Alltid trevligt

    
I Alicante, huvudstaden på Costa Blanca, är det alltid trevligt att stanna till och det gjorde vi häromdagen då resans mål i sig var Benidorm och spårvagnsturen dit.
Alicante tycker vi är en jätttetrevlig stad och som vi gärna besöker då och då. Det är enkelt att ta sig dit från Torrevieja, antingen med lokalbuss eller med en "turbuss" som går varje dag t.ex. med Viajes ROSA TOURS.
Alicante har ca 340 00 invånare och utgör tillsammans med Elche och fyra andra grannkommuner ett strorstadsområde med över 700 000 invånare. 
Det är lätt att ta sig runt inom Alicante med buss eller spårvagnar och det är lätta att ta sig vidare till närbelägna grannstäder och från järnvägsstationen är det smidigt att med tåg ta sig vidare till andra platser i Spanien.
Högt uppe på berget ligger den fina, gamla, borgen Santa Barbara  och nedanför den ligger Alicantes gamla stad, El barrio de Santa Cruz.
(Om Alicantes historia har jag tidigare skrivit här. )
Borgen Santa Barbara högt uppe på klippan. 
(Man kan ta hiss hit upp om man inte vill gå...)
Alicantes gamla stad. 
 
Ett av många mysiga torg med en springbrunn.
Om vattnet är drickbart vet jag inte, men säkert svalkade det behagligt i värmen.
 
Gott om mysiga restauranger både på gator och torg och i
 delar av gamla stan är biltrafik avstängd.
 
Vackra detaljerade utsmyckningar  finns på många byggnader.
 
Gärna en bostad här, högst upp i tornet, med härlig utsikt över hela stan. 
Huset ligger vid Alicantes  fina strandpromenad,
Lésplanada dÉspagna.
 
 
 Alldeles där gamla stan slutar söderut breder den vackra strandpromenade ut sig och här finns också det
så för Alicante karakteristiska vågmönstret i mosaik. Miljontals stenar är lagda så att det blir en synvilla när man går här och "vågorna" blir påtagliga.
(Mer info om detta har jag skrivit här.)

Tror man kan ana lite vågor även från bilden.
 
 
 
 
                                                                  
BP

Vi älskar också Alicante där vi bodde fyra veckor under oktober 2012 för att slippa vårt stambyte här hemma. Fyra veckor sol och en lägenhet mitt i stan. En bar trärsöver gatan och ett bageri i samma hus där vi bodde.

Å på strandpromenaden vill man absolut inte gå om man druckit ett eller två glas vin för mycket om man säger så;-)

Svar: Alicante är en klar favorit och en levande stad hela året. Tror vi varit här alla årstider och det är alltid liv och rörelse. Vad mysigt att ha bott här i fyra veckor! Och mitt i stan! Perfekt!
Nej, vågorna på strandpromenaden lämpar sig nog bäst utan vinintag. Möjligen ett glas då...
Ditte

Ami

Alicante har vi bara kört "vilse" i....men vi ska absolut ta oss en närmare titt på den staden så småningom :)
Kram

Svar: Gör det! För Alivante är en jättefin stad och kanske ska ni ta bussen in nästa gång...Trevligt att ses idag!
Kram!
Ditte

Marja

De där mosaikvågorna är ju värre än Ramblan i Barcelona. Där gick jag och raglade hela tiden.
Alicante verkar vara en fin stad. :)
Kram!

Svar: Alicante är en väldigt fin gammal stad som erbjuder mycket. En favorit bland flera. Och vågorna är kanske mer påtagliga än Ramblan . Men häftigt mönster och ett otroligt jobb att lägga all mosaik . Kram !
Ditte

Torrebloggen

Härliga bilder från Alicante!
Alicante är en mysig stad med den underbart vackra strandpromenaden, hamnen, borgen, gamla stan och parken som ligger direkt när man kommer in i Alicante på vänster sida.
Ha det så bra!
Kram!

Svar: Vi är väldigt förtjusta i Alicante och har varit där många gånger under årens lopp. Väldigt mysigt att gå runt i gamla delarna och prova tapasbarer och restauranger och se alla vackra byggnader . Parken har vi besökt ett par gånger och även uppe i stan finns fina torg och mindre parker . Smidigt också att ta en tur runt i stan med spårvagn. Blir nog snart en tur dit igen. Kram!
Ditte

Ama de casa

Alicante hör till mina favoritstäder. Skulle absolut kunna tänka mig att bo där :-)

Svar: Instämmer! En stad vi gärna återkommer till och det finns alltid något nytt att se och göra.
Ditte

Susanne

Det är så härligt med dina reseinlägg. Det är precis som att läsa en reseguide.
Tips, upplevelser, för och nackdelar.
Toppen! 👍
Kram

Svar: Tack! Ja, ibland blir det en del info och jag vet att andra har och har haft glädje av det som planerar att besöka en del platser där jag varit och det är alltid roligt. Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gomorron!
Så roligt att se bilder från Alicante. Länge sedan jag var där. Tror det är nästan 30 år sedan 😊
Blir yr i huvudet att bara se på vågtrottoaren på bild. Undrar hur det skulle kännas irl?
Kram/A-K

Svar: Vi får ta en tur till Alicante i höst. Vore jättemysigt! Och man behöver ju inte gå på "vågorna". Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Suget efter att besöka landet stiger med dina bilder o berättelser Ditte tack för att du delar med dig av detta fina kvinna stor kram å fin dag

Svar: Här finns en hel del att se och göra om man vill. Men ibland är det skönt att just inte göra något alls...Visst är det bra med bloggar så att vi kan dela med oss av besök i olika länder och på olika platser runt om i det vackra Sverige.
Tack själv! Kram och trevlig söndag.
Ditte

Znogge

Även Alicante verkar vara en trevlig stad som erbjuder en del att se. Visst anar man vågorna! Liknande gatubeläggning var vanlig i Porto Alegre i Brasilien och alla turister fotograferade den! Så även jag :D

Kram och trevlig söndag!

Svar: Alicante är verkligen trevlig och är ju huvudstad i regionen och har även universitet . Visst är vågmönstret läckert! Och roligt att du sett den även i Brasilien. Vilket jobba att lägga alla stenarna.....Önskar dig också en trevlig söndag.
Kram!
Ditte

biggeros

Jag har varit och hälsat på bekanta som bor i hus uppe i bergen. Så inte centralt. Det var en rätt så dålig terräng dit med bilsläp. Skulle även vilja åka till Alicante och Valencia. Det blir det alldeles säkert i framtiden☺Härliga bilder som du bjuder på, Ditte. Ha en fortsatt bra dag. Kram av massor 😥😚

Svar: Valencia vill vi också besöka, men det får vänta till hösten och då ska även Sevilla och madrid intas. Känns bättre att besöka en storstad när det inte är så hett. Du har ju tiden på dig så säkert kommer du till båda städerna.
Ömskar dig också en skön dag.
Massor av kramar från mig också.
Ditte

Malin S

Härliga bilder och gjorde mig intresserad att besöka Alicante

Svar: Alicante är helt klart värt ett besök, en jättefin stad.
Ditte

Ulla

Hej! Instämmer med övriga, Alicante är en fin stad, jättetrevlig att besöka. Vi gillar Benidorm också, det lät spännande med spårvagn dit, har du litet mer info om den turen skill jag vara tacksam. Tack på förhand!
Ulla

Svar: Det finns ju en hel del här längs kusterna att se. Vi tog charterbussen från Viajes Rosa Tours till Alicante (utgår i närheten av Carrefour och man kan ringa +34966717783, +34675956059 för att anmäla sig. DE talar engelska) och sedan spårvagnen till Benidorm. I mina inlägg finns länkar att klicka på där du kan få mer info om tider, priser osv. både till "Rosa bussarna" och spårvagnen och var hållplatserna finns. Turen rekommenderas verkligen. Men jag hjälper dig gärna med mer info.
Skriv bara en kommentar på bloggen så kan jag maila dig.
Ditte

Ulla

Åh, tack för snabbt svar, så snällt! Ja, jag har läst på om rosa bussen, hittar dock inte tider o pris. (?) Spårvagnen har jag googlat på....den verkar toppen att åka med! Det jag inte vet är var stationen Alicante-Luceros ligger. (?)
Vi planerar ett besök i Valencia i oktober, då tar vi tåget från Alicante, det ser vi fram emot.
Ulla

Svar: Hej Ulla! Jag mailar dig så får du mer info. Och Valencia i höst låter perfekt!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: