Hit och dit...

    
Gårdagens kväll avslutade vi nere vid den internationella marinan, "fritidsbåtshamnen" i Torrevieja, Puerto Deportivo Marina Internacional. 
Hit åtekommer vi ofta och det är mysigt att antingen slå sig ner för en matbit (lunch eller middag) på restaurang Nautic elle slå sig ner i bardelen, Marina Cafeteria, för att inmundiga något lättare.
Miljön med hav och helst segelbåtar, även "bryggseglare", båtar som sällan tas ut på sjön men som har sin kajplats, känns avkopplande även om jag inte skulle vilja tillbringa mer tid än nödvändigt vid en liknande brygga.
Jo, om detta är båtplatsen där man ligger när man inte är ute till sjöss är det förstås annorlunda. Men att ligga så på natten skulle jag helst inte göra annat än i nödfall.
Tjusningen med båt är ju att hitta sin "egna" vik, vilket är svårt när det inte direkt finns någon skärgård.
Jut därför är jag heller inte direkt en campingmänniska utan vill ha utrymme runt mig, vilket inte alltid är lätt om man ska idka friluftsliv.
Vi har bott ett par veckor i en stor villahusvagn i södra Frankrike, tre rum och pentry, inte så stor kvadratyta men med toa, dusch och alla bekvämligheter samt egen tomt med havsutsikt och det var verkligen lyckat.
Camping runt om i  Europa och i USA och där även rundresor  med  en Volkwagnsbuss, camper, har provats. Men i yngre ålder.
Och fjällvandringar både vinter som sommartid i svenska fjällen med litet tält med eller boende i snöbivack. Ingen trängsel och komforten bestod i  frystorkad mat, trangiakök , liggunderlag/renskinn vintertid och sovsäck.
Men  allt har varit roligt, givande och mycket minnesvärt.
 
Gårdagens kvällsutsikt, absolut njutbar.
 
 
 
 
 
Förutom tankar om och på resor så gick funderingarna mellan varven, dit, till den bloggportal jag har; blogg.se.
Alltså fortfarande har kvar. Och min irritation växte rejält. 
Ett portalbyte har länge varit i tankarna, men stannat där eftersom det är bökigt att flytta alla inlägg som ligger på blogg.se och gjort så sedan 2007 då blogg.se var den enda portal jag kunde använda under åren i Peking. Att flytta inlägg måste i stort ske manuellt och jag räknar inte ens med att flytta alla. 
Blogg.se är inte så vänligt sinnade vad gäller att ta med sig inlägg till en ny plattform/server.
Blogg.se tar sig nu sedan ett tag tillbaka friheten att lägga in andra bloggar i min blogg och det ogillar jag verkligen. Att det förut fanns viss reklam var något jag kunde stå ut med, men detta vägrar jag att acceptera. Fult är det också!
Har haft mailkontakt med blogg.se och enda chansen att slippa reklam för andra bloggar är att jag betalar dem och skaffar ett "protema". Och vaför skulle jag det? Finns ingen anlednig. Jag vill inte ägas av någon som styr mig och bloggen.
Så tyvärr får både ni som läser och jag får stå ut ett tag till tills min flytt till " dittemitti.se" blir klar.
Jag kommer att byta till wordpress och får då möjlighet att helt själv bestämma allt och det blir inga maträtter, skyltar eller annat att fylla i när man kommenterar och förhoppningsvis ska det även fungera med att inte fylla i adresser varje gång. Bloggen ska även fungera att läsas och kommenteras på via mobilen.
Till detta får  jag hjälp av Sanna som jag vet kommer att ordna det hela på bästa sätt.
Återkommer när bytet är klart.
Vill verkligen be om ursäkt för att ni läsare får stå ut med dessa fula reklambloggar och de är utanför min kontroll.
Jag är verkligen irriterad över detta.
Men just nu kan jag inte göra mer åt det hela. 
 
Piedra

Villahusvagn låter bra! Och så skulle jag vilja åka kanalbåt i England, men allt har blivit så dyrt, och jag har så lite pengar.
Kram <3

Svar: Villahusvagnen bodde vi i för många år sedan men det var väldigt bra. Vi hyrde den på en stor campingplats där det var gott om plats mellan vagnarna. Bekvämt var dte också- Kanalbåt i England verklar roligt och att drämma är ju kostnadsfritt.
Men det är ju fint hemma också...
Kram!
Ditte

Ami

Ett besök nere i hamnen är alltid trevligt!
Trist med all reklam! Hoppas snart du får igång din nya blogg :)
Kram och trevlig kväll

Svar: Jag har ju namnet så det är klart och resten blir det också- . Men tills dess får jag och andra stå ut med eländet. Kram och trevlig kväll önskar vi er också.
(Här pågår plattläggning i dag i grannhuset så det är bara lite dammigt....)
Ditte

Znogge

Jag tycker wordpress är väldigt bra och funderar på att "köpa mitt namn" men dit har jag inte kommit än! Reklam för andra bloggar är inte i närheten av att vara okej.

Kram och trevlig kväll!

Svar: Jag har "köpt" mitt namn så den delen är helt klar. Och det är i mitt tycker helt oacceptabelt med ful reklam för andras bloggar på min egen. Viss reklam för produkter kunde jag stå ut med, men gränsen är nådd. Önskar dig också en trevlig kväll och jag ska försöka att inte vara upprörd...
Lätt hänt i detta.
Kram!
Ditte

Susan

Hola! Är väl så "reklamskadad" att jag inte har noterat reklamen på din blogg förrän nu när du har skrivit om det. Har dock lite "vagt" tyckt att det har varit något svårnavigerat/rörigt och nu förstår jag varför. :) Att man sedan en tid måste fylla i sina uppgifter varje gång (trots kryss i rutan "kom ihåg mig") har jag konstaterat - och lite omständligt blir det....

Hoppas att ditt uppdrag idag blev lyckat!

Kram//Susan

Svar: Inte bara reklamen som ställer till det utan även allt ifyllandet. Uppenbarligen gäller detta inte alla, men en hel del. Högst irriterande det också. Uppdraget idag blev bra men jag hamnade nog ändå hos fel återförsäljare... Sånt som händer. Men jag var helt klart på rätt väg. Besöket på Consum gick galant och korven kom med hem. God!
Kram!
Ditte

Comsi Comsa


Jodå jag har noterat reklamen och förstår din irritation. :-(
Ger dig en stor tröstekram under tiden. ❤

Svar: Tack för din kram! Jag känner mig genast mindre irriterad och gladare. Skönt!Och visst är det trist med reklamen för dessa bloggar och inte är det snyggt heller. Förstår absolut inte vitsen...
Här räcker inte mitt tålamod...
Stor kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Så fint ni hade nere vid hamnen i går. Mysigt!
När det gäller all reklam och bloggar så scrollar jag bara förbi.
Men vilket jobb att byta portal. Hoppas att allt går bra när det väl blir av.
Gillar nya namnet 😊.
Kramar till er båda/A-K

Svar: Gokväll! Lite bilder kommer snart till dig från ikväll. Du var med oss i tankarna. Vi hade en mysig kväll igår nere i hamnen och vi sitter gärna där. Och igår spelade även grannen och Niko där.
Jag tycker reklamen för andra bloggar är ful och vill inet ha den. Men måste uthärda ett tag till. Men om ett tag så blir bytet klart. Namnet är det och en hel del annat.
Jag får en hel del att lära mig med en ny blogg och åportal, men den blir min egen.
Kramar från oss till dig.
Ditte

Susanne

Tycker du gör helt rätt som byter när dom bestämmer mer och mer vad som visas i din blogg.
Men förstår samtidigt att det tar emot.
Mycket fint nere vid hamnen.
Jag längtar tills kärfar kommer hem nu i augusti och vi får komma ut med segelbåten.
Ha en fin helg.
Kram

Svar: Så här kan det inte vara ..Jag trodde det var övergående men det är det inte tydligen. Lite reklam för det som kan vara relevant för temat på min blogg har jag tycket varit ok men inte detta med ful reklam för andra bloggar. Det är bestämt med byte och namnet är registrerat så nu är det det sista plus att jag ska lära mig. Sedan får jag se vad som kan flyttas över för blogg.se underlättar inte där direkt.
Vi tycker om att sitta nere i fritidsbåtshamnen, vi är ju i grunden båtmänniskor, seglng mest.
Vad roligt med segling i augusti. Och då brukar ju vädret ha stabiliserat sig och vattnet vara varmare.
Önskar dig en fin helg.
Kram!
Ditte

Susjos

Vilka härliga kvällsbilder från hamnen! Ja, reklam på bloggen är väl lite onödigt. Lycka till med den nya!

Svar: Tack! Ja, dte är vackra kvällar nu och ifnt att sitta ute. Reklam på bloggen kan jag acceptera om den är relevant, men reklam för bloggar tycker jag är helt fel och väldigt störande.
Och jag väntar på den nya och det kommer bli jättebra.
Ditte

Geddfish

Jovisst, har jag noterat reklamen. Den finns hos fler blogg.se. Och det är fult, håller med dig. För det är inte lite de kletar på.
Fina bilder du visar. Underbara. Njuter.
Och villavagnar är ju som små hus. Inte dumma alls.
Fredagsmyskram ♥

Svar: Jag är så innerligt trött på dessa bloggar som det görs reklam för och vill inte alls ha dem. Trodde det var övergående, men icke. Så jag väntar på att min nya bloggdesign blir klar och då bestämmer jag helt själv över allt som finns där och hur det ska vara. Blir bra.
Vi har underbara kvällar och det är njutbart att vistas ute och det sent.
Visst är dessa vollavagnar bra! Och dessutom rejält med utrymme och komfort. Men de flyttas ju inte. Ac fanns också, vilket ibland är skönt när det är väldigt varmt.
Kram från mig.
Ditte

BP

Varken båt-, camping eller annat s k friluftsliv är något för mig. Inte ens i yngre år. Jag bara vill ha toalett och dusch, vilket förvisso många båtar/husbilar modell XXL har idag.
Så jag har alltid nöjt mig med att titta på båtar både på båtmässor och hamnar.

Det är mycket klokt av dig att anlita hjälp för att byta från blogg.se till WP. Som du vet var jag också inne på att gå över till WP, men det programmet översteg min IQ rejält. Å blogspot som jag har sköter sig utmärkt. Reklam kan man välja bort, vilket jag har gjort och deras kommentarsgranskning för att upptäcka spam fungerar utmärkt.

Svar: Jag har köpt mitt bloggnamn och i framtiden kommer jag bestämma helt själv och det blir bar för som det är nu är det jättetrist. Och jag vill inte betala till blogg.se. Jag kommer att få personlig hjälp och instruktion så jag är inte orolig för att det ska fungera, men det är en del jobb för Sanna att få till det som vi vill ha det. Men det blir bra. Blogspot är säkert bra, men när jag började blogga i Peking var blogg.se det enda som fungerade så då blev det så. Men nu räcker det...
Och idag vill jag också ha det mer bekvämt på resor....Men jag har varit hurtigare. Är ju inte gymnastikdirektör för inte och en del hörde till utbildningen också.
Ditte

Marja

Jag bloggar ju hos Vk och vi använder Wordpress applikationen. Den är helt okej, men jag har ändå funderat över att bryta mig ut och börja blogga direkt i Wordpress. Måste bara få lite hjälp till det.
Lycka till med ditt byte!
Kram! :)

Svar: För mig blir det nu Wordpress direkt och jag har "köpt" mitt namn. Jag ska få hjälp att lära mig hantera verktygen så det ska nog gå bra . År ju envis och får träna med back up. Och visst är det bra att helt själv bestämma över sin blogg utan att någon annan är inblandad. Nu är jag så trött och irriterad på blogg.se och den fula rekamen för andra bloggar. Trodde det var övergående, men icke...Stor kram!
Tror säkert du kan få bra hjälp att byta...
Ditte

Musikanta

Att du får reklam från andra bloggar måste väl bero på att du själv har reklam på din blogg, eller. Jag som inte har någon reklam alls på bloggen får aldrig sådana.
Fina bilder du visar - ser underbart skönt ut.
Kram från Ingrid

Svar: Tack! Ja, det är sköna dagar och kvällar dock ibland väl varmt.
Det är bloggportalen blogg.se som ser till att reklamen kommer. Jag vill absolut inte ha den och detta med reklam har förut funnits men i mindre omfattning och aldrig då för andra bloggar. Den nuvarande reklamen för andra bloggar är dessutom både ful och störande . Och jag kan inte välja bort den. Jag kommer därför att byta till ett köpt namn inom Wordpress och där bestämmer jag allt själv och har en egen adress "Ditte mitt i. se." Detta känns väldigt bra .
Jag började blogga i Peking i september 2007 och då var blogg.se den enda prrtal som fungerade där och sedan har jag blivit kvar för det är bökigt och mycket jobb att flytta allt. Så det lir delar av bloggen jag ta med mig.
Kram från terrassen och + 25 nu i kväll.
Ditte

Karin

Nautic är en av våra favoriter nere i hamnen också, bra mat o mysig miljö. Härligt och kolla in alla fina båtar!
Trist med bloggar som styr, jag har nog blivit lite immun mot alla annonser, ser dem inte som tur är (jo ibland retar man sig) :)
Fundera lite på om du mailade mig om affären med de fina klänningarna och stället med fotvård?! Tycker ju det är så skoj å få lite tips om bra ställen!! På onsdag bär det iväg ner till Torre.....längrtar... :)

Svar: Vad roligt att ni också tycker om Nautic! Mail kommer till dig i morgon! Har inte glömt ...Vad roligt att ni kommer på onsdag och förstår att ni längtar . Jag tycker det är trist att blogg. se där jag nu har min blogg går så hårt in för detta med reklam för andra bloggare . Jag vill välja själv och inte vara beroende av sådant så ett byte blir det så småningom. Tills dess får ni läsare och jag stå ut med olägenheten.
Ditte

Ama de casa

Det är fint nere i gamla marinan :-)

Det var inte så många år sen vi slutade tält-campa. Älskade det livet, men ägnar mig nu mestadels åt hotell-camping. Betydligt bekvämare. Den närmsta husbil jag kommit är väl dom gånger vi kört kanalbåt i Frankrike och England. Husbil på vatten, kan man säga. Husbåt, kanske? :-)

Lycka till med flytten till WP!

Svar: Gillar också hotellcamping bättre numer. Har helt klart blivit mer bekväm. Men båtlivet gillar jag fortfarande väldigt mycket. Och kanalbåt är ju väldans trevligt.
Tack, flytten till Wp blir bra och är efterlängtad. Mne det är en del att ordna med, men det kommer och är på G.
Ditte

Lena i Wales

Är nu tillbaka hemma i Wales igen och har mycket läsande att ta igen.
Kul att se mej själv i Glenmorangie!
Jag har också notarat mycket reklam.
Vet inte riktigt hur min egen blogg ser ut i andras ögon.
Jag har Wordpress och är nöjd, fast det kostar ju en del.
Ha en skön helg!!!

Svar: Välkommen hem till Wales igen! Och Glenmorangie och hela skottlandsresan med dig som guide är väldigt minnesvärd. En jättefin resa på alla sätt. Visst är det trist med reklamen , men det är på gång med Wordpress. Tar tid att få det klart bara. Men det är värt att betala lite för att själv bestämma.
Förstår att du är nöjd med wp.
Önskar dig också en fin helg.
Ditte

Veiken

Reklam för andra bloggar låter ju helt absurt. Ingen höjdare precis. Det ligger ju lite reklam i min sidokolumn, men det kan jag leva med. Jag bestämmer ju själv om den får ligga där.
Jag är och har aldrig varit en campare. Visserligen har jag tältat någon gång när jag var ung, men jag är Bekväma fia och då blir det stuga eller hotell som gäller! Kramar

Svar: Visst är det! Och så fult! Din reklam är ju adekvat och inte alls störande. Och lite reklam tycker jag visst man kan ha, men som hos blogg.se är det bedrövligt just nu och med ful reklam för andra bloggar som verkligen stör. Någon campare har jag inte varit men det har vlivit några nätter under fjällvandringar och delvis i USA i yngre år och lite i Europa.
Och bekväm är jag också numer. Helt klart! Stuga eller hotell, men jag kan fortfarande gärna bo några nätter ie en båt. Det vackra runt om uppväger. Och havet!
Kram!
Ditte

Kersti

det är som om jag har vuxit ifrån det där obekväma. Jag har gjort det så mycket så nu är det dags att få ha det lite bekvämt när jag reser. Det behöver inte vara lyxigt men just bekvämt.
För ett och ett halvt år sedan sjösatte jag min egen hemsida. Bytte från blogg.se. Jag har Loopia som webbhotell och wordpress är verktyget där jag gör hemsidan. Det har fungerat väldigt bra på alla sätt. Men för någon vecka sedan upptäckte jag att jag fick massor av skräppost. Fixade det genom att googla runt och göra som det stod, men gjorde samtidigt något tokigt så att bara första sidan på hemsidan visades. Efter ett samtal på ca en minut hade Loopias mycket trevliga support hjälpt den förvirrade och ganska okunniga kunden.
Ser fram emot din nya sida.
Kram och trevlig lördag

Svar: Visst vill man gärna numer har det bekvämt, instämmer helt i det. Jag får hjälp med hemsidan och kommer att ha ett webhotell via "one.com" och använda wordpress så det blir bra och även de har väldigt bra support.
Så bra att du också fick hjälp, för det är ju väldans viktigt.
Jag är verkligen trött på all reklam och så trist att det ska vara så.
Meddelar när den nya sidan är klar.
Kram och trevlig helg!
Ditte

torrebloggen

Ett besök nere i marinan är ju alltid trevligt! Det är så mysigt att sitta där nere!
Men så trist, förstår att du är förbannad över att behöva göra reklam för andra "okända" bloggar.Jag har också den senaste tiden fått fylla i mina uppgifter varje gång, trots kryss i rutan "kom ihåg mig", Hoppas du kan spara ner så mycket som möjligt, innan du byter till wordpress.
Jag har ju wordpress och har även "köpt" mitt namn, funkar jättebra!
Trevlig kväll!
Kram!

Svar: Vi gillar ju marinor och mycket för att vi själva haft båt....Vi går ofta hit. Bra mat också på restaurang Nautic.
Jag är verkligen irriterad på blogg.se dels för reklamen och dels för att det för en del måste fyllas i allt på nytt med namn. Har inte fått svar om varför.
Mitt nya namn är "köpt" och webhotellet verkar väldigt bra så jag hoppas på att komma igång och åf flyttat en del och resten får jag ta efter hand. Men det är en del pyssel med att få till rullgardinsmenyer och så funderar vi på hur vi ska göra med bilderna i headern. Men dte ger sig. Jag får väldigt bra hjälp och sedan är det privatlektioner som återstår för att jag ska lära mig finesserna med wp för det finns många.
Har ju förstått att du är nöjd. Och nu när det blir klart bestämmer jag vad som ska finnas med på bloggen och ingen annan.
Önskar er också en fin kväll.
Kram!
Ditte

Torrebloggen

Skrev en kommentar alldeles nyss, men den försvann.....
Ett besök nere vid marinan är alltid trevligt!
Så himla trist med den extra reklamen du har råkat ut för!
Den senaste tiden när jag ska kommentera hos dig, har jag också behövt fylla i alla uppgifterna varje gång,trots kryss i rutan "kom ihåg mig".
Hoppas du snart får igång din nya blogg!!
Jag har ju wordpress och har skaffat mig ett eget domännamn!
Trevlig kväll!
Kram!

Svar: - Den kommentaren kom med.
Alla på blogg.se som inte betalar får stå ut med reklamen. Men jag vill inte betala till dem och tidigare har dte inte varit så farligt med reklamen. Att det blev blogg.se berodde på att 2007 i september, när jag började blogga i Peking var blogg.se den enda portal som fungerade därifrån. Och sedan har jag varit kvar. Men nu blir det stopp.
Jag hopppas att den nya bloggen med mitt domännamn kommer igång under sommaren, men dte är en del med designen som ska göras klart och det får jag hjälp med.
Kram!
Ditte

Timeoftiger

Oj, det där med bloggreklamen har jag inte alls märkt, finns de också på min blogg? Jag är irriterad över blogg.se delvis pga att de lyfter upp stereotypa dumma bloggar, och gynnar kommersialism på alla dess sätt. Känns att de som jobbar där är väldigt ytliga. Och som jag tidigare skrivit erbjuder de nu ej heller en domän, utan den har jag fått skaffa en på ett annat ställe (de hjälpte mig dock.) Samma sak för mig som för dig- att byta portal skulle innebära en förlust av hela min gamla blogg, och med tanke på bl a receptsamlingen är jag inte redo för det.

Svar: Jag har nu tröttnat på blogg.se. Du slipper reklamen för du har en egen domän. Jag är innerligt trött på reklamen och dessa bloggar som finns på min ogillar jag. Jag har inte valt dem. Jag kommer att ha en egen domän när det hela är klart. På Google finns ju inläggen kvar och de jag gillar bäst får jag efter hand manuellt flytta. Blogg.se gör det inte enkelt direkt att byta portal. Men jag har bestämt mig nu för ett byte så det kommer.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: