Påbörjad jakt

    
Gårdagens Torrevieja bjöd på klar himmel och fint försommarväder och jag tyckte det passade bra att förena nytta med nöje.
Och att kunna göra det utomhus genom spaning och viss skattjakt kändes extra inspirerande.
Jakten på att hitta lämpliga fåglar att fotografera fortgår men nu är måsar, trutar, gråsparvar och olika sorters duvor ute ur leken. Lite mer spännande får det allt vara.
 Spänningen i tillvaron smyger sig på. Och smyga får jag nog också göra.
 Bloggvännen Bosse Lidén har levererat ett nytt uppdrag som är mer åt det "polisiära hållet "och där ingår bl.a  att  fotografera poliser och några av deras "tillbehör, fem olika saker/situationer ska helst vara med.
Återkommer om detta när uppdraget är klart. Men diskretion lär vara nödvändig.
Eftersom jag är i  Spanien är detta ett större spänningsmoment än hemma eftersom poliser här inte får i fotograferas (som jag förstått det) så det blir till att ta med lilla kameran eller mobilen som är mer diskreta.
Jag började jakten på de tilltänkta fotoobjekten längs Playa de Los Locos men vare sig på stranden, längs gatan eller på utomhusrestaurangerna såg jag något som för mig kunde vara navändbart.
Och man kan inte alltid ha tur.
 
Fint väder och några strandgäster fanns på plats. Desto fler satt på strandserveringarna.
 
Förståligt att det inte är så stor polisiär trafik på stranden elle rute på havet.
Men man måste titta för säkerhets skull.
 
Kanske hamnområdet kunde vara givande i min jakt. Gott om segelbåtar var det och många "bryggseglare". 
(Alltså de som har båt men sällan använder den.) Men inget napp här heller och båtar var inte det jag letade efter. Men visst finns det många fina.
Vi fortsatte ut på den långa piren, 1350 m   (inlägg om den finns från den 5/12-2013) och mest för ro och den sköna havsluftens skull.
Båtar och vildkatter så långt ögat nådde och ett fint litet katthus. Bra så! 
 
 
 
Från piren blickade jag in över strandpromenaden, paseon, och försökte verkligen få syn på något som kunde vara användbart i mitt uppdrag. Men icke!
Inser att jag idag får anstränga mig mer och ta med mig envisheten ut. Och som bloggvännen "Ghugge" säger; "det gäller att ha tålamod". Så jag tar med det också.
 Idag blir det alltså ingen fågeljakt.
Jag siktar lägre, alltså ner mot marken.
 
 
 
 
  
BP

Ja tänk vilken fin promenad med härliga bilder du fick till i jakten på "något polisiärt". Tackar ödmjukast;-)

I Benidorm finns det ett pyttelitet polishus vid stranden direkt nedanför vår balkong. Endast öppet under högsäsong, men under lågsäsong tar sig poliserna en tupplur där ibland. Det riktiga polishuset i Benidorm har ett café direkt mittemot. Det finns kanske ett café/en restaurang utanför polisen i Torrevieija också. Då kan du kombinera nytta med nöje om man säger så;-)

Svar: Jadå, promenader får vi och vi slår oss ner på flera ställen. Idag satt vi utanför två polishus, inte samtidigt, men kanske var det lång siesta idag. Men jag är en envis typ så det ska nog gå.Och roligt är det och uppfinningsrik blir man också.
Lite långt till Benidorm, men tack för det tipset.
Ditte

moi

Jag lyckades ta två bilder på poliser nere i Torre. Vände kamera vinkel och låtsades ta en selfie :D
Lycka till i jakten!
Kram

Svar: Tack för din uppmuntran!Jag jagar på och har med mig både den lilla kameran och mobilen så lite diskret kan jag vara. Men poliserna verkade vaar lediga idag, men en del lyckades jag med. Man får vara envis och uthålllig. Kram från terrassen och +22.
Och jag delar med mig...
Ditte

Malin

Vilket underbart väder ni har! Jag suger åt mig lite D-vitamin via bloggen (om det nu går) och hoppas att solen åtminstone kan titta fram här imorgon. Värmen får jag nog vänta på ett tag till. Önskar er en trevlig söndag och en kommande vecka

Svar: Idag har det varit +22 och strålande sol och bra om d-vitaminerna kan transporteras via bloggen. Jag delar gärna med mig. Önskar dig också en fin kväll och bra start på veckan.
Ditte

Ama de casa

Ja, att man inte får fotografera poliser (i arbete?) här gör det onekligen mer spännande - och lockande! Jag har fotat många gånger, och bara en enda gång tvingade dom mig att radera bilden. Jag har blivit en jäkel på att smygfotografera sen dess :-)

Svar: Jag tränar, men tyvärr har poliserna idag varit ganska osynliga. Och vad gäller utryckningsfordon har det varit noll, vi har tittat noga. Men varför ska saker och ting vara lätta. En del har jag dock skördat.
Ditte

Marja

Så söta små katthus! Ta det försiktigt med fotograferandet av poliser, för det måste vara lite snopet att bli ertappad. Men en spännande utmaning är det...
Kram! :)

Svar: Visst var katthusen fina! Har inte sett dem förrän igår. Jag har bara lilla kameran med och mobilen och då ser det ganska oskyldigt ut. Och ertappad har jag nte blivit och skönt är det.
Kram!
Ditte

Bosse Lidén

Vad lockande det ser ut att ha bara armar och ha en sådan utsikt. Vet du vad de har för fängslande meny på spanska fängelser? Du är en smart kvinna Ditte. Take it easy.
Själv fick jag en uppfriskande promenad på Österlen med hagelkorn i ansiktet.
Kram Bosse Oskyldig
Ps. Vilken kattmänniska du har blivit.

Svar: Jadå, här är det jätteskönt och än varmare har det varit idag. Nu på terrassen är det +21 och lite sol. (Den har försvunnit bak grannens hus.)Jag tar det lugnt med fotandet och använder min list.
Österlen låter uppfriskande men hagelkornen kanske var i friskaste laget.
Vaf gäller kattter så tränar jag på att ha ett mer avspänt förhållningssätt till dem. Och det går sakta framåt. Men jag har tränat mycket.
Kram och tack för dina härliga utmaningar. Jätteroligt!
Ditte

Torrebloggen

Härliga bilder från gårdagen!
Ja det är inte lätt att fota poliserna i Torre.
Ett litet tips är att du tar dig till Torreoro strax före 12.30, där ligger det ju en skola på c/ Paris.
Poliserna kommer dit på morgonen när skolan börjar och när de yngre barnen har slutat för dagen, för att se till att skolbarnen och dess föräldrar kommer lyckligt över övergångsställe. Det finns ju även en skola där du bor fast på andra sidan Balearesgatan, kanske det kommer poliser dit också. Vid typ en krock då kommer dom garanterat efter ett tag.
Sen kan du nog hitta några poliser vid kyrktorget, de brukar stå där med bilarna.
Lycka till!
Kram!

Svar: Tack! Jättebra tips! Då ska jag imorgon försöka vara på plats. Några krockar har vi "tyvärr" inte sett idag. Men det är ju bar på sitt sätt. Vi har varit ute i över fyra timmar. Ska också titta vid kyrktorget i morgon. Inser att det blir en bråd dag.
Kram och återigen tack!
Ditte

Tove Olberg

Du är i farten på jakt efter "det mesta" :-) Härliga bilder att njuta utanför leken så att säga!
Stor kram, saknar dig!

Svar: Jadå! Här jagas det och föremålen för jaten skiftar, men det är en klar utmaning. Och envis är jag av naturen. Trevligt med lite värmande bilder är det .
Skickar dig en varm och stor kram.
Ditte

Znogge

Det är inget helt lätt uppdrag det här! Jag hade hoppats på att se massor med poliser i stora staden men där var lugnare än lugnt så jag såg inte en enda... Men jag ger inte upp än!

Kram

Svar: Nej då! Inte ger vi upp! Men kanske hade poliserna i stora staden också siesta.Härlyste de med sin frånnvaro. Tur att jag har varit observant innan jag åkte hit. Kram och trevlig kväll.
Ditte

Ruth i Virginia

Härliga foton, Ditte!
Katthus (cat house) betyder nånting helt annat i USA.
Du kan säkert gissa. :)

Ama fotade när vi, dvs JAG, av misstag, åkte in på avfartsvägen till CIA
i Langley. Om DET hade misslyckats, hade det varit kat(t)astrof. :)

Svar: Tack! Jodå, jag förstår... TRor inte ens jag behöver gissa. Tur att din "kat(t)astrof inte fick alltför stora konsekvenser. För där var du på villovägar.
Ditte

Ami

Nej, det är inte alltid lätt att fotografera på beställning!
Men med lite tålamod kommer du absolut att lyckas :)
Och du fick ju flera andra fina bilder i stället!
Kram

Svar: Jadå, tålamodet tränas och jag är ju envis. Men idag när vi var ute lyste både poliser och polisbilar i utryckande tillstånd med sin frånvaro. Kanske extra lång siesta, eller också var det väldigt lugnt ute. Har fått bra tips av Carina och får testa på nytt imorgon.Och andra bilder blev det förvisso.
Kram!
Ditte

Preciosa

Hej!
Vid Guardia C kryllar det ju av policías. Men dom är hårda :) Jag tog ju en bild på konsulatet när det fanns när Cura och det kom en barsk kille fram och sa att det är förbjudet att fota dom. Dom stod på motsatta sidan med en stor gammal SUV. Dom har urgamla bilar dom där...Jag sa att "lo siento pero...jag fotade mitt konsulat". Det var före nya Munkavlelagen...nu är det hemska böter!!! Ja så passa dig :)
Kram P ♥

Svar: Jag passar mig noga. Verkligen! Men idag har jag varit diskret och haft lilla lkameran uppe. Men poliserna lyste med sin fråbvaro och det gjorde utryckande fordon också. Och böter vill jag inte ha.
Kram!
Ditte

Musikanta

Du skulle varit hemma i Stockholm i stället och ute på Norrmalmstorg - igår var det väl. Då kunde du fått ihop några poliser. Jag tror knappast att det är tillåtet att fota poliser här hemma heller?
Kram från Ingrid

Svar: I Sverige tror jag inte det finns förbud mot att fota poliser, åtminstone blir man inte straffad...Men Norrmalmstorg igår , ja då hade jaginte bara sett på så det var nog tur jag inte var där.
Kram!
Ditte

Susanne

Ihärdig och envis! :)
Det kommer ta dig långt i den här tävlingen...
Du är ju helt underbar! :)
Men fem olika situationer undrar jag över.
Har jag missat nått?
Hittills har jag bara lyckats skapa ihop en poäng i den här utmaningen. Och det är en bild på Herr Rolf Lassgård. Men bara ur en tidning! ;)
Så jag har mycket jobb kvar.
Ha det fortsatt fint nere i värmen.
Stor kram vännen!!

Svar: Envis absolut! Och jag tycker det är kul. Men jag jhar inga problem med att inte få poäng heller. Jga kämpar varje ecka med GW och har inte alls lyckats.
De fem uppgifterna; 1.Skådisarna och bilder på dem. 2 En polisbil 3. En kvinnlig polis 4 Ett polishus 5,Bonus för en polisbil under utryckning.
Men jag får nog läsa på en gång till. Jag har också en del jobb kvar, men jag kämpar på. Titta på gamla dvd om du hittar en bild på någon av skådisarna.
Kram från mig som haft en fin sommardag.
Ditte

Susjos

Tack för blå himmel och hav! Ser med spänning fram emot polisbilder, men var försiktig!
..och du, tack för fina ord i min blogg ♥ Njut nu av försommarvärmen! Här hemma har vi allt annat än försommarvärme :-)

Svar: Jag skickar genast lite sol och värme. Är en generös typ. Och jag är ju numer aldrig direkt i solen så jag kan verkligen dela med mig. Ja, polisbilder kommer....Och jag är vaksam.
Vill inte bli upptäckt eftersom det inte här är ok med foton av poliser. Men diskretionen ska jag uppbåda. (Kanske kamoflagefärgade kläder...)
Ditte

Comsi Comsa


Ja var försiktig med fotande av poliser där nere. Vi vill ju inte ha dig bakom lås och bom. :-)
Detta med att fota sirener blir nog inte så svårt för nu åker dem i skyttetraffik här.

Godnattkram och sov så gott ❤

Svar: Gomorron! Jag tänkte också att det måtte vara svårt att få sirenerna att fastna på bild.Men visst finns det fler av polisbilar med sirener på i Stockholm än här. Kanske kan du filma en snutt. Inser att jag nog inte kommer att lyckas med det momentet.
Men jag har hoppet till en polis och annars har jag alternativ....
Kram och trevlig måndag.
Ditte

Leffe

Gomorron Ditte! Jag kan bara önska dej lycka till. Jag vet inte om man får blogga i ett spanskt fängelse, men det verkar som om vi snart kommer att få veta. Ama har ju redan ena foten inne...............

Svar: Gomorron Leffe! Tack, det blir dags framåt lunchtid tror jag har en del poliser ute då- Och kanske kan Ama annars ge lite tips. Försiktighet råder.
Ditte

Ann-Kristin

Gomorron!
Fina bilder utan poliser. Säger som de andra var försiktig.
Du fick ju bra tips av Carina. Du får sätta Bosse på en stol i förgrunden på Torreoro så får du kanske till en bild med en polis i bakgrunden 😊
Kram/A-K

Svar: Tack! Jag ska prova Carinas tips idag och se hur det går. Och fösiktig får man vara. Kram!
Ditte

Anette

Har sagt det förut, du är modig du. :)
Här skulle jag aldrig våga fota poliser.

Svar: Nej, det skulle inte jag heller där du är, men här jag ska göra ett diskret försök.
Ditte

Anette

Har sagt det förut, du är modig du.
Här skulle jag aldrig våga fota poliser.

Eva`s blogg

He he ja då får vi se hur det blir med den biten poliser :) hoppas du lyckas men det tror jag nog :) vackra bilder o blir allt lite avis att du är utan jacka :) ha det gott kramen

Svar: Dagens utmaning är klar och jag hoppas lyckad. Men reservplan finns. Jacka behövs inte idag heller, just nu + 20 och strålande sol. Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: