Som jag tänkte då...

    
 Eftersom jag har tankar på att byta bloggportal under våren så har jag börjat gå igenom gamla inlägg.
Och det är bökigt, i stort sett omöjligt att flytta dem från blogg.se  (min nuvarande bloggportal) per automatik, utan detta måste ske manuellt. Har förstått att det är så på bloggportalerna,  men kanske finns undantag.
Planerna är att det blir en wordpress.se adress så jag inser att jag noga får sovra vilka nlägg jag vill flytta. 
Men jag har börjat gå igenom inläggen och det är en bra början.  
Och sedan får jag hoppas på att de gamla inläggen finns kvar på blogg.se och försvinner de så får jag väl leva med det. Förhoppningsvis ligger de i varje fall kvar på Google och om det är bra eller dåligt, det vet jag inte.
 
Jag hittade detta inlägg från maj 2010 någon månad innan jag på eget initiativ skulle bli pensionärmed pigga 61 år fyllda. (Men det blev lite jobb  både i Peking och Thailand efter detta.)
 
Den 4/5-2010 med döttrarna och barnbarnet Max, drygt tre månader på besök, gick tankarna om framtiden så här:
"Jag ligger i så gott jag kan. Jag vill hinna med allt; jobb, döttrar på besök, make och givetvis min nya ögonsten, Max. Måste nog se till att öka tempot så här på upploppet. Jag vill ju så mycket. Men samtidigt slår jag mig till ro. Jag pendlar som en klocka. Jag lever här och nu men stundtals tänker jag framåt.
Jag blir ju pensionär om lite mer än en månad. Då finns all tid i världen.
Eller är det månne inte så? Ibland blir jag osäker.
Vad jag förstått så har pensionärer i Sverige bråda tider......
Tror inte jag vill ha det.
På något sätt har jag liksom jäktat i hela mitt 40- åriga yrkesliv. Men jag vet att jag också har trivts med mitt liv och det både som mamma, egen person, globetrotter och som yrkesarbetande.
Jag skulle inte vilja ha något ogjort! En fin känsla!
Märker att jag mer och mer intalar mig att jag har ett annat liv framför mig, men har inte planerat något.
Ska ännu mer ta dagen som den kommer.
Men visst kommer det tider då jag kommer att blicka tillbaka. Blicka tillbaka, uppleva på nytt och minnas.
Nostalgi kan det kallas.
Hur som helst känner jag en sådan glädje över att så här på sluttampen ha mina älskade nära och kära hos mig. 
Jag kan inte ens formulera mina tankar. Men de finns.
Och jag har så oerhört mycket att vara glad och tacksam över.  Och det är jag!
Jag har allt jag kan önska och mer därtill."
 
Hur det blev med pensionärslivet? Tack, det pågår. Och roligt har jag.
 
Max första besök i Peking som tremånaders baby.
Här med mamma Liv på taxiresa.
Nej, barnstolar finns inte i kinesiska taxibilar.
 
Himmelska Fridens Torg i Peking med Förbjudna staden i bakgrunden.
 
 
Döttrarna och Sara (i princip en familjemedlem) på Himmelska Fridens Torg.
 
Dags för Max första kinesiska lektion av min duktiga vän och lärare, Sofia.
 Max ser lite trött ut och det är ett svårt språk.
Men det skulle komma att bli fler resor till Peking
så möjlighterna till kinesiska språklektioner kom att finnas kvar.   
 
 
 
 
 
 
BP

Det var en intressant tillbakablick. Visst är det roligt att kolla gamla "dagboksinlägg" och läsa vad - och framförallt hur - man skrev då. Din "skrivstil" har också förändrats, precis som min och många andras. Men behåller guldkornen samt anammar (omedvetet?) det som man gillar och passar en från andra bloggar. Det kallas (förhoppningsvis) för utveckling av sitt eget skrivande. Å även som panschis kan man fortfarande utvecklas...

Har läst om vedermödorna att konvertera från blogg.se/blogspot.se till Wordpress. Personligen skulle jag kalla det hela ett helvete. Så jag skulle inte ens ge mig in på det. Men om du vill vara på den säkra sidan att inte tappa inläggen så kopierar åtminstone in texten i ett Word-dokument som du kan spara. En annan idé är att du gör en "blok" till dig själv. Det vore ju synd att tappa cirka nio år av ditt liv tycker jag.

Svar: Det var roligt att se hur jag funderade då och hur det hitintills blivit. Men jag är nog nöjd. Sättet att skriva ändras ju ganska mycket och som du skriver är det en utveckling i sig. Jag ska nog bara ta med några inlägg och spara resten på en separat hårddisk och bloggen ligger dessutom kvar hos blogg.se och finns hos bla. farboror Google &Co. Ditt tips att spara i Worddokument är också bra och de kan också lggas på en separat hårddisk.
När jag fyllde 60 hade några goda vänner gjort en bok till mig med alla blogginlägg och bilder från september 2007 till mars 2010 och den är mig en mycket kär ägodel.
Tror inte jag orkar göra en bok till, eller flera.....Men vi får se.
Något byte blir det inte ännu, måste ju lära mig först...
Ditte

Ghugge

Hej Ditte! Det där att flytta låter väldigt krångligt iaf om man skall ta med sig den gamla bloggen. Jag tänker att det måste väl gå att skapa en länk till den gamla..eller?
Fin tillbakablick och nog har väl livet som pensionär blivit ungefär som du hoppats på, kanske inte riktigt så mycket att ta dagen som den kommer..kanske?
Hoppas du lyckas med din flytt!!
Kram


Svar: Man kan länka och det mesta finns ku kvar på bloggen och sedam kan man manuellt flytta en del av det som känns angeläget. Livet som jag då tänkte mig att det skulle bli att vaar pensionär stämmer ganska bra.
Men du har helt rätt att jag ibland planerar lite för mycket och särskilt hemma i Stockholm. Men jag vill så mycket...
Vad gäller att flytta bloggen är det tänkt senare i vår. Mycker ska ordnas först och jag ska lära mig w.p.
Åtrekommer när det blir dags...
Stor kram!
Ditte

Decdia

Hihi, eleven visade dåligt intresse! :)

Så du trivs inte med blogg.se... jag tycker det är helt okej, men wordpress verkar vara himla bra det med!

Svar: Nej, just här var eleven Max lite trött, fullt förståligt för en liten på tre månader. Och livet är som du vet hektiskt i Peking. Vad gäller blogg.se har jag oftast varit nöjd, men blir lite trött på en del begränsningar och reklam. Och dålig info när någor är fel hos dem...Men i stort sett är jag nöjd.
Ditte

Tove Olberg

Tänker som Ghugge att du kan skapa en länk på din nya? 2010 ja, så var det då. Tänker tankar om hur du skriver om det att bli pensionär även om du stack iväg. Härligt val att göra och det är ju så Dittisk som lever och rör sig nu och framåt!
Du är härlig du!
Stor kram!

Svar: Ja, en länk får det bli. Verkar enklast och sedan finns ju det mesta kvar hos farbror Google och andra. Ja, roligt att se hur jag tänkte då när jag stod inför pensionen och funderade lite på hur det blivit.
Men jag är nöjd!
Stor kram till dig du fina Tove.
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Det är kul att gå tillbaka och se hur man skrev även om jag bara har 4 år tillbaka.
I bland skrattar jag åt att jag var rolig. Men jag är en humörmänniska så så himla kul har det nog inte skrivits på ett tag :)
Wordpress tycker jag är bra, har ju det. Lättnavigerad och tydlig tycker jag som inte har nåt att jämföra med. Men bloggar ligger ju alltid kvar på nätet om man inte själv vill radera men vet inte om det går. En del har iaf gjort det vet jag :)
Kram P ♥

Svar: Visst är det roligt att blicka tillbaka och nu gjorde jag det för att se vad jag ev. vill ta bort. Men jag länkar nog till blogg.se och mycket finns ju kvar på Google av det som skrivits. Ja, i princip allt. Jag vill bara kolla så att det inte med wordpress blir begränsningar i foton för så var dte ju för dig. Och det vill jag innte. Men kanske wordpress.se där man betalar en summa är annnorlunda. Måste kollas upp.
Just hemkommen från trevlig träff med S&J.
Kram!
Ditte

Christina

Att flytta alla gamla inlägg låter krångligt.... När jag bytte portal för några år sedan lät jag den gamla bloggen vara kvar som den är och lade dit en länk till min nya. Jag var då i samma situation, ska jag flytta alla gamla inlägg eller....
Trevligt dock att botanisera bland sina gamla inlägg, ibland har man nästan glömt bort visa grejer men så läser man sina inlägg och tänker tillbaka....Kul att få en tillbakablick av ditt bloggande :)

Önskar dig en fin helg!
Kramar

Svar: Det får nog bli som du gjort, verkar smidigast och sedan finns det mesta på Google. Och att gå igenom en del gamla inlägg är riktigt roligt och man kan hitta en hel del ...
Önskar dig också en trevlig fortsatt helg.
Kram!
Ditte

Musikanta

Jag har önskar mig bloggböcker till min (jämna) födelsedag i sommar. Även om kommentarerna och videoklippen inte kommer med är det ju roligt att ha nästan 10 år dokumenterat. Att tiden inte har stått stilla märker man just på att barnbarnen växer så fort.

Har en blogg på wordpress också med mina tavlor. Men jag har glömt hur man gör där så jag använder den inte. Det var Nina, min målarkompis, som installerade den. Jag tyckte det var krångligt. Jag har ju haft blogspot.se/ sedan jag började och tycker att jag kan den rätt bra. Men det finns naturligtvis mycket att lära sig där också som jag inte vet om.
Kram från Ingrid

Svar: Jag fick när jag fyllde 60 år en bloggbok av goda vänner med alla inlägg från det första i september 2007 fram till mitten av mars 2010. DE hade tryckt ut alla inlägg med bilder och klistrat in dem till en fantastisk bok. En bok som jag skattar högt och den betyder mycket för mig på olika sätt. Inga kommentarer är med, men det gör inget i detta sammanhang. Jag kommer att få bra hjälp med wordpress och får då en egen domän och blir inte beroende av någon vilket kan vara bra. SEdan får jag träna.
Att det blev blogg.se var för att det var det enda som fungerade utan proxyserver när vi bodde i Kina.
Kram och trevlig söndag.
Ditte

Comsi Comsa


Jag trodde att man kunde överföra hela bloggen när man byter portal, du måste hur som helst se till att inte något försvinner genom att länka bloggen på något vis.
Din fina blogg får inte gå förlorad...

Stor kram på dig ♥

Svar: De flesta bologgportaler vill inte att man byter och förenklar inte direkt detta. En del kan man kanske ta per automatik men det andra måste ske för hand som jag förstårtt det. Men å andra sifan ligger ju det jag skrivit kvar hoss blogg.se och även på Google. Men visst är det en hel del jag vill spara. Stor kram!
Har varit ute på vift i kväll , en massa trevligheter blev det.
Ditte

Kersti

Kul att läsa ett äldre inlägg. För drygt ett år sedan tog jag steget och skaffade en egen domän och knåpade ihop min egna hemsida på wordpress. det var lite pyssligt men också väldigt roligt. Min gamla blogg hade jag på blogg.se och där ligger den kvar. Jag tog ingenting med i flytten. Men kanske att jag skulle göra som någon skrev och för över de gamla till word och spara på en extern hårddisk. Det vore ju trist om allt försvann.
Kram

Svar: Det var roligt att läsa om hur jag tänkte innan jag gick i pension och fundera efter hur jag har det nu efter fem år. Jag kommer att få bra hjälp att komma igång med w.p. och det behövs.Jag ska spara den gamla bloggen för säkerhets skull på en hårddisk och det var ett jättebra tips som BP gav. Det jag skrev från sept 2007 och till mars 2009 finns i en bok som jag fick när jag fyllde 60 år där fina vänne rtryckt ut alla inlägg och sedan för hand limmat in i en bok. Och den blev tjock. Men där är det roligt att läsa och bläddra. Ett fantastiskt jobb!
Och google m.fl. har ju också tagot hand om mycket.
Önskar dig en fin söndag!
Kram!
Ditte

Veiken

Hej!
Jag flyttade min blogg till webbhotellet one.com och jobbar i wordpress. Jag har för mig att supporten där hjälper till med glada hejarop och bra råd under tiden en blogg flyttas! Ta och chatta med dom och fråga om dom hjälper till och om det går bra att flytta hela bloggen från din nuvarande bloggportal! Kramar och LYCKA TILL!

Svar: Tack för ditt tips! Ska undersökas! Men jag ska också spara inläggen på en separat hårddisk också så de finns någonstans. Och jag förmodar att de kommer att ligga kvar på både Blogg.se och Mr Google &co. Men man vet ju aldrig i framtiden...
Har förstått att blogg.se inte tillåter att flytta hela bloggen....
Kram och jag önskar dig en fin söndag i paradiset.
Ditte

FREEDOMtravel

Är du säker på att det inte får att flytta automatiskt på något sätt? Jag vet inte själv hur man gör när man byter portal, men många andra har ju erfarenhet av det. Jag skulle ställa frågan i någon FB-grupp som handlar om bloggande, t.ex. Svenska resebloggar eller Better Bloggers, om du är med i deras FB-grupper (annars kan du hu bli det!)

Svar: Jag har ingen facebook, men kan försöka se efter ändå. Blogg.se/blogger/blogspot m.fl. är lite griniga med detta att flytta inlägg och gör det inte enkelt. Man måste i stort sett flytta manuellt, men jag tänker spara inläggen på en hårddisk och det mesta finns ju kvar på Google och co.
Jag får hjälp av en jätteduktig tjej som jobbar med bloggar att komma igång med wp och det lär jag behöva. Men jag skall också höra med de du föreslog. Tack för bra tips.
Ditte

Ann-Kristin

Gomorron!
Oj, så mycket du har att gå igenom, men trevligt att minnas kan jag förstå. Speciellt Max's första besök i Kina.
Jag är så oteknisk så jag skulle aldrig våga mig på att byta portal om jag hade någon.
Förstår att ni hade trevligt igår tillsammans med S&J.
Kram/A-K

Svar: God förmiddag! Det är en del att gå igenom men jag tar en del i taget. Och just åren i Peking är väldigt speciella på många sätt. Vi hade också många vänner på besök och det var extra roligt och även alla resor vi gjorrde i Asien vill jag ha kvar. Jag får hjälp med bytet, annars skulle det inte fungera...
Vi had een jättetrevlig kväll med S&J, inlägg kommer.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Jag tror att det går (gick?) överföra inlägg med automatik från metrobloggen där jag huserade innan jag gick över till wordpress. Men jag iddes inte. Det enda jag har är en länk till gamla bloggen i den nuvarande. Där finns alla inlägg fortfarande kvar, vilket jag hoppas att dom fortsätter att göra. Vill INTE bli av med dom.Svar: Här går det inte per automatik, men jag kan spara ner dem på en hårddisk för att vara säker på att de finns kvar. Och en länk ska jag lägga in. En bok fick jag av goda vänner med mina inlägg från det första i sept. 2007 till mars 2010 och den är jag rädd om. Kul att ha detta samlat. (De hade skrivit ut allt och sedan klistrat in för hand och det blev en riktigt tjock bok)
Det mesta finns också hos farbror Google &Co. För mycket är roligt att ha kvar.
Ditte

Znogge

Jag har wordpress och är mycket nöjd med det. Allt fungerar i princip alltid så jag överväger aldrig att byta.

Vilken härlig tillbakablick! Jag tycker du verkar ha ett mycket aktivt och trevligt pensionärsliv på alla vis.

Kram

Svar: Jag tror att wp blir bra och jag får hjälp med att komma igång m.m. och det behövs säkert. Lite roligt att gå igenom och se för en del inlägg kanske inte behöver sparas, men mycket vill jag nog behålla.
I detta inlägg skrev jag om hur jag funderade inför stundande pension och nu kan jag ju se hur det varit i åtminstone fem år. Och jag tycker oftast det blir en bra blandning av aktiviteter och lite mer stillasittande, men en så stillasittande person har jag aldrig varit.
Önskar dig en trevlig söndag.
Kram
Ditte

Torrebloggen

Härligt med tillbakablickar!
Ja det verkar jobbigt att flytta över till en annan blogg. Du får väl länka över till WP och spara ned det mest intressanta inläggen på ett Worddokument. Vi brukar spara både bilder och dokument på Box, det har fungerat jättebra. Sen sparar vi också allt på en extern hårddisk.
Jag har ju en wordpress.com adress och jag är faktiskt riktigt nöjd med den.
Ha en riktigt härlig söndag!
Kram!

Svar: Det var roligt att läsa om hur jag tänkte innan jag slutade jobba och nu vet jag hur det varit dessa fem åren. Fem bra år. Jag skall förstås länka och spara på en separat hårddisk och det mesta finns ju hos MR Google & Co också.
När jag bodde i Kina var det bara blogg.se som fungerade om man inte hade en proxyserver så där var inte vare sig wp, blogger eller blogspot ens möjliga. Nu är det nog annorlunda.
Önskar er också en fin söndag.
Kram!
Ditte

Ami

Jag har Wordpress och är nöjd. Det har fungerat bra hela tiden!

Men tänk så liten Max var där....Tiden går alldeles för fort!

Ha en fin söndag
Kram

Svar: Visst går tiden fort! Max var så liten,bara tre månade när han gjorde denna långa resa första gången Och det kom att bli fler resor för hans del...Fina minnen!Jag har också förstått att wp är bra. Så senare i vår så...
Önskar er en fin söndag.
Kram!
Ditte

moi

Oj, bara tanken på att byta portal skrämmer vettet (nåja) ur mig. Kan ju inte ens byta ut Sigge i headern :)
Förstår att du inte vill gå miste om dina intressanta, nostalgiska, roliga, vackra inlägg. Hoppas det går att lösa på nåt sätt!
Kram

Svar: Ja, lite skrämmande är det, men jag får bra hjälp och back-up, hoppas jag i alla fall. Men det är ingen direkt brådska untan kan ske under våren och den är ganska lång.
Men jag ska spara de gamla inläggen på en separat hårddisk för det är j en del av mitt liv. Det mesta finns ju också hos MR Google &Co.
Kram!
För att flytta manuellt ger jag mig inte på.
Kram
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: