Det svänger

    
Tillvaron nu i dessa sommarlovstider innebär snabba skiftningar och kontraster.
Ena dagen är jag i Stockholm, nästa dag blir lite av Gästrikland, en bit av Dalarna med en magisk kväll på Dalhalla. En kväll där Malena Enman, Sarah Dawn Finer och duktiga musiker trollbinder publiken. Övernattning i Falun och en rask titt på "Falun by night" för min del.
 Vi kom tillbaka till Falun från Dalhalla vid ett-tiden på natten och jag bestämde mig för att ensam, i den fina natten, försöka hitta något att äta. Nattportiern föreslog  ett närliggande hamburgerställe, Max och jag travade väg.
Inte en levande varelse syntes till på den 600 meter långa sträckan. Falun var lugnt. 
 Kag förstod nu var folket var. Inne på Max fanns ett 15-ta mycket lugna gäster. 
Efter viss möda kom jag fram till vilken hamburgare jag ville beställa och detta skulle ske i en automat. 
Tyvärr var jag inte direkt så alert efter dagens alla härliga och roliga upplevelser så jag såg nog väldigt vilsen ut.
Tillräckligt vilsen för att ett par gentlemän i 20 års-åldern kom till min unsättning. "Kan vi hjälpa damen?" Och visst kunde de det. Tacksam var jag.
Jag fick min hamburgare och gick mot hotellet i den ännu senare natten eller tidiga morgonen, hur man nu vill se det. Fortfarande helt tomt på Faluns gator.
 
Från Falun blev det dagen därpå vidare resa  mot norra Gästrikland innan färden åter gick mot Stockholm
 
 
 
I Stockholm började veckan hemma på kajen med besök på restaurang Thaiboats sandstrand tillsammans med dotter Helen.
Kokospalmer, solastolar,sanstrand, paraplydrink och Folksams höga hus i bakgrunden. Mysigt! Och senare på kvällen stort resebloggevent på hotel Rival; "fest, folk, fart och fullspikat."
 
Mera sväng i veckan. Barnbarnet William kommer på besök, lunch med Helen och Rita på Urban Deli på Nytorget. (Bäst att boka bord i förväg även till lunch, väldigt populärt och med i många reseguider.)
Gott och jättetrevligt!
Lek och bus i Bryggartäppan, med William, världens finaste och goaste charmtroll och en av mina absoluta ögonstenar.
Bryggartäppan är en interaktiv temalekpark på Söder med utgångspunkt från Fogelströms skildringar av Stockholm på 1800-talet och hit går vi gärna.
 
Och veckan svänger på... Jag också.
 
 
 
                                                                    
biggeros

Du är alltid på vift. Hoppas att hamburgaren var värd promenaden mitt i natta. Så mycket intressanta restauranger det finns i Stockholm. Jag förstår det är svårt att få sittplats och att det är tvunget att boka. Trevlig helg😘😘

Svar: Lite "viftningar" har det varit och väldigt trevligt. Jodå, prommisen i den sena timmen var absolut värd mödan. Skönt att samla tankarna också efter alla roliga upplevelser under dagen. Stockholm har mycket att erbjuda i mat och restaurangväg, men även en del klara turistfällor, men de finns ju överallt.
Kram från mig!
Ditte

Znogge

Härligt att det svänger när det rör sig om trevligheter! Då klagar man inte :D Smidigt att få hjälp med hamburgaren dessutom för det kan betyda mycket när hungern är som störst ;-)

Kram

Svar: Visst är det så! Och gäller det trevligheter så kan det sväna loss ordentligt för min del. Det hade varit en lång dags färd mot natt denna dag så hamburgaren var efterlängtad för köerna på Dalhalla till maten, tilltugget, var långa.
Och jag uppskattade verkligen hjälpen.
Kram!
Ditte

Iris

Vilka härliga upplevelser du har! På tal om mysiga, trevliga matställen i Stockholm. Vi åt spanskt på Aqui på Kammakargatan. Fin utealtan, vi satt dock inne och njöt av den goda maten med mängder av tapas och av de spanska vinerna. Den trevliga personalen tog väl hand om oss. Rekommenderas! Kram till er båda!

Svar: Hej Iris! Tack för bra restaurangförslag! Hit ska vi absolut gå. Stor kram till er och så vacker bild på brudparet jag såg. Hoppas på fler...
Ditte

FREEDOMtravel

Hoppas på att få höra mer om resebloggeventet :)

Svar: Kommer i morgon! Mycket folk och väldigt trevligt och givande.
Ditte

Comsi Comsa


Antar att hamburgaren smakade bra i natten. :-)
Ja du är rörlig och det är svårt att försöka hålla reda på
var du befinner dig, hi hi hi... :-)

Kram ♥

Svar: Jodå, jag är rörlig på flera sätt och trevligt är det. Men bra att du har lite koll på mig.
Kram och trevlig kväll!
Ditte

Geddfish

Det är hett att vara panschis. Förstår inte hur vi hann med att jobba förr i tiden.
Du har verkligen fått kvalitet i dina senaste resor!
Kram!

Svar: Jag undrar också hur det hanns med, men det gjorde det och dessutom mycket därutöver....Kanske är det den gamla träningen som gett en bra grund. Är benägen att tro det. Ja, här händer det en del på resefronten och mer blir det. Jätteroligt!
Kram!
Ditte

BP

Vilken toppen vecka du har haft! Kan inte låta bli att skratta lite åt kulturkrocken mellan ett dött Falun klockan 01:00 och ett livligt sommar-Stockholm speciellt på söder vid samma tidpunkt. Nu har du varit med om båda delarna.

Kul att ungdomarna hjälpte damen att få mat. Väl uppfostrade exemplar i Dalarna alltså;-)

Svar: Jag har haft en toppenvecka hittintills! Och tur man är hyfsat vältränad för att orka med. Inte för inte har tidig träning gett resultat. Trevliga ungdomar var det och väldigt rart att hjälpa en äldre dam som såg lahom bortkommen ut. Jättetrött dessutom!
Ditte

Emma, Sol som sol?

Alltså, automater i all ära men de är ju som gjorda för att man ska uppfattas - och känna sig själv - som 30 äldre och helt bortkopplad från nutiden!

Svar: Instämmer helt! För mig var det så denna kväll/natt. Jag hade varit på G sedan tidigt på morgonen och jobbat hela dagen och kvällen (dock inte på Dalhalla) så tankarna var inte riktigt med mig. Så väldans skönt att få hjälp av trevliga gentlemän. Säkert befann jag mig på stenåldern vad gällde handlingsförmågan vid denna tidpunkt.
Ditte

Veiken

Det är så det ska vara - det ska svänga!
Live the life you love - love the life you live!
Kramar

Svar: Visst är det! Och du, sån tur att man inte är ung, för hur hade vi då orkat....(Skämt!!!)Och ditt citat är så sant!
Kramar!
Ditte

mabel

Så underbart härligt ni har det och fantastiska resor i sommar Sverige.
Blev också utsatt för dessa automater då jag kom hem??????
Man är efter sin tid som sagt det tog en stund vill jag lova.
Kram

Svar: Visst är dessa automater lite knöliga, förstår dig precis och så sent kändes det nästa oöverstigligt. Men jag fick hjälp av godhjärtade yngre "gentlemän". Tacksam!Och visst kan sommar Sverige vara fint! Helt klart! Tror vi på den här sidan haft ett mer gynnsamt väder än på västra sidan.
Stor kram till dig från Bosse och mig.
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Otrolig du är du :-) Gå ut mitt i natten. Automater? Fattar nada...Måste fråga min yngre omgivning .-) Skönt att allt gick bra!
Kram P ♥


Svar: Ja, Falun vekade vara ett lugnt och sansat ställe och jag var hungrig...Dessa beställningesutomater finns på fler hamburgerställen vet jag, även i Torre. Men nu var jag trött och glad öveer att få hjälp.
Skönt med en nattlig prommis. Sjöng Monika Z:s "Sakta vi gå genom stan", dock fel stad, men trevligt ändå.
Kram!
Ditte

Marja

Ja det svänger kring dig, men det gillar du ju. Låter som bara trevliga aktiviteter. :)
Kram! :)

Svar: Jag tycker ju om att det "svänger" men också att ta det lilla lugna. Bra variation är trevligt. kram!
Ditte

Ama de casa

Härligt med en svängig vecka - fortsätt så! :-)

Såna där hamburgarautmater har jag aldrig vågat testa, men å andra har det alltid funnits andra alternativ i närheten när jag har sett dom... :-)

Svar: Jadå, veckan är inte slut än...Vad gäller beställningsautomaten så fanns det i denna sena timme inget alternativ. Kanske om jag frågat, men herrarna ryckte ut och gav en behövande hand.
Får träna till nästa gång.
Ditte

Anna, Travel on a Cloud

Åh, det var verkligen en svängig vecka! Skönt att du fick hjälp med hamburgaren.
Roligt att se din dotter och ditt barnbarn. Så fina! Jag ser också fram emot att höra mer om resebloggarträffen. Ha en fin fredag!

Svar: Absolut! Och den är ännu inte slut, men dte är trevligt att vila sig i form också. Resebloggträffen kommer idag!
Önskar dig också en fin fredag!
Ditte

Ami

Ja, du har alltid något på gång! Och det är så roligt! Du är en frisk fläkt :)
Men en sån där automat har jag aldrig sett!
Kram

Svar: Ofta är det något på gång och det trivs jag med. Och det kan vara svängiga friska fläktar liksom ibland alldeles stilla. (Inte så ofta..)I piggt tillstånd hade jag nog lyckats med beställningen men nu var tröttheten överhängande. Får nog träna lite...
Kram!
Ditte

TantGlad

Ja det svänger allt med dig hihi. Du är alltid i farten, men så får du uppleva mycket åxo. Hamburgaren var säkert god där mittinatta.

Trevligt ni har. Mysigt och umgås med nära och kära.

Ha en kanondag och STOR KRAM

Svar: Visst är det trevligt när det "svänger ! Och ibland händer det mer och ibland mindre. Bra med variation!Jag kan lugnt säga att hamburgaren smakade bra där i natten och det var en speciell känsla att så sent/tidigt strosa genom ett nattligt Falun.
Att umgås med "de mina" är alltid en höjdpunkt!
Önskar dig också en fin dag!
Kram!
Ditte

kolonilotta

Det måste kännas väldigt udda och ovant att promenera i en folktom stad. Även om kl var sent! Det skulle aldrig hända här i Stockholm. Fart och fläkt runt dig hela tiden! Men det vet jag ju att du tycker om! Och lilla William är ju bara hur söt som helst!
Trevlig helg! 😊
Kram!

Svar: Lite udda var det att vandra där i Falun i den sena/tidiga timmen. Och så lugnt. Riktigt skönt! Min hammis fick jag ju och var nöjd.Jag tycker om när det händer saker men jag kan också gärna vara hemma med en god bok. Kontraster uppskattas.
Visst är Willian en riktigt "going", Så fin och alltid på gott humör. Han trivs med tillvaron.
Trevlig helg önskar jag dig också.
kram!
Ditte

Eva`s blogg

Jag har ju förstått att det finns massa fina o bra restauranger i staden :) o njuta är du världsbäst på Ditte :) mysigt med barn o barnbarn här skall det vilas i massor kramen

Svar: Här finns et stort utbud och jag testar gärna och extra trevligt är det tillsammans med dotter och barnbarn. Och här jobbas det just nu...Kram!
Ditte

Bosse Lidén

Härligt att läsa om all din energi. :) En gång i tiden skulle jag kunna matcha dig. :) Då gissar jag att du inte kommer att utnämna Falun till den mest "ösiga" nattstaden i vårt land.
Kram Bosse

Svar: Energi finns ibland och visst kan du matcha mig, du har ju masssor av energi...Nej, Falun kändes lugnt och tryggt och passande en dam vid min höga ålder.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: