Matresa på hemmaplan

    
Tack för alla uppmuntrande kommentarer i gårdagens inlägg! Jag var på uppdrag och jag skulle ägna mig åt mågot jag inte gjort tidigare. I princip inte gjort...Man får tänja lite på gränserna ibland.
Snöänglar gjorde jag som barn och då utomhus så det blev en speciell uplevelse att trycka sig ner i snön på balkongen och vifta med armarna. Men det gick!
Att däremot fotografera vinterfåglar var helt nytt för mig. Jag tittar ju ofta in hos bloggvännen Ghugge och njuter av att se hennes vackra foton och där motiven ofta djur, fåglar eller natur  och ofta en blandning av dessa. Nåväl jag lyckades med den uppgift jag hade och tursamt nog fick jag med några poserande fåglar.
Det blev mycket nytt på en och samma dag.
Och gårdagen fortsatte i det "trevligas tecken" och så även idag.
Om man nu inte befinner sig på resande fot men ändå vill göra en visit i annat land fast hemmaplan pasar det perfekt med en matresa.
Så igår kväll efter "mission completed" och andra bestyr reste jag och min äldsta väninna, Eva, till Italien via Mariatorget på Södermalm och målet var restaurang Pane Vino på Brännkyrkagatan 93, i närheten av Zinkensdamm.
(Vi tycker det är trevligt med olika matresor och har hunnit med flera även i verkligheten. Vi startade vår tur  1970 med en bilresa genom Europa och resorna har fortsatt och på olika sätt. Men redan 1968 när vi både pluggad epå Gymnastik och Idrottshögskolan i Stockholm blev det en del "matresor" men då i Stockholm. )
 
 
 
Vacker dukning, jättetrevlig och serviceinriktad personal gör förutom maten och trevligt sällskap förstås
mycket för att ett restaurangbesök ska bli lyckat. 
 
Det fanns mycket gott att välja på från menyn och efter att ha funderat länge fatnade vi för
varsin pastarätt och restaurangens "specialitet" i pastaväg; färsk fettucine men kalvfilé,
ricottaost, spenat, nyriven parmesan och tryffel. (Man kan få rätten utan tryffel, men ingen av oss hade tidigare provat detta så vi slog till. Tryffeln revs över våra portioner vid bordet)
 
Det blev en jättetrevlig kväll och den här restaurangen är absolut värd ett återbesök. Att boka bord kan vara en god idé, för även en vanlig tisdagkväll i Stockholm är det många som gärrna kommer hit.
 
Även idag blev det en matresa till lunchen och den gick till en thailändsk restaurang vid Medborgarplatsen i Stockholm, restaurang Ordidée 
där jag bestänt träff med Inger, en väninna som också länge funnits med i mitt liv. 
Jag tycker ju mycket om asiatisk mat och thailändska mat var det ett bra tag sedan jag åt.
Här serveras luncher varje dag och till ett pris runt 100 kr och med fler rätter att välja på.
Trevlig och lugn miljö och kommer man strax före klockan 13 är den största lunchrusningen över.
Hit kommer jag också gärna tillbaka.
 
 
Inger beställde friterad kyckling , men den var väl mycket friterad...
Mina räkor var däremot perfekta och smakade precis som jag minns dem
när jag åt denna rätt i Thailand för tre år sedan. Jättegott!
 
På hemvägen blev det en sväng längs Årstaviken. Kanske fanns det fåglar som väntade på mig....
 
Vackert idag också. Men inte så många fåglar...
Lite sent kanske.
 
Vacker sen eftermiddag.
 
 
 
 
 
                                                                                     
 
BP

Tack för den matresan och tips på restauranger. Det finns ju så många toppen ställen på söder jämfört med norra Stockholm, eller rättare sagt Täby. Å om du nästa gång befinner dig vid Medborgarplatsen så kan du passa på att äta en lunch/middag på Nem Nem Quan på Åsögatan 90. Stockholms bästa vietnames, jag lovar!

Såg att Kolonilotta nu också gjort Bosses utmaning. Hon behövde också bara gå ut på balkongen för att göra en snöängel. Skrattade gott där också.

Svar: Nem Nem Quan har vi besök flera gånger och gillar den skarpt. Jag är ju övrlag förtjust i asiatisk mat och blev ännu mer förtjust i den vietnamesiska efter vår resa dit.Och till Nem Nem Quant återkommer vi gärna. Kul att du också gillar den!Ska titta in nu hos Kolonilotta och ser fram emot ett gott skratt. Ja, det blir det hos dig också när jag får se svaret på GW.
Ditte

wiolettan

Det blev ju riktigt bra detta med din snöängel. Vilken tur att du hade så mycket med snö på balkongen så att det gick bra där. Det har inte vi, tak över och då blir det inte mycket, några enstaka fjun. Men där hade jag annars kunnat tänka mig att göra en snöängel.
Jag gillar dina fotografier av fåglarna. De är inte lätta att fånga på bild, kan jag tänka mig.

Så trevligt detta med att gå ut och äta på olika restauranger, det blir bra variation. Maten ser ju jättegod ut.
Fina bilder överlag.
Sköt om dig och trevlig kväll.
Kram!

Svar: Snöängel på balkongen var nytt för mig också. Men det fungerade. Jag kämpade på med fåglarna för de var inte direkt så villiga till att medverka. Var ständigt i rörelse. Men jag är en envis typ...
Det är väldigt trevligt att gå ut och äta och när vi varvar Spanien med hemma så blir det ibland en del restaurangbesök när jag är hemma. Och att äta sig genom länder tycker jag om.
Trevlig kväll önskar jag dig också.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Åh du bara äter och äter... Ooops! Man kanske inte ska kasta sten när man sitter i glashus? ;-)

Såg väldigt smarrigt ut! :-)

Svar: Helt rätt! Och mer blev det i kväll....Men från ett annat land. Matresor gillas!Jag rör mig också en del och det vill det till om man ska äta sig runt jorden.
Även imorgon vankas läckerheter och då hos vänner som bor nära oss och som just kommit hem från Torre. (De köpte lägenhet där i somras.)
Och vad jag noterat så är det föer som uppskattar god mat ....
Ditte

Susanne

Den där italienska restaurangen måste jag verkligen lägga på minnet! Både såg och lät underbart gott ut! :)
Thaimat däremot väntar jag med ett tag nu som du säkert förstår.
Visst är det fantastiskt gott. Men just nu vill mina smaklökar ha annan mat! :)
Jag lyckades med uppdraget idag! Jippi.
Dock kom jag inte lika nära eller fick lika fina bilder på fåglarna som du fick. Jag höll mig hemmavid och fångade de som fanns runtomkring.
Tack för att du motiverade mig att ge mig in i och fortsätta med Bosses utmaning. ❤
Det är ju jätte kul.
Kram fina vän!

Svar: Vad roligt att du utfört ditt uppdrag idag. Bra att jag kunde entusiasmera dig. Jag skall genast titta in.
Och visst var det roligt!
Jag höll mig också i närområdet men ett par km längs Årstaviken blev det nog...
blev det nog.
Förstår att du nu avstår thaimat, men för mig var det ett tag sedan vi var där. Har provat lite annan thaimat här hemma , men den har varit ganska medioker...
Italienska Pane Vino tyckte vi var jättebra.
Kram!
Ditte

Znogge

Vilken god och bra dag! Plötsligt kändes den stekta sejen som vi fick i gruvan en smula tråkig. Trots currysås och rostade rotfrukter... Italiensk mat är alltid ett säkert kort :D

Kram

Svar: Jag minns att "gruvmaten" ofta var helt ok. Men kanske inte den där riktiga aha upplevelsen infann sig vid alla måltider....Men cury sås och rotfrukter piffar upp sejen, helt klar. Vår middag var verkligen god och dagen thailändska lunch likaså . Och ikväll har det blivit.....Gott det också!
Kram!
Ditte

Ami

Vilka trevliga restauranger ni besökte! Och maten såg verkligen god ut....
Och visst är det roligt att gå ut och äta god mat med goda vänner :)
Önskar er en fin kväll
Kram

Svar: Kan jag inte resa till länder så får åtminstone maten komma till mig. Elle rjag till den. Kram!
Ditte

Kersti

Jag tyckte du klarade uppgifterna med glans. Det är alltid skoj att lära nytt. Vilka trevliga dagar du haft och tack för att jag fick följa med på matresorna. Ingen av restaurangerna har jag besökt men nu lägger jag dem till min lista på ställen att besöka.
Kram

Svar: Ja, det finns många. Men just den italienska Pane vino var riktigt bra. Och extra plus för jättebra service och det är minsann inte alltid vanligt på populära restauranger i Stockholm. Kram!
Ditte

Musikanta

Mirren och jag brukar gå till Happy India som ligger nära Mariatorget. Hon är ju vegetarian och där kan hon alltid få goda vegetariska rätter. Vi brukar gå dit vid halv tolvtiden - då har inte folk hunnit ta lunch ännu. Före ett är säkert en bra tid också. Räkorna ser väldigt goda ut - jag blir hungrig...
Kram från Ingrid

Svar: Happy India har jag besökt, men eftersom jag inte är uppe så tidigt så blir en senare lunch oftast bättre. Numer finns det ju fler enbart vegetariska restauranger och även en del veganrestauranger och en del har blandat. Min absoluta favorit i nom vegetariska/vegan (de har både och) är Lao Wai på Luntmakargatan. Helt outstanding och alltid mycket folk där. Mne så gott. Nästan oslagbart. Mina räkor var jättegoda och maten igår på den italienska restaurangen var toppen. (På båda dessa restautranger finns vegetariska rätter och det är så det ska vara ...)
Kram!
Ditte

Torrebloggen

Gokväll!
Helt otroligt att ni har träffats och hållit på med dessa härliga matresor i 46 år nu!
Vilka mysiga restauranger ni var på! Visst är det mysigt att gå ut och äta med goda vänner.
Kram!

Svar: Ja, vi har rest både i verkligeheten och på hemmaplan och genom mat kan man resa långt. Det har vi ju gjort på vår bilresa genom Europa också, diverse skidresor till Alperna och i Kina. Minnena finns tydligt kvar och även de från 1970. Men jag tror vi började matresorn apå hemmaplan redan 1968. Verkligt roliga minnen. Och att gå ut och äta med vänner gillas, liksom att träffas hemma och äta tillsammans. Kram!
Ditte

Comsi Comsa


Så himla mycket gott du visar. Den där pastan med lalvfile verkade vara något i min smak. ..

Nattis natti, kram ❤

Svar: Pastan på "Pane Vino" var väldigt god och restaurangen kommer jag gärna tillbaka till. Stor kram på kramens dag.
Ditte

Eva`s blogg

Ja ibland kan inlägg få en uppgång som man kanske inte förväntat sig & du fick ju många att skratta :) det är ju härligt alltid trevligt med lunch med väninna :) vackra bilder oxå ;) önskar dig en fin torsdag kramen

Svar: Jag hade roligt när jag utförde uppdraget och gladde nog flera av de som såg mig ute. Det var även roligt att skriva blogginlägget. Vänner och luncher/middagar är så trevligt och något jag verkligen gillar.
Önskar dig en trevlig torsdag.
Strålande sol över Stockholm idag. Härligt!
Stor kram på kramens dag.
Ditte

Ruth i Virginia

Gillar all mat (utom indisk) Italiensk. Vietnamesisk - YES, YES !
Gamla vänner är pengar på banken. Dvs. förr när man fick ränta på pengarna. :)

"Hela Stockholm står i lågor ..."
Underbart foto av den stad.

Kram - för idag är det kramens dag, läste jag på en annan blogg.

Svar: Vda gäller indisk mat så tycker jag det är sådär...Inte det bästa jag vet. Men ofta god om den tillagas rätt. Vilket härligt uttryck ! "Gamla vänner är som pengar på banken". Ja, för mig är vänner viktiga och det är så roligt med de gamla och härligt att få nya. Det berikar. Ja, igår på eftermiddagen var staden i lågor ett kort tag. Det var verkligen vackert.
Strålande sol även idag så promenad blir det helt klart.
Skickar en varm kram till dig från mig.
Ditte

Bosse Lidén

Hej BalkongDitte!
Hur smakar tryffel? Mina tankar pendlar mellan en chokladbit i asken och en grymtande gris. På tal om djur. Ditt fågelintresse verkar hålla i sig än. :)
Gamla vänner är något man ska hålla hårt i. Ofta spelar det ingen roll om man inte träffats på länge. Samtalen hoppar smidigt in där de slutade sist. Alla gemensamma minnen osv.
Den där sista bilden är jag svag för. Magisk.
Kram från SkidskytteBosse

Svar: God sen eftermiddag! Det har varit skidskytte här också så jag är nästan matt. Fint ävder hade de också. Kul att Sverige tar sig uppåt...Jodå fågelintresset får jag odla, man är aldrig för gammal för att lära om och nytt. Tryffelsmaken kan jag inte specificera. kanske lite åt mandel/osthållet. Och nästa gång kan jag vara den förutan. Men man ska prova och nu har jag gjort det.
Gamla vänner är så fint och de vill jag inte vara förutan, men roligt med nya vänner som tillkommer.
Sista bliden blev en ögonblicksbild och himlen var verkligen vacker och speglade sig så fint i kanalen.
Kram på kramens dag från ännu en skidskytt.
Ditte

FREEDOMtravel

Vad mycket god mat! Vi har fått en hel del god mat i Finland - ska skriva om det när jag hinner! Fast nu under mässan blir det mest lite snittar och sånt på stående fot...

Svar: Jag hänger med er och det jag sett hitintills verkar toppen. Och tips på Åbo är tervligt för där är vi då och då. Ha det fortsatt bra!
Jag jobbar på att äta gott här hema också. Och det går riktigt bra.
Ditte

Ghugge

Härligt med en matresa på hemmaplan!! Skall försöka få med L på en i Falun, kanske italienskt!
Hoppas att du hämtat dig ifrån fågelfotograferingen, snöänglar och allt vad det roliga var!
Ha en fin eftermiddag! Många kramar!

Svar: Jättetrevligt att göra en matresa på hemmplan. Och det finns mycket att välja på. fågelfotograferingen blev väldigt lyckat och dels lärde jag mig en del av dig och hade ju förstått att vänta, vara tyst och ha tålamod var viktigt. Men det var svårt att få till bilder. för fåglarna rörde sig snabbt.
Spännande att se om det blir en matresa till Falun...Hoppas!
Varm kram på kramens dag.
Ditte

moi

Min senaste matresa var i måndags då jag reste till Indien! Jag äääälskar indisk mat och kryddning!
Så härlig sista bilden är med den brinnande himlen!
Kram

Svar: Vilken revlig resa! Och visst är det bra att kunna resa matvägen till Indien. Igår kväll var himlen verkligen i lågor. Vackra sådans.
Ditte

Tove Olberg

Härligt Ditte!
Den ena dagen är inte den andra lik hos dig. Jag har skrattat gott åt dina föregående dagars äventyr med tanke på Bosses tävling i sikte!
Heja dig!
Kram!

Svar: Nej, här är det variatin precis som hos dig. Men du kan variera med målandet och jag får ta till annat. Men fantasin frodas...Kram!
Ditte

Maria at inredningsvis

Jag var första gången på Söder i somras och blev KÄR vilket underbart område och SÅ trevliga folk :) jag fattar inte det där att stockholmare är dryga mot göteborgare de har tom vart trevligare än de här i GBG när jag vart i STHLM. Kan rekommendera hotell/vandrarhem Zinkedamm på söder jättemysigt och ligger KANON :)

Idag bjuder jag på mitt nya favo recept på bloggen :)

Ha en fin ny vecka!

LOVE Maria Inredning - it's Swedish for decor

Svar: Söder är väldigt etrevligt och jag trivs här. Har bott här sedan 2004 och trodde innan dess inte att jag skulle bo söder om Slussen. Men så blev det och jag är kvar. Här finns verkligen många smultronställen av skilda slag.
Vad skönt att du tycker att du blev väl bemött här för så ska det ju vara. Och det helt oavsett varifrån man kommer.
Önskar dig också en bra vecka.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: