Naturliga inslag

    
Jag kan sakna doften av liljekonvalj och syrén, den svenska sommargrönskan och mycket annat som ett vackert och somrigt Sverige kan bjuda på.
Men här njuter jag  av annan grönska och är riktigt glad över att blommorna på terrasssen trivs och visar sin uppskattning genom att blomma.
Jodå, blommorna får var och en sina dagliga samtal som är något jag anammat från goda vännen Vivi hemma i Stockholm och som får varenda blomma att trivas. Ja, inte bara blommor, utan alla som kommer på besök trivs också...
 
Blommor som trivs, växer och är i konstant blomning.
 
Helt ljuvligt!
 
Hos oss på terrassen är blommängden betydligt mindre. Några står i stora krukor och andra finns i ett par rabbatt.  Blommorna har i alla fall den goda smaken att turas om så när några växter har "semester"  så tar andra vid. 
Hibiskusen blommar och hos mig oftast med en blomma i taget och under en dag
så jag är glad att den har många knoppar.
Hoppas dessutom att de inte faller av innan de blommat vilket är lätt hänt!
 
Vad växten till vänster heter vet jag inte men den föregående "tog slut" så väninnan AK
levererade en ny. Och den verkar pigg än så länge.
Bougainvillean har jag fått av Preciosa . Den växer fritt i en rabatt och tar sig riktigt bra.
  Tursamt nog kräver den inte heller så mycket vatten.
 
Passionsblomman har berikat oss med vackra blommor daglien under våren och fram till nu,
men detta verkar vara en av de sista för denna blomningsperiod.
 
 På flera balkonger i Alivante såg vi tecken av blomentusiaster och här gäller inte begreppet "less is more". 
Det såg tjärvt ut att kunna på plats med en stol här.
 
Det grönskar mitt i stan.
 
"Vad tar ni för valpen där i fönstret? Jag hoppas ni ej har den såld..." En sång jag hörde som barn. Ja, jag vet  att det är läng sedan. Och i Sverige säljs inte hundvalpar över disk i en butik. 
Men så är det  icke alltid utomlands.
I Benidorm visades en bild i fönstret på den här lilla hunden av modell "westy" och i butiken fanns den.
 
                                                                                     
Den här "sötnöten" och ytterligare ett antal  valpar var till salu i en djurbutik i Benidorm.
Och has det hund så behövs med största sannolikhet en hundvagn. Kanske en rosa?
(Jag har svårt att förstå varför så många hundar inte kan gå själva. Vad är vitsen med en hundvagn?
Ja, om det inte finns några hinder för att gå förstås, mer än ägarna..)
 
Katter i rad på Tabarca kändes friare och inte behöver de vagn heller.
                                                                                    
 
Och fiskarna kan kanske fortsätta att simma lugn utan att oroa sig annat än för att bli uppfiskade.
 
 
Anette

Less is more gäller inte när det handlar om blommor, eller hur?
Kan inte heller förstå vitsen med en hundvagn, kanske kommer även en fiskvagn att dyka upp ;). Handeln med husdjur är inte alltid trevlig, gillar inte hur det går till i Asien, tacka vet jag svenska modellen. Fina blomsterbilder du bjöd på idag. :)

Svar: Svenska modellen vad gäller handel med djut verkar lite mer genomtänkt. Men det var inte så länge sedan vi också hade hundvalpar i fönstren till salu. Nåja, en sådär 60 år sedan...Jag minns det nämligen. Vad gäller Asien är det ett eget kapitelm men södra Europa verkar vara i närheten av detta. Ja, blommorna blommar och glad är jag för det.
Men saknar syrén och liljekonvalj, men en kan inte få allt.
Ditte

Ama de casa

Jag har också svårt att förstå att hundarna här i stan behöver skjutsas runt. Det ser ut som om dom faktiskt HAR egna ben? Och kläder... Om det är minusgrader och man är nakenhund kan jag förstå, men här?

Ha en härlig söndagskväll!
PS: Om du behöver beskärningshjälp till blommorna så vet du att det bara är att säga till. Anders har en mycket effektiv sekatör... ;-)

Svar: Nej, jag undrar vad det är för fel...Inte på hundarna alltså, för de kan nog gå själva. Men ägarna...???? Nu är det inne med solkepsar till telningarna och en chick soldräkt...Puh!Vad gäller beskärningshjälp tar vi tacksamt emot hjälp och jag har förstått att Anders sekatör är effektiv. Kan behövas...
Ditte

Comsi Comsa


""Vad tar ni för valpen där i fönstret" låten satte igång i huvudet på mig nu, min mamma spelade den ofta.... :-)
Underbara blommor.
Kram ♥

Svar: Roligt att du också minns låten om valpen i fönstret. Men sångenn dök upp när jag stod där...Och det fanns valpar till salu. Jag njuter av blommorna men saknar liljekonvalj och syréner. Men en kan inte få allt.
Kram!
Ditte

Torrebloggen

Härliga bilder som vanligt!
Ja jag kan också sakna doften av liljekonvalj och syrén! Det är något visst med den svenska sommaren! Vår hibiskus blommar också bara med en blomma om dagen, synd!
Jag förstår inte heller vitsen med att köpa en hundvagn till sin hund!
Trevlig kväll!
Kram!

Svar: Tack! Ja, här finns ju en hel del annat som doftar gott, men liljekonvalj och syrén ör något speciellt. Saknar det.Visst är det synd att hibsikusen bara blommar en dag, men nu hoppas jag på en blomma per dag i en vecka framåt. Nåja, visst fördröjning lär det bli...
Kanske är det så med er också.
Hundvagnar kommer jag aldrig att förstå och tur är väl det...Vad är det för fel? Ja, inte på hundarna...
Kram! Här är det fotboll, säkert hos er också...
Ditte

BP

Vilken fantastisk blomsterprakt i din trädgård. Du har verkligen gröna fingrar och har talans gåva att få blommorna att må så bra. Passionsblomman är min klara favo, den är så otroligt vacker.

Vad gäller butiken som säljer valpar i Spanien så vet jag precis vilken shop du menar. Nu vet jag inte vilka regler som gäller i Spanien, men jag hoppas innerligt att det finns intyg med mera. Å visst är det löjligt med hundvagnar. Din var rosa = en tik antar jag. Den som jag la upp på bloggen var svart = en kille... Inte bara att hundar i Spanien inte kan gå, de har också kläder på sig trots att det är 20 grader. Suck. Stackars hundar säger jag bara.

Svar: Vi har bara en lite terrass på 15m2 och ett par rabatter men jag har fylt dem och några stora krukor finns bredvid. Och när det gäller blommor i den här mängden och inget gräs/ogräs att at hand om så är jag med. Och passionsblomman är ju även min favorit. Men knopparna börjar avta. Jag förstår att de vet vikken hund/djurshop jag menar. Ohc valparna såg ut att må bra. Jag var givetvis inne, men tog inga foton i butiken...Intyg tror jag fanns här och valparna såg ut att ha det bra.
Men hundvagnar...Puh! För vem och vad? Inte för hundarna i alla fall.
Nu såg vi att många hundar hade solskärmar och soldräkter, stor suck.
Vad är det som pågår? Hundar är inte barn, men det verkar en del tro. Jag tycker skillnaden är tydlig mellan ett barn och en hund...
Men????
Ditte

TantGlad

Så jättefint du har det. Jag älskar ju blommor.....och man kan alldrig få för mycket av dem.

Syrén och liljenkonvalj är Värkligen svenskt och doftar underbart. Men förstår det finns det som är vackert och luktar gott där nere hos dig åxo.

Jättefina bilder och STOR VARM KRAM.

Svar: Tack! Ja det får inte plats så många blommor här på den lilla terrassen men jag har fått till en del och de piggar verkligen upp. Du har ju stor trädgård och jag har verkligen förstått och sett att dina blommor får den bästa omvårdnad. Du har så många vackra.
Skickar dig en varm kram och önskar dig en fin sommarlovsdag.
Ditte

Susjos

Åh,vilken blomsterprakt! Jag förstår att du saknar doften av syren och liljekonvalj, det är något speciellt med vårblommorna, varje morgon då jag jobbat så stannar jag och doftar på ett par syrener på vägen från garaget. Nu har de nästan blommat över.
"Vad tar du för valpen där i fönstret" minns även jag, fast jag inte var född då den kom ut på 50-talet, googlade och ser att det var Lily Berglund som sjöng!
Ha det fortsatt gott! ♥
PS. Nej, nästa söndag blir det ingen frukost på Rådmansö, senare i sommar kanske ;-) DS.

Svar: Här blommar det som bara den! Och jag njuter av blommorna. Snart är nog några färdigblommade så det är bäst att passa på. Har förstått att syrén och liljekonvalj nu blommat klart men de hör försommaren till. Jag tänkte just på valpsången när jag såg valparna i butiken. Och så såldes de ju förr även i Sverige.
Bra att frukosten int blir nästa söndag, för då har jag inte hunnit hem...
Önskar dig en bra vecka.
Ditte

Marja

Så många vackra blommor! Jag tycker hundvagn är på gränsen till obehagligt... som att man behandlar hunden som ett barn. Är hunden liten och inte orkar gå, tycker jag man kan bära den eller ha den i en väska.
Kram! :)

Svar: Tack! Ja, blommorna lyser upp och jag tror nu jag hittat de som trivs och klarar värmen. Vi har ju så bar tillsyn av dem när vi inte är här så det är ju en stor anledning till att de trivs. Hndvagnar kan man tycke olika om...
Och jag kan inte riktigt förstå det.
Kram!
Ditte

Kati

Det är inte fel på hundarna eller ägarna för att man har hundvagn, ni får om tänka lite. Det finns flera anledningar till att vi använder det.
Hundvagnen har blivit den nya rullatorn for många hundägare, de har svårt att gå, men vill ej använda (skäms för) rullator, känner flera som är ute och promenerar mycket mera sedan se har skaffat vagnen, men det är väl bra, att de kommer ut nu. Så kanske ni förstår lite bättre nu, se inte ner på dom.
Sedan hur jag och några till använder vagnen. Har ni känt hur varm asfalt/trottoarer är på sommaren? Jag bor också på en solskensgata, jag kan inte promenera på den barfota och det kan inte vovvarna häller, det hoppar på tre ben, det bränner i deras tassar, så de får åka i vagn o skugga, tills vi kommer in bland höghusen, sedan får de gå själva. Jag har aldrig vovvarna i vagnen om jag inte ”måste”.
Helt rätt, hundar är inte barn, men de får samma åkommor, de blir förkylda, hostar, blir solbrända, får snöblindhet, samma av havet, så ögonen måste skyddas. Om ögonen rinner på hundarna och då är de besvärade av solen. Hundar tycker inte om solkräm, glasögon/skärmar, då passar också vagnen bra, solskydd. Min ena hund blev solbränd på huvudet, skinnet var helt mörkt, vad ont hon hade, veterinär och salva. Hundar behöver också kylas i värmen, då är det perfekt att lägga dom i vagnen med kylfilt på. Sådana saker slipper vi i Sverige, vi har ej den stärka solen och värmen, så vi är ovana vid det beteendet, men här behövs det.
Men vi som inte har barn, barnbarn, så är faktiskt vovvarna det. Ni köper fina kläder till barnbarnen och pyntar dom, så vill hundägare också göra. Sedan att det inte riktigt passar ibland för vi ha överseende med, Spanjorer har inte hundkultur ännu. Fryser du, så tar du en kofta på dig och då måste vovven också frysa.
Just nu sjunger myggorna runt mig, har myggljus tänt, elektrisk skrämmare, sprejer oss alla tre med citronela, för vi blir bitna alla tre och vi använder samma salva för att inte klia ihjäl oss.
Så som en sammanfattning, får att vi inte skall bli inlåsta i huset och kunde njuta av att vara ute i solen, så tycker jag att vagnen är underbar och vovvarna gillar det, de vill verkligen ligga i den. Man får gå in i affärer (ej livsmedel) för det blir inget kiss på golv, på restauranger (inne med) de slipper att ligga på den smutsiga ibland kalla/varma marken, de har sitt ”hem” med sig, ingen trampar på dom och de är trygga och det är viktigaste för att jag älskar mina vovvar.

Svar: Tack för din förklaring! Jag är själv en god hundvän och tycker verkligen om hundar och har många i min omgivning både i Spanien och hemma. Men här måste jag nog säga att det inte är äldre eller de som har problem att röra sig som har hundarna i vagnar för då hade jag inte reagerat alls för det är viktigt att så många som möjligt kan röra sig, absolut.
Och visst är hunden en familjemedlem som ska tas väl om hand. Instämmer helt i det.
Ditte

Kersti

Hundvagnar hade jag inte varken hört om eller sett förrän nu. Intressant. Många fina blommor har du i sommarstugan. Liljekonvaljer och syren är nu utblommade och på torpet står Jersminen snart i blom. Denna måndagsmorgon lyser solen, det min sista arbetsvecka innan sommarlovet. Intensiv kommer den att bli kan jag tänka.
Ha en skön måndag
Kram

Svar: Några blommor är det och de piggar verkligen upp. Men med tanke å¨värmen så fungerar det inte med alla sorter här, men jag har provat mig fram. Någon mer hibiscus borde få plats. Skönt med sol i Stockholm och jag önskar dig en bra sista arbetsvecka. Förstår att det blir intensivt.
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gomorron!
Så mycket fina blombilder. Funderar på om även jag skulle kunna få ner någon mer blomma i min lilla list? Det får bli ett höstprojekt i så fall.
Söt hund och billig. En Westie kostat nog mellan 10-15.000:- i Sverige.

Även jag har svårt att förstå att de drar sina hundar i vagn och värre ändå är nog babysele fram på bröstet.
Önskar er en bra måndag och kram/A-K

Svar: God morgon! Jodå , du kan nog få ner ett par växter till. Vi tar gemensam kraft med det i höst. Visst är hunden fin! Men för mig är en hund en hund och det räcker så bra med det. Babyselen är än värre än hundvagnen.
Önskar dig också en bra måndag! Här väntar lite trevligheter.
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Tack Kati för din förklaring!
Nu förstår jag bättre 😊

Veiken

Det är otroligt vilken blomsterprakt du visar! Här har jag fullt sjå att hålla liv i växterna med konstbevattning! ;) Kram

Svar: Kanske är det de dagliga individuella samtalen som driver växterna uppåt. Och det är ju inte så många och jag behöver inte bråka med ogräset. Jag har också bra hjälp med vattningen när jag inte är på plats .
Kram!
Ditte

Veiken

Det finns hundar utan ben i Sverige också! ;) Kram

Svar: Jodå, men här verkar dessa öka markant. Mne det kanske de gör hemma också...Kram!
Ditte

Ami

Visst är det underbart med alla dessa vackra blommor som man kan njuta av året om här nere!
Men lagom är ju bäst, så det är ju även trevligt att få plats med en stol :)
Kram och trevlig dag

Svar: Blomsäsongen är lång och det är så vackert att se alla vackra blommor hela året, men jag saknar just liljekonvalj och syrén, under en kort period...Och visst är det trevligt med en sittplats på balkongen för mycket att titta på fins det ju.
Kram!
Ditte

znogge

Våra hundar hade inte stannat i en vagn mer än en sekund men det finns kanske praktiska fördelar förstår jag av kommentaren ovan. Men helt allmänt är en hund gjord för att röra på sig!

Kram

Svar: Så har jag också förstått det och mer en västerländsk företeelse. I Afrika, Asien och Latinamerika har jag bara sett några få hundar i hundvagn, men jag vet ju att många hundar där får sina längre promaneder tidig morgon och sen kväll och så också i stora delar av Europa där det är varmt under sommarmånaderna. Men man kan ju tycka olika om detta med hundvagn och om hundar tycker jag mycket.
Kram!
Ditte

Mia

Hallå Ditte! Nu har jag tittat på härliga foton från Benidorm, men jag tror att den gamla stadsdelen i Alicante väcker lite mer inom mig efter att också ha sett dina fina foton därifrån. Så suktar jag förstås över medelhavsväxter som klarar av att växa frodigt och blomma villigt planterade på friland. Men kanske är det ändå så att det är utmaningen med att odla de i kruka, som jag får göra här hemma, som får mig att lockas så av att lyckas. Många fikon är i alla fall på gång hos oss nu - kul!
Sommarkram från Mia!

Svar: Vad roligt med dina fikon! Kanske kan det vara något för mig också om de klara kruktillvaron. SEr fram emot att få höra mer om detta. Benidorm är en kontraternas stad och även gamla delen där är fin och Alicante har förstås sin fina charm. Vi har nära till Aivante så dit tar vi oss lätt och besöken blir fler.
Jag har egentligen bara passionsblomman i rabatten och så bougainvillean och ett penningträd. DEt får räcka för annars blir det trångt för deras rötter.
Jag fick av bloggvännen "Plomenad" med mig en lite auberginplanta och den frodas och växer dock i kruka och vi hoppas på skörd innan vi åker härifrån.
Skickar dig en stor kram från ett hett Torrevieja, just nu +36 i skuggan. Jag sitter inne under acn.
Ditte

vivi

Ååååhhh vilken fin rabatt....vilket gullig altan...vem bor där tro..😉😉😉😉😂😂😂😂💓💖💓💖

Svar: Jag undrar också! Men det behövdes inte så lång tankeverksamhet för att komma på det. Undrbart med dina vackra växter.
Stor kram!
Ditte

Timeoftiger

Hoppas att hundarna kommer till bra ägare. Kan tänka mig att vildkatter är ett stort problem därnere, det är de förresten i Sverige också, men de är inte lika synliga alla gånger...

Svar: När jag växte upp kunde man också köpa hundvalpar per skyltfönster...Och de här var inte så billiga så kunderna kanske funderar en extra gång. Hoppas det! Katter finns en del och många ställer ut mat och vatten till dem. Vi ser några då och då, men ute på hamnpiren finns det gott om dem.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: