Lekfullt

    
De vackra sommardagarna/kvällarna i Stockholm fortsätter och jag och många med mig njuter till fullo av den svenska sommaren nu när den är som bäst. 
Bloggvännen BP  trodde inte att Stockholm haft en liknande sommar sedan 1994.
Själv minns jag inte, eftersom vi ofta varit borta sommartid, men jag vet att sommaren 2002 också erbjöd många fina dagar.

Sommaren har hitintills varit omväxlande och väldigt bra och jag vet att även resten av den kommer att innehålla många  trevligheter av allehanda slag och även en del resor.

Det lekfulla har på olika sätt i sommar också fått sin beskärda del med bl.a. minigolf i olika omgångar, båtturer, utflykter och "njutflykter", kubb, boule och allmän lek och utevistelse tillsammans med barnbarnen.
(Jodå, jag har jagat och fångat några Pokémons också, men jag överlåter fortsättningsvis jakten åt andra.)
 
Funderade starkt i kväll på att än en gång ta en ballongtur över Stockholm.
Tänk att tyst och lekfullt glida fram och känna sig som Phileas Fogg i boken "Jorden runt på 80 dagar".
En tanke som lockar.
 
Vad gäller det lekfulla så delade bloggvännen Bosse Lidén i början av sommaren ut en läxa med lekfulla uppdrag som skulle redovisas senast den 10 augusti och härmed lämnas min läxa in.
Uppdraget består av olika delar och en av dem kan jag inte fullgöra och det är att fylla 75 år under sommaren.
Men jag får klara mig ändå.
Däremot har jag lyckats med följande lekmoment:
- Att bygga "sandslott" tillsammans med bonusbarnbarnen är utfört och en konstruktion har t.o.m. fått
Leos namn på sig.  
 
- Att ta en bild (två..)när fötter badas i vattnet har jag fått till, svalt med bara +19.
 
 
 
 -Att ta ett foto på en vacker sten (eller snäcka) är gjort.
  Fastnade verkligen för stenen med fötterna som fanns hos vänner ute i skärgården.
 
-Och jag försökte i en lekpark i Uppsala försonas med en geting i form av en sten och det gick hyfsat, åtminstons på bild.
(Blev stucken av en geting på flygbussen när vi kom hem från Spanien och fick en allergisk reaktion....)
 
-  Och mitt vykort är skickat.
 
Sommarlekläxan är redovisad men jag fortsätter ett tag till att glädjas åt leken som finns i vardagen
och allt annat som jag tycker är roligt.
 
Barnbarnen, William och Max, leker gärna med mig.
 
              
FrökenTV, bloggen om tv och film

härliga bilder :D

Svar: Tack!
Ditte

Ama de casa

Vilka härliga bilder och snyggt attackerad utmaning :-)

Flyga ballong över Stockholm är verkligen nåt jag kan rekommendera, en fantastisk upplevelse :-)

Svar: Tack! Och leklusten finns kvar...Jag har flugit ballong över Stockholm men det var länge sedan och jag vill gärna göra om det. Kul att ni också gjort det! En verklig upplevelse var det och är det nog än idag.
Ditte

Lena i Wales

Så fina bilder av dej! Men klart att det blir det med sådant vackert motiv!
Härligt inlägg om Roslagen nedan. Har aldrig varit där. Men blir sugen nu, kankse nästa sommar.
Jag har fortfarande inte fattat vad Pokemon är för något. Kännes som jag lever kvar på stenåldern här på kullen i Wales, hi,hi!
Ha en trevlig helg!

Svar: Tackar, tackar! Nåja, motivet är lite till åren kommen, men antikvärdet kanske snart uppstår...Får du en chans så rekommenderar jag verkligen en tur ut i Stockholms skärgård. DEn är ju väldigt mycket grönare än den på västkusten, i varja fall i mellanskärgården. Lång ut blir det mer kargt och det är också vackert.
Pokémon är en japansk figur som fanns för länge sedan och bla. på kort man bytte. (Dina söner kanske vet...) Nu ska Pokémons fångas med hjälp av em app på mobilen...
Men jag har raderat min app. Kändes som om jag har annat att göra...
Önskar dig också en fin helg.
Ditte

FREEDOMtravel

Sommaren i år är verkligen fantastisk! Vi är hemma i båten nu (några dagar mellan Tjeckien och Polen) och har verkligen njutit av sommaren, på däck och med bad från båten. Idag har jag tyvärr blivit kalasförkyld, men det är ju sånt som händer...

Svar: Jag är så glad att vi prickade
In rätt tid att vara hemma och vi njuter i fulla drag av sommaren här. Ni hinner ju med att njuta av det härliga vädret mellan resorna. Hoppas nu att förkylningen raskt försvinner .
Ditte

Ami

Visst är det roligt när man har leklusten kvar i sig :) Och ännu roligare blir det ju när man får göra det tillsammans med de små!
Pokémonletandet har jag inte gjort, men vem vet...kanske provar jag någon gång!
Kram och trevlig lördag

Svar: Leklusten finns kvar och jag hoppas den stannar ett tag till. Och visst är det extra roligt att leka med de små men man får ligga i för att hänga med i svängarna . Stor kram!
Ditte

Znogge

Snyggt jobbat! Det lekfulla ska vi dock fortsätta att bejaka :D

Kram och ha en härlig lördag!

Svar: Tackar! Och visst är det bra att bejaka det lekfulla . Önskar dig också en fin lördag . Kram!
Ditte

Ingrid

Hej. Håller med BP, sommaren 1994 var det extremt varmt. Jag kommer ihåg det, för vi
bad våra chefer om att få AC i våra kontorsrum. Nej det var för dyrt, vi fick istället en
vattenbehållare med pappmuggar! Vi överlevde ändå.
Du har fina bilder som vanligt. Här får man ta en kortare promenad i värmen, men det
går ganska bra om man går i skuggan. Kram

Svar: Tänk så illa att det var för dyrt med ac. Ingen personalvård där inte...Man var tålmodig på den tiden...Vi har sköna dagar och värmen har varit behaglig. Idag räknar vi med +30 och det är i överkant för mig. Men skugga gäller. Vet att du har varmt men skugga och ac hjälper ju lite. Du får ta det lugnt. Kram!
Ditte

Veiken

Just nu är sommaren helt magisk. Jag kände på vattnet igår, med hela mig! troligt 21 grader i vattnet och jag låg faktisk i länge. skönt! Sitter nu på vår lilla altan med en kopp kaffe. Sedan ska blommorna ute få litet vatten. Det är torrt nu. Ha det jättebäst i denna ljuva sommartid! Kram

Svar: Visst är det skönt när den svenska sommaren visar sig från sin bästa sida. Vi njuter verkligen! Just nu i Gästrikland på "herrgårdsweekend" och vi har det så bra. Något bad blir det inte....Låter bra men +21 och kanske hade jag också badat vid den temperaturen.
Förstår att du har det bra.
Stor kram och njut! Sommaren är kort...
Ditte

Comsi Comsa


Lekfullt utfört uppdrag. :-)
Jag håller på med mitt uppdrag också, sandslott är det som är kvar, det har varit för mycket folk och att ställa sig att bygga ett sandslott har varit för pinsamt. 🙄 Men än kan det komma något tillfälle... 🤗

Solig och väldigt varm kram ❤

Svar: Tack! Man får vänta på rätt tillfälle och med barn runt blir det genast enklare. Du hinner ! Gott om tid kvar. Och visst är det trevligt att leka då och då! Kram!
Ditte

BP

Bra att du minns ytterligare en sin sommar 2002, vilket ju betyder att vi faktiskt haft fler än bara en som jag minns;-) Stort tack för länken:-)

Att ha barnasinnet i behåll är förutom att ha hälsan i behåll det viktigaste i ens liv tycker jag. Gillar speciellt sandslotten - läckert! Tvåan är ju ett riktigt konstverk tycker jag.

Svar: Jag minns att jag flyttade till Vasastan i maj 2002 och i juni och juli tog jag ofta båtarna ut i Skärgården, så därför minns jag . Men midommaren var regning och kall....Ja, hälsan och barnasinnet är bra saker att ha med sig.
Och visst är sandslotten fina. Mycket jobb där.
Ditte

Torrebloggen

Vilka härliga bilder!
Visst är det kul att ha barnasinnet kvar!
Vår barnbarn (även dom stora) håller på för fullt att leta efter Pokemon. Kul idé för man måste ju röra sig rätt mycket (nämligen 2, 5 och 10 km) för att få tag på dom där figurerna man vill ha.
Ha en trevlig kväll!
Kram!

Svar: Tack! Och att leka är uppiggande!
Jag letade Pokemon och det gick bra för ofta går jag minst 5 km/ dag och oftast en mil.
Men det har jag gjort tidigare också och utan att då leta efter något. Vet att ett par av barnbarnen letar,men jag avstår. Och visst är det bra att barn kommer ut och rör sig. Ni får hänga med era barnbarn och leta...
Vi njuter av kvällen och har det så bra där vi är. Solnedgång och vacker sjöutsikt.
Kram!
Ditte

Geddfish

Vad skojsigt!
Jaa, att leka, det är kul, tycker jag med!
Du har fixat ditt lekuppdrag förträffligt. Tummen upp!
Nu njuter vi av sommaren.
Stor kram ♥

Svar: Tack! Jag leker gärna och i olika sammanhang och har haft roligt under tiden uppdraget utförts . Nog så viktigt! Sommaren är så fin så det är lika bra att passa på att njuta nu. Stor kram!
Ditte

marga

Så kul du har med Max och William och de med dig! Roligt för dem att ha en lekfull mormor! Jag har inga barnbarn och det är tur för dem, för jag är inte ett dugg lekfull! Däremot läsa sagor och gå på barnteater skulle jag göra. Glömmer aldrig den varma sommaren -94, då min äldsta dotter fick en hjärntumör. Hon kämpade så och ville att vi skulle ta långa promenader varje dag för att träna, vilket vi också gjorde. Den sommaren var jag smal! Två år senare dog hon.Livet ger och livet tar. Kram!

Svar: Jag leker med barnbarnen men läser också gärna böcker, går på muséer, på bio och gör saker...Du skulle bli en väldigt bra mormor och man är det på olika sätt. Så trist att du miste din dotter, en väldigt svår förlust. Förstår att du extra nu i denna varma sommar också tänker tillbaka på sommaren 94 och era promenader. Ja, livet tar och det ger och det är svårt att greppa.
Stor kram och stort tack för idag från oss båda.
Ditte

Marja

En rolig utmaning som du än en gång klarade elegant. Sandslotten blev ju riktigt fina, måste ha varit roligt att bygga dem.
Kram!

Svar: Tack! Och jag har haft väldigt roligt under tiden sommarläxan bivit utförd. Visst är sandslotten fina! Och de är så olika.
Stor kram från en varm balkong!
Ditte

TantGlad

Jo...1994 var sommaren varm , och här hos mig hade jag runt 28-32 sådär i en hel månad. Den sommaren minns jag.

Duktigt jobbat med sommarläxan. Dendär stenen var jättefin med fötter.

Bra jobbat och tack för trevligt inlägg.

VARMA KRAMAR från ett varmt sundsvall

Svar: Tack, ja sommarläxan är inlämnasd och det var en rolig läxa med många skratt inblandade. Du minns också sommaren 94 förstår jag och i år verkar den återkomma. Skönt! Men idag har vi väl varmt, just mu +31.
Önskar dig fortsatt fina dagar.
kram!
Ditte

Bosse Lidén

Att stillsamt åka luftballong över din stad måste vara mäktigt att göra. Jag ser fram emot att se bloggbilder som du tagit uppifrån.
19 grader tycker jag är okej att bada fötterna i. De sista dagarna har värmt upp vattnet rejält. Många minns just sommaren 1994:års värmebölja som förknippas med bronset i USA. Det hade varit en rätt kass sommar fram till midsommardagen. Den dagen som vi åkte tillbaka från Bornholmsemestern och satt på däcket och solade. Sedan dröjde det flera veckor innan det blev några regndroppar. Jag satt ofta ensam på bibblan och hade få kunder på besök. Redan nästa sommar slogs många nya värmerekord i Sverige som slog ut 1994 från rekordboken. Sommaren 1996 både startade och självdog redan på senvåren. Vad gjorde det mig. Jag var en stolt pappa som drog barnvagn på Falkenbergs gator.
Vilken gullig sten du hittade. Bra att du försöker bearbeta vänskapen till getingar. Otäcka små djur. :) 75 års gränsen var en morot för att locka ut någon äldre med barnasinnet intakt. Men jag trodde ingen från poänglistan uppnådde den åldern. Där hade jag fel, vilket var extra kul. :) Hoppas någon mer dyker upp som jag får ge poäng i den kategorin.
Många fina vykort pryder anslagstavlan. Det var det flera år sedan sist. Förr var det en självklarhet att den blev överfylld på sommaren. I flera år hade jag annars som ungkarl en flätad hjärtformad korg på köksbordet för årets skörd av vykort, som alla mina gäster kunde bläddra och läsa från. Tack för din insats och genomförande av sommarläxan.
För att inte drabbas av ett sug att ha näsan i mobilen kommer jag inte att ladda ner appen. Istället vill jag njuta av allt vackert runt omkring mig. Men en sak som är bra är att sittande inomhusbarn kommer ut och får frisk luft och motion. Sedan är det väl som vanligt. En sommarfluga som många hoppar av från. Själv upplevs jag säkert som tråkig och trist, men jag skulle gärna se ett förbud mot mobillekande på cyklar och bakom ratten i bilar.
Kram från ett mycket varmt Ystad

Svar: God afton Bosse! Blir det en tur i luftballong så ska den givetvis dokumenteras. Så skedde inte förra gången och jag är yveksam om jag ens hade kameran med. I varje fall var det så länge sedan att det inte fanns digitala kameror. Fint att du också minns VM och värmeböljan 94. Och att det regnade sommaren 96 när du blev pappa gjorde ju absolut inget.
Tror inte itt vykort kansk ekommer förrän i morgon, men skickat är det. Med posten.
Jag har tagit bort denna Pokemon app. Inget alls för mig. Jag går så mycket ändå och har absolut inget intresse att leta fantasigubbar. Däremot kan jag tyck aatt dte är trist att föräldrar inte ser till att barnen är ute och leker utan appar. Varför inte lite trädklättring och spontan lek.
I många andra länder är det förbjudet att använda mobiler i bil och på cykel och jag tycker det är helt rätt. Kan även tycka att det vore trevligt om föräldrar tillbringar tid med barnen i stället för med mobilen. Men mobilen verkar gå före...
Kram från även ett mycket varmt sTockholm, just nu +31 i skuggan.
Ditte

Eva`s blogg

Åh va fint o mysigt, va är du med i hysterin med att jaga poke mon?? jag vill inte ens börja :) :) ja du testade kanske bara. Luftballong wow det hade jag velat testa men vågar? nja fina bilder o ha en fin dag kramen

Svar: Nej jag är inte med i hysterin om att leta konstgjorda gubbar, men jag ville se hur det fungerade. Tar mina långpromenader ändå. Luftballong har jag provat men jag vill gärna göra det igen. ( Var länge sedan) Stor kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: