Alternativ

    
Jag  tar mig fram bättre och bättre men den riktiga "marschastigheten" har ännu inte uppnåtts för foten hamnar fotrfarande då och då på efterkälken. 
Men det vackra sommarvädret och framför allt Stockholm lockar mig ut och det ligger en viss tillfredställelse i att hitta på trevliga saker att göra. Och motivationen att röra på mig behöver jag inte alls efterlysa.
Dagens runda var planlagd men redan när jag kom ut genom porten och blev ståendes på kajen ändrade jag mig.
Istället för att genast börja gå satte jag mig på en bänk bara för att titta på molnen. Jag har ju all tid i världen.
Lätta sommarmoln svepte raskt fram över himlen och jag insåg att jag inte skulle ha en chans att hänga med i deras takt så det var lika bra att sitta kvar en stund till.
 Sightseeingbåtar, fritidsbåtar, båtar i yrkestrafik, passagerarbåtar och många  sjöfåglar samsas i kanalen.
Några har svårt med sjöreglerna, andra med maövreringen eller hastighetsbestämmelserna.
Hammarbyslussen öppnas och stängs och båtar flödar ut och in i jämna strömmar för att antingen ta sig in i Mälaren eller ut i Saltsjön.
Undrar vad jag hade gjort om foten varit alldeles pigg. Troligen något helt annat.
 
 
 
Flera gator på Södermalm har namn efter svenska landskap t.ex. Gotlandsgatan, Blekingegatan, Hallandsgatan, Bohusgatan, Östgötagatan och Södermannagatan. Riktigt varför det är så vet jag inte. Men en av mina favoriter bland dessa gator är Södermannagatan en av gatorna som leder upp till Mosebacke från Ringvägen. Den är till stor del  bilfri och är kantad av många caféer,  restauranger, små klädesbutiker, gallerier, hantverksbutiker, slaktare, bagare och är som en småstadsgata. Här har jag ingen känsla av att jag befinner mig i Sveriges största stad. Och Stockholm bjuder må många alternativ i fråga om det mesta.
 
En rosa cykel som dekoration och reklam för den roliga butiken Cocktail .
 
Jag går vidare, sneddar över någar gator och går österut till Renstjärnas gata. Här, precis som längs många andra gator på Söder, finns gott om mindre butiker, restauranger, pubar och caféer. Och det verkar finnas en marknad för det mesta.
Dagens promenadmål är nått, butiken Cajsa Warg.
 
 Cajsa Warg! En matbutik som satsar på bra och fräscha råvaror och småskalighet.
(En Cajsa Warg butik finns även på St. Eriksplan)
Cajsa Warg, Anna Kristina Warg, föddes 1703 i Örebro och var hushållerska. Hon skrev
"Hjelpreda i hushållningen för unga Fruentimber" som var en av de mest berömda kokböckerna
från mitten av 1700- talet till början av 1800-talet.
Uttrycket "man tager vad man haver" är tillskrivet Cajsa Warg, men förkommer inte i hennes böcker
 
Butiken är stressfri med rustik inredning i trä, det finns kunnig personal att fråga, manuella diskar finns och vikten läggs på svenska kvalitetsråvaror. 
Vill man köpa "färdig mat" så finns det i olika utföranden och  maten lagas i Cajsa Wargs egna kök.
Några inköp blev det och med dem väl förpackade strosade jag hemåt. 
 
Resten av denna vackra dag har tillbringats på balkongen, i behaglig skugga, med studier. För på lördag väntar nya utmaningar och då med en fot som ska fungera.
Och visst har det blivit några avbrott i studierna.
Alternativa studier kanske de får kallas för längs kajen  och i kanalen är det mycket som händer.
 
För min del blev det några goda ostar, jordgubbar och en bit lax som fick följa med hem.
 
 
 
                                                                                                                                           
Comsi Comsa


Ja, hade det inte varit för foten så hade det helt säkert blivit något annat. Men du var klok och tänkte till, stor stjärna till dig för det. 😊 🌟🌟🌟
Kvällskram från soffan ❤

Svar: Jadå, foten begränsar fortfarande, men inte länge till. En fördel är att jag går långsamt och upptäcker för mig nya saker och jag får hålla mig i närheten av där det finns bänkar eller "rastplatser". Och i morgon väntar nya äventyr i City.
Kram och natti.
Ditte

Marja

Åh, den rosa cykeln har stått där flera somrar. Fast jag har precis för mig att det varit en damcykel. :) Till Cajsa Warg måste jag gå nästa gång. Verkar vara en härlig affär.
Kram!

Svar: Kanske har de bytt cykel! Jag minns bara att den alltid varit rosa. Cajsa Warg är väl värt ett besök. Bara butiken i sig, även om man inte handlar. Och du har ju nära dit. Kram!
Ditte

Ruth i Virginia

Det är konstigt att man aldrig ser lika underbara molnformeringar
här som i sommar-Sverige. Härligt med lite vind som får molnen
att röra sej och flyta fram i rymden. Jag är säker på att du, liksom jag,
låg i gräset och tittade på molnen, när du var barn. Är nog inte många
som tittar uppåt nu för tiden, och stadsbarn har väl inte samma chans
som för mej, som bodde i en småstad med sjö, ängar och skog omkring.

Fina foton på fina Stockholm. Cykeln med rosor ser ju nästan ätbar ut. Utsökt!

Svar: Visst har jag legat i gräset och tittat på moln men idag är det nog mobiler och sutfplattor som lockar än moln. Trist! För molnen rörde sig och jag vet att vi drömde oss bort med dem. Gräs finns och moln även i en storstad men jag tor nog inte att det är tillräckligt med "action" på molnen i dagens barns ögon.
Visst är cykeln läcker där den står mitt i gatan, ja, det är en gågata, men rolig är den.
Ditte

Ghugge

Jamen det blev väl en härlig promenad iaf och så duktig du är som ta det lite lugnt om än det är svårt. Blev så sugen på både goda ostar och jordgubbar efter detta fina inlägg.
Ha det gott! Kram

Svar: Jadå, visst blev det en fin promenad och det finns mycket att se här runt i kvarteren. Nu kan jag heller inte gå så fort och det innebär att jag upptäcker mer. Både ostar och jordgubbar smakade bra och det finns kvar så imorgon får jag vidga vyerna.
Kram!
Ditte

Emma, Sol som sol?

Åh, jag älskar de där butikerna! Tyvärr är de ju ofta så attans dyra så man kommer bara hem med en liten smakbit.

Ibland kan det vara bra att något sådär dumt som foteskapaden händer. Man tvingas göra annat och det är då man även upptäcker andra saker.

Positivt tänkande!

Svar: Positivt tänkande är jag oftast bra på och det hjälper långt. Dessa butiker tycker jag om, lugnt och skönt och man vet att det alltid är bar produkter man får. Snakbitar räcker bar och det är en upplevelse att handla här. Gillar ju också Hötorgshallen och Östermalmshallen även om det inte där blir någon storhandling. Men miljön...Och ofta får man ju det man betalar för i matväg. I Sverige i alla fall. Prisern överlag här är dubbelt upp mot Torrevieja.
Visst tvingas jag göra annat nu än det jag tänkt, men det går bra det också. Trevligt dessutom!
Ditte

BP

Vi gjorde nog ungefär samma sak idag, fast jag gjorde det inte på söder. Att bara sitta ned någonstans - i ditt fall på söder, i mitt fall i vid KTH och i Vasastan - och betraktar molnen och inte minst alla förbipasserande är bingo ju! Nästan som att vara utomlands. För då gör maken och jag precis samma sak - "watching folks" alltså.

Svar: Se där! En trevlig syssla och det var man än är i världen . Och i Stockholm dessa vackra dagar är det helt perfekt. Idag ska jag utöka mitt "distrikt " . Östermalm ligger bra till.
Ditte

Christina

Å, vilken söt rosa cykel :) Hungrig blir man av fotografierna på en matbutikerna...kanske jag skulle ta och investera i jordgubbar till frukost...sitter nämligen och väntar på att affären ska öppna så jag kan handla en smarrig frukost.

Krya på foten och ha en fin vecka!
Kram

Svar: Visst är cykeln läcker! Och just hela den här gatan har så mycket trevligt att erbjuda. Hoppas du hittar dina jordgubbar för bäst att passa på nu så länge de finns. Mina var jättegoda och resterna gick åt till frukost idag.
Foten är nu riktigt gångbar nu och det är skönt. Tror alla krya- på- dig- hälsningar har gjort den gott.
Önskar dig också en fortsatt bra vecka.
Kram!
kram!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Ja ta det lugnt! Du har ju en utmaning snart!
Vilken vacker bild och bakom cykeln så fina bord och stolar!
Kram P ♥

Svar: God sen förmiddag! Jag tar det väldans lugnt men det gör jag utomhus. Härligt sommarväder så bäst att passa på. Södermannagatan är verkligen en av oaserna här på Söder och precis som i Torre finns det bord och stolar på gatorna. Bra att en känner sig hemma.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Gillar cykeln! :-)

Moln är fascinerande att studera. Man kan hitta många figurer i dom :-) Fast här är just molnstudier rätt svåra just nu - inga moln på himlen... ;-)

Ha en bra dag!

Svar: Nej, men svenska sommarmoln är trevliga som kontraster till det molnfria. Och visst är cykeln läcker! Tror även den går att cykla på.
Strålande fin sommardag i Stockholm, klart njutbar.
Önskar er också en fin dag!
Ditte

Ami

Åh, så mycket goda ostar där i disken!
Och visst är det skönt att kunna göra vad man vill! Sitta på en bänk, eller ta en liten promenad!
Men fortsätt nu att vara rädd om din fot!
Kram

Svar: Cajsa Warg är en toppenbutik och man blir inspirerad och glad bar genom att gå in här. Perfekt butik om man vill handla "ta men mat" eller för en pick nick också. Och foten blir bara bättre.
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Blir alltid glad av att besöka dig här :) men idag lite extra :) :) rosa cykeln åh den vill ja ha :) he he o vackra vyer goda ostar ett toppen inlägg Ditte fin onsdag kramen

Svar: Tack! Ja, den rosa cykeln skulle passa dig jättebra. Ohc visst är det gott med både "gubbar" och ost. Önskar dig också en bar onsdag.
Kram!
Ditte

Lena i Wales

Skönt att du är på bättningsväg nu.
Så härliga Stockholmsbilder och trevlig text med kul info.
Roligt att du såg mej på TV i morse!
Ha det bra!

Svar: Jadå, foten är nu riktigt bra och fungerar men måste vila då och då. Jätteroligt att se dig på tv! Du var superbra!
Ha det bra du också!
Och i kväll håller vi tummarna extra för Wales.
Ditte

♀ Sara Ben's ♀

Den där cykeln var riktigt ball alltså!!:o

Jag är inte bra på namn på saker som exempelvis gator så jag vet inte någon av gatorna som du i inlägget nämnt xD Brukar gå på gator utan att veta var jag går D:

Låter i vilket fall som att du haft en härlig dag ^^

Svar: Visst är cykeln häftig! Man ser den så det är bar reklam för butiken.Vad gäller gator så har jag bra koll på dem både här i Stockholm och utomlands. Har bra "kom ihåg" och har alltid gillat kartor.
En bra dag var det!
Ditte

wiolettan

Tror nog att det är klokt att inte stressa på med foten allt för mycket. Lagom är bäst. Det svåra är att veta vad som är lagomt. Men, foten kanske säger till.
Vackra bilder här hos dig som vanligt.
Jag har bott på Gotlandsgatan i några år, med min första man, innan vi flyttade till Tureberg i Sollentuna. Jag tyckte om Söder då och kände till gatorna lite grann. Nu är mycket av den kunskapen borta. Förr körde jag också ofta bil inne i stan och gärna på söder, nu tror jag inte jag skulle våga. Mycket har ju också förändrats, enkelriktningar och sånt och framför allt en allt hetsigare biltrafik.
Vilken vacker blommig cykel och härlig molnbild.
Kajsa Warg, hennes butik på Söder har jag inte besökt. Men, däremot där hon har bott i Örebro.
Kram!

Svar: Nej, foten får ta det i sin takt och det reglerar sig ganska bra. Jag vilar med jämna mellanrum. Oh, Gotlandsgatan passerar jag ofta, trevligt att höra att du bottt där och Tureberg känner jag väl till. Hra vänner som bor där och jag har bott i Upplands Väsby, lite längre norr ut.
Söder tycker vi om och det är som en stad i staden och fin natur och mycket vatten i närheten.
Jag kör en del bil här, men det är mycket enkelriktat och att köra i stan idag är knepigt fö rmycket ar avstängt och där man kunde köra ena dagen funger inte nästa. Men nu har vi ingen bil eftersom den sällan användes. Behöver vi kan vi låna eller hyra.
Cajsa Warg kom ju från Örebro men har satt sin prägel på en hel del.
Stor kram till dig.
Ditte

marga

Så bra med moln så får du stanna upp ett tag! Roligt att det går framåt med foten! Dröjer nog inte länge innan den har kommit upp till sin gamla marschhastighet! Härligt att botanisera i Cajsa Wargbutiken! Kram!

Svar: Det är bra att stanna upp och så mysigt att följa molnen ett tag. Vilsamt! Marschhastigheten blir bättre för var dag och det är skönt. Och Cajsa Warg är trevlig och erbjuder mycket gott. Bra mål för en runda!
Välkomna hem!
kram!
Ditte

Eva`s blogg

Kikar in & säger god morgon då jag sov länge idag he he ha en toppen dag kram

Svar: God middag! Önskar dig en fin dag! Och hoppas på bättre väder för din del. Kram!
Ditte

Bosse Lidén

Trevligt att läsa att det GÅTT framåt med foten. Med vetskapen om att du snart säkert kommer att bli helt återställd kan du säkert ge dig själv en delrapport och konstatera att du ägnat dig åt andra saker som inte behöver vara sämre. Bäst är det givetvis att alltid kunna välja från alla håll.
Det är intressant att studera moln. Både sittande och liggande på en gräsmatta, sandstrand.
Har de varit rättvisa? Är alla landskap med?
Vad kan det vara för något spännande du ska göra på lördag tro.
Kram nyfikna Bosse

Svar: Foten har Gått framåt i sin läking och numer jar jag bara delvis ont och de är svullen. Nu har du läst om vad jag ägnade lördagen åt; Forsbacka Wärdshus och Dalhalla där jag såg Malena Ernman och Sarah Dawn Finer med skickliga musiker. En otroligt bra föreställning i fantastisk miljö.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: