Resa med Travel Massive på hotel Rival

    
En kväll i veckan inbjöd Travelmassive Nordic Team till ett stort event på hotel Rival i Stockholm
värd för kvällen. 
Travel Massive är ett nätverk som finns i ett hundratal städer världen över och dessa event är ett utmärkt sätt att träffa och utbyta erfarenheter med andra resebloggare, pr-byråer och turistbyråer. 
Kvällens "event" hade en klar internationell prägel och lockat många deltagare från världens alla hörn 
och det var både roligt och givande att mingla, utbyta erfarenheter och knyta nya kontakter.
En resa utan att resa...
 
Entrén till hotel Rival.
 
Hotel Rival ligger vid Mariatorget på Södermalm, är privatägt och bl.a. Benny Andersson, den tidigare ABBA medlemmen m.m. är en av delägarna.

Läckert småplock, "tapas", i svenska smaker var generöst framdukat; halva färskpotatis med rom, svensk lufttorkad skinka, morotspaté med wasabikräm och ej med på bild, rökta laxsnittar. 
Och bubbel i glasen för de som så önskade.( Från Philipsson och Söderberg)
 
Vi minglade i  den "art déco" inredda cocktailbaren.
 
Här träffade jag på Carola Valls från turistbyrån i Benidorm, mycket passande, och
en representant för den spanska turistbyrån i Stockholm.
Verkligt givande och trevligt samtal och jag fick också viss nytta av mina mycket grundläggande kunskaper i spanska. Men man måste öve för att bli bätttre...
 
Även en rundvandring (gruppvis) på hotellet rebjöds och vi tittade på några rum och restaurangen där köksmästaren berättade om restaurangens koncept i matväg.
Hotellets "brunch" (kan verkligen rekommenderas, har ätit den fler gånger) är väldigt populär men har nu sommaruppehåll och har höstpremiär den 21/8. Men besökande är välkomna både att äta  frukost , lunch och middag.
Hotel Rival är ett ganska litet hotel med sina 99 rum och rum finns alltifrån sviter högst upp på sju trappor i etage, till de luxerum, båda typerna med balkong och utsikt mot Mariatorget och Söders takåsar. Längre ner i byggnaden finns lite "enklare" typer av rum och med utsikt mot gården. Men inte heller dessa rum var så enkla...
Prisbilden varierar efter säsong och efterfrågan och ett de luxerum kan kosta alltifrån ca 1800 kr/natt till 3500 kr/natt.
På hotellet finns förutom hotelldelen, barerna, bistron och caféet en teater/biosalong som kan ta emot 700 åskådare.
 
Utsikt från ett av "de luxerummen" på fem trappor.
 
Även på rundvandringen blev vi serverade  de goda tilltuggen.
Här i bistron berättade köksmästaren om hotellets matkoncept  och
där fokus ligger på närproducerade varor och det finna alltid många vegetariska alternativ.
 
 
Kvällens sponsorer och hit hör även hotel Rival som var värd för kvällen.
 
Stort tack till Stockholms Travel Massive Team; Aniika med bloggen "Resfredag" , Lola som skriver och fotograferar mycket i "Geotraveler´s nich  och "Fantasiresors" Sofia för en väldigt trevlig kväll.
 
 
 (Ej sponsrat inlägg!)
                                                                              
Znogge

Vilken god och trevlig kväll på alla vis! Utbyten om och tips kring resor kan man verkligen inte få för många av. Tänk så troligt många spännande resmål det finns att se!

Kram och trevlig kväll :D

Svar: Det var verkligen en jättetrevlig kväll och det är alltid roligt med utbyten av detta slag. Och många spännande resmål finns det men det är svårt att välja.
Här njuter vi på balkongen och ser båtarna ila förbi och det är en skön och myggfri kväll och +22 vid 22 tiden. Behagligt.
Kram och hoppas ni också haft en trevlig kväll.
Ditte

BP

Att resa utan att resa är verkligen en klockren rubrik till det inlägget som jag verkligen gillar. Rival har ett annat "stuk" än de flesta hotell, en annan icke-hotell atmosfär om du förstår vad jag menar.

Den svenska tapasbuffén ser otroligt läcker ut, vilken den ju också var som du skrev.

Ska googla lite vad TravelMassiveTeam är för nå't, för nu blev jag såklart nyfiken:-)

Svar: Visst är Rival lite speciellt! Miljön är läcker och läget likaså. Inget Scandic direkt! Jag förstår precis vad du menar. Vi har varit här flera gånger och ätit brunch och ibland har vi lyxat till det och ätit frukost här och även caféet är väldigt trevligt, barerna likaså. Travel Massive ordnar en hel del så googla och se vad du hittar. Kul just att jag fick kontakt med en kvinna som är ansvarig för turistbyrån i Benidorm och en annan dam från den spanska turistbyrån i Stockholm. Passade bra.
Ditte

Ama de casa

Så trevligt! Hotellet såg väldigt trevligt ut också, men ganska dyrt... Fast jag är ju bortskämd med dom lite mer generösa Spanienpriserna.

Ha en härlig fredagskväll! :-)

Svar: Det var verkligen trevligt och väldigt roligt att minngla bland så mycket folk i rese och bloggtillvaron. Jag höjde nog medelåldern rejält, men resandet är ju evigt och det helt oavsett ålder. Hotellpriserna både i Stockholm och många stora städer är ganska höga nu när det är många på vift som vill bo. Men att åka utanför högsäsong är klart mer prisvärt.
Tittade på hotell i Barcelona och San Sebastian och i högsäsong låg de på modiga 1500 sek för ett ganska enkelt dubbelrum...Dock med frukost!
Nu njuter vo av en härlig sommarkväll på balkongen med båtarna som passerar utanför och det är +22, helt ok.
Önskar er en fin kväll.
Ditte

Comsi Comsa


Ja i dagens läge går det fint att resa utan att resa. Med bara ett klick så är man på andra sidan av jordklotet. :-)

Stor kram ❤

Svar: Visst är det bekvämt och bra och så mycket man kan få se och uppleva på nära håll genom att möten uppstår. Varm kram till dig i den vackra kvällen. Njuter av balkonglivet...
Ditte

FREEDOMtravel

Vad roligt att se bilderna! Det verkar ha varit trevligt! Det hade förstås varit kul att vara med, men nu är vi ju i Tjeckien så det får bli nästa gång! ;)

Svar: Det var väldigt trevligt på Rival och med många minglande besökare. Ni är ju i Tjeckien och man kan ju inte hinna med allt...
Ditte

Fia

Vilket härligt mingel på hotel Rival! Jag har faktiskt bott där en gång för några år sedan i ett jobbärende!
Jag log gott när jag läste om Bryggartäppan i inlägget innan. En underbar lekpark där vi varit med Edvin!
Vilka härliga aktiviteter du är på! Kram och lev väl!

Svar: Rival är väldigt trevligt och småskaligt. Kul att du bott där! Vi har i övrigt varit där då och då och ätit brunch eller suttit i baren eller caféet men inte bott över. Bryggaräppan är en klar favorit och vi går ofta hit när barnbarnen kommer. Förstår att ni också varit dör, hör nästan till om man är på Söder och har barn med sig.
Här händer mycket just nu och jag trivs väldans bra med det.
Stor kram till er från oss.
Ditte

Marja

Vilket trevligt arrangemang! Jag har faktiskt varit inne på Rival en gång och lånat deras toalett. :) Det var något event som precis avslutade och när jag gick ut fick jag en påse nötter och en dricka med mig hem. :)
Kram!

Svar: Det var verkligen väldigt trevligt ocj roligt att knyta nya kontakter, om än ganska ytligt. Miljön på Rival är ju så inbjudande dessutom.
Kul att du fick med dig en "påse" när du tittade in där. Fint minne!
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Men va roligt & att resa o kunna byta erfarenheter är ju roligt o intressant :) ser super mysigt ut :) tack för visade bilder o inlägg :) kram å fin lördag

Svar: Det var ett trevligt event och både intressant och roligt att träffa människor inom resesektorn och från många olika länder. En härlig kväl!Önskar dig en trevlig lördag.
Ditte

Emma, Sol som sol?

Vilken intressant upplevelse. Vackert ser det ut att vara och så klart så de små tapasarna läckra ut.

Svar: Det var verkligen givande och roligt att mingla med så många reseintresserade personer från olika håll i världen och roligt med nya kontakter. Hotel Rival är verkligen trevligt och har en miljö och atmosfär som jag tycker om. Vi går härna hit och äter brunch eller sitter på deras terrass och njuter av Söder.
Tapasen var verkligt goda!
Ditte

Lena i Wales

Ja, du rör verkligen på dej och massor av saker händer!
Trevlig mingel bland bloggare. Jag borde nog vara lite mer aktiv i dessa olika nätverk.
Också fin hotell.
Ha en bra helg!

Svar: Det är roligt när det händer saker och av olika karaktär. Ett tevligt mingel och intressant att träffa många reseintresserade från olika delar av världen. Dessa nätverk är verkligen givande och på olika sätt.
Rival är ju ett trevligt hotell med en miljö som är väldigt speciell. Ingen dussinvara direkt!
Önskar dig också en fin helg!
Ditte

Fantasiresor

Kul att du kom! Och tack för bilderna från rundvisningen, jag missade den själv i allt ståhej :-)

Svar: Tack själv! Det var verkligen ett trevligt "event" och roligt att knyta nya kontakter. Ni hade verkligen ordnat allt så bra.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: