Färger piggar upp.

    
Sommaren pågår för fullt. Stockholm är vackert. 
Blommor, blå himmel, vatten och båtar är dagliga inslag i min vardag och jag behöver bara gå utanför porten eller stanna på balkongen för att mötas av  uppiggande färger och en skön känsla av glädje.
Kajen här sjuder av liv och räknar man in restaurangerna så kokar det nästa över.
Grönskan runt om längs båtarna, balkongerna och uteplatserna är påtaglig. 
 Med fantasi, "gröna fingrar",  entusiasm och en hel del kunskap kan mycket fås att växa.
Att heller ingen förbipasserande ännu plockat med sig av växtligheten är ju ett stort plus.
 
Grannarnas uteplats, längst ner i huset, mot kajen, är välfylld med alla tänkbara växter
och dessutom bl.a. grurkor, tomater av olika slag, svarta vinbärsbuskar, persilja, dill, gräslök,
paprika, aubergine, squash, chili och rabarber.
 
Även ett persikoträd får plats.
 
Och frodiga pelargoner av olika slag trivs de också-
 
Några nya husbåtar har kommit till kajen och de flesta ser också ut som båtar och inte som fyrkantiga, höga lådor som flyter omkring och gungar så fort en "jetski" far förbi. (Båtarna som ligger vid kajen här i Norra Hammarbyhamnen måste var flyttbara)
Men visst varierar både färg och form på båtarna som ligger här. Och det piggar upp.
 
Flera gamla skutor, idag husbåtar, ligger permanent här vid kajen. (Tillstånd krävs)
 
Och förutom båtarna så finns ju också en av de gamla "Lumakranarna" kvar. (Tvärs över kanalen i Södra Hammarbyhamnen)i början av 1990-talet rädda  lyckades en man som heter Anders Djerf rädda "Lumakranen" som idag är en av de få bevarade stora vipparmsportalkranarna.
Där kranen nu står, i Hammarby Sjöstad, fanns tidigare en omfattande godshantering här i Hammarbyhamnen.
Kranens bevarande får påminna om den tid då området var fyllt av hamnarbetare, kranförare, kranar, lastning och lossning .
 
Kranen kallas "Lumakranen" för den står idag placerad nära den gamla Lumafabriken.
Kranen är från 1946 och byggd vid Motala verkstad.
Speciell i både färg och form.
 
Mer färg! Här tränas det att dansa samba. Instruktör medföljer och glädjen smittade av sig till alla som passerade. Och lite samba så här inför OS i Rio kan väl passa bra. 
 
 
 Och visst piggar färg upp?
Piedra

Färger piggar sannerligen upp! Därför väljer jag helst kläder med mycket färg.
Kram <3

Svar: Visst gör de! Och jag blir glad av blommor och även annan färg i min omgivning. Kram!
Ditte

Decdia

Färger är härligt, men jag är ruskigt dålig på att använda dem själv...

Svar: Ja, men om man tycker om färg (kan ju även vara på blommor, målningar och annat) så räcker ju det en bra bit på väg. Själv är jag ganska tråkigt blå...
Ditte

Maria

Här i Skåne har det inte räckt med färg för att pigga upp :-( Det har regnat typ varje dag de senaste tre veckorna som jag har haft semester. Nu sätter jag allt mitt hopp till min sista lediga vecka!
Ska försöka läsa ikapp lite efter ett (för mig i alla fall) lååååångt blogguppehåll!
Kram ♥

Svar: Jag har förstått att södra sverige och västkusten har haft trist väder och det är inte vad man önskar sig när man är ledig. örstår att min afärger inte kan uppväga detta eller ens pigga upp dig.
Men jag hoppas på att du ska få fint väder din sista semestervecka och för säkerhets skull skickar jag genast sol till dig.
Stor kram!
Ditte

Eva`s blogg

Så sant Ditte jag älskar färg :) och du bjuder så fint på det :) har ju sett att ni haft bättre väder än vi här nere :) ett uppiggande inlägg :) tack & kram fin söndag till dig

Svar: Vi har haft fint sommarväder i Stockholm en längre tid, men visst har en och annan mulen dag visat sig. Men i liten skala. Färger piggar upp och gör mig glad och i kombination med sol och trevlig miljö så blir det än bättre.
Hoppas din söndag också blev bra.
Kram!
Ditte

marga

Härligt härligt med färg! Jag älskar färger! Visst piggar de upp! Men många människor verkar rädda för färger, både på kläder och inredning. Men var inte det! Jag har en mycket färgglad regnkappa som flera har blivit glada av! Kram!

Svar: Kul med en färgglad regnkappa! Behövs verkligen när det är grått, ja annars också förstås. Färg piggar upp. Hade med min min oranga regncape till Dalhalla, men ingen användning för den för det var vackert väder, men fin är den.
Kram!
Ditte

Biggeros

Så glad man blir med ditt Inspo av färger på blommor, färgglada samba utövare och båtar som ligger och guppar vid hamnkanten. Det känns som jag går vid din sida och bara njuter av grönskan och den blåa himlen. Trevlig söndag min fina Ditte

Svar: Kanske kommmer vi en dag att gå här tillsammans.....Jag tycker det är så roligt och uppiggande med allr glatt och piggt utanför huset och njuter av det. Jag bor ändå inne i stan, "i storsdadsdjungeln" men ändå som lite på landet. Bra kombination!
Hoppas du också haft en fin söndag.
Kram!
Ditte

Ami

Färger piggar verkligen upp!
Och ett blomsterhav av olika nyanser är väldigt vackert!
Önskar er en fin söndag
Kram

Svar: Visst blir man glad av färger! I närheten har vi fler blomsterhav; ett på husbåten nedanför oss och där ser det ut som en stor trädgård.
Vår granne lngs ner har använt hela sin uteplats på ca 3x2 m till grönska och även satt en del kurkor lite utanför uteplatsen. Och roligt är att ingen ännu stulit vare sig blommor , rabarber tomater eller annat. Ändå passerar massor av människor här varje dag och kväll.
Kram!
Ditte

DianaDrömmar

Håller med Stockholm är verkligen vackert :)

Svar: Visst är Stockholm en vacker stad. Alltid när jag kommer hem hit så är jag så glad över att detta är "min" stad.
Ditte

Ann-Kristin

Så mycket fina färggranna blommor grannen längst ner har.
Gillar också de dansande tjejerna i regnbågens färger.
Jag gillar färg på kläder, äger nog inget beight eller brunt 😊
Favoritfärg är turkos sen barnsben.
Kram/A-K

Svar: Visst är det otroligthur mycket blommor och grönska som vår granne fått till. Och att ingen plockar av detta nattetid...Kul med tjejerna som tränade samba, piggad eupp lite extra.
Vad gälle rfärger så vet jag ju att du är turkos och du passar så bra i det. Vad gäller beige så är det fint på andra men jag skulle bli väldigt beige hela jag i den färgen.
Stor kram!
Ditte

Comsi Comsa


Lyftkramen var något alldeles extra....
Färger piggar verkligen upp.

Kram ♥

Svar: Lyftkranen här har blivit lite "kult" och en annan i giraffkostym står på Blekholmen. Kul de blev kvar. Och visst är det roligt med lite färg!
Kram!
Ditte

Veiken

Färger är härliga! Särskilt när det är sommar! Jag har tråkiga färger har jag upptäckt när jag tittade in i min garderob. det får nog bli ändring på det!
Vi har massrr med kranar i hamnen. både gamla och nya. Det är bra om dom sparas för kommande generationer. Kramar

Veiken

Färger är härliga! Särskilt när det är sommar! Jag har tråkiga färger har jag upptäckt när jag tittade in i min garderob. det får nog bli ändring på det!
Vi har massor med kranar i hamnen. både gamla och nya. Det är bra om dom sparas för kommande generationer. Kramar

Svar: Göteborg har ju haft fler hamnar och jag vet att det finns många kramar kvar. Och visst är det bra om några sparas åt den nya generationen. Vad gäller färger så är jag ju blå i olika nyanser och även blå som person. (Det finns färger för olika personlighetstyper...)
Men jag skulle behöva testa ven andra färger . Blått kan bli lite trist i stora mängder.
Jag som tycker du har pigga färger på dina kläder, mem kanske stannade de i varmare trakter.
Stor kram!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Vackert! Ja färger älskar jag som du vet och rött, cerise och turkos allra mest.
Aprikos också fast det passar jag inte i :) Du passar i allt med finast i blått och vitt tror jag du tycker :)
Kram P ♥

Svar: Visst är det fint med färger som piggar upp. Och nog är jag blå både i klädseln och i min person. Turkost ingår ju också där...Jag tror nog visst du skulle passa även i aprikos., finns ju olika nyandes där också. Men du har så fina färger i dig själv att du passar i alla färger. Men sedan har du ju dina favoriter.
Stor kram!
Ditte

BP

Helt klart dagens färggladaste inlägg. Å eftersom jag älskar kranar så är Lumakranen pricken över i:et. Fotade den också såklart när vi var där för några veckor sedan och jag är glad att den nu blivit ett landmärke i stället för att skrotas.

Svar: Nu är ju Lumakranen en del av stadsbilden! Och visst är den fin där den står.
Ditte

BP

Helt klart dagens färggladaste inlägg. Å eftersom jag älskar kranar så är Lumakranen pricken över i:et. Fotade den också såklart när vi var där för några veckor sedan och jag är glad att den nu blivit ett landmärke i stället för att skrotas.

Svar: Färger piggar upp!Tänkte extra på dig när jag passerade. Minns att du också fotade kranen och visst är det tur att det fanns de som är entusiaster och vill behålla en del av det gamla. Nu är en kran här och den andra står på Blekholmen iklädd i giraffdräkt.
Ditte

Susjos

Härliga färger! Det piggar alltid upp! Lumakranen påminner mej om BP:s favvo-objekt :-)
Sommar sol och vackra färger..det är grejer det!

Svar: Visst är det roligt med färger och de piggar helt klart upp. Vad göller kranen så tänkte jag extra på BP när jag fotade den.
Sommar och sol här hemma kan också vara härligt.
Ditte

Susjos

PS. Nu funkar videon på min blogg...hoppas jag! DS ;-)

Svar: Tack! Då ska jag genast titta!
Ditte

Marja

Lumakranen ser ju ut som ett konstverk. Så bra att den får stå kvar.
Så fint dina grannar har det på uteplatserna. Om jag skulle vara hemma hela sommaren, skulle jag ha balkongen full med blommor... Även om det är kortvarigt piggar färger upp.
På torsdag är det musik och dans i Kungsträdgården... Sveriges 5 minoriteter uppträder. Jag kommer på tisdag...
Kram!

Svar: Välkommen till Stockholm! Jätteroligt att du kommer hit!Alla blommor och grödor som grannen har är så fina och många stannar och beundrar hennes grönska. Jag stannar till där varje dag.
Kul med musik och dans i Kungsan! Hoppas också på bra väder men det ser ut att bli det hela veckan.
Stor kram och hoppas vi snart ses.
Ditte

Torrebloggen

Hej Ditte! nu har jag läst ikapp.
Härliga inlägg från "ditt" vackra Stockholm och från reseledarjobbet i Dalhalla. (lycka till med ditt nästa uppdrag)!
Färger och solsken piggar verkligen upp!
Känns skönt att vara hemma igen!
Vilket härligt sommarväder vi har just nu!
Ha en bra dag!
Kram!

Svar: Välkomna hem igen! Förstår att ni haft det bra både i Barcelona och Berlin, häftiga städer båda. Vi har haft fint sommarväder här hemma i stort sett sedan vi kom hem i slutet av juni och bara njutit av det och en massa trevligheter Här händer mycket och det gillas.
Önskar er en fin sommardag!
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

kikar in & säger God morgon :) önskar dig en fin dag kramen

Svar: God förmiddag! Önskar dig också en fin dag!
Soliga hälsningar fråb Stockholm.
Kram
Ditte

Ama de casa

Visst piggar det upp med färg! Sen är det ju dumt att se allt i bara svart eller vitt ;-)

Härliga bilder!

Svar: Tack! Och färg tillför så mycket och på olika sätt. Jag blir glad av färger, men kan förstås tycka att svart/vita foton är fina.
Ditte

Fia

Visst har sommaren fina färger! När det gäller blommor gillar jag alla färger, annars är min favoritnyans gräddvit, beige och ljust aprikos!
Nu packar vi litet för några dagar i Idrefjäll, och sedan räknar vi med en Stockholmstur igen, vår dotters lägenhet blir tom igen, och snart får vi nog en liten ny familjemedlem som ska beses!
Kram

Svar: Vad trevligt med dalarna och Idrefjäll! Hoppas vi ses i Stockholm! Vore jättetrevligt!Så roligt med en ny bebis i familjen!
Önskar er trevlig resa.
Stor kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: