Träning utan framgång

    
 Fredagen blev en bra träningsdag på olika sätt. Kanske får man bortse från att det inte blev så mycket fysisk aktivitet förutom en rejäl promenad på ett par timmar.
Men skall man träna så är det bar att vara mätt i magen innan man börjar och det antar jag nu gäller vad man än träna ska.
Jag forserade raskt ett par av marknadsgatorna och det gick smidigt för hörgsäsongen i marknadssammanhang är inte i gång. Målet var "Bar Celona" (mer känd kanske som "Alis") och här skulle jag möta upp vännerna Marga, Preciosa och Ingrid.
"Bar Celona" är norskinspirerat så diverse norska rätter och smörgåsar står på menyn, liksom härliga våfflor som fås med vispgrädde, glass och sylt om så önskas. Men idag önskade jag bara "ett rundstykke med brunost". (Grov småfranska med getost)
Mat och service är alltid bra.
 
Övriga i sällskapet beställde fiskekaker, ( en sorts fiskburgare av benfri fisk)
med hemlagat potatismos och ärter.
 
Stärkt av min brunostsmörgås var jag beredd att ta mig an fågellivet med kameran. Men tyvärr var de ganska osynliga de flygande varelserna.
Jag har ofta svårt att hinna med i farten med både kamera och zoom och tänkte att ett par väl parkerade bilar blev bra att träna på. Och de ville dessutom vara med på bild.
 
 
Längs strandpromenaden var det fortsatt klent på fågelfronten.
Visserligen passerade en och annan mås över huvudet, men det kändes inte så genuint. Måsar har jag hemma i Stockholm på nära håll.
Jag tänkte på bloggvännen Ghugges ord om att vänta och ha tålamod.
Och visst kan man sitta och vänta så vi slog oss ner på en bar med fin havsutsikt.
Enstaka måsar cirklade över oss, men inget mer spännande.
 
Vi sitter i godan ro och beställer varsin dryck och den vänlige servitören frågar om vi önskar olive eller jordnötter som tilltugg och valet föll på jordnötterna. Inte så väldigt genomtänkt. 
För tänkte det gjorde duvan som raskt placerade sig uppe på en griffeltavla. Och den ser bra.
In kommer vår skål med jordnötter och ännu en duva dyker upp. Snarare ner, ner på bordet och är på väg över bordet mot nötterna.
Raskt hinner vi rädda nötterna och placerar skålen mellan oss.
Ytterligare duvor ansluter flaxandes och en sätter sig på min axel. Inte läge för några foton där för jag har fullt upp med att bli av med duvan.
 
Bra span härifrån ner på våra nötter.
 
Men en kompis är fräckare och spatserar på bordet mot oss och då har vi ändå gömt nötterna.
 
Vare sig duvorna eller gråsparvarna verkar lida av matbrist så just dessa var villigt med på foton. Men mer spännande än så här blev det inte under gårdagen.
Och idag är det en ny dag.
Jag hittade i alla fall en vacker hibiskusblomma som gärna var med på bild och den kändes mindre hotfull än nötter i kombination med duvor.
 
 
 
Susjos

Nu har jag läst ikapp dina härliga inlägg från Spanien,allt ser underbart ut!
Inte minst hibiskusen! Ja,duvor fanns det gott om i Puerto Rico också, hördes gjorde de också! Så skönt du ser ut att ha det,fortsätt med det! PS. Fick också fiskburgare igår på bokcirkelträffen! Mumsfilibabba!

Svar: Vi har dte bra, men inte är det den sommarvärme du hade, mer försommar, men det är skönt det också. Dagarna är längre och ljusare än hemma. Jag slog ju runt på "rundstycker med brunost", men de norska fiskekakerna sades smaka bra.
Kan förmoda att du hade en trevlig bokcirkelkväll.
Ditte

TantGlad

Tack snälla Ditte för ögongodiset....Du förstår nog vilka bilder jag speciellt gillade. Just det. BILARNA. Snygga bilar. Vilka fina leksaker hehe.

De övriga bilderna är åxo fina. Bara så du vet vännen.

Motionera är bra. Själv blir det snart en promenad för mig. Det är skön motion.

Stor VARM lördagskram till dig.

Svar: Visst var bilarna fina! Men volkswagen ville jag haft i rött...Ja, gärna den andra också. Idag blev det en promenad på åtta km i det vackra försmmarvädret, svenska mått.
Stor kram till dig!
Ditte

BP

Snacka om fågeljakt! Det var väl lika bra att du inte hade någon bössa med dig, för då hade duvan på din axel troligen strykt med om man säger så;-) Å duvor gillar faktiskt oliver också - åtminstone i Spanien;-)

Den där lilla bruna saken är riktigt söt!

Å om du tröttnat på fågeljakten kan du ta dig an Bosses nya utmaning. Det är bara att hitta en bar utanför Guardia Civil eller Policia Nacional, sitta där och vänta på utryckningar. Å Wallanderkaraktärerna kan du fixa genom att googla och fota av dataskärmen;-)

Svar: Ja, det var nog tur med bössan. Idag fick vi oliver och det kom inte en duva till bordet. De satt på avstånd och såg att det inte fanns nötter och lät oss vara. Eller också har duvorna på den här baren förstått att jag inte tycker om deras närvaro. Och det är helt sant. Får titta på Bosses nya utmaning, men här i landet är det inte lätt att fotografera poliser eller deras bilar. Kan bli dryga böter. Får nog ta med telefonen som kamera.
Ditte

Veiken

Jag gillar fåglar, men hatar när dom försöker äta min mat eller är närgågna på annat sätt! Då står dom inte högt i kurs hos mig! Kram

Svar: Nej, dessa duvor var väl närgågna. Men nu vet vi att inga nötter ska vara på bordet. Och oliver gillar de inte. Fåglar i övrigt tycker jag om.
Kram!
Ditte

Ghugge

Bloggskratt, ditt fågelintresse eskalerar och du beskriver dina iakttagelser med stor inlevelse.
Bilderna blev fina och hibiskusen är helt otroligt vacker!
Känner inte till så många som lyckas förena ätande och motionerande så bra och smakfullt som du gör!
Tack för reklamen!
Kram

Svar: Du skulle skrattat dig halvt fördärvad om du sett mig "in action". Jadå jag behöver lära mig mer om fåglar. Tyvärr finns inte så många artre här, men jag ska leta reda på famingosarna som kanske återkommit. Finns gott om dem i närheten.
Och så får jag uppsöka mer skog.
Hibiskusen var still och lättare att fota.
Jag får utveckla det här med ätande, motionerande och fotograferandet lite.
Mest för att försöka fånga en fågel, sedan kan jag lämna detta åt dig och andra som är bättre skickade. Men roligt har jag och troligen de som ser mig också.
Stor kram!
PS Idag fick vi oliver i stället för nötter och inte en duva var intresserad.
Ditte

Fia

Brunostmackan hade jag glömt, den hade jag ju tänkt prova! Gillar norsk brun mesost! Spännande match mellan er och duvorna om nötterna! Tur att ni segrade! Vi åt semla idag! Inte dumt alls!
Kram
Fia

Svar: Vad gott med semla. Har funderat här på att baka egna. Måste bara ordna till mandelmassann. Idag fick vi oliver och dessa ville inte duvorna ha så vi fick vara ifred. Och jag är ju en envis typ...
Kram!
Ditte

Znogge

Bra jobbat men borde du inte föreviga polisbilar ;-)

Kram

Svar: Att föreviga polisbilar här är inte lämpligt för man kan få rejäla böter. Men tanken har slagit mig. Med en telefin kamera skulle det kanske gå....Min kamera är så stot att den syns.
Ditte

Ama de casa

Ja, attans vad närgångna dom är duvorna... Svischar ovanför skallen på en mest hela tiden. Men bara några kvarter upp från strandpromenaden är dom betydligt mer skrajsna av sig :-)

Svar: Jag tror det är nötterna som serveras till drycker som de vill åt och då kan de bli väldigt närgågna. Idag tog vi oliver och inte en duva kom och var intresserad. Och en bit upp är de inte alls så frimodiga. Skönt, tycker jag.
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Tack för i går!
Usch duvor är läskiga :( Jag har ju fått duvsk-t två ggr i håret och jag som är så rädd för papegojsjuka :( Det smittas ju via deras sk-t...alla vilda fåglar kan ha det :(
OK, men dom är jobbiga på paseons barer. Helt orädda.
Hibiskus är bland de vackraste blommorna. Cerise eller gul är vackrast.
Sen kommer mandelblom :-)
Kram P ♥

Svar: Om duvor son är närgågna tycker jag inte...Idag fick vi oliver och det ville de inte alls ha. Skönt!Och utan nötter mindre duvor.
Visst är hibiskusar vackra! Och dennna tyckte jag var så fin. Även de gula är vackra.
Mandelblommorna verkar nu ha blommat klart....
Kram!
Ditte

Gittan

Inte är det kul om dom är så närgångna och efterhängsna och tur att ni fick ha nötterna för er själva då. Trevlig lördagskväll och stor kram.

Svar: Idag fick vi oliver och det var inte duvorna intresserade av. Men jag gillar inte när de blir så närgågna. Och igår gömde vi nötterna. Kram!
Ditte

Torrebloggen

Usch för närgångna duvor och de ger sig ju inte heller.
Duvan som speglade sig i bordet var fin.
Härliga bilder som vanligt!
Nu blir det en semla till kaffet.
Kram!

Svar: Närgångna duvor är otrevligt men idag tig vi oliver och duvorna uteblev. Ja, vi har det väldigt bra, men som alltid längtar jag lite hem till Stockholm. Det är ju min stad. Men att pendla fram och tillbaka passar väldans bra. Och jag trivs ju oftast där jag är.
Semlor låter gott! Har tänkt att i veckan baka dem och måste hitta mandelmassa, men de ska nog gå. Annars får jag prova att göra den.
Önskar er en trevlig kväll!
Kram!
Ditte

Susan

Hola! Vad härligt ni har det! I Estocolmo var det ok väder fram till sen eftermiddag. Jag och Jörgen tig en prommis in till stan och köpte nya löparskor till Jörgen och min favorittvål på NK: Molton & Brown. Är svindyr men doftar ljuvligt och hyn blir alldeles len. Gjord på bara naturliga råvaror - man får snåla och bara ta liiite varje gång. ;)
Hur mår passionsblomman?

Hälsa Bosse!
Kram// Susan & Jörgen

Svar: Ja, vi har det bara bra! Me Estocolmo kan jag alltid sakna, kansek inte de korta dagarna då och om det slaskar, men annars....Den här tvålen har jag också haft då och då och bra att du påminde mig. DEn är helt ljuvlig.
Passionsblomman har många knoppar som väntar på att få framträda, men det dröjer nog någob vecka.
Bosse hälsar!
Kram från oss.
Ditte

Christina

Hibiskusar är ju så vackra, får en att längta efter sommaren som snart är här :)

Önskar dig en fortsatt fin helg!
Kram

Svar: Visst är de! Och nu blommar de på bra här. Min egen är tyvärr inte så pigg och måste nog klippas ner. Men jag får slå till och köpa en till. Önskar dig också en trevlig helg.
Kram!
Ditte

Ami

Nej, duvorna är inte vidare trevliga när de är så närgångna :(
Och hos Ali är det alltid mysigt att slå sig ner för en fika!
Ha en fin kväll
Kram

Svar: Nej, man får gömma nötterna. Och hos Ali är duvorna osynliga bland borden. Men kanske heller inga nötter. Trevligt är det alltid där. Önskar er också en fin kväll!
Kram!
Ditte

Comsi Comsa


Tack för bra tips, vill man ha bra fågelbilder så tar man fram
lite nötter, hi hi hi...

Kram på dig ❤️


Svar: Jag har förstått att dte kan vara eb bra hjälp, men just duvor kan jag undvara. Idag fick vi oliver till det drickbara och inte en duva synlig.
Kram!
Ditte

Tove Olberg

Så du är på fågelbildjakt du Ditte? Varje gång du visar någon läcker bil så tänker jag ... den du!
Har just druckit en kopp te och ätit hembakad bröd med just brunost på!
När jag är ute så har jag märkt att jag går och kikar på registreringsskyltar ... bloggfenomen smittar tydligen .....
Fortsatt härliga dagar från ett droppa från taket och solsken i blåst med kram!

Svar: Ja, lite fågeljakt med kameran har det blivit. Men nu har vi fått nya uppdrag av Bosse och för min del är de inte riktigt lagliga för en del handlar om att fotografera poliser , polisbilar bla. Men vad gör man inte. Hoppas på besök om jag fastnar här...Det är inte lagligt. Men jag får lösa detta. Kreativiteten får blomstra. Och brunost är så gott. Tänkte på dig när jag åt den.
Stor kram fina Tove och jag saknar dig.
Ditte

Musikanta

Roligt att följa med dig på din "träningsrunda" nere i Torrevieja :-).
Kram från Ingrid

Svar: Ja, här händer dte lite av varje, men i långsammare takt än hemma i Stockholm. Och vädret är helt klart mer njutbart. Kram!
Ditte

Ruth i Virginia

Det finns vissa orsaker till att jag helst äter inomhus, eller
åtminstone innanför nät. Har aldrig varit förtjust i att äta utomhus,
utom när man är i skogen eller på en klippa vid havet, där det inte
blir sandtuggande. Osvensk!
Men - kaffe i en syrénberså är jättefint! :)

Svar: Kaffe både i en syrenberså eller på en klippa vid havet det gillas av mig också. Eller på en fjälltopp i sol när det är vindstilla....Här är det nu skönt att njuta av havet; se och höra det. Men tyvärr har folk matat duvorna så dom tror att alla är välvilligt inställda till dem.
Jag förstår det där med nät, skulle man kansk eha med sig ...
Ditte

Ann-Kristin

Gomorron!
Härliga bilder!
Tänk att duvorna är så närgångna! Gillas inte. Mysigt med lättlunch hos Ali och sedan vidare till Deni's en stund. Jag var och såg filmen om Ove igår kväll och därefter en god middag på restaurang. Otroligt då dyrt jämfört med en 3-rätters på FU eller Ahlinghi.
Kram/A-K

Svar: Gomorron! Ja, duvorna är närgågna och lite extra när det var nötter på bordet. Hoppas du gillade "Ove" ! Trevligt med både bio och restaurangbesök men de svenska restaurangpriserna är höga. Men personalen har också mer betalt....
Kram från oss i ett soligt Torre.
Ditte

Eva`s blogg

Ha ha ja fåglar i all ära bara jag slipper dom när jag fikar, en gång sket den rätt ner o hamnade på mina glasögon inte så kul o dem blir fräckare för varje år ....vackra bilder & mysigt att se hur ni har det Ditte kram å fin söndag

Svar: Dessa duvor är ganska påflugna och har inte så mycket hyfs, men igår när vi fick oliver som snacks så kom de inte. Vi har det bra och fint med de långa och ljusa dagarna.
Önskar dig en fin söndag.
Kram!
Ditte

moi

Jag tittar många gånger hellre på hibiskusen än de fåglar som var villiga att ställa upp som modeller.
Nån gång ska jag äta en räkmacka på Bar Celona, har hört så mycket om dem !
Kram

Svar: Det ligger mycket i det du skriver för dessa fåglar är väl närgågna och har inte mycket till hyfs. Bar Celona har bra mat och goda mackor, men oftast blir det den här lilla med "brunost" dock blir det en räkmacka ibland.
Kram!
Ditte

wiolettan

Våfflor med vispgrädde, så otroligt gott och så länge sedan jag åt det. Tänk det tillsammans med hjortronsylt.
"Mätt i magen" om man ska träna, ja men det gäller att inte vara för mätt, då går det inte alls, enligt mig som aldrig tränar, men som promenerar mycket då jag kan.
Sköna bilar, riktiga tuffingar.
Tjusig blomma, närkontakt, vacker röd färg, eller ceris kanske den heter.
Men fåglar, ja de är då sannerligen inte lätta att fota, trixet med jordnötter eller annan mat ska jag lägga på minnet.
Trevlig söndag och varm kram till dig.

Svar: Ja, hjortronsylten kan jag sakna, men vi får jordgubbssylt och den smakar också bra. Men det är bara ibland som det blir detta till "lunch". Vad gäller träningen så består den mest av långpromenader och cykelturer i lagom takt. Men jag tränar på att lyckas med att få fåglarna att fastna på bild. Och jag lär få fortsätta med det. Bilarna och blommorna är ju med stillastående.
Jag har av bloggvännen Ghugge som är fotograf och väldigt duktig på fåglar och djur att just äpplen och nötter är bar att ha med sig.
Jag ska idag smyga mig ut på polisjakt, men här får man inte fota poliser så jag letar efter andra alternativ. Men tar jag telefonen med så märks det kanske inte. DEn stora kameran syns för mycket. Så en spännande söndag blir det och solen skiner.
Önskar dig en fin söndag!
Stor kram från mig.
Ditte

FREEDOMtravel

Jag hoppas att fisken inte var benfri när den simmade havet ;)

Svar: Vet ej! Men tål att tas reda på.Något för morgondagen.
Ditte

Marja

Jag ryser! Jag gillar inte närgångna duvor. :)
Kram! :)

Svar: Nej, det gör inte hag heller. Och nu har jag lärt mig att inte ha nötter synliga. Oliver gillar de inte.
Kram!
Ditte

Bosse Lidén

Vad bra att du värme upp med bilar. Sedan blev det fina fågelbilder.
Kram Bosse

Svar: Bilarna står still och blommorna också. Men nu har jag gett upp tamfåglarna som sparvar, måsar och duvor. Ska i vecka se om jag hittar några flamingon som vill vara med på bild. Men först är det ju ditt uppdrag..Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: