Motiverande

    
Mitt tålamod är inte det bästa i alla situationer. Och alls inte när jag har svårt att röra mig och behöver hjälp med vissa saker. (Vad gällt mitt lärarjobb/speciallärarjobb har tålamodet alltid funnits och gott och väl räckt till och även inom andra arbeten.)
Att sitta still i långa pass, annat än när jag blickar ut över havet, sitter på en servering och tittar på människor som passerar, läser, skriver eller umgås är inte det jag trivs bäst med. Men även då gör jag ju något...
I övrigt vill jag så länge jag kan vara aktiv; resa, promenera, cykla, åka båt, träffa vänner, uppleva och se för mig nya saker för en dag kanske det inte är möjligt. Så lika bra att passa på.
Min salig mamma hade dessa tankar och jag har med glädje anammat dem. Hon var en klok kvinna med mycket humor och stor envishet . (Den är säkert ärftlig för båda mina föräldrar var envisa och trodde det mesta var möjligt tills motsatsen bevisats.)
Nu när jag har svårt att vara så rörlig (kan stödja ytterst lite på foten) får jag nöja mig med kortare motiverande små promenader.
Vi bor bra och har flera "pitstops" och restauranger inom 400 m och nu har jag satt i system att ya mig bort och hem. Med kryckan som stöd.
Visserligen har vi mat hemmaoch jag har en duktig kock, men kan jag inte ta mig så långt som till havet, ca 1000m så får annat ersätta det.
 Den trevliga lilla restaurangen Mundo Pequeno (Hemsida finns inte men finns med på Tripadviser och påGoogle) ligger en bit bort på vår gata och har fått besök av mig och kryckan och en svalkande sangria smakade utmärkt i skuggan där det fläktade.
 
Vacker bougainvillea att titta på.
 
Svalkande sangria smakade perfekt. (Inte söt...)
 
På en granngata, Calle  Ramon Frexia, ligger en annan favoritrestaurang den belgiska Delicado och här derveras både lunch och middag. Bara 300 meters haltande dessutom och både dagens meny och à la carte serveras. 
 
Två bord finns utomhus på Delicado, men de brukar vara lediga.
Kan inte alls förstå det.
Vi vill helst sitta där så vi är tacksamma.
(Men ibland bokar vi ett av dem)
 
På Delicado kommer jag nästan bara tilll min favoriträtt;
spett med scampi och kycklingfilé i en lätt och väldigt god cyrrydoftande sås.
Ett glas svalt rött vin smakar gott till.
 
En annan trevlig favorit (vi har många...) i matväg är den kinesiska restaurangen Fu, öppet för både lunch och middag. Prisvärda dagens meny (fyra rätter och flera att välja bland) inkl. dryck finns för ca 8 euro och även många à la carterätter.  (Avenida Baleares 36, hemsida saknas men finns med på Tripadviser och  och om man söker på namnet.)
Och tänk! Även Fu ligger så nära att jag kan stappla mig dit, 450 meter och med lite vila på vägen.
Precis som i Kina kan man beställa ett antal olika rätter som man sedan delar på.
Jag beställer ibland á la carte och kan då få den styrkan på maten jag vill ha och den är inte så anpassad som kanske dagens meny är till västerlänningar.
Här smakar maten som jag smakat den i Kina, vilket inte är så vanligt. Perfekt och förekommande serveringspersonal är det också.
Och givetvis passar jag på att träna lite kinesiska också. (Kinesisk personal och kock)
 
Kanske kan jag i morgon vidga vyerna ytterligare för jag gör dagliga framsteg och motivationen är viktig.
 
 
Snart framme....
 
Väldigt god mat! "Fried rice", kycklingfilé med cashewnötter till höger (vi beställde den lite strark)
och räkor+ grönsaker i "gong-bao - sås", en stark, smakrik, sås där bl.a.chili ingår.
  Den rätten är mycket kinesisk och förekommer ofta med kycklig i stället för räkor.
Åt med pinnar gjorde vi förstås.
 
                                                                           
Iris

Vilken tur att ni har så många fina pausplatser i närheten! Det är mysigt att tillbringa tiden hemma också speciellt där ni bor, några böcker och skön musik förgyller tiden :) Jag har börjat min boksemester med Aleksijevitj De sista vittnena. En bok som får mina ögon att tåras.
Här i Halmstad har vi haft en solig dag, men nu ikväll verkar det som om regnet närmar sig.
Många varma krya på dig -kramar till dig! Kram till B också.

Svar: God sen kväll Iris! Jag är verkligen glad över alla fina restauranger och vattenhål i närheten. Bra att ha ett mål utanför terrassen. Spännnande med din bok. Har antecknat den. Förstår att den är mycket läsvärd och sorglig.
Jag blir bättre för var dag och detta kommer att ta tid, men jag har inte nu ont om jag inte rör mig och det är bra.
Hoppas vi snart ses.
Stor kram från oss till dig och H.
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Du vet verkligen hur du ska få mig att längta ner 😄.
Minns min näst sista kväll I Torre i våras med Sangria på Mundo tillsammans med Dig.
Ser även vad Bosse äter på Delicado och FU och där har han och jag samma favoriter, men jag ska pröva din favorit på Delicado nästa gång.
Hoppas att Du om några dagar kan ta dig till havet.
Många kramar till dig och Bosse/A-K

Svar: God sen kväll! Vi har det bra trots min onda fot. Och jag är envis! Tänkte också på dig när jag haltade till Mundo och beställde min sangria. Men nu var jag där utan dig. Ja, du känne rju väl till både Delicado och Fu och på Fu blev det "nytt "för oss båda.
Ska försöka med havet i morgon. Tiden har jag ju....
Många kramar till dig från oss på terrassen.
Ditte

Comsi ComsaTill och med bordsbenen på restaurang Delicado sympatiserade med din onda fot.... :-)
Många tankar fulla med tålamod kommer här..... ♥♥♥

Kram ♥

Svar: Absolut! Vilken sympati! Tack för dina tålamodstankar, De värmer och behövs.
Kvällskram!
Ditte

marga

Vilka framsteg du gör! Ända till Fu också! Bry med tips om restauranger i närområdet. Ska absolut besökas. Mundo är redan en favorit. Tur jag har som är här nere nu! Lycka till med fortsatt träning! Kram!

Svar: Visst gör jag! Jag ligge ri...Finns många trevliga restauranger i närheten och det är en extra morot nu när jag inte är så rörlig. Jag hoppar till dem och kryckan hjälper till.
Jätteroligt att ni är här och all lycka imorgon. Hör av er!
Stor kram!
Ditte

Fia

Förstår att det kan vara påfrestande med onda foten, särskilt i värmen, i synnerhet som du är så aktiv! Så skönt att foten blir bättre och bättre och att du har den underbara förmågan att se positivt på det mesta! Fint att ni har bra restauranger på kryckavstånd. Förstår att havet hägrar!
Kram från en solig västeråskväll!

Svar: Havet hägrar förstås, men kan jag inte ta mig dit så får det gå ändå. Jag har sett så mycket hav i min dag....Foten blir bättre dag för dag och det känns skönt. Och att tänka positivt hjälper och att ha trevliga restauranger nära, på kryckavstånd.
Mysigt att dte är så fint även hemma. Ska bli bra att komma hem nu.
Stor kram!
Vi hörs och ses!
Ditte

Anette

Oj, så mycket gott. Ät nu inte för mycket bara, du ska ju orka lyfta runt dig på kryckan ett tag.
Som du tränar kan du förhoppningsvis snart lämna tillbaka den.

Svar: Tänkte just på det! Får hålla igen! Och snart ska vi hem och då ska kryckan tillbaka. Tur att jag är stark i mitt vänstra ben och har haft det som hoppben i längs och höjd. Får väl hoppa sim en kanin på flygplatsen. Nåja, skämt åsido. Jag får stödja mig på rullväskan som är handbagage och på en hjälpsam make.
Ditte

BP

Det är fördelen med turistorter - man har ett otroligt stort utbud av restaurangen från alla världens hörn. Å eftersom det finns så många ställen är det aldrig långt att gå. Perfekt speciellt nu för dig.
Vore det inte enklare med två kryckor, då kan du hoppa på det friska benet. Eller det kanske är ännu jobbigare än nu.

Svar: Det hade varit enklare med två kryckor , men jag har fått låna en. Och att hoppa på två kryckor är ganska jobbigt för armarna och det är höga trottoarkanter, men tanken har slagit mig.
Nu känns det extra motiverat och trevligt med fler bra restauranger inom "kryckavstånd".
Ditte

Ingrid

Gokväll
Men vad ser jag, har du gått ända till Fu? Jag tror inte mina ögon.
Jag hoppas att du inte överanstränger foten nu! (I all välmening)
Ja alla tre restaurangerna är bra.
Kram/Ingrid

Svar: Gokväll! Jodå, träning gäller även med stukad fot och ett trasigt ledband. Och envis är jag. Förstår att du är rädd om mig....Men jag har begränsningar.
Och visst är det motiverande att gå på restaurangbesök.
Kram!
Ditte

Ami

Så roligt att höra att du klarar av att linka fram lite försiktigt!
Och bra att ni har så många ställen i närområdet :)
Kram och trevlig kväll

Svar: Jodå, jag linkar fram och det går i varje fall framåt. Alltid något! Och skönt att vi har många vattenhål i närheten. Men i morgon ska jag utvidga mina revir...Kram!
Ditte

Christina

Ajdå! Jag har läst ikapp och insett att din midsommar med stukad fot och brustet ledband ställt till det. Det där låter inte alls något vidare trevligt, så nog kan jag förstå att du tappar tålamodet. Hoppas nu att det läks snarast så att du kan röra dig obehindrat igen. Tur åtminstone att ni har det mesta inom gångavstånd (med krycka).

Krya på dig! Och ha en så fin vecka du kan!
Kramar Christina

Svar: Ja, det blev lite "eljest" med midsommar för min del. Men det kunde varit värre, denna skada är ju världslig. Och den läker även om det tar några veckor. Jag tränar min fot och framsteg gör den. Nu smärtar den ínte heller hela tiden...
Kramar till dig!
Ditte

TantGlad

Som min bloggvän har du varit ett par år.....så jag förstår du älskar att resa ...se dig omkring och uppleva saker., och det har du ju Värkligen gjort och vill fortsätta göra åxo. Synd med kryckan .

Vilken tur ett bord är ledigt på restaurangen. Men så konstigt......jag tänkte......en vacker plats och restaurang

Nåväl.....ser gött ut detdär. Du är då en sann livsnjutare Ditte. Fortsätt så du.


Varm stor kram till dig

Svar: Att resa tycker jag om, men jag tycker även väldigt mycket om att vara hemma i Stockholm. Jag har rest och upplevt mycket och det är jag glad för, men att kunna röra mig är nog viktigast. Foten blir bättre för var dag och jag ränar på. Många här, framförallt spanjorer vill sitta inne och jag förstår inte varför, men så är det. Och andra som skandinaver tycker att det känns kyligt när kvällen kommer. Men vi sitter inte inne och äter nu.
Att njuta av tillvaron försöker jag göra och att tänka positivt.
Stor kram!
Ditte

Marja

Du skulle kanske ha två kryckor, då skulle du få ännu mer avlastning både för foten och ryggen och det skulle gå fortare fram. Det har jag då tyckt när jag har haft ont i ett knä.
Tur att du har några ställen på nära håll som du kan ta dig till, men synd att du inte kommer ner till havet. Men du får ha tålamod. :)
Kramar och många tankar!

Svar: Jag har två kryckor hemma och det är förstås lindrigare för ryggen. Här belastar jag nu snett. Idag hoppas jag på havet, har bilburna vänner.
Tack för din omtanke!
Stor kram!
Ditte

Ama de casa

God mat är nog den allra bästa motivationen :-) Men ta inte i så du överanstränger foten, den behöver nog sin tid.
Kul att du ändå kommer runt såpass bra allaredan!
Kram

Svar: Visst är det trevligt och motiverande med både god mat och dryck, restauranger på nära håll och vänner som stöttar på olika sätt. Klart uppiggande!Foten behöver sin tid, men bar att träna musklerna så att de inte blir slöa.
Kram och tack för fin omtanke.
Ditte

Preciosa

Hej!
Håller med Ingrid, du går lite för långt :( Träning ä bra men belastning inte. Än.
Synd att inte båda mina kryckor var kvar men nu åker du ju hem. Tänk på att vila på flygplatsen...Sist jag åkte så var det väldens längsta och segaste påstigning....
Vila innan och gå på sist.
Kram P ♥


Svar: Vi har det bra ordnat med prioriterad ombordstängning så vi behöver inte trängas. Skönt så. Bra att gå ombord först. Hemma har jag kryckor och ett "entourage" av vänner inom sjukvården så de kommer att se till att jag får bra och adekvat träning och stöd.
Vill ju bli frisk fort, har andra trevligheter som väntar.
V ses och hörs.
Tack för din fina omtanke.
Kram!
Ditte

Preciosa

PS. Kom på en sak! Ta med kryckan! Jag kan få den sen! Läggs lätt upp den ovanför sätet! DS.
P ♥

Svar: Tack, men kryckan får stanna här där den hör hemma. Jag börjar klara mig utan den nu och tror det ska fungera med Bosse som krycka. Ska träna idag, men funkar dte inte så tar jag den med. Kram!
Ditte

Eva

Är det bakom Fu som påskmuséet finns? Tycker jag känner igen mej. Vi var i Torre för några veckor sedan och krånglade oss ut till påskmuséet som tyvärr var stängt, (enligt internet öppet, haha). Vi var aldrig och åt på Fu tyvärr men får bli en annan gång.
Trevlig hemresa!
Eva

Svar: Jadå, så rätt! Såg skylten till muséet när vi var på Fu. Ja, att saker är stängda när de borde vara öppna är lite märkligt, men inte här...Fu rekommenderas!
Tack! Och hemresa blir det snart.
Ditte

Eva`s blogg

Men du får nog ta det en aning lugnt men du är nog så envis Ditte vila är bra första veckan så du får stå ut ;) du kan ju njuta ändå viktigt för din läkning oj nu låter jag som en gnällspik he he var rädd om dig o njut av allt runt dig kramen

Svar: Jag tar det lugnt, men blir rastlös av att sitta för mycket still. Så jag varvar med kortare hoppande på kyckorna och lätt belastning av foten med att sitta still och vila foten i högläge. Och visst har jag det bra, finns många som har det mycket värre så jag ska inte klaga. Inte alls. Kram!
Mången tack för din omtanke!
Ditte

Znogge

Vilken tur att det finns restauranger inom räckhåll för dig nu men överansträng dig inte. Foten behöver nog vilan också för att återhämta sig snabbare. Men visst kan man bli en smula otålig om man är av den envisare sorten. Det känner jag igen ;-)

Kram

Svar: Det är trevligt att komma utanför terrassen och nu går det, om än med viss ansträngning. Och jag vilar mig mellan varven, nödvändigt. Inser att detta inte går att sknda på så mycket, men ag kan se till att reten av kroppen inte stelnar till och en del övningar för att stärka muskulaturen kan jag göra sittandes. Bra så.
Kan tänka mig att du känner igen viss envishet...
Kram!
Ditte

Lovisa

Kan du cykla med foten? För i sådana fall är det ett bra substitut för längre promenader :)

Svar: Tyvärr, går det inte. Jag kan inte vinkla foten....Men maken kan ta mig på pakethållaren så jag kan komma lite längre. Tack för tipset! Men snart ska det nog gå bra att cykla. Svårt bara om det blir häftigt stopp...
Ditte

Mia

Det har hänt mycket hos dig de senaste dagarna. Härligt med ännu ett besök i tehuset, där de båda inläggen var fina som fristående delar men också blev underbara som en helhet. :) Spännande tankar.
Sommarens "badgäster" vet jag, från turerna till släkten på västkusten, att man får se upp med för att slippa bli bränd. Här i sydost är vi förskonade.
Och så glatt midsommarfirande tills olyckan var framme. Jag önskar verkligen god bättring. Tur du är flink till att under tiden finna bra saker, så som t.ex, god mat och dryck och sköna stunder på platser med vila för själen.
En varm tanke till dig Ditte med önskan om allt gott.
Kram!

Svar: Jadå, här har det hänt en del, både trevligt och mer åt det ondare hållet. Men foten blir bättre och bättre dag för dag och värker inte annat än om den belastas. Bra så. Skönt att ni är förskonade från "badgästerna", för de är otrevliga. (Maneterna alltså...)
I Stockholmstralkten finns de inte heller men de kan passera i Öresund. Kanske inte så vanligt...
Jag försöker hitta det positiva i tillvaron och det hjälper till att hålla humöret uppe.
Tack för din varma tanke. Jag riktigt känner den.
Kram från mig.
Ditte

Emma, Sol som sol?

Men så hungrig jag blev nu! Och så blev jag nyfiken på det där när du skriver att maten smakade som i Kina. Vi hittade nämligen kinarestaurangen Golden Hong Kong i Puerta de La Duquesa (en bit från Estepona) som inte alls smakar svensk kinarestaurang (som den andra restaurangen intill Golden Hong Kong) utan vi inbillar oss att det smakar som det "ska". Måste försöka hitta någon lite närmare för vi kan ju inte sitta och åka dit varje gång, det är några mil!

Instämmer i kören: ta det lugnt! Rör på resten av kroppen men stöd inte på foten.

Svar: Vi har bott i Peking i nästan fyra år och rest runt mycket i KIna och har provat mat där från olika delar. Kina är ju stor som en egen kontinent så matkulturen skiljer sig åt ordentligt. I proncip som i Indien. I södra Kina är det mer kryddstark mat och i norr oftast mindre kryddstark. Men det kan variera.
Tyvärr så frångår många kinesiska restauranger sina vanor med att laga maten för att den bättre ska passa västerlänningar och det tycker jag är lite trist. Ibland finns styrkan på maträtterna angiven och då är det ju enklare att beställa den styrka man vill ha. Och den restaurang ni hittat nära Estepona håller sig kanske till det mer ursprungliga kinesiska köket.
Jag har en väninna i Fuengirola och kan höra med henne var hon rekommenderar att man i dessa trakter kan äta bra kinesisk mat.
Mailar dig ang. detta. Kan ta några dagar.
Jag tar det lugnt och stödjandet på foten reglerar sig självt. Men den blir bättre och bättre.
Tack för din omtanke.
Ditte

Torrebloggen

Bra att vara envis ibland!! För just övning ger färdighet sägs det ju!!
Härligt med flera restauranger inom räckhåll!!!
Ha det så bra!
Kram!

Svar: Jodå, det är viktigt att träna musklerna och att inte stelna till, vilket är lätt hänt. Jag kan nu stödja på foten men inte belasta den och det är framsteg. Skönt så. Och toppen med motiverande restauranger inom "kryckhåll".
Ha det fortsatt bra ni också.
Kram!
Ditte

FREEDOMtravel

Oj vad mycket god mat ni kalasar på! Jag åt iofs väldigt god sushi till lunch idag (åt lunch med Peters brors fru ;)) och nu på kvällen blev det en av våra standardrätter: laxwok med sparris (ok, den är standard den här årstiden ;))

Svar: Jag har motivetar mig själv att gå trots viss smärta och då är det perfekt att ha trevliga restauranger inom krycksvstånd. Sushi är gott och laxwok med sparris låter perfekt en skön sommarkväll på akterdäck
Ditte

Bosse Lidén

Jag tror allt att du har nytta av din envishet även under denna "ovalda" tid. Du är redan uppe på benen konstaterar jag. I nästa inlägg kanske ... Det går ingen nöd på dig när det gäller matbiten.
Kram Bosse

Svar: Envisheten är både min bästa och sämsta egenskap och här har det varit till nytta. Det är den inte alltd...Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: