En av världens bästa...

    
Dalhalla räknas som en av världens allra bästa och vackraste konsertarenor och här är jag på jobb. Ett jobb som denna kväll innebär att jag har den fantastiska möjlighetet att se en föreställning med Malena Ernman och Sarah Dawn Finer tillsammans med några av Sveriges allra främsta musiker .
Jag läste pressens recensioner och kan bara hålla med; "Inga andra liknar Malena Ernman". I  dessa två föreställningar, den 9 och 10/7, delar Malena  scenen och framgångarna med sin goda vän Sarah Dawn Finer och de kompletterar verkligen varandra. Vilka artister! Vilken humor och glädje!
Föreställningens tema heter "Sverige" och så heter också Malena Ernmans senaste album, svenskar som lämnat landet och svenskar som flyttat till Sverige.
Föreställningen blandar barockopera, jazz, visa, pop, disco och funk och mottot från hela ensemblen under hela föreställningen är "Vi gillar olika". 
"Det är levande musik som verkligen lever och ett perfekt samspel på scenen mellan alla" . (Aftonbladet 10/7-2016. )
Det är generositet och öppenhet som gäller på Dalhalla med dessa artister.
 
Malena Ernman och gitarristen Mats Bergström.
Här framförs en hyllningsvisa till Kungsholmen i Stockholm; "Allt under västerbrons fäste",
en visa med text och musik av Malena Ernman och hennes man Svante Thunberg.
 
Svenska stråkensemblen.
 
Ingen sommar utan och den unga Ellinor Bengtsson som var otroligt duktig att spela trumpet.
Här i "En vänlig grönskas rika dräkt" där publiken deltog i tredje versen.
Och vilken kör det blev med ett fullsatt Dalhalla.
 
I blå "Dolly Style"- peruk, lånad av en dotter, gör Malena Ernman entré i "The fifth element Diva Dance", operadisco, från science fictionfilmen med samma namn av de franske regissören Luc Bessons och där Bruce Willis  och Milla Jovovich spelar huvudrollen.
(Enda hoppet för mänskligheten att bli räddad är att hitta det femte elementet som kommer till jorden var femtusende år. Och jakten börjar...)
 
 
Malena har kastat av sig peruken och ska tillsammans med Sarah framföra Michael Jacksons Thriller.
 
Innan slutnumret som blir en unik duett från "Fantomen på Operan" blir det klänningsbyte för Malena
och Sarah Dawn Finer utrustar sig med en mask för det är hon som sjunger Fantomens roll. Att det blev just detta stycke var inte alls självklart, men de ville göra något unikt som ingen av dem gjort tidigare och
Fantomen lockade på många sätt. 
Och resultatet? Otroligt bra!
 
Finalen, blev en hyllning till artisten Prince i ett "medley" och där publiken stod upp och deltog; "Purple Rain", "1999" och "Nothing compares 2 U" var några av låtarna. 
 
Full fart på scenen och bland publiken.
 
Efter slutnumret gick Malena ut bland publiken på sin väg mot det elvagradiga vattnet i kalkbrottet och klev i. Men någont längre dopp blev det inte.  (Dock med våtdräkt under klänningen)
konserten var slut och med tanke på att vi satt på parkettplatser vid scenen tog det sin gilla tid innan innan vi var uppe ut kalkbrottet och kunde påbörja köandet de 800 metrarna mot utgången och parkeringen.
Men efter en underbar kväll och en mäktig upplevelse kändes både kötiden och sträckan kort. 
Och visst är det här och nu som gäller.
 
 
 
 
 
Tack Dalhalla för en fantastisk kväll! 
 
 
 
Ama de casa

Måste verkligen ha varit en fantastisk upplevelse och kväll! Underbart! :-)

Svar: Ja, det var det! Vilken arena och vilken miljö! Helt otroligt! Och artisterna! Vilken blandning de bidrog med, alltifrån opera, visor, jazz, pop, schlager, pop, disco, musical, psalmer...
Stämningen i Dalhalla var helt otrolig. Minnesvärt!
Ditte

Comsi ComsaVilken fantastisk upplevelse och vilken fin beskrivning du ger....

Stor kram ♥

Svar: Tack! Ja, detta var något mycket minnnesvärt och på alla sätt. Arenan, artisterna, resan, mitt jobbuppdrag och miljön...Stor kram!
Ditte

Ami

Jag kan bara tänka mig hur pampigt och vackert det måste ha låtit!
Önskar er en trevlig kväll och hoppas att foten är bra!
Kram

Svar: Foten har kämpat på bra och är nu i högläge. Viss svullnad finns kvar och nu är det mest såret jag fick som trilskas och viss svullnad. Konserten var fantastisk och hela miljön. Har aldrig sett något liknande.
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Förstår av din fina beskrivning att det blev en oförglömlig kväll!
Njutbart!
Kram/A-K

Svar: Absolut mycket njutbart! Vilka artister! Och vilken musikalisk upplevelse! Jag är lyrisk!Kram!
Ditte

A-C

Tack för fina bilder o beskrivning. Verkar vara en helt fantastisk föreställning. Hade gärna sett den. Kram/ Anna-Carin

Svar: Det var en fantastisk kväll! Vilka artister och vilken miljö. Får ni möjlighet så rekommenderas detta verkligen. Stor kram från oss.
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Ja där skulle man varit! Otroligt fint och sångerskorna är ju fanastiska!
Hoppas du har återhämtat dig från jobbet :)
Kram P ♥

Svar: God kväll! Ja, helt fantastiskt! Du hade verkligen gillat detta, men många trappsteg ner till platserna vi hade på parkett. Helt perfekt! Och långt upp igen! Men man kan vila på vägen.
Jag har vilat mig i form idag. Men allt har gått väldigt bra.
Kram!
Ditte

Fia

Å vilken härlig upplevelse, tack för det fina sammandraget och bilderna! Dit måste vi bara åka nån gång, absolut! Nu på väg mot Sthlm, ska "äta upp" makens presentkort på Mäster Anders imornkväll! Dottern med fam är på Mallis så vi ska också titta till lägenheten!
Kram, F&L

Svar: Välkomna till Stockholm. Och vad trevligt med middag på Mäster Anders. Blir nog toppen.Dalhalla rekommenderas verkligen! Och välj gärna en artist som drar mycket publik för då blir det en så fantastisk stämning. Häftigt med en fylld arena.
Vi hörs!
Stor kram från oss.
Ditte

Annika

Vilken kväll....förstår att du njöt i fulla drag.Häftig avslutning där då Malena tog sig ett dopp i det kalla vattnet. Ha det så bra du bara kan nu och kramen på dig.

Svar: Ja, kvällen blir minnesvärd! Verkligen! Och vilka artister! En fullträff! Alla bköd på sig själva och hade roligt och den glädjen förmedlades till hela Dalhallas publik.
Kram!
Ditte

BP

Alltså av dina helt enastående bilder att döma måste du har jobbat som pressfotograf. Tillsammans med din entusiastiska text känner jag atmosfären som måste ha funnits på Dalhalla. Underbart! Sedan tycker jag om låtmixen - något för alla. Å Ernman är ju otroligt duktig på att blanda stilar. Minns hennes bidrag till ESC för ett antal år sedan. Ingen gillade hennes schlager mixad med opera. Personligen tyckte jag att det var ett av de bästa uppdragen.

Svar: Tusen tack för dina uppiggande ord! Verkligen uppmuntrande! Hade kanonplatser på parkett!Just mixen mellan opera och pop/schlager kom fram i numret "Femte elementet". I övrigt fanns allt med från opera, visa, jazz, pop, disco, funk, musical...
Malena och Sarah verkligen kompletterade varandera. Sarah gjorde också en otroligt bra tolkning av "What a Wonderful World" . Ja, allt hon gör är bra...
N blev det ingen repris på "La Voix" ESC bidraget. Men Sarah sjöng "Moving on" , hennes bidrag som hon kom tvåa med och som blev väldigt mycket spelad.
Ditte

FREEDOMtravel

Vad kul! Vilken upplevelse! Men vad är det för jobb du gör då?

Svar: En verklig upplevelse! Dalhalla var fantastiskt och vilka artister! Jobbet, ett tillfälligt sådant, är inom resesektorn. Och kanske blir det mer...
Vore roligt.
Ditte

Birgitta

En helt fantastisk kväll måste det ha varit. Hela busslasten var säkert mer än helnöjd. Antar också att de under bussfärden fick sig målande beskrivningar över nejderna ni for igenom. Skulle ha varit intressant att lyssna på. Den reseledaren är säkert ute på resa snart igen!
Kram Birgitta

Svar: Absolut! Vilken kväll! Helt fantastisk och på alla sätt. Vilka artister! Och jag tänkte på dig och M när era trakter passerades och jag var nära i söndags.
Alla var väldigt nöjda och det var roligt. Och visst blev det en del historia och kuriosa öve rplatser vi passerade, dock i "lightversionen". Hade varit roligt att haft dig med. Kunde kanske fått en del hjälp där i Gästrikland.
Kram!


Ditte

Marja

Så underbart! Det måste ha varit en magisk kväll. Tack för den fina recensionen och de fina bilderna. :)
Kram!

Svar: Tack! Detta var en stor upplevelse på många sätt och en minnesvärd föreställning och kväll. Vi hade verkligen bra platser och det gjorde mycket för upplevelsen att se artisternas samspel på nära håll. En gigantisk tv-skärm fanns så även de som satt längre från scenen fick detaljbilderna . Kram!
Ditte

marga

Vilken fantastisk konsert du fick vara med om! Malena och Sarah är härliga båda två! Roligt att allt gick bra och deltagarna var säkerligen supernöjda. Ta nu hand om foten, vilket jag förstår du gör! Mycket bra gjort, Ditte! Kram!

Svar: Verkligen! Allt har gått väldigt bra och alla var nöjda. Foten vilar sig nu i form . Tänkte på dig och B när vi passerade era trakter. Stor kram!
Ditte

Geddfish

Tack för ett underbart reportage från Dalhalla! SÅ fina bilder utav Ditte pressfotograf!
Vad häftigt av Malena, att doppa sig i det kalla vattnet ;)
Varm kram i det just nu mulna och regniga vädret!

Svar: Tack för fina ord! Vi hade parkettplatser och det var så fint att sitta så långt fram och kunna se samspelet mellan artisterna och se deras mimik. Och en del bra bilder blev det. Dock får inga systemkameror användas, men jag har ett perfekt objektiv, kan dock inte byta det så min kamera är ingensysyemkamera. Men bra bilder kan det bli och med bra upplösning även med strak zoom. Malena hade torrdräkt under klänningen för att doppa sig i 11 gradigt vatten är kallt.
Lite halvmulet här idag....
Stor kram!
Ditte

Emma, Sol som sol?

Oj, vilka personligheter och duktiga sådana dessutom. Hade gärna velat se dem tillsammans!

Svar: Detta var en upplevelse av stora mått både Dalhalla, Malena Ernman och Sarah Dawn Finer tillsammans med dessa otroligt duktiga musiker. Och konserten innehöll percis allt.
Ditte

Znogge

Det verkar verkligen vara en magiskt vacker arena och scen! Så härligt att man kan utnyttja naturen på ett sådant fint sätt!

Kram

Svar: Dalhalla är en upplevelse i sig och med dessa artister och musiker så var det en fantastisk kväll. kram!
Ditte

Bosse Lidén

Det måste ha varit en magisk afton och du fick med detta briljanta blogginlägg mig sugen på att åka dit någon gång.
Kram Bosse

Svar: Tack Bosse! Fint att jag kunde locka dig! Ja, ett besök här är en upplevelse långt utöver det vanliga. Kanske blir det dags någon gång för dig med en tur. Du kommer inte att ångra dig.Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: