Inspirerande

    
En strålande söndag med sol, lagom värne i mitt tycke, +27 och behaglig bris från havet. Och vad gör man en sådan dag?
För egen del har det blivit en varierad kompott av diverse trevligheter och dagen är ännu inte slut.
Tiden disponerar jag över och jag försöker få till 45 minuter med min spanska datorbaserade kurrs. Och ofta lyckas jag. Kinesiskan är det tyvärr just nu lite sämre med för trots allt är det lättare att träna ett språk om det  talas i ens omgivning. Och jag försöker få till ett par timmar i veckan.
I övrigt  ligger jag inte på latsidan vare sig det gäller att få inspiration eller studier för jag tycker om att lära mig nya saker.
Särskilt inspirerande just nu är att jag fått flera trevliga jobberbjudanden, de flesta dock som lärare och den banan är jag på sätt och vis färdig med. Men dyker det upp något speciellt så kanske...Men jag vill inte binda mig på heltid. 
Jag har ju förstått att lärarbristen i Sverige är väldigt stor och det  är ju det märkligt med tanke på hur  skolverksamheten och styrningen ser ut.
Tror nog jag gjort mitt där och jag vet att jag gjort det bra. Ett fantastiskt avslut blev det med fyra år på Svenska skolan i Peking och är innerligt glad över att jag fick chansen och att vi tog den.
Men nu är lite nygammalt på gång för senare i sommar väntar en utmaning på resesidan och det ser jag verkligen fram emot.
Jag har i omgångar i yngre ålder arbetetat som reseledare utomlands och guide i Stockholm med omnejd och närliggande städer så erfarenhet har jag. Dock kanske lite ringrostig, men det är som att cykla eller simma, någonstans finns det kvar. Och spännande och väldigt roligt ska det bli.
Kommer förstås att återkomma till detta.
 
Söndag och månag flanörer på Paseon i Torrevieja. Inspirerande!
Särskilt roligt var att vi träffadepå Ulla och Conny som läser min blogg och som kom fram och hälsade,

Även att sitta under ett parasoll vid havet och blicka ut ger inspiration.
 
Här kan jag sitta länge och titta.
 
Och det finns de som behöver vila sig från alla inspirerande intryck.
 
Bäst att hålla i cykeln inder en behaglig siesta.
 
Och lite mer aktivitet var det på de som studerade livet under vattenytan.
Säkert inspirerande det också. Och svalkande!
 
 
Ulla.

Hej. Ja trevligt att mötas,, imorgon blir de en båttur..Mvh. Ulla

Svar: Jättetrevligt att ses! Och säkert blir dte fler tillfällen. Önskar er en fin båttur i morgon.
Ha det gott!
Ditte

Malin S

Vad spännande det låter på jobbfronten. Min söndag har gått i firandets tecken av min lillebror som fyller 30 idag.

Svar: Vad trevligt attt fira din bror. Och 30 år är en bra bit på väg. Jag monns att när jag fyllde 30 år var jag i New York. Minnen!!!
Ditte

Fantasy Dining

Det ser härligt varmt ut på bilderna! Vad kul det måste vara att kunna flera språk jag skulle väldigt gärna ha velat lära mig i alla fall ett språk till men det blir aldrig av..

Svar: Nej, man lär sig oftast när behöv uppstår och ed engelska kommer man ju långt. Men jag gillar språk och tid har jag. Nu är vi så mycket i Spanien att det känns viktigt att både förstå och kunna prata mer. Och tid har jag ju...
Ditte

Ama de casa

Väldigt spännande med jobberbjudandena :-)

Visst är det både härligt och inspirerande att vandra utefter havet :-)

Ha en skön söndagskväll!

Svar: Jobberbjudande är trevligt och det trots att jag är pensionär. Men skolan får klara sig utan mig. Men det finns annat som lockar. Och inspiration är det bar att få från många håll och havet är en bra inspirationskälla.
Ditte

TantGlad

Vissa saker som man har lärt sig glömmer man nog alldrig. Det blir som att hoppa på cykeln igen.
Härligt med en massa erbjudanden. Du är dessutom kunnig i många områden. Det är bra att kunna mycket, och sen språk som du läser och lär dig . Duktig är du.

Nämen sååå härligt du har det. Hos mig har det blåst hela dagen. Inte kul alls. Men värmen kommer nog till mina breddgrader åxo. Snart så.

Härliga bilder och varm kram till dig

Svar: VIsst är det bra att en del man lärt sig sitter kvar och annat får läras in på nytt. Jag är ju pensionär och har nog jobbat färdigt i skolan och alltid trivts med det. men nu ser så mycket annorlunda ut och jag vägrar konkurrera med mobiltelefoner.
Jag tänker på åren i Peking och där de flesta barn i skolan hade en mobil, (många föräldrar arbetade inom mobiltillverkande företag) men aldrig att jag såg någon i ett klassrum. Ingen skulle komma på tanken ens...
Språk tycker jag om och lär mig gärna mer. Är som en hobby. Du kan så mycket om blommor som jag inte kan och det är så bra att vi lär oss av varandra.
Vi har det bra och vädret är nu för mig lagom varmt, för blir det +30 eller mer trivs jag inte.
Jag provar på nytt att skick alite värme till dig. Hoppas den kommer fram.
Önskar dig en bra början på veckan och du har ju sommarlov. Njut!
Kram!
Ditte

Anonym

Gokväll!
Åh, då spännande det låter med jobberbjudanden. Ser fram emot att höra vad du tänker acceptera 😊
Jag har i em bokat min höstresa och det känns bra. Nu ser jag fram emot Birkakryssningen i slutet av månaden.
Härliga bilder som vanligt!
Trodde torget ni var på igår fanns söder över någonstans, så fel jag hade 😊
Ha det så gott och många kramar till er båda/A-K


Svar: God sen afton, AK! Jätteroligt med lite annat att syssla med. Tid, ork och lust har jag. Skönt att du bokat din höstresa, vi avvaktar ett tag itll. Men det kommer att stämma ganska så bra tror jag. Jättehäligt med bIrkakryssningen och särskilt med en sådan flott hytt. Då blir det en extra upplevelse! Ha dte gott du också!Stor kram!
Ditte

FREEDOMtravel

Spännande med jobberbjudanden! Gissar att du återkommer :)

Svar: Både spännand eoch roligt! Något jag ser fram emot. Och visst återkommer jag.
Ditte

Geddfish

Åh, så spännande. Jag tror att du kommer att ta ett tillfälligt reseledarjobb. Det passar du bra till.
Härliga bilder.
Skyltsöndagskram ♥

Svar: Tack! Resemarknaden och branschen är stor men jag har lite på gång och det känns jätteroligt. Verkligen!Skyltsöndagskram till dig också även om jag inte skyltar.
Ditte

Eva`s blogg

Men gud va roligt att någon känner igen en o hälsar liksom :) vackra bilder kram å fin kväll

Svar: Jätteroligt! Och nu har det varit så under flera dagar att en del som läser bloggen kommer fram och hälsar. Kul att ha läsare lokalt här på plats. Kram!
Ditte

Comsi Comsa


Nu blev jag nyfiken. :-)
Men tids nog berättar
du nog. :-)

Kvällskram ❤

Svar: Det är mindre uppdrag och jvi får se hur det går. Men det känns väldigt roligt. Jag återkommer men det är roligt att "be still going strong" även på ålderns höst/vår.
Kram!
Ditte

iris

Jag njuter av att titta på dina bilder! Det blir spännande att få veta vad du ska börja jobba med nu . Jag som ligger nästan sömnlös på nätterna och funderar.... efter att ha lämnat mina underbara elever men inte får ha kvar min fantastiske chef i höst, ses i Stockholm under sommaren! Kram till dig och min GT-kompis

Svar: Tack! Vad roligt att bilderna glädjer dig. Jag saknar dig! Och visst ses vi i Stockholm! Jag ska inte jobba i mindre utsträckning och det känns väldigt roligt. Återkommer om det.
Förstår att det är många tankar nu i ditt huvud. Kämpigt att lämna eleverna och väldigt trost att du mister din fantastiska chef.
Många tankar och hälsningar till er båda från oss.
Och vi ses!
Kram!
Ditte

Ami

Det är verkligen behagligt här nere nu! Alldeles lagom varmt!
Kul att du träffade Ulla och Conny :)
Spännande med dina jobberbjudanden!
Kram

Svar: Visst är det skönt nu väd gäller värmen. Alldeles lagom för mig...Och det finns ju skugga. Jätteroligt att träffa på Ulla &Conny! Och en annan dag var detnågra andra som hälsade. Kul att de som vistas här också läser bloggarna. Jobbet blir jätteroligt och jag ser fram emot det och det är ju i liten omfattning.
Kram!
Ditte

Susanne

Låter underbart med den värme ni har.
Här hemma är det en allmän oro inför midsommar. Som varje år.
Ska det regna eller inte...!
Det låter mycket spännande med ditt äventyr till hösten.
Vad det än är så kommer det gå galant! 😊
Godnatt kram från mig! ❤

Svar: Nu är det i mitt tycke lagom värme, under +30. Ja, midsommarvädret hemma blir ju som det blir men visst hoppas jag att ni ska få sol och viss värme. Helt klart! Mina äventyr kommer att börja i sommar....Jätteroligt!Och hur det går återstår att se, men jag är glad att du tror på mig. Jag tror också att det kommer att bli bra.
Önskar dig en fin måndag!
Kram!
Ditte

marga

Underbara bilder! Olika sätt att njuta! Spännande med dina höstplaner! Jag har mina klara som också inkluderar resa. Inte lika dina kan jag tro. Du är flitig du med dina 45 minuter datorspanska. Borde jag också vara, men är det inte. Men då och då sätter jag mig ner. Kram!

Svar: Tack! Ja, det blir nog med sommarplaner ...Och jätteroligt och spännande! Resa blir det här också och på olika sätt. Men visst kommer vi att vara en hel del i Torrevieja i höst. Absolut! Jag kämpar på med spanskan och det är roligt. Förstår mer än jag kan prata men det är helt ok det också.
Bra att du sätter dig då och då med spanskan och är du här blir du säkert mer motiverad.
Vi ses snart! Jätteroligt!
Kram!
Ditte

BP

Säg som så - dina bilder är otroligt inspirerande och jag bara ÄLSKaR dom:-)

Å vad gäller "extraknäck" - jag vad ska jag säga. Efter att jag gick i pension fick jag också erbjudanden, men jag tackade nej till alla. Har gjort mitt och vill njuta. Inga måsten längre. Bara var - det är mitt motto nu.

Svar: Tackar! Roligt att du tycker om mina bilder! Jag gick ju i pension i princip när jag var 62 och gjorde det valet. Helt perfekt! Och det jag ska göra nu är inte i större skala så jag hinnner absolut "bara vara" . Gillar det också.
Ditte

Marja

Vad spännande det låter med jobberbjudandena. Hoppas du berättar snart.
Kram! :)

Svar: Återkommer! Men det känns väldigt roligt och är i mindre skala. Passar mig jättebra. Kram!
Ditte

Susjos

Verkligen spännande med dina jobberbjudanden, ska bli kul att få höra längre fram ;-)
Skön härlig sommar har du i Spanien, och vi hade tur och slapp regnet idag i Stockholm i alla fall.
Imponerad över att du pluggar spanska också! Inte dumt alls att kunna!
Ha det gott!

Svar: Visst är det roligt med jobbförslag så här på ålderns höst. Och det blir jobb i ganska lite skala men det passar mig bra. Vi har det behagligtvhär just nu och i mitt tycke är det helt lagom teperatur, några grader under +30 och nattetid +23.
Spanskan tycker jag är rolig och vistas jag här så mycket är det roligt att kunna lite, tonvikt på lite för min del. Men jag förstår mer än jag kan prata.
Skönt med uppehåll hemma i Stockholm, men grönskan har nog gillat regnet.
Kram!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Ja för dig finns det säkert hur mycket jobb som helst men...låter kul med det "hemliga uppdraget" :-)
Verkar vara perfekt väder nu hos er! Kram P ♥

Svar: Jodå, jobb finns det gott om. Men jag är nog ganska klar med skolan och nu är det lite annat som lockar. Ska bli roligt och intressant. Just nu är vädret perpekt för mig och jag kan vara ute utan att pusta och ha svårt att andas. Allt under +30 är acceptabelt. Och nu har nätterna varit riktigt svala och behagliga. ett tag.
Kram!
Ditte

Piedra

Vad spännande det låter att ha arbetat på svenska skolan i Peking! Jag var på väg till Kina en gång för att undervisa, men det var då oroligheterna på himmelska fridens torg bröt ut, och min kompis som redan var i Kina då, flydde därifrån. Så det blev aldrig någonting.
Kram <3

Svar: Jag kan förstå att de orolighteter som var då avskräckte rejält. Vi kom till Peking i januari 2007 och sedan blev det nästan fyra år där. Väldigt givande, roliga och lärorika. En otrolig möjlighet att leva i en annan ultur och ta del av den. Kram!
Och
Ditte

Ghugge

Du är ju helt otrolig! Jobberbjudande och så spännande med guidningen..ser fram emot vad som händer. Energiskt inlägg!😊
Kramen🌹

Svar: Vi får se vad som händer men roligt är det och en utmaning, och de gillar jag. Kram! Jodå, energisk är jag också mellan varven..
Ditte

Znogge

Det låter minst sagt spännande så jag ser fram emot att du återkommer i ärendet. När det gäller lärarjobbet så förstår jag att du tycker att du har gjort ditt...

Kram

Svar: Jag återkommer med detta är något som känna roligt och det har läraryrket också varit under alla år, men där har jag nog gjort mitt nu. Kram!
Ditte

Eva - People in the Street

Åh, vad spännande det låter med jobberbjudandet! Det ser jag fram att få höra mer av!
Ha en fortsatt fin dag :)

Svar: Ja, det är det och det känns jätteroligt. Visserligen har jag gått i pension men en del saker är fortfarande väldigt roliga. Återkommer!
Ditte

Bosse Lidén

En cliffhanger till. Eller? Är det inte klart med att min skolkamrat Janne Andersson ska bli Svensk Förbundskapten för fotbollsgrabbarna? Så det är du som ta över från EH. Det kommer du säkert att göra riktigt bra.
Kram Fotbolls-Bosse

Svar: Jätteroligtatt din skolkamrat Janne Andersson blev tillfrågad om jobbet, men han behöver helt klart kvalificerad hjälp. Du vet kvinnlig logisktik, kunnskap och insikt. Jag tror att vi kommer att komplettera varandra. Och resultaten får tala. Det har de ju för Sveriges del inte gjort ännu vad gäller fotboll. Men å andra sidan ; om jag springer 10 000 m och ligger efetr i 24 varv, men vinner dte sista och går först i mål så har jag vunnit. Tror lite av det tänket saknas.
Tänk om Sara Sjöström skulle åka till ett EM och var göad för att komma till åttondelsfinal. Finns inte i tanken. Hon är där för att vinna. Tycker Sverige i fotboll skulle anamma det. Alltså hela laget.
Kram från en blivande tränare...
Ditte

Jeanette

Helt underbara foton som får en att längta till semestern:)

Svar: Tack! Ja, semester har vi som pensionärer!
Hoppas er semester närmar sig.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: