att en inte ska göra det. Men får verkligen råpanik.

Hoppas det känns bättre snart, och välkommen tillbaka till Stockholm!

Svar: Tack! Det känns bra att vara hemma i Stockholm igen. Men illa med getingsticket! Och jag har klarat mig från stick i säkert 20 år så getingen tyckte väl det var dags igen nu. Eftersom jag inte såg den kunde jag inte vifta, men det gör jag annars. Mycket!
Förstår till fullo din känsla. Obehagligt är det verkligen.
Idag är armen bättre och lite mindre svullen. Skönt så.
Trevlig helg!
Ditte

Eva - People in the Street

Men fy för getingstick! Jag reagerar också ordentligt när jag blir stucken av en geting och en gång (som barn) blev jag stucken i munnen. Inget kul när det svullnade upp ordentligt, men det gick bra!
Ingen dålig utsikt ni har där!
Ha en fin helg :)
Kram

Svar: Illa är det och det både svider, kliar, sticker och är svullet. Men så hemskt att bli stucken i munnen! Kan inte riktigt föreställa mig det, men kan förstå för detta stick känns rejält fortarande och armen kliar och är svullen. Trevlig utsikt hjälper till att hålla mig på gott humör nu när foten hindrar mig från promenader.
Men snart så....
Kram och trevlig helg!
Ditte

Veiken

Man brukar prata o folks rädslor och getingar tillhör den kategorin hos mig! Jag är livrädd, för det gör så vansinnigt ont! Är man dessutom allergisk är det ännu värre. Stackars dig! Du slapp i alla fall uppsöka sjukvården!
Välkommen hem även om det var dramatik inblandad! Kram

Svar: En av mina rädslor är just getingar och jag har mig veterligt bara fått två getingstick i mitt liv tidigare och den senaste gången med allergi som följd. Jag har rejält ont fotfarande och amen är svullen och det kliar rejält. Men bättre än igår. TRor det nu komer att ge med sig om några dagar. Tack för hemvälkomsthälsning ! Och mottagningskommittéen i form av getingen hade kunnat undvarats.
Kram!
Ditte

Musikanta

Sån otur! Inte nog med foten utan även armen. Hade du parfym på dig eller något annat som luktade starkt eftersom getingen valde ut just dig?
Tur att du har en så fin utsikt från din balkong som gör att du kan ha det lite trevligt emellanåt.
Kram från Ingrid

Svar: Getingen satt på armstödet i bussen och jag satte mig och la armen där. Rakt på getingen. DEn stack mig och flög vidare. Nej då, ingen parfym bara ren otur. Jag kan sitta nästan varsom i lägenheten och se ut och roligt att det händer något och det gör det alltid här.
Nu ligger en kylklamp på armen, (dämpar svullnad och klåda) foten är i högläge och
jag hoppas på snar bättring.
Kram och trevlig helg.
Ditte

Malin

Välkomna hem! Och vilken otur du har! Blev getingstucken i förra veckan på foten. Tack och lov ingen svullnad eller allergisk reaktion. Nog jag som blev mest rädd och chockad över en ev allergisk reaktion då jag aldrig blivit getingstucken tidigare. Vad härligt med lite nyskördade potatisar!

Svar: Tack! Fint att vara hemma igen. Jag sitter nu här med isklamp på armen mor svedan och svullnande och foten i högläge . Ingen hit!
Så trist att du blev stucken av en geting men skönt att det inte blev någon kraftig reaktion. Har nog en släng av det...
Potatissköörden var liten men naggande god....
Ditte

Bosse Lidén

Vilket stim du hamnat i. Nästa gång får det hända något överraskande positivt istället. Ska du uppsöka sjukvård i Sverige också? Tur du alltid har med dig tabletter. Om du sitter där och spejar på balkongen blir det kanske en uppföljare till "Studie i brott". Det kommer att hända en massa spännande saker. Var bara rädd om dig. Ring på hjälp i trängda situationer.
Kram Bosse

Svar: Ja, ett stim är det. Men jag tänker positivt trots att de kärvar lite då och då. Här ska en dotor, om dte finns några i semestertuder, titta på foten, men jag vet inte om vare sig han eller jag blir klokare av det. Tror inte det onda direkt trollas bort. Nu är getingsticket bättre och det är skönt.
"Studie i brott" från balkongen var en ny tanke, kanske kan bli något.
Och hjälpen finns med.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: