Fynd

    
 Fynd kan man göra lite nu och då och av olika slag och jag började  igår när vi kom til Torrevieja att förutsättningslöst titta om vårt penningträd hade börjat leverera eurosedlar eller mynt. För ett penningträd har ju  pengar/penningar i namnet och borde också ge vinster. Valuta för sitt namn. 
Och hade jag haft trädet hemma så borde blommorna utvecklas till svenska kronor efter hand.  Helt logiskt.
Men, något är det som inte stämmer. 
 
Vackra blommor i penningträdet men inga pengar.
 
Jag tittar extra noga men hittar inte ett endaste eurofynd men däremot en svart och stendöd fågel och
 tillkallar hjälp av maken för att plocka fram och transpoetera bort fågeln.
Några fler direkta fynd blev dte inte bland blommorna.

 
 I morse, snarare förmiddags, vaknade jag av att det både var mulet och regnadeså det fick bli frukost inomhus. 
Men någon kyla var det inte, +16 grader och lite varmare skulle det bli under dagen och enligt väderprognosen skulle solen titta från vid 13 -tiden. Och se det gjorde den.
Raskt ut  på terrrassen för att torka av bord och stolar. En koppp kaffe fick medfölja och så var det dags att slå sig ner utomhus för första gången i år. 
Jag kunde också konstatera att citronskörden ser ut att bli lyckad och citronerna såg lockande ut där de blöta hängde på sina grenar. Flera fynd!
 
                                 
Många mogna citroner fins att plocka.
 
En eller flera promenader brukar höra de dagliga rutinerna och ofta blir det en promenad längs havet.
Idag var havet lite blekt i färgen, men å andra sidan var himlen också ljust blå. En ren matchning!
 
Nykrattat var det också på Playa de La Cura, men inga bad eller solgäster var synliga.
 
 
Ännu ett fynd blev det i samband med dagens lättlunch. Vi har en del favoriter bland barerna och dit hör "El Calabrio", dryck och tapas kan fås för ca en euro. Ibland kan det kosta 1.20 och ibland en euro. Vet inte varför...
Verkligen ett fyndpris. Ja, hela stället är ett fynd.
 
En dryck, chips och ett grillspettt på bröd för en euro.
Ett verkligt fynd och väldigt gott.
På El Calabrio medföljer tapas om man betsäller en dryck.
 
 
 
                                                                                   
Ama de casa

Ojdå... Inga eurosar? Tro om nån har varit där och pallat? ;-)

El Calabrio är himla bra, och "ganska" prisvärt... :-)

Svar: Nä, inga eurosar, bara en död fågel i hörnan av rabatten. Undrar om det var ettt tecken?I så fall på vad? Får fundera.
Och El Calabrio hör ju till och absolut prisvär.
Ditte

Comsi Comsa


Hm antingen får du lämna tillbaka penningträdet eller bara sätta dig och dofta på blommorna och glömma pengarna.. :-)
Citonträdet sköter sig åtminstone och bjuder på citroner.

Kram på dig ❤

Svar: Jag får som du förslår ta penningträdet som det är och nöja mig med blommorna . och de är väldigt fina så det gör jag gärna. Och citronträdet levererar och det känns bra.
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Åh! Så mysigt det känns.
Tror inte heller att mitt " skott" av penningblomman från Ama o Anders har ngn utdelning. Undrar hur de gjort för att "roffa" åt sig pengarna 😊
I april måste vi gå till den tapasbaren.
Ha det gott i vårt älskade Torre.
Kram/A-K

Svar: Ja, vi har haft en fin dag och kväll. Kanske ditt del av skottet inte var eurogivande. Och jag är tveksam till att A&A fått någon större utdelning. Jag har jättemånga blommor men inga pengar är ännu synliga.
Visst går vi till El Calabrio i april. Absolut!
Ha det bra du också! Och vi saknar dig här. Tomt utan dig.
Stor kram från oss båda.
Ditte

BP

Kan inte låta bli att skratta åt ditt "fynd" i penningträdet. Snacka om total antiklimax. Undrar om dina förväntade eurosedlar är giftiga eller om fågeln flugit in i fönstret/väggen och fått en dödlig hjärnskakning;-) Typiskt att du tillkallade mannen. Det hade jag också gjort. Det finns ju faktiskt gränser för oss finkänsliga kvinnor;-)

Å när du visade upp din tapas så kan jag inte låta bli att skratta en gång till. Vi åt en sen lunch på den lokala nyöppnade restaurangen idag. Å dom har blivit riktigt civiliserade. De serverar nämligen tapas till drinkarna efter klockan 15:00 varje dag. Skillnaden här är dock att ölen kostar kring fem euro och tapasen på det två euro till. Så ja, du förstår;-)

Svar: Fyndet i penningträdet var inte det jag hade tänkt mig. Inte alls! Och det finns i en rabatt på vår uteplats/terrass så fågeln har antingen blivit haffad av en katt eller blivit sjuk. Den kan ju flugit in i muren och fått sig en rejäl törn...Att tillkalla maken i dessa situationer, när det handlar om djur, det gör jag. Men hade han inte varit här så hade jag löst det hela ändå. Har hänt förr i tropiska trakter. Men här hade jag nog i förtsta hand bett någon förbipasserande att ge mig ett handtag.
Trevligt med tapas på hemmaplan, verkligen. Men det är ju en rejäl prisskillnad.
Kanske är de sociala avgifterna också inkluderade med moms och annat. hemma alltså! Men det låter både gott och trevligt.
Och jag förstår...
Ditte

Decdia

Men urk, stackars fågel! Och stackars dig som fick upptäcka den och maken som fick hålla i begravningen.
Vi får hålla tummarna att det blir stålar istället vid nästa skörd!

Svar: Ja, vad fågeln gått igenom vet vi inte men vi vet att den fick en hedersam nrergång i jorden. Och Bosse är en stor djurvän så det hela blev värdigt. Nu väntar jag på utdelning från penningträdet, men jag vet ju inte om andra i nörheten boende intressenter varit här. Men det är lite klurigt att ta sig in till terrassen, men en del har ju oanade talanger.
Ditte

Ami

Men oj, hittade ni en död fågel i trädgården? Vad kan den stackaren ha varit med om för otäckt :(
Men skönt att ni är på plats. Och roligt att stöta på er idag som hastigast!
Och visst är El Calabrio ett bra ställe!
Kram

Svar: Vad gäller fågeln fanns den inte här i december. Kanske en katt varit i farten eller så var den sjuk. Nu är den i alla fall begravd. Jättetrevligt att vara här igen och så roligt att ses, om än som ahstigast. Men hoppas snart på längre möte.
El Calabrio är jättebra och dit går vi ju gärna.
Kram!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Usch och fy för fågeln där :( Läbbigt.
El Calabrio var det jag som hittade först väl :-) Får aldrig nåt cred för det...Det var när Ami och vi skulle gå till nåt skuggigt ställe på em...Har jag för mig...Eller skulle det vara soligt :)
Billigt så dom måste väl gå med förlust?
Kram P ♥

Svar: Klart du ska ha cred för att du hittade "El Calabrio" men jag visst inte det...Det var Bosse som tog mig med dit först gången. Men nu så får du det. Billigt och bra, men å andra sidan är dte alltid folk där så det kanske går jämt upp. Och en del dricks blir det ju.
Kram!
Ditte

Torrebloggen

Så härligt det ser ut! Skönt att solen tittade fram.
Oj så mkt blommor det var på penningträdet - men inga euros????
Ha det så bra! Hälsa Bosse!
Kram!

Svar: Inga euros ännu! Inte idag heller. Men pengar är ju inte allt...Och idag är solen framme redan från start och då känns det trevligare.
Skönt att sitta ute och äta frukost.
Bosse hälsar!
Ha det bra ni också!
Kram!
Ditte

Ruth i Virginia

Verklighet i paradiset!

Tusentals blommor är bättre än tusentals kronor o.dyl. -
För de flesta av oss iaf. :)

Svar: Håller helt med dig! Och nu var dte lagom att byta snön som gått över till slask i Stockholm mot den spanska sommarstugan och lite mer värme och fler blommande växter utomhus.
Ditte

BP

Svar: Kul att du vill fortsätta att gissa. Det går lika kass hos mig med - med gissningarna hos dom andra alltså. Men fick iaf in en halvpoäng hos Gärdsmygen, allting nå't;-)

Svar: Jag fortsätter och tycker det är jätteroligt! Men inga poäng hos vare sig dig eller "Gemsof my life" men jag är ihärdig.
Ditte

Znogge

Om man bortser från fågeln så gjorde du många fina fynd! Men bara att vara på plats skulle jag nog tycka vara det största av dem. Själv hoppas jag på att fynda en fastlagsbulle i dag ;-)

Kram och god torsdag!

Svar: Lycka till med bullen! Det verkade inte helt enkelt! Kanske kan du skicka sms?Kram!
Ditte

Fia

Efter regn kommer sol! Det fick vi verkligen uppleva igår! Efter överraskningsskyfallet fick vi ta in lakan o handdukar och centrifugera om! Sen kom ju den härliga solen igen! Och idag hänger ny tvätt på linan!
Hoppas ni kom hem ordentligt igårkväll!
Kram
Fia

Svar: Tusen tack för igår! Jättetrevligt på alla sätt! Och hem kom vi i den fina kvällen. Idag är det sol redan nu och en god idé att få ut tvätten tidigt. Ha det bra idag!
Kram och tack från oss båda!
Ditte

wiolettan

Det var verkligen ett fynd, så billigt, hoppas att det smakade gott också.
Så härligt att vandra där på stranden, det gillar jag, då det är lugnt och skönt och inte så soligt och varmt.
Är du som Pippi Långstrump, kan fixa fram pengar hux flux. Men, tyvärr det var inte tid för blomning av slantar ännu, kanske för tidigt, bättre senare på våren. Men trädet var verkligen vackert, även utan pengar.
Så fint med citronträdet, jättemysigt.
Fågeln? Hur har den dött månne? Verkar stor, är den det? Svårt att veta men den ryms inte i kartongen, som visserligen kan vara liten.
Ha det fortsatt bra.
Kram!

Svar: Här finns flera fynd och av olika slag och det är roligt att hitta dem. DEtta är en av de tapasställen vi besöker och inget ställe som så många skandinaviska "vinterfåglar" hittat till. Inte ännu! Vi är ute och går väldigt mycket och havet njuter jag mycket av. Solen sitter jag inte i, får bli skuggan, men jag tycker om att solen skiner och värmer. Nja, pengar kan jag inte fixa som Pippi, men jag är nog glad ändå. Och trädet är fint utan pengar.
Vi undrar också hur fågeln dött. Kanske har en katt tagit den, eller den kan ha flugit in i muren eller trädet. Fågeln var nog ganska stor, men det var inte hela vi hittade, såg inte huvudet. Vi vecklade ut lådan och då fick den plats...
Ha det bra du också!
Kram!
Ditte

Piedra

Så vackra växter du har! Det måste kännas gott för själen att pyssla om dem. Kram! <3

Svar: Tack! Jag det är rofyllt att pyssla om den och jag pratar med dem var morgon. Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: