Att ställas ut...

    
Vi är på väg. Foten och jag tar oss över Söders höjder och det går riktigt bra. Vi har ett klart mål för eftermiddagen och dit ska vi.
Solen skiner, det är den fjärde juli, USAs nationaldag och det är en ny vecka. Och visst blir det en bra vecka!
 
Sista Styverns trappor, högt uppe på Södermalm, tar mig från Stigbergsgsgatan ner till Fjällgatan.
 
Trapporna fick sitt namn 1967 och kom sig av att man ville återuppliva gamla namn som funnits här i trakterna.   Trapporna hette tidigare Mikaels trappgränd eller Mikaelsgränd, namn efter en av Stockholms bödlar, Mikael Reissuer. 
Sista Styvern var en krog som låg nere i Stadsgården där båtarna lägger till . (Sista Styvern= sista pengen)

Nere på Fjällgatan.
 
Fortsätter  ner till Katarinavägen och har Gamla Stan och stora dear av City framför mig.
 
Och Fotografiska, mitt mål för eftermiddagen.
Här pågår flera utställningar och jag valde idag fyra av dem;
Bryan Adams "Exposed", Nick Brandt "Inherit the Dust" (Om den accelererandenaturförstörelsen på den afrikanska kontinenten)  Åke Erikssons "Non Grata" (icke önskvärd) som visar bilder över de icke önskvärda romernas liv i Europa. Jag avslutade med "Bilden av Garbo" fotografier som mediamannen Lars Nordin
samlat under 20 år.
 
Bryan Adams har gått från arenarock till stjärnfotograf. Han  har hela tiden rört sig mellan olika konstnärsformer och har de senaste gått från att vara världsberönd musiker och kompositör till att också blien internationellt ryktbar fotograf. 
Utställningen "Exposed" utgörs i första hand av fotografiska porträtt av berömda personligheter i nöjes-media- mode och konstvärlden unde de senaste 15 åren.
Bryan Adams föddes 1959 i Ontario, Canadaoch har förutom musiken haft en fotokarriär sedan 1990-talet.
Under 2013 gav han ut två fotoböckerböcker på ett tyskt förlag, två helt skilda böcker "Exposed", mode och porträttfot och Wounded: The Legacy of War.
I Wounded: The Legacy of War skildras porträtt, tagna under fyra års tid, av unga brittiska soldater som fått betala ett högt pris med sina kroppar för 2000-talets politiska konflikter. Här finns både krigens synliga och osynliga konsekvenser som mest hämtats från soldater som varit i Afganistan och Irak.
Från denna utställning har jag medbetet valt att inte ta med några bilder här i inlägget.
 
Exposed= att exponera.
 Hur påverkas människan av att vara exponerad.
Vad berättar dessa vidöppna porträtt om livet bakom kändisskapet?
(Säkert finns det ett 50-tal bilder och jag har bara plockat ut ett ett par stycken. )
 
Dustin Hoffman.
 
Jerry Hall, London 2003
 
Sir Mick Jagger, (Rolling Stones) New York 2008.
 
Fotografiska rekommenderas verkligen och vill man inte gå hit på dagtid så är det generösa öppettider på kvällarna, ofta fram till klockan 23.
(Restaurangen inne i byggnaden är stängd under sommaren men har omvamdlats till en cafeteria. Själva restautangen har flyttat ut och finns nu framför ingången.
Vill man ta sig upp till Fjällgatan så finns trappor snett över vägen till höger från Fotografiska, många och långa, men upp kommer man och då till Katarinavägen, sväng vänster och där ligger Fjällgata och i borter delen av den klättrar Sista styverns trapp vidare upp på Söders höjder. )
 
 
 
Ann-Kristin

Gokväll!
Vi "landade" med Birka 15.30. Kom
av båten vid 16-tiden. Vi har haft en fin resa och helt underbar mat.
Nu ska jag läsa lite bättre om vad du skrivit.
Hur är det med din fot?
Många kramar/A-K

Svar: Gokväll! Tänkte på dig och tittade också efter er för jag gick förbi Birka då. Vad roligt att resan blev så lyckad i alla avseenden. Kan förstå det med den fina hytten dessutom.
Foten går framåt och mår mycket bättre. Jag har varit flitig med träningen och det har gett resultat. Men i skick som ny dröjer det några veckor innan den blir.
Men jag koan i alla fall förflytta mig tämligen obehindrat, men är försiktig .
Många kramar och tack för omsorgen.
Ditte

Ami

Så trevligt! Förstår att de är värt ett besök!
Och roligt att din fot känns bättre!
Kram

Svar: Asolut! Och det är verkligen fina utställningar. Inte visst jag från förr att Brian Adams är en så skicklig fotograf, men det är han. Spännande bilder!Ja, foten gläds jag också åt och mitt humör gläds åt att jag kommer ut.
Kram!
Ditte

BP

Fotografiska är bra, mycket bra. Var där med en bloggkompis från Falkenberg och kollade Robert Mapplethorpe's utställningen bland annat. Utsikten från Fotografiska är magnifik och "uteserveringen" bjöd på gudomliga mackor. När vi var där hade baren öppet och den blev en öl där också.

Suveränt hur snabbt du har återhämtat dig med foten. Bra jobbat där!

Svar: Fotografiska återkomme rjag till. Alltid roligt att se deras utställningar och man kan ju ta några i taget. Baren var öppen idag också, men restaurangen högst upp är under sommaren cafeteria och mat serveras ute, Ja, maclor och annat också...Foten tränas dagtid och vilas i högläge kvällstid. Och det har fungerat bra. För att den ska bli i skick som "ny" krävs några veckor till men man kan ju göra roligheter ändå. Lite ont går väl an...
Mitt humör vill inte längre stta still. Och träning ger färdighet sägs det .
Ditte

Ghugge

Till Fotografiska måste jag bara ta mig någon gång..så himla intressant;)
Roligt att din fot är bättre, förstår ändock att du får kämpa lite när du skall gå i trappor;)
Härliga Stockholmsbilder!
Kram❣

Svar: Tack! Fotografiska skulle du tycka om att besöka. Ofta varierade och väldigt bra utställningar som lockar och väldigt populärt med ett besök här både bland stockholmare och turister. Ja, fotem får kämpa på, men det är lättare att motivera den med ett nål i sikte.
Kram!
Ditte

Marja

Verkar vara intressanta utställningar. Ett besök på Fotografiska lönar sig alltid, fast senast var jag besviken över att det inte fanns någon restaurang och låång kö till cafeterian, så jag fick sega mig upp för den långa trappan till Söder och handla mat på närmsta butik. :)
Kram!

Svar: Jag tittade på fyra, men det fanns fler.Restaurangen är nu i sommar flyttad ut till området framför entrén och säkert var det lång kö till cafeterian högst upp.
Ja, trappan upp till Söders höjder är lååång, men jag pustade på bänkarna som fanns annars hade det inte gått. Foten är inte helt i form ännu.
Kram!
Ditte

Susanne

Åh! Kom du ut på em prommis idag! :)
Va härligt. Och fotografiska låter som ett utmärkt val. Speciellt när en av mina favoriter Bryan Adams ställer ut sina bilder.
Hoppas du får en minst lika fina dag idag!
Många kramar

Svar: Här prommeneras det! Och att ha ett mål underlättar! Fotografiska var perfekt. Bryan Adams är en klar favorit hos mig också och det var väldigt intressant och roligt att se hans fotoutställning. Även de andra utställningarna var väldigt bra.
Solen skiner så det blir en bra dag idag också.
Kramar från mig.
Ditte

Anette

Jag älskar verkligen att se på vackra och intressanta fotografier. Fundera på att gå en fotokurs framöver, om jag får tid. Tar du dig fram på egen hand nu eller har du kryckan som sällskap?

Svar: Fotografiska muséet i Stockholm rekommenderas verkligen ; spännande utställningar, perfekt läge vid vattnet och bra restautang/bar . Kryckan lämnades i Spanien och jag tar mig fram utan krycka. Lätt att belasta fel med den och jag vilar under vägs.
En fotokurs skulle jag också vilja gå för det vore jätteroligt att få lära sig mer.
Ditte

Ama de casa

Det var det värsta... Hade ingen aning om att Bryan Adams var en duktig fotograf också. En man med många strängar på sin lyra, helt klart :-)

Ha en härlig dag!
Kram

Svar: Det visst inte jag heller, men nu vet jag. Och det var verkligen fantastiska bilder. Bilderna på de engelska soldaterna var helt otroliga men så läskiga att jag inte ville ta med dem i bloggen. Gripande och talande!Solen skiner och det är en härlig sommardag och nya äventyr väntar. Önskar dig en fin dag!
Kram!
Ditte

Fia

Vilket intressanta inlägg från Fotografiska! Tack för det! Och så trevligt att få följa dig och din fot på denna promenad! Bättre och bättre dag för dag blir ju foten och visst ger träning färdighet!
Stor kram!

Svar: Fotografiska är trevligt och nu när jag är under träning är det extra bra med fasta mål, men snart ska jag nog kunna gå mer spontant också. DEt går framåt för oss, mig och foten. Stor kram!
Ditte

Torrebloggen

Härliga bilder! Visste inte att Bryan var en sån duktig fotograf!
Ha en bra dag!
Kram!

Svar: Fotografiska är alltid trevligt att besöka med flera fina utställningar och de varieras. Jag lärde mig att Bryan Adams har fotograferat professionellt i närmare 20 år,men inget jag heller visste förrän jag i våras läste om utställningen som skulle komma.
Sköna och soliga sommarhälsningar!
Kram!
Ditte

Malin

Dessa tre utställningar är jag intresserad av att gå och se på Fotografiska. Tror det får bli en dagsutflykt dit. Bryan Adams kommer jag ihåg att jag som 13-åring var och såg på Stadion. Min första konsert jag var på alldeles själv med en kompis och hennes vuxna storasyster och hennes pojkvän.

Svar: Jag tror du kommer att ha stort utbyte av flera av utställningarna. Jag tyckte de var väldigt bra. Roligt var att se Bryan Adams fotografier för jag visst inte innan att han var en så skicklig fotograf.
Ditte

Bosse Lidén

Det lät mycket intressant. Generösa öppettider. Jag hade gärna suttit bredvid Dustin H.
Kram Bosse

Svar: Fotografiska är alltid trevligt och roligt att det är många olika utställningar. Häftigt att se Bryan Adams fantastiska foton. Jag visst inte alls att han var en så stor fotograf. Jag hade också gärna suttit bredvid Dustin Hoffman men nu är dte nog för sent. På Fotografiska såg jag också en utställning med mängder av foton av Greta Garbo och även en del av hennes filmer visades. Fin utställning detta också.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: