En god början på året

    
Det blev en väldigt god början på 2016 tycker jag. Promenad i fint vinterväder och bio, "En man som heter Ove", en härlig film, blev gårdagens eftermiddagsaktiviteter och dessa avlöstes av restaurangbesök för att fira döttrarnas födelsedag.
Och även avslutningen på kvällen blev en promenad genom ett vintervackert Södermalm för att sedan se ännu en film, men nu hemma i soffan. 
Kvällsfilmen blev den som SVT visade, Monica Z. Jag har sett den tidigare på bio, tyckte om den och ville gärna se den en gång till.
Och jag gillar verkligen när bra filmer sänds på SVT för då slipper jag reklamen. Tycker oftast den bara stör och gör att en film tar onödigt  lång tid att visa.
Att se en film på bio blir ju en helt annan upplevelse så det gör jag helst, men har kommit av mig lite så det kändes fint att nu se "En man som heter Ove" en vecka efter premiären. Fler biobesök detta år ska det bli...
Här är det ju också kort gångavstånd till flera biografet så att gp på bio är heller ingen längre utflykt
(Nu kunde vi dessutom se den på Victoria som är en favoritbio på Götgatan och med 10 minuters promenadsträcka...)
 
 Filmen ja; den bygger på en bok med samma namn skriven av Fredrik Backman och jag gillade även boken.
59-årige Ove är kvarterets vresige ordningsman, som avsattes efter att under många år varit ordförande i bostadsrättsföreningen. Detta sörjer han men anser sig fortfarande vara områdets övervakare och ser till att ordning och regler följs. Ove är ständigt vresig och väldigt arg på allt och alla och han är väldigt olycklig. Men plötsligt händer något då nya grannar, den höggravida persiska Parvaneh som tillsammans med man och två barn flyttar in och dessutom backar in med bil i Oves brevlåda. En oväntad, sorglig och komisk historia rullas upp och där vänskap och kärleken är så stark att döden  finns som enda utväg. 
Ove är en man med sina principer och som vet att rättt ska vara rätt och att man ska hjälpas åt och som med verklig träffsäkerhet betraktar sin samtid.
Jag tyckte det var en film att  ta till sig och som både är väldigt rolig, tänkvärd och sorglig och Rolf Lassgård gör en strålande tolkning av Ove och även de övriga skådespelarna bidrar till att göra filmen bra. 
 
 Regissör Hannes Holmén.
 
Födelsedagsmiddag tillsammans med döttrar och andra "lagspelare" blev det på den grekiska restaurangen Faros på Söder.  Det är lite av tradition att äta dötttrarnas födelsedagsmiddag här för dels är servicen jättebra, det är väldigt god mat och mycket att välja på, barnmenyer och möjlighet att få ett långbord en avskild del av lokalen. Och gårdagens middag blev precis så bra som vi önskat i alla avseenden.
(Vad gäller service så beställde jag ett glas rött vin och fick ett italienskt vin som var gott och vid min nästa beställning serverades jag ett Barolovin i en helt annan prisklass för att jag skulle få prova och se om jag kunde känna skillnaden, vilket jag gjorde. Men jag  betalde bara för det billigare vinet. Gillas!= 
 
 
Här finns sju av spelarna i laget med.
Presentöppning innan maten serveras.
Barnbarnet Max närmast bredvid mamma Liv och moster Helen mitt emot.
 
Max och jag trivs.  Gott och glatt var det och Max är på bushumör.
 
Hela laget samlat, både juniorer och seniorer....
Hemgång i den fina vinterkvällen..
Och jag tycker att Max kusin Leo är beredd i målet..
 
Vacker vinterkväll var det verkligen.
 
 
                                                                                   
Ama de casa

Vilken härlig kväll!

Å den filmen vill jag också se :-)

Svar: Jag tycker du ska se den om och när du får tillfälle. Rolf Lassgård var suverän och filmen bjöd på både humor, eftertänksamhet, glädje och sorg....Allt i ett. Vi hade en jättetrevlig kväll allihop och det är fint när vi kan ses allihop.
Ditte

Comsi Comsa


Ja, det verkar som ni fick en härlig kväll hela stora gänget. :-)
En man som heter Ove vill jag också se och
Monica Z har jag sett både på bio och även igår. :-)

Kvällskram ♥

Svar: Kul att du också såg filmen om Monica Z. "Ove" tycker jag är värd att se och är ju bara baserad på boken. Men både Lassgård och övriga skådespelare är jättebra . Humor, sorg och glädje blandas i filmen.
Kvällskram från mig.
Ditte

FREEDOMtravel

Många har sagt att filmen är bra. Jag gillade inte boken, så jag har väl inte varit så sugen, men man får väl se. Restaurang Faros har vi besökt vid något tillfälle, minns det som en bra upplevelse.

Svar: Filmen är baserad på boken och boken tyckte jag var sådär. Inte min favorit. Men filmen gillade vi och Lassgård är suverän i sin roll. Filmen yyckte jag var både väldigt rolig, tänkvärd och lite sorglig. Och livet kan ju te sig så olika utifrån de förutsättningar man får.
Jättetrevligt att ses alla på Faros och fint med en restaurang i Stockholm där servicen är bra och både barn och vuxna blir väl mottagna.
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Ja den filmen skulle vara kul att se. Kanske kommer på TV så småningom om den inte går när man är hemma längre.
Härligt kalas ni var på!
Kram P ♥

Svar: Filmen gillad både Bosse och jag. Rolig, mycket humor och en del att tänka på. Man vet vad man har just idag, men inget om morgondagen, men det kan bli bra ändå. Lassgård är suverän. Det var mysigt att fira döttrarna och vi hade en jättetrevlig kväll tillsammans allihop.
Kram från Bosse och mig.
Tänker på dig och saknar dina inlägg.
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Som vanligt för Din del en väldigt intensiv dag med mycket trevligheter.
Vill nog se filmen med Ove. Har inte läst boken.
Vacker slutbild, som jag tror är från Er balkong.
Kram/A-K

Svar: Se gärna filmen och den är bättre än boken den är baserad på. Lassgård är vrkligen bra och även de andra medverkande. Filmen kan framkalla både skratt och gråt. Vi hade en fin dag och mysigt att ifra Liv och Helen.
Jodå, sista bilden är från vår balkong.
Kram!
Ditte

BP

Har också läst boken med och om Ove. Var nog inte så förtjust i den då jag tyckte att den 59-åriga Ove var inte "realistisk" då han var totalt okunnig vad gäller datorer. Det är liksom inte 59-åringar idag. Men har hört av fler att filmen faktiskt är bättre än boken. Har läst Backmans efterföljande böcker och måste säga att den sista "Britt-Marie var här" no är den bästa hittills.

Härligt med hela familjen samlad på Faros. Å vilken service med vinet. Imponerande! Det är så man får återkommande besök av sina gäster. Eloge!

Svar: Filmen är baserad på boken, men det skiljer sig åt en del. Ohc jag tycker filmen var klart bättre och Lassgård var verkligen bra. Datorer är i princip inte ens med i filmen, focus var på annat.
Jag gillade filmen för jag tror det finns en "Ove" lite här och var, kanske inte så tydlig, men ändå.
"Britt- Marie var här" har jag läst och är enig med att den var bättre än boken "Ove".
Vi gillar faros när vi är många och annars också, för det är inte så många restauranger som erbjuder bra service både till barn och vuxna. Och servicen med vinet var en fin gest.
Ditte

Timeoftiger

Härligt sällskap! Man som heter Ove är kanske bättre som film än som bok. Jag var lite allergisk mot boken.

Svar: Vi hade en jättetrevlig kväll, verkligen. Filmen " Ove" är visserligen baserad på boken och jag tyckte boken var ok. Men filmen med Lassgård tyckte jag var både rolig, sorglig och tänkvärd och hans skådespelarinsats var lysande.
Ditte

Torrebloggen

Vilken härlig dag! Det såg riktigt trevligt ut på restaurangen.
Vi har också funderat på att gå och se filmen om Ove.
Såg också filmen om Monika igår.
Kram!

Svar: Vi hade en jättetrevlig dag med varierat innehåll. Filmen tyckte vi båda om och den är klart bättre än boken som den är baserad på. Rolf Lassgård var lysande! Se den gärna! Träff och middag med döttrarna var jättetrevligt och fint att vara med och fira deras födelsedag. Filmen om Monica var det trevligt att se igen. Jag gillade verkligen henne. Gör det fortfarande ! Kram!
Ditte

Marja

Jag ska också gå och se En man som heter Ove i veckan. Jag tyckte om boken, så det ska bli intressant att se filmen. Alla säger att den är så bra.
Faros har jag också varit på ett par gånger med Raoul faktiskt. Det är hans favoritställe.
Det ser så vintrigt och mysigt ut i Stockholm. Vi väntar fortfarande på snön.
Kram! :)

Svar: Vi tyckte båda om filmen men den skiljer sig en del från boken . Lassgård var så bra! Jag tror du kommer att gilla den. Roligt att du också känner till Faros. Här är det vintrigt och väldigt vackert. Kram!
Ditte

Susjos

Vilken härlig dag! Blir nyfiken på restaurangen, tack för tipset!
Filmen om Ove vill jag också se, främst för jag gillar Rolf Lassgård, boken vill jag faktiskt inte läsa..deckartjej som jag är!
Älskade filmen om Monica Z, såg den också för andra gången igår. Idag gick en dokumentär om henne som jag också såg igen :-) Älskar hennes musik!

Svar: Det blev en jättebra dag med lagom mix och det blev lyckat på Faros för att ifra döttrarnas födelsedag. Jag gillar bra service förenat med god mat och till priser som är överkomliga. (Och där man kan göra specialbeställningar..)Se gärna "Ove" filmen! Rolf Lassgård är suverän och även de aövriga skådisarna är bra.
Och visst är Monica Z bra! Passade också på att se dokumentären. Bra den också!
Ditte

Anette

Vilken härlig början på det nya året.
Kultur och samvaro. 😊

Svar: Ja, det här året har börjat bra! Och visst blir det ett bra år.
Ditte

Bosse Lidén

Underbar sistabild. Vi tänkte gå och se Ove-filmen idag. Den har mycket att leva upp till eftersom jag gav romanen högsta betyg och det är mycket sällan en film slår en bra bok. Nu har jag läst mycket gott om filmen på olika ställen. Visst är det ljuvligt när man slipper reklam som hackar sönder handlingen och atmosfären. Tyvärr missade jag Monica Z filmen. Promenader är nödvändigt tycker jag, men igår var det ruskigt kallt i ansiktet på grund av blåsten. Januarikram från Bosse

Svar: Tack! Ja, så ser det ut hemma hos oss nu när snön kommit. Vad gäller romanen "Ove" så tyckte jag den var helt ok. men filmen tyckte jag mycket om och Rolf Lassgård var verkligen bra, i mitt tycke (och kritikernas...) Boken och filmen skiljer sig en del år och det är nog bara bra.
Jag är förtjust i Monica Z och ville gärna se filmen igen och skönt utan reklamavbrott. Har du tillfälle så se den gärna.
Snöiga, fina vinterhälsningar från Stockholm.
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Boken har jag inte läst men filmen skall vi se snart, gillar ju honom oxå :) ett bra val av restaurang ;) grekiskt o det låter super trevligt o gott precis som det skall vara :) hoppas du får en fin måndag kram

Svar: Kul att ni ska se filmen ! Vi tyckte mycket om den. Den här grekiska restaurangen är en klar favorit och vi hade en jättetrevlig kväll. Kram från ett vackert vintrigt Stockholm.
Ditte

Ami

Förstår att ni fick en jättetrevlig kväll!
Monica Z har vi sett, men inte den andra filmen!
Önskar er en fin måndag
Kram

Svar: Vi hade en jättetrevlig kväll tillsammans och det är roligt när vi kan fira döttrarnas födelsedag och samlas de som kan. Folmen "En man som heter Ove" tyckte vi var sevärd och Rolf Lassgård var verkligen jättebra.
Snöiga vinterhälsningar från Stockholm.
Kram!
Ditte

Sanna | Beauty & Bride

Ser ut som en härlig kväll tillsammans. Mysigt att få samlas på det viset :) Jag vill hemskt gärna se En man som heter Ove, minns när jag läste den, hur en skrattade mellan tårarna. Så otroligt fin berättelse tkr jag :) Kram kram

Svar: Vi hade en jättemysig kväll, ett bra slut på en trevlig dag. Och filmen tror jag du skulle gilla. Kram!
Ditte

Tove Olberg

En sån dag; främst alla som är med på laget! En man som heter Ove ska jag nog se, Lassgård är en favorit hos mig och ämnet är intressant. Monica Z såg jag och hon är ljuvlig i rollen - men nu for namnet .. Edda ? - Du vet vem jag menar ...
Kram!

Svar: Det blev en innehållsrik dag och härligt att få fira döttrarana. Tacksam!Se gärna "Ove", både Bosse och jag tyckte mycket om den. Och Rolf Lassgård var så bra, ja de andra skådespelarna också.
Jag kände väl på mig att du också tycker om Monica Z. Och visst var Edda Magnason perfekt för rollen.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: