Har det hänt nåt?

    
Efter några dagar hemma börjar jag komma in i det vanliga Stockholmslivet, men med en hel del begränsningar.
Det känns fortfarande lite som sjukstuga här hemma men en bekväm och trevlig sådan och mina krämpor går åt rätt håll. De blir bättre.
Getingstickets effekter på armen har minskat och den håller på att återgå till en mer vanlig form och färg (var röd) och den kraftiga reaktionen med klåda och värk har sansat sig.
Att lägga en kylklamp på svullnaden och bettet  har fungerat bra och även dämpat klådan likaså Aloe Vera och andra kylande  preparat. Tror detta kan fungera på de flesta bett.
Så mycket som händer är det inte just nu men besök av Helenfamiljen med hund piggade verkligen upp och det gjorde även det medhavda kaffebrödet och den hemlagade flädersaften också. (Att detta också är delar av mitt privata sjukvårdsteam är en klar fördel)
 
Jättemysigt att träffa fina Curre igen. Han är så fin!
 
Nu ser jag fram emot att  inom någon vecka kunna ta mina dagliga långpromenader och då ska jag utforska en hundbar på Hornsgatan som är inrymd i en djurbutk för här ska det finnas hundöl. Ölen finns på flaska men innehåller ingen alkohol och är en sorts buljongöl. Vid ena fönstret i butiken ska det finnas barstolar där man kan sitta med sin hund.  Sedan är ju frågan om hunden tycker om buljongölen, men där är svaret öppet.
Trendigt? Jodå, men detta är på Söder ....(Uppgifterna är hämtade från Södermalmsnytt och inget aprilskämt)
 
Att ta mig ut en sväng kändes helt nödvändigt och innan dess ville jag se hur min onda fot hade det under bandaget. (Jodå, jag har tittat några gånger innan) Och här hade det hänt något;
skiftande färger är den korta sammanfattningen. Nytt bandage på och färdig för utgång.
Och jag funderade på om det hänt något i mina kvarter.
 
Foten i blått och lila samt en del svullnad.
 
Vi gick längs kajen och passerade bar/restaurang Thaiboat där strandlivet pågick trots grå moln.
Precis som vänligt.
 
En skrattmås ville se vad som var på gång ute på sjön.
(Bilden är inte tagen i svartvitt.)
 
Ringvägens alla fik fanns kvar och ett nytt har tillkommit.
Hoppfullt! Åtminstone om man åtminstone om man ser namnet.
 
Men i korsningen Götgatan/Ringvägen har det hänt något. Den runda, blå, klockan som suttit högst upp på Åhléns och som varit ur funktion ett bra tag var borta.
Klockan här är sliten och har ofta gått fel men nu ska det gamla 40-talsuret renoveras och få en ansiktslyftning för ett beräknat pris av 700 000 kronor.  Att priset är högt beror på att det är så få utmakare som kan laga den. Och med tanke på att i princip alla som passerar här tittar på klockan så ska den fungera igen. Målet är nu att klockan inte ska släpa efter utan att tiden den visar ska vara rätt. En klar fördel om det är en klocka och som dessutom tittas på av tusentals varje dag.
Det är Skandia Fastigeheter som står för kostnaden och de ser detta som en kulturgärning för klockan tillhör kvarteret och Södermalm.
Renoveringen skulle varit klar i slutet av juni men idag fanns den ännu inte på plats.  Men vi väntar på den...
Återstår att imorgon se om det hänt mer här i kvarteren under tiden jag varit borta.
Chansen finns.
 
Tomt på taket till Åhléns vid Skanstill utan klocka.
 
 
                                                                                 
Ami

Så roligt med besök av familjen! Och Curre är verkligen en fin hund!
Du får ta med honom till den där hundbaren och se vad han tycker :)
Men ta det lugnt med foten....den ser öm ut!
Kram

Svar: Curre är så fin! Men jag tror jag förskonar honom från ölen i hundbutiksbaren. Tror att han mer uppsakttar en simtur. Och vätska som vätska. Foten är öm och varierar kraftigt i färg men värker inte om den inte belastas fast det gör den om jag går på den. Men jag tränar på...
Kram!
Ditte

Susan

Hola! Skönt att du är på bättringsvägen! Trots den färgglada kulören på foten ser den mindre svullen ut och det verkar gå åt rätt håll. Roligt att de "poppar upp" nya ställen! Flera lokaler även i våra hoods renoveras och vi spanar nyfiket när vi går förbi för att klura ut vad som ska öppna.

Öl för hundar? ;) Är det bara ett kul namn med kul förpackning innehållandes buljong är det väl okej och ett roligt sätt att dra kunder och sälja mer. Dock verkar det vara en trend att vi behandlar våra hundar som människor och ger dem t.ex. grönsaker och godis fast de mår bäst av artegen föda. Och så har våra katter och hundar börjat få diabetes precis som vi.... Vår djuraffär har börjat sälja glass för hundar har jag sett på skyltar utanför. Nån slags "frozen yoghurt".

Idag ha vi varit på en södermalmsprommis och sen blev det sen lunch på Boule & Berså innan vi knallade upp på Fjällgatan och tog en kaffe och tittade på segelbåtarna som kryssade runt inför starten på Gotland runt i morgon. Ska upp och kika. Båtarna släpps tydligen iväg i omgångar mellan kl 11-14.

Ha en fortsatt bra konvalescens och träna lite lagom så är du strax i form igen! :)

Kram från Åsöberget


Svar: Jodå, nu gäller det nog bättre och bättre dag för dag...Vet inte om det hjälper o jag sjunger. mne jag tänker så. Ja, öl för hundar???? För min del vill jag helst att hundar ska förbli hundar och katter katter....och det trots att de är familjemedlemmar. Och glass för hundar???Puh!
Vi hade planer på att se starten dör segelbåtarna, har gjort det förr vid Boule&Berså men foten orkade inte. Tyvärr!
Jag tränar på med foten, men det tar tid....
Vi hörs! Och ses hoppas jag.
Kram!
Ditte

marga

Men så bra att arm och fot går arm i arm åt rätt håll! Härligt att du kan ta dig ut lite! Alltid så fint att se bilder på Curre. Så fin! Jag längtar efter min "vovve", men får snart träffa henne. Haft en bra dag idag och arbetet går framåt. Sitter nu ute på balkongen i varma sommarkvällen och det är såå njutbart som du vet. Kram!

Svar: Jag blir lite bättre dag för dag, men värst har det varit med armen men nu börjar den bete sig mer vanligt. Foten trilskas mellan varven men smärtar inte om jag inte stödjer på den. Skönt att ni fått så mycket uträttat! För det är ju en del "pyssel" innan allt är på plats. Men roligt också.
DEt var jätteroligt att träffa Curre och Helenfamiljen och i nästa vecka blir det Uppsalafamiljen. Längtar!
Förstår att du saknar din hund, men snart är du där...
Visst är det njutbart att sitta på balkongen och ta in dagen som varit.
Önskar er en fin söndag och jag antar det blir en del jobb...
Kramar till dig och B från oss.
Ditte

Kersti

Skönt att höra att du blir bättre. jag har saknat klockan och väntar med spänning på att den kommer tillbaka och visar rätt tid.
Kram

Svar: Tack jag är bättre, men tålamodet är inte på topp. Klockan på Åhléns bör vara på plats i veckan läste jag...Ohc förhoppningsvis ska den då visa rätt tid.
Kram!
Ditte

BP

Med tre av dina bilder idag kunde du nästan ha varit med i Skyltsöndagen;-)

Din fot - usch då. Köp en sådan hårt åtsittande stödstrumpa på apoteket, då slipper du bandaget.

Känner igen Thaibåten utanför din dörr, å förundras över Åhlens-klockan som jag tittat på så många gånger...

Å matchen Tyskland-Italien är ett rent sömnpiller. Som du ser kommenterar jag hos fig under andra förlängningskvarten. Tackar någon för att det finns lag som Wales och Island som liksom gör fotbollen....

Svar: Insåg också att det var lite skyltning, dock icke medveten. Men det gör kanske inget. Ska prova idag med dels att linda foten och senare använda en stödstrumpa och jämföra. Tack för tipset!Thaibåten ligger kvar och byggs ständigt på och ut lite grann men Åhlénsklockan var borta och ska återkomma denna vecka. Hoppas då att den visar rätt tid.
Såg inte heller hela matchen, kändes seg. Försökte ha fokus på den italienska målisen, men gav upp.
Instämmer helt i att Island och Irland piggar upp med sina matcher. Spännande att se hur det går i kväll. Hoppas på Island.
Ditte

Comsi Comsa


Så gott att det går åt rätt håll med
både fot och arm. 💅💪
Stödstrumpa som BP skriver är ingen dum idé..


Godnatt och sov gott!

Kram ❤

Svar: Jadå, här går foten framåt och i dubbel bemärkelse. Känns bra! Önskar dig en fin söndag och här hos oss skiner nu solen.
Kram!
Ditte

Marja

Men kära nån så din stackars fot ser ut. Jag skulle föredra att linda den så du får stödet där det behövs. En stödstrumpa skulle stasa på fel ställe.
Skönt att du har nära och kära omkring dig som hjälper dig och Curre ha nog förstått att du behöver extra kärlek. Hundar brukar känna på sig sånt. :)
Kramar!

Svar: Ja, foten är färggrann och idag har den ett stödförband igen. Behövs ett tag till. Jag har de mina omkring mig och blir uppassad men nu är det snart slut med det....
Jättemysigt att träffa Curre och helenfamiljen och Uppsalafamiljen träffar jag på tisdag. Då bör foten orka lite mer.
Kram och tack för omtanken.
Ditte

Torrebloggen

Vad skönt och höra att du är på bättringsvägen!
Så härligt att få träffa Helenfamiljen och Curre igen!
Kul att de lagar klockan!
Ha en bra söndag!
Kram!

Svar: Jadå, nu är det bara en tidsfråga innan jag åter är "gångbar". Ser verkligen fram emot det. Klockan på Åhléns hör till här på Söder så det blir bra att den lagas och sedan kanske kan visa rätt tid.
Önskar er en trevlig söndag.
Soliga hälsningar från oss.
Kram!
Ditte

TantGlad

Fy för din fot, men bra är det ju ändå att det går mot rätt håll sakta men säkert.
Hundbar?? lät intressant för hundägare. Spännande värre, och man kan ju nästan tro det är ett apriloskämt haha.

Jag ska med en väninna åka ner till stockholm framöver, så vem vet....kanske vi stöter på varandra. Skulle ha varit himla kul. Min vän och jag tänkte shoppa lite över dagen. En tur och returtripp. Så den blir intensiv. Vi tänkte börja vid NK och fortsätta mot östermalm där hon vet av en vegetarisk restaurang. Du kanske vet vilken?

Ha det gott nu och STOR KRAM

Svar: Foten är klart på bättringsvägen och det är skönt för det bergränsar så att inte kunna ut och röra sig fritt som jag brukar att kunnna. Hundbaren trodde jag också var ett aprilskämt men icke. Ska gå förbi och se om det finns nägra kunder.
Vad roligt med en resa hit! Ja, stan är inte så stor så vem vet, vi kanske ses.
En intensiv dag blir det men säkert väldigt rolig. Östermalm har flera vegetariska restauranger men jag känner till några och de har bra mat.
Änskar dig en fin söndag och njut av ledigheten.
Stor kram!
Ditte

Ama de casa

Skönt att det går åt rätt håll, även om foten fortfarande ser väldans öm ut...

Haha! Det ska vara på söder det. En hundbar minsann! Fina Curre kanske vill hänga lite där? ;-)

Ha en skön söndag!

Svar: Det går åt rätt håll nu med både fot och den getingstuckna armen. men foten tar tid att bli i skick som ny. Går liksom inte att skynda på. Ska titta in på hundbaren, men jag är ju lite tveksam. Är nog mer för de mer vanliga restaurangerna där hundar är välkomna. Finns ett par sådana i närheten.
Önskar er också en trevlig söndag.
Ditte

Anonym

Först och främst vill jag säga: Välkomna hem! :)
Men mycket tråkigt att resan gav ert obehagligt getingstick.
Tyvärr har vi inte kunnat bjuda på så många soltimmar sen ni kom men det kommer förhoppningsvis ändra sig. Blir extra glad över att läsa att foten snart är bra.
Trevlig söndag!
Kram.

Svar: Tack! Getingsticket var illa och det är nu först på morgonen som armen/sticket bara är till lite besvär.
Några soltimmmar här hemma har det varit men eftersom jag inte kunnat gå ut några längre sträckor har jag varit möjd ändå och suttit på balkongen en del ändå.
Foten blir bättre och den går "framåt" men det kommer att ta ett tag innan den är i skick som ny.
Får träna tålamodet.
Önskar dig också trevlig söndag.
Kram!
Ditte

Gittan

Stackars foten men bra att det går åt rätt håll. skönt med en promenad och det är ju bra att röra på foten i lagom mängd. En bar för hundar, ja du får väl prova den. Kram.

Svar: Vad gäller hundbaren i djurbutiken ska jag gå förbi, men tror inte det är något för curre och mig. Foten går framåt, men långsamt, alltför långsamt. Men å andra sidan kan jag inte skynda på den heller.
Kram från ett soligt Stockholm.
Ditte

FREEDOMtravel

Hoppas att foten blir bättre snart så du kan komma iväg på dina promenader! Det ska bli intressant att höra rapport från hundbaren! :)

Svar: Hundbaren har jag nog bara tänkt passera. Är nog tveksam till konceptet....Foten blir bättre för var dag, men jag vet att det kommer att ta tid och att inte kunna gå ordentligt begränsar mig mycket och det ogillas.
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Hoppas du blir bra, din fot ser ju lite eländig ut. Skavsår? Hoppas den läker fort men som sagt överansträng dig inte!! Kan man lita på det? :-)
Klockan ja, den tittade man på i många år, gick nästan aldrig rätt :-)
Kul att inte allt tas bort eller rivs.
Kram P ♥

Svar: Nej då, foten kommer inte att överansträngas! Det reglerar sig själv...Åhlénsklockan är på renovering och ska upp igen. Den hör ju till området....Hoppas den nu kommer att visa rätt tid.
Kram!
Ditte

Malin

Vad skönt att det går åt rätt håll både när det gäller getingsticken och foten. Önskar dig en trevlig söndag

Svar: Tack! Jag är verkligen glad åt att det går framåt...Getingstickets svullnad är nästa borta och foten blir piggare för var dag.
Önskar dig också en fin söndag.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: