Bland stjärnor och krig

    
Någon "Star Wars-fantast" är jag inte men jag är väldigt glad över att bli bjuden på barnbarnet Max 6 års- kalas med "Star Wars" som tema, en önskan Max hade och som kunde uppfyllas. Hans mamma Liv har gått "all in" för att hitta de saker som behövdes.
Temat var genomgående; alltifrån tårta, tallrikar, vimplar, servetter och muggar. Även
en del presenter gick i detta tecken.
 
Max moster Helen bakade denna fantastiska tårta och har modellerat tre av karaktärerna
i Star War; Yoda, (grön) Dart Wader (liggande i svart och vitt)
och roboten R2-D2 (ståendes i vitt och blått)
Tårtan var helt fantastiskt utförd och väldigt god.En klar succé!
Fyllningen bestod av hemgjord chokladmousse av mörk choklad med 70% kakao,
hallonmousse gjord på färska hallon och därutöver ett lager med färska hallon.
 
Max beredd att blåsa ut ljusen.
 
 Max med sin bäste vän granskar Yoda.
Och det blev genast en smakbit.
 
Väl genomtänkt "Star Wars-tema".
 
Jag är ganska obevandrad i "Stjärnornas krig"  och dess historia men  har sett en av filmerna, "Jedins återkomst" i början av 1980-talet och fick inte direkt mersmak. Har fullt med att hålla isär karaktärerna som finns med på tårtan...Jag vet inte ens om det lyckats.
Nu har jag i alla fall fått karaktärerna på tårtan förklarade för mig och det är alltid något.
Den gröna, lilla, 66 cm korta Yodaär en 900 år gammal jedinmästare, en händig man med ett ljussvärd som ledde kampen mot "sithordern" ( ett ordenssällskap) tills alla jedinriddare blev dödade .
Dart Wader, liggandes i svart-vitt, var en stor jetiriddare som blev förförd av den mörka sidan och han ledde
Imperiets utrotning av Jedinordern.
Roboten R2-D2 räddade sin ägare med vänner från många faror och kunde fixa allt.
 
Moster Helen, den dukriga "hobbykonditorn" och Max tittar på tårtan innan första tuggan tas.
Och lillebror William på två år vill förstås också smaka den goda tårtan.  
                                                                                                     
En del av alla som firade Max idag; kusiner, vänner och släktingar.
 
Mina älskade "Star Warsprinsar"!
 
Det blev ett väldigt trevligt kalas för både gammal, ung och yngre och solen började gå ner över Uppsalaslätten när vi  sent på eftermiddagen körde mot Stockholm.
Det blev väldigt trevlig dag i "Star Wars" tecken, men jag tror inte det blir aktuellt med några fördjupande kunskaper i vare sig Star Warsfilmer eller karaktärerna. Men man vet aldrig. Nyfiken är jag ju.
                                                                                     
 
 
 
 
 

så fin tårta

Svar: Jättefin och väldigt god.
Ditte

wiolettan

Vilken bild, helt magisk, naturbilden längst ner, alla dessa naturens färger.
Roligt med ett spännande tema på kalaset. Grattis till Max på 6-årsdagen. Förstår att han hade det roligt och trevligt på sin dag. och ni andra också kan jag tänka mig.
Bra gjort detta med tårtan, tänk att vara så kreativ, tjusig blev den. Att ha den fantasin och god dessutom.
Trevlig kväll och kram från mig.

Svar: Bilden blev riktigt bra och jag tog den i farten i bilen. Ibland är det då svårt att få till det...Men visst är det vackert ute nu och skönt med dessa längre dagar. Jag framför gärna din grattishälsning till "prins Max". Och vi hade verkligen jättetrevligt!
Tårtan var beställd av Max och Helen hade förutom utseendet fått till en väldigt god smak och allt gjort av bra råvaror.
Trevlig kväll önskar jag dig också.

Ditte

Fia

En sån fantastisk tårta! Och så nyttiga ingredienser! Helen är ju en riktig superbagare! När det gäller Star Wars känner jag endast till Dart Wader. Vet inte varför. Nu fick jag lära mig litet mera! Får försöka imponera på Edvin men jag tror att jag får vänta nåt år åtminstone!
Jättefin solnedgång, det var också en suprerfin dag här i Västerås. Så härligt med ljuset långt fram på eftermiddagen!
Kram!

Svar: Visst är det skönt att dagarna blir längre allteftersom nu. Och det var en fin tur hemåt i solnedgången. Jag är ju obevandrad i denna tillvaro, men man lär så länge man lever. Men Edvin kanske får vänta lite. Men jag tror att William snappat upp ett och annat från storebror i ämnet.
Härligt att ni också haft en fin dag.
Förstod det, för en god vän från er stad var på kalaset.
Kram!
Ditte

Marja

Grattis till Max på 6-årsdagen! Jag hade gärna sett en genomskärning av tårtan med alla härliga lager, men jag kände ändå smakerna. Mums!
Kram! :)

Svar: Åh, en sådan bild glömde jag att ta....Får bli nästa gång Helen gör ett "mästerverk". Vet inte när ...Och den var verkligen jättegod!
Skönt att du kände smakerna.
Kram!
Ditte

Tove Olberg

Glädjen och gemenskapen lyser över detta inlägget Ditte! Vilken tårtå!
Det är mycket en får ta till sig då barnbarnen får intressen Du setter dig in i det mesta. En härlig drottningmormor har prinsarna!
Underbar vinterbild och min första tanke blev att det påminner om den utsikt som Annukka har utöver gärdet, hon har haft en vinterbild vill jag minnas.
Kram! trevlig lördagskväll till er båda!

Svar: Jag försöker hänga med men ibland krävs det mer...Detta med "Stjärnornas krig" kräver en del. Vi har haft en jättefin dag tillsammans och firat prins Max. Vinterbilden tog jag på vägen hem genom bilens fönster, alltså jag körde inte.
Annukka har en fantastisk utsikte över fälten. Klart minnsevärd och jag har dne på näthinnan sedan i somras.
Vi önskar dig också en fin kväll.
Kram!
Ditte

Ruth i Virginia

Den där tårtan är ju ett konstverk! Skicklig konditor!
Hur annorlunda det är mot när jag var barn och fyllde år!
Även annorlunda än det var med mina barn på 50-talet.
Det var inga temakalas. En tårta var en tårta. Mina tre är alla
sommarbarn så, givetvis, blev det jordgubbstårta med vispgrädde,
en typiskt svensk delikatess. :)

Svar: Jordgubbstårta med vispgrädde är toppen! Min stora sommarfavorit. Men min dotter Helen gör tårtorna efter Max och Williams önskemål och de har varierat.
(Hon är inte konditor utan sjukgymnast, så detta är en hobby. Hon är duktig på både kakor, tårtor och matlagning.)
Ditte

Ruth i Virginia

Den där tårtan är ju ett konstverk! Skicklig konditor!
Hur annorlunda det är mot när jag var barn och fyllde år!
Även annorlunda än det var med mina barn på 50-talet.
Det var inga temakalas. En tårta var en tårta. Mina tre är alla
sommarbarn så, givetvis, blev det jordgubbstårta med vispgrädde,
en typiskt svensk delikatess. :)

Ruth i Virginia

Sorry - det är nåt fel nånstans, för vid det första försöket kommer det upp
ett meddelande att "Gateway closed"; trycker igen och bums är det duplicerat.

Svar: Jättetrist! Jag har haft problem med bloggplattformen både igår och idag. Jag har mailat och påtalat detta, men ingen jobbar där förrän på måndag. Igår skrev jag om tre gånger och idag två så det är frustrerande.
Hoppas på bättring.
Ditte

Iris

Vilken tårta! Hans åkte upp till Norden i morse och tänk, han kommer fortfarande ihåg den lilla killen han åkte med samma flyg till Peking med för en hel del år sedan ;) KRAM

Svar: Det var en toppentårta och ett jättetrevligt kalas. Och tänk, nu är Max sex år och var tre månader första gången han reste till Peking och med samma plan som Hans. Åren de går...Kram!
Ditte

BP

Är lika "allmänbildad" som du vad gäller Star Wars. Har inte sett en enda film. Så tack Ditte, nu kan jag iaf tre av huvudfigurerna.

Är djupt impad över Max mosters konstverk till tårta. Helt otroligt fin och att till och med modellera figurerna är helt fantastiskt!

Jätteskoj att det var så många som firade denna charmiga kille.

Åsså är jag faktiskt även impad över dina fotokonster genom bilrutan. Rutan måste ha varit väldigt ren kan jag säga;-)

Svar: Vad bra att jag bidragit till att du också nu kan tre figurer från "Star Wars", Kom på att jag kan en till, prinsessan Leia. Sen är det stopp. Tårtan var ett konstverk och när pojkarna fyllt år har hon skapat tårtaor efetr deras önskemål och innan de kunde säga vad de önskade så valde hon. var kanske när de fyllde ett år...Kanske. För pojkarna har tidigt pratat.
Till saken hör att Helen är sjukgymnast och inte i konditori branschen.
Och Max är en charmig kille , jag tror du har sett det. Kalaset var jättetrevligt och alla hade väldigt trevligt.
Fotot från bilen blev bra. Jag körde ju inte, men helen hade vältvättade rutor, för det kan annars vara ett försvårande moment.
Ditte

BP

Du verkar fortfarande ha problem med blogg.se ser jag. Om jag vore dig så skulle jag skriva rent inlägget i Word eller ett annat ordbehandlingsprogram. Sedan behöver du bara kopiera och klistra in texten. Det gör jag faktiskt alltid. Man slipper liksom dubbelarbete som du haft igår och idag.

Svar: Tusen tack för ditt tips. Jag ska göra så nästa gång. Har klagat hos blogg.se men de jobbar inte i helgen. Jag kommer om ett tag att byta till wordpress och en egen portal, men vi är inte framme där riktigt än.
Det är så irriterande när det inte fungerar.
Ditte

marga

Vilka gulliga bilder på Max o William! Och vilken kanontårta! Inte första gången din dotter Helen gjort riktiga konstverk till tårtor! Imponerad av hennes skicklighet. Ja du, Star Wars vet jag att det finns, men inte mer. Nu vet jag dock lite mer. Yoda gillar jag. Gillar grodor. Köper gärna en om jag ser någon gullig. Kram!

Svar: Grodor är fina, men jag vet inte om Yoda är en groda. Kanske! Vi låtsas Tårtan var verkligen häftig och väldigt god dessutom. Allt är gjort från grunden och inga halvfabrikat används här. Helen har verkligen talang för detta med bak och annat pyssel. Och hon kan inte ha fått det från mig...
Grodor gillar jag också, men jag har i min dag samlat på ugglor och hade ett 50 tal från olika länder och platser. (Köpte inga i Sverige)
Kram!
Ditte

FREEDOMtravel

Fantastiskt fin tårta! Och jag behöver inte alls få figurerna förklarade, har sett filmerna många gånger (utom den sista, den har jag inte sett ännu.)

Svar: Vad bra att du kan figurerna. Har förstått att många kan och många inte kan. Jag lärde mig något nytt. Men pronsessan Leia känner jag till. Men hon kansk einte finns längre. Tårtan var så fin och jättegod. Nästan synd att äta den. Men Max mumsade glatt på Yoda.
Ditte

Preciosa

Helen´s mästerverk till tårta :-) Jag vet inte heller nåt om Star Wars. Krig är det ju och därför känns det inte som om jag vill veta nåt heller :) Hur häftigt det än är :-)
Man är nog mossig som inte vet nåt om detta ...
Kram P ♥

Svar: Tårtan var så fin och väldigt god. Du hade absolut gillat den. Allt gjort från grunden. Jag har fått lite info om "Star Wars" och det handlar ju om kampen mellan det goda och det onda. Men krig gillar jag ju inte heller.
Ett jättetrevligt kalas var det och extra trevligt att man kan kalasa alla åldrar tillsammans, det gillar jag.
Kram!
Ditte

Comsi Comsa


Så fina barnbarn du har och tårtan var ju helt enorm.
Stor Wars vet jag ingenting om, men jag hoppas jag klarar mig ändå, hi hi..
Försökte kommentera tidigare men appen kastade ut mig.

Godnattkram ❤

Svar: Tack! Ja, pojkarna är mina "prinsar". De är så fina, roliga och rara. Kalaset var jättetrevligt och det är fint när alla åldrar kan kalasa tillsammans. Jag fick en lektion i lite om "Star Wars" , men den kunskapen sitter nog inte så länge.
Tårtan var verkligen fantastisk och Liv had ordnat så fint med alla andra "attribut".
Väldigt trist att det fortfarande strular med blogg.se både vad gäller att kommentera för er och att skriva för mig. Har mailat dem för att fråga var felet är, men de jobbar nog inte i helgen. Hoppas på svar i morgon.
Kram!
Ditte

Ami

Vilken tårta! Hon är verkligen duktig, så jag förstår att den gjorde succé :)
Kram

Svar: Det blev ett väldigt trevligt kalas med alla tillhörande attribut och tårtan var läcker både att se på och att äta av.
Och vi var förflyttade till "Star Wars" miljön. Max hade noga valt tema för sitt kalas.
Kram!
Ditte

Susjos

Verkligen en duktig sjukgymnast som kan baka tårtor på detta vis! Såklart blev födelsedagsbarnet nöjd! Star Wars är inte heller något jag har sett. Nu när båda sönerna var hemma gick de tillsammans med maken och såg senaste filmen, jag stannande tacksamt hemma :-)

Svar: Förutom tårtbak är hon duktig på pyssel, men det kan inte vara ärvt efter mig. Kul att Max valde sitt tema för kalaset och gästerna var alltifrån minior, juniorer, äldre juniorer till seniorer i olika åldrar.
Jag har för egen del aldrig förstått mig på "Star Wars" men å andra sidan heller inte lagt tid på det. Förstår att du stannande hemma och var nöjd med det. Nu har jag allmänbildat mig lite i "Star Wars" men jag tror inte kunskapen blir bestående. Jag kan ev. komma ihåg dessa tre karaktärer.
Ditte

Ama de casa

Vilken fantastisk tårta! Hon borde anmäla sig till nån av alla dom där tävlingsprogrammen som finns nu :-)

Svar: Tårtan var fantastisk och väldigt god och hela kalaset andades "Star Wars". Allt var genomtänkt och Liv hade ordnat med alla passande "attribut" alltifrån dukning till vimplar. Tävlingar i tårtbak tror jag inte ligger för Helen, hon vill skapa i sin takt och inte skynda på. Det tar vldogt lång tid att skära ut figurerna...
Ditte

Eva`s blogg

Nej den filmen är inte i mina favoriter alls, har inte sett nån av filmerna....men barn älskar dom jag vet : ) mitt ena barnbarn är 6 så han är oxå såå ...jätte fin tårta oj oj mysigt med kalas för barnbarnen :) hoppas du får en skön söndag kram

Svar: Det blev ett jättetrevligt kalas för både stora och små och roligt att Max fick sitt tema med "Star Wars" och det var helt genomgående. Tårtan var också väldigt god och allt gjort från grunden. Kram och trevlig söndag.
Ditte

Bosse Lidén

Vilket fint jobb dina döttrar lagt ner på detta. Max kommer aldrig att glömma denna födelsedag.
Samma för mig. Jag har sett en film på åttiotalet. Det trollband inte alls mig.
Bossekram

Svar: Kalaset blev verkligen jättetrevligt och Max var så lycklig. Ögonen lyste både när han tog en bit av tårtan och av Yoda. På tårtan fannns också små lysande lasersvärd...Jag lärde mig lite nytt om Star Warskaraktärerna men det stannar nog inte kvar i minnet så länge.
Soliga hälsningar från ett vintervackert Stockholm med -10 grader.
Kram och trevlig söndag.
Ditte

Znogge

Vilken tårta och vilket kalas! Så trevligt ordnat och så duktig moster är :D Minst sagt imponerande och jag förstår att den blev uppskattad!

Kram och trevlig söndag!

Svar: Det var ett jättetrevligt kalas med ett genomgående tema och Max mamma hade ordnat med alla "tillbehör" och tårtan blev så fin och var också väldigt god. Allt gjort från grunden. Kallt här, men en promenad får det bli.
Kram!
Ditte

Torrebloggen

Stort grattis till Max! Vilken härlig tårta!
Kram!

Svar: Tack! Jag ska framföra din grattishälsning! Det blev ett jättetrevligt kalas med alla åldrar på plats och tårtan var verkligen jättegod och Max var salig. Kram!
Ditte

Timeoftiger

Vilken glädje att se dessa tårtor!

Svar: Absolut! Och Helens tårtor är så goda dessutom och allt gjort från grunden. Jag är imponerad över hur hon får till figurerna, mycket som ska modelleras...
Ditte

Aette

Max har både en snäll mamma och moster som ordnar så fint kalas.

Svar: Kalaset blev verkligen lyckat! Och extra roligt att både gammal som ung kan kalasa tillsammans.
Ditte

Ann-Kristin

Grattis till Max i efterskott. Vilken tårta! Att ni nändes skära i den 😄.
Så duktig Helen är när det gäller bakverk. Har för mig att förra årets tårta också var ett mästerverk.
Så fina de är Max och William.
Jag är också helt novis när det gäller Star Wars.
Det var meningen att Astrid skulle få en tårta med Frost( tror jag figurerna heter), men sonhustrun tyckte den var för dyr och bad mig göra den tårtan som jag brukar göra till barnbarnen.
Kramar till er båda/A-K

Svar: DEn tårta du brukar göra är densamma som mamma alltid hjorde till alla födelsedagar och den är så god. Bra val! Helen tycker det är så roligt att göra en tårta på ett tema och Max hade hett önskat dig "Star Warstema". Men det tar väldigt lång tid att göra tårtan och både figurer som hon skär ut och alla fyllningar som görs från grunden tar sina många timmar att få till. Det blev ett väldigt lyckat kalas där Liv ordnat så bra med allt och det blev trevligt för alla åldrar.
Och vad gällr "Star Wars" så kan jag ingenting. Men kanske kommer jag nu ihåg de här tre figurerna.
Kramar från oss.
Ditte

moi

Gratulationer till 6 åringen!
Jag trodde att Star wars var lika främmande för dagens sexåringar som för mig. Är filmerna aktuella igen? Känner igen en del figurer men kan inte ett namn. Var hon med kanelbullarna vid öronen med i Star Wars, eller var det kanske nån annan SI film?
Kram

Svar: Jadå, det har just kommit en ny film, men den är ju inte för barn direkt. För min del har jag sett en film och det räcker med det. Men detta var Max önskemål och då blev det så. Det var ett jättetrevligt kalas, verkligen. Och förra året var det "Batman" som var temat. Han men kanelbullarna vid öronen, fniss, var Yoda och jag tror han alltid varit med. En god figur. Kram!
Ditte

Kersti

Roligt med temakalas och tårtan ser helt fantastisk ut. När du sedan beskrev vad den innehöll vattnades det riktigt i munnen. Hallon och mörk choklad mums.
Jag är inte heller någon starwarsfantast. Har sett några av filmerna men inte blivit så fascinerad. Men det är väl bra att man kan tycka olika.
Kram

Kersti

Roligt med temakalas och tårtan ser helt fantastisk ut. När du sedan beskrev vad den innehöll vattnades det riktigt i munnen. Hallon och mörk choklad mums.
Jag är inte heller någon starwarsfantast. Har sett några av filmerna men inte blivit så fascinerad. Men det är väl bra att man kan tycka olika.
Kram

Svar: Det blev ett jättetrevligt kalas med både gammal som ung. Och rok´ligt att Max valt tema och att både mamma Liv ordnat med alla attiraljer och att Max moster Helen bakat den fina och jätttegoda tårtan. Den var helt ljuvlig! Vad gäller "Star Wars" har jag sett en film och det räckte, Men nu har jag tre karaktärer klara. Får se hur länge.
Kram!
Ditte

Decdia

Vilken dröm för en liten kille!
Jag har inte sett en enda av filmerna och blandar alltid ihop Star Wars och Star Treck... Det har med rymden att göra i alla fall. :)

Svar: Jodå! Rymden finns med i båda. Jga kan inget om detta men Max var nog glad över att hans moster Helen visste så att det blev rätt karaktärer på tårtan. Viktigt!Och Max var jättenöjd med sitt kalas. Tårtan var fantastisk och det var så roligt att kalasa både ung och gammal.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: