Aptitretande miljö

    
Idag är det en 6/6-2016 och det är Sveriges nationaldag, en ganska ny företeelse som kom till 1983 efter att den sjätte juni sedan länge firats som Svenska Flaggans dag och någpn nationaldag hade vi ju inte.
De flesta länder firar sina nationaldagar p.g.a. en särskild händelse som ofta varit förknippad med ett lands frihet, självständighet eller liknande.
Men riktigt så är det inte i Sverige. Men en nationaldag behövdes och lämpligt var att byta ut Svenska Flaggans dag och göra det till en "röd dag".
Har skrivit lite om den historiska aspekten här. 
Ännu en strålande och vacker dag och vi begav oss mot havet och "Marina Internacional", småbåtshamnen, (nåja inga småbåter direkt, men stora fritidsbåtar i mångmiljonklassen) för att äta lunch med vänner på den  trevliga restaurangen Nautic, adress Calle Salero 1.
En alldeles utmärkt  och aptitretande miljö och extra lyckad om man tycker om hav, båtar och god mat. 
Och att träffa vänner och att äta tillsammmans är extra roligt.
 
 
 
 "Någonting att äta och någonting att dricka
och någonting att älska och att hålla kär
är allt jag begär. "
(En sång från 1932 och visst passar detta än idag.)
 
Efter att ha sett menyn som innehöll en massa trevligheter bestämde vi oss alla fem för att ta husets lunchmeny där tre rätter och dryck serverades för 12 euro. (Tre förrätter, tre varmrätter och tre desserter eller kaffe ingår.)
 
Förrätterna valde vi olika; tomatsoppa, grekisk sallad och
bruschetta med getost och serranoskinka. (Kom ej med på bild)
Mycket gott alltihop.
Till varmrätt funderade vi på fisk, svärdfisk, eller fläskfilé med champinjonsås.
Här gick vi alla på fläskfilén och den var riktigt god.
Men tyvärr vet vi inget om svärdfisken...
Desserter som valdes blev glass i stora lass, eller varm brownie med glass och vispgrädde.
Försvinnande gott!
 
Vår minigrupp är samlad och här har vi gått in på varmrätten.
Timmarna försvann och trevligt hade vi.
Vi blev sittanes vid bordet tills restaurangen stängde och sedan kändes det skönt med en promenad längs havet för att smälta maten.
Jag höll utkik efter de svenska färgerna, för är det nationaldag så är det, och hittade i varje fall en gul boj och ett vackert blått hav.
 
 
 
 
Inlägget är det sista av 100 i utmaningen #Blogg 100.
Jag har nu skrivit ett inlägg/dag i 100 dagar.
 
Ami

Så mycket gott ni åt!
Och det är väldigt trevligt att sitta där nere i hamnen och titta ut över båtarna!
Ha en trevlig kväll
Kram

Svar: Vi gillar marinan här och restaurangen är riktigt bra vad gäller både mat, service och miljö. Och en trevlig kväll har vi haft.
Hopas ni också haft det.
kram!
Ditte

Preciosa

Grattis till 100 inlägg på lika många dagar!
Ni ser ut att få god mat och trevligt sällskap! Väl kända ansikten :)
Här hemma har det firats enormt! Överallt i landet om man ser i tidningar och på TV.
Nu är det på Solliden. Knätofs och uppträdande. Och från Lötsjöns omgivningar har jag hört musik och stoj :) Fint väder men lite blåsigt och kyligt i vinden.
Kram P ♥


Svar: Tackar! Ja, ett inlägg om dagen brukar dte bli om internet är med mig. Jag fick just rapport från Stockholm där det pågår Matfstival i Kungsan och där har dte varit mycket folk men i övrigt inget firande i stan idag under dagen. Alla var väl på Skansen...Men dte är ju svårt att riktigt fira när man inte vet varför dagen firas...Fest likspm? Men än sen? Då kunde man tagit midsommarafton.
Men jag har inget emot fester...Men lite pinsamt är det att förklara att vi har nationaldag för att Skansens grundare ville ha en vårfest...
Nåja, nu är det så här och en får rada in sig. Och fester är ju trevliga i sig.
Kram!
Ditte

BP

Stort GRATTIS till 100 framgångsrika blogginlägg! Bra jobbat där!

När jag läser om din dag så var den inte alls olik vår kan jag säga. Ja, förutom att här saknades ett blått hav, värme, en trerätters lunch och priset på densamma då;-) Men soligt var det trots ynka 16 grader.

Det var ju Mat i Stockholm i Kungsan och Streetfood Market på Sergels Torg Den sistnämnda pågår t o m 18 juni. Så vi åt och drack oss igenom båda, fast inte för 12 Euro om man säger så.

I stan såg man ingenting av Nationaldagsfirande. Såg en kvinna i folkdräkt på Drottninggatan. Ska blogga om det imorgon.

Svar: Tackar! Ja, ett inlägg om dagen har jag nog gjort ganska länge och interbet varit med mig...Och så blir det nog även i fortsättningen. Mat i Stockholm, i Kungsan , har vi brukat besöka när vi varit hemma men däremot har jag inte upplevt "Streetfood Market". Kul att få höra din rapport.
Nej, inte vet folk i allmänhet varför nationaldagen firas och oklart är det ju- TYcker ändå att midsommar passat bättre. Fest som fest liksom.
Ser fram emot ditt inlägg i morgon.
Ja, jag ser fram emot dem varje dag...
Ditte

Znogge

Mm... så gott allting lät och såg ut! Grattis dessutom till dina 100 trevliga blogginlägg. Hoppas du fortsätter i samma takt :D

Glad nationaldag så här på kvällskvisten!

Kram

Svar: Gott var det och trevligt hade vi i en prefekt miljö. MIlt sagt sjönäar och maritimt. Vad gäller blogginläggen är ambitionen ett om dagen och dte hoppas jag kunna hålla även nu.
Nationaldagen "firades" ju med en trevlig lunch men jag vet fortfarande inte varför den firas. Men det är en annan sak. Landet behövde en nationaldag, men för min del hade det hellre kunnat vara midsommarafton. Fest som fest...
Hoppas du haft ett trevligt firande!
Kram!
Ditte

Torrebloggen

Så gott och trevligt det såg ut!
Grattis till dina 100 blogginlägg!
Ha det så bra tills vi ses i morgon!
Kram!

Svar: Restaurang Nautic är trevlig med ett mysigt läge och har bra mat.
Vår granne spelar här på torsdagar så vi har varit där då och då och lyssnat på honom kvällstid. Nu är 100 inlägg gjorda och tiden har gått fort. Ja, vi ses! Stort grattis för nu är klockan över midnatt. Kram!
Ditte

A-C

Grattis till 100 inlägg. Tack för en trevlig lunchträff, jättekul att ses igen. Kram

Svar: Tack! Ja, det brukar bli ett inlägg per dag om internetet är med mig...Och en jättetrevlig lunch blev det. Så roligt att ses igen.
Här blev det bara en macka i kväll....
Hälsa de dina!
Kram!
Ditte

Susjos

Grattis säger jag också till 100 inlägg på 100 dagar!
Lunchen på den fantastiska restaurangen ser ljuvlig ut, och priset är lika fantastiskt!
Nåt nationalfirande har jag inte hunnit med idag, jag har ju mest sovit efter nattens jobb. :-)

Svar: God sen kväll! Jag förstår att du behövt din sömn! Och fest kan man ju ha en annan dag, tycker jag. Vi åt en jättegod lunch och hade det väldans trevligt med vänner i en fin miljö så fest blev det och det var länge sedan vi sågs.
100 inlägg är klara och på 100 dagar i rad. Jag brukar skriva ett inlägg/dag om internet fungerar och oftast är det med mig. Och envis är jag ju...

Ditte

Marja

Hoppas du fortsätter skriva minst ett inlägg per dag.
Härligt matställe som verkar ha supergod mat. Förstår att ni hade trevligt. :)
Kram!

Svar: Jadå, det blir nog även ett inlägg/dag även i fortsättningen. Så egentligen var dte ingen skillnad-- Vi hade en jättetrevlig lunch tillsammans och miljön är ju så njutbar.
Kram!
Ditte

Piedra

Ni valde helt rätt varmrätt, tycker jag. Jag har ätit svärdfisk en gång - i Portugal - och det är ingt jag kan rekommendera. Nu är i och för sig inte jag någon fiskälskare överhuvudtaget, och dessutom blev jag matförgiftad av svärdfisken...
Kram <3

Svar: Svärdfisk kan ju vara torr så vi var alla nöjda med våra val. Miljön här nere vid marinan är också väldigt trevlig. Kram!
Ditte

Ama de casa

Grattis till dom hundra inläggen! Duktigt jobbat :-)

Maten såg god ut! Jag skulle nog ha valt brownien där som efterrätt. Eller glassen... Haha! Jag verkar vara godissugen såhär redan på morgonen :-)

Ha en härlig dag!

Svar: Tackar! Nu fortsätter jag som vanligt med i ett inlägg om dagen (som dessa 100 dagar...) om internet är med mig vill säga.Brownien var utsökt, men vi kunde ju smaka lite av varandra. Och lunchmenyn i övrigt också. Maritim miljö gillas ju dessutom.
Önskar er också en fin dag.
Ditte

FREEDOMtravel

Ser härligt ut! Och alltid bra priser i Spanien!!!

Svar: Vi hade en jättetrevlig dag och mysigt att träfa vänner vi inte sett på länge. Att luncha i maritim miljö passar oss också perfekt. Att priserna dessutom är bra , liksom maten är klara plus.
Ditte

Comsi ComsaGrattis till 100 inlägg på 100 dagar.... :-)

Solig kram från mig ♥

Svar: Tack! Och nu fortsätter jag att skriva ett inlägg om dagen, vilket det oftast blir. Skönt med soliga kramar.
Skickar dessa från mig också. Blir kanske dubbelsol!
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Grattis till nr 100 :) härliga bilder o bra val av mat :) o visst är det som du skriver o att njuta så som ni gör är ju helt rätt :) kram på dig

Svar: Tack! Och jag försöker ju även utan #Blogg 100 att skriva ett inlägg om dagen. men det sporrar lite...Vi försöker ta vara på tiden för den kommer ju inte tillbaka.
kram!
Ditte

Susanne

Tack för den! Här sitter jag i väntan på min behandling och har glömt äta frukost. Nu kurrar maken ännu högre! Skulle inte ha gått in och läst just nu! 😐
Skämt o sido. Vilken fantastisk mat! :)
Allt ser jätte gott ut!
Hoppas ni får en lika fin dag idag!
Nu ska jag in....
Kram

Svar: Aj då, inte bra att glömma frukosten...En lunch här med oss här hade nog passat dig också. Härlig miljö, bra service, god mat och vänner....
Kram! Jodå, det blev lunch idag också...På annat ställer.
Hoppas det gått bra med ditt besök.
Stor kram!
Ditte

Susanne

Glömde..
Grattis till 100 inlägg! 👏👏👏

Svar: Tack! Ja, allt är värt att fira...Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Hola!
Grattis till de 100 inläggen! Tror inte jag ,missat någon 😊
Så mysigt och gott det såg ut nere vid hamnen. Tror inte jag ätit där någon gång.
Många kramar från en genomförkyld/A-K

Svar: Hola, trist att du är förkyld! hoppas du snart kryar på dig!Ja, du är en trogen läsare, verkligen. ohc trogen på att kommentera...
Det blev en jättetrevlig lunch vid marinan. väldigt gott och i fin miljö.
Kramar till dig från oss.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: