Stolta Stockholm

    
Det är en vacker lördagmorgon och jag är uppe tidigt, redan vid sjutiden, för att välkomna dagens inackordering, Curre, Helenfamiljens jättefina labrador. Och att jag är uppe så tidigt hör numer inet till vanligheterna Men med celebert besök av en hund så är det mesta möjligt.
Det är feststämning och full fart i Stockholm.
Dags för den årliga "Prideparaden", en parad genom Stockholm för attt manifestera alla människors lika rätt till att vara den man är och att vara stolt över det. Verkligen en utmaning av stora mått.
För hur många är det?
Paraden har i år har ny sträckning (p.g.a  ombyggnaden av Slussen) och startar  vid Kungsholms torg, passerar Stockholms stadshus, går vidare längs Vasagatan och förbi Centralen, längs Kungsgatan, förbi Stureplan och Humlegården upp mot Stockholms stadion och till målet på Östermalms idrottsplats. 
Man räknar med ca 45 000 deltagare från hela världen  deltar i paraden och omkring 500 000 människor beräknas kanta paradvägen för att visa sitt stöd med alla människors lika värde.
 
En vacker och tidig morgon hemma hos oss.
 
Curre har installerat sig och sökte sig genast till min svägerska och svåger som är på besök.
Och en fot kan också vara en skön kudde.
 
Mängder av regnbågsflaggor syntes bland alla se som kantade gatorna och i paraden. 
 
Regnbågsflaggan  är en symbol och står för stolthet och mångfald, respekt för medmänniskor och tolerans. Flaggan skapades i USA på 1970-talet av Gilbert Baker och har sedan spridit sig världen runt.
Första gången flaggan visades offentligt var på San Fransisco Pride 1978.
I årets prideparad i Stockholm deltog partiledarna förutom Jimmy Åkeson och han var inte önskad i tåget eftersom de värderingar som Sverigedemokraterna  står för inte är de värderingar som paraden vill förmedla.
I år var det också första gången en partiledare från Krisdemokraterna var med i tåget.
 
I övrigt var det gott om kända ansikten både längs gatorna och i paraden.
Här Jonas Gardell, Mark Levengood och Mona Sahlin.
 
Jonas Gardell hittade några vänner bland publiken och ett par bilder blev det.
 
Hotellkedjan Clarions ägare, norrmannen  Petter Stordalen, stödjer Prideparaden på olika sätt och många deltagare gick bakom parollen "Clarion loves you. And you. And You. "
 
Och även prinsessor och "gosedjur" är för kärlek.
Bra att veta...
 
 
 
Veiken

Vi var uppe i Stockholm för några år sedan när det var Prideparad. En härlig upplevelse.
Det är så synd att den behövs, men den är viktigare än någonsin, tyvärr! Heja Pride!
Kram

Svar: Prideparaden står för så mycket och jag tycker det är roligt att så många i olika åldrar kantrar stadens gator och ger sina sympatier och tänk att man räknade med att 46 000 skulle gå med i paraden, kortare eller längre sträckor. Stor kram!
Ditte

BP

Hahaha! Du såg nog paraden på ett ställe där det fortfarande var fint väder. Jag såg paraden vid Stadion med bara några 100 meter kvar till Pride Park. Å gissa om himlen öppnade sig med världens tropiska skyfall. Alla inklusive jag var genomdränkta på några få sekunder och då hade jag ändå en regnponcho på mig. Att fota under sådana omständigheter var ingen höjdare kan jag säga. Kommer att blogga om "äventyret" på måndag under Hegbilden.

PS. Såg varken Gardell, Levengood eller Sahlin, men lyckade med att få in moderatledaren och statsministern. Alltid nå't. DS.

Svar: Jag stod vid Centralen men kan tänka mig att du blev rejält blöt där du var. Paraden passerade ju snabbare hos mig. Kul att se vad du fått till i bildväg. Just när statsministern och moderatledaren passerade så täckte Säpo så jag fick bara med benen, lika illa med Ebba Busch- Toor...Men då kompletterar vi kanske varandra fotomässigt.
Jag tittar in på måndag givetvis.
Ditte

znogge

Kärlek kan vi aldrig få för mycket av vem vi än är! Så heja :D

Kram

Svar: Visst är det så! Och vi duger som de vi är!Kram!
Ditte

N

Fina bilder du bjuder på :)

Svar: Tack! Och det var en mäktig parad med många deltagare och Stockholms gator kantade med 500 000 människor.
Ditte

Fia

Härliga bilder från Pride! Noterade även bussturen igår! Vi har inte åkt den i Sthlm men det borde man ju göra så klart! Senast tog vi den i Barcelona, ett bekvämt och lärorikt sätt att bekanta sig ned olika städer! Promenader efter karta är ju ett annat sätt som jag gillar! Vi njuter nu några dagar på Västkusten tillsammans med barnbarnsfamiljen!
Kramar!

Svar: Tack! Jag det var härlig stämning på stan igår. Verkligen!Bussturen blev av eftersom vi fick biljetter och då tänkte vi att det var lika bra att passa på.
Vi brukar ta dessa hop off/on bussar när vi är i "nya städer" och det är då ganska enkelt att följa med på en karta och sedan just kliva av och på när man vill.
Vi promenerar också mycket efter kartan och visst är det roligt.
Vad mysigt med Västkusten! Förstår att ni har det bra.
Kram från oss båda.
Ditte

Torrebloggen

Härliga bilder från Pride paraden!
När vi var i Barcelona nu sist såg vi också en Pride parad och vilken härlig stämning det var!
Curre ser så go och mysig ut!
Ha det så bra!
Kram!

Svar: Hela Stockholm var på fötter och det var otroligt många som både deltog i paraden och kantade Stockholms gator. Kul att ha sett en liknande parad i Barcelona! Kan tänka mig att det där också var hög stämning.
Curre är så fin och jätteroligt att ha honom här.
Ha det bra ni också!
Och det ser ut att bli en jättebra söndag!
Kram!
Ditte

Marja

Vi kom för sent in till stan, så vi såg inte så bra. Dessutom fick jag lite panik bland alla människor. Vi stod på trappan till Konserthuset, men kunde också titta på en film i mobilen som en kompis till Johanna la ut live.
Ha en skön helg! Kram!

Svar: Vad synd! Jag hade en väldigt bra plats på Vasagatan och trängseln där var inte alltför stor. Men många var det som kantade Stockholms gator denna dag. Och fin stämning!Kram och trevlig söndag!
Ditte

FREEDOMtravel

Kul att se dina bilder från paraden! Mycket färg och mycket folk, härligt! Vi har sett paraden några gånger, men i år är vi ju i Polen ...

Svar: Det var en otroligt fin stämning i Stockholm och budskapet om friheten att tillåtas vara vara den man är genomsyrade det hela. Och i många länder är ju det förbjudet...
Ha det fortsatt bra i Polen!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Ja fantastiskt med denna parad. Kul! Tänk att Curre låg på svägerskans fötter precis som Margas Sacha på mina hahaha...Undra hur dom kommer på att göra så?
Kram P ♥

Svar: God eftermiddag! Paraden brukar jag se om jag är hemma och har gjort det i alla år och budskapet i den är så viktigt.Curre låg på maggies fötter och varvade hennes med mina och "herrarnas".
Jag tror hundarna söker kontakt och närhet....
Kul att Sacha föll för dig.
Kram!
Ditte

Amanda Jona [SPONTAN]

Så härliga bilder, kärlek kan man aldrig ge för mycket av!

Svar: Tack! Nej, kärleken behövs och rätten att få älska den man vill.
Ditte

Ama de casa

Vilka himla bra bilder du fick från paraden! :-)

Tur hade du också - såg BP's kommentar... :-)

Ha en härlig söndag!

Svar: Tack! Jag hade en bra plats men när en del partiledare passerade skymde SÄPO sikten. Och jag kan förstå att det kanske måste vara så... (Vakter menar jag....)Vi har en härlig söndag och jag hoppas ni också haft det.
Ditte

Eva`s blogg

men va härligt o det hade varit super skoj att vara i staden vid denna tidpunkt :) så färgglatt o mycket skratt precis som man alltid bör ha :) härliga bilder kram å fin dag

Svar: Det var en fantastiskt fin stämning i stan och så många som 500 000 som kantade gatorna och stöttade det som paraden stpr för. Verkligen härligt!Kram!
Ditte

Biggeros

Så mycket färg och värme!! Leve länge kärleken😘😘😘

Svar: Det var en fantastisk stämning i Stockholm och både kärlek, värme och färg fanns representerade. Stor kram!
Ditte

FrökenTV, bloggen om tv och film

underbart

Svar: Ja, detta är ju en stark manifestation där både de som går i paraden och alla andra som kantar gatorna anser att alla har rätt att vara den man är och det budskapet är så viktigt.
Ditte

Ami

Fina Curre! Så roligt att ha honom på besök :)
Och förstår att det är massor av folk på stan nu när det är fest!
Ha en fin söndag
Kram

Svar: Curre är så fin och det är alltid roligt att rå om honom. Men han fick stanna hemma när vi var ute i folklivet. Önskar er också en fortsatt fin söndag.
Kram!
Ditte

Susjos

Du har fått med vår grannes son på bilden med den stora bilen! Killen med jeans och svart tröja är det! Va roligt!!! Vet att han jobbar med Pride, världen är liten :-)

Svar: Ibland är världen bra liten! Och denna bild är tagen alldeles i början av paraden. Och bilden blev ju bra!
Ditte

Hanna Sahlqvist aka Hannavic

Men bästa pride!!

Många kramar från Hanna <3
www.hannavic.se

Svar: Det var verkligen en folkfest !Kram från mig!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: