Att söka är inte alltid att finna

    
 Stockholm bjuder på strålande sol, snö och -13 grader. En härligt vacker vinterdag! 
Även de senaste dagarna har det varit småkyligt så snön har hängt sig kvar och även en del is.
Jag brukar ta mig ut en sväng varje dag, men om det är grått och snöblask tryter motivationen ibland och jag kan behöva en "knuff". Och den knuffen kom lämpligt från en god bloggvän Bosse Lidén,
som förutom att blogga, fotografera, skriva kåserier och böcker också är full av upptåg och kommer på roliga tävlingar och utmaningar.
Och jag gillar både och, men denna vecka var uppgiften klurigare. (Förra veckan var jag på Katarina kyrjogård och letade gravstenar med ordet "mästare" och där fick jag full poäng, inlägg från den 5/1; Hugget i sten. )
Likheten med förra veckan är kylan.
Uppdraget nu handlar om att leta och fotografera tre svenska registreringsskyltar där man kan utläsa ett ord med betydelse men inga förkortningar. Namn är godkända.
HIttar man tre ord som kan bilda en mening blir det bonuspoäng och så även om man hittar en motorcykel med ett ord i registreringsskylten.
Och trots ihärdiga försök fick jag inse; "att söka är inte alltid att finna."
Jag började på Söder, i mina kvarter och jag gick runt och jag stod still vid stoppljus. 
  Flera skyltar med ord hittade jag, men mitt mål var att hitta en skylt där ett verb fanns med så att jag kunde få till en mening. Jätteklurigt!
Och att ha kameran med och framme och även fotografera registreringsskyltar ger upphov till vissa samtal med bilägare, några mindre trevliga.
Min strategi var klar och jag låtsades vare sig förstå eller prata svenska, jag skulle le och visa att jag bara fotade bokstäverna. Jag log inombords.
 
Götgatan! Många bilar och en del med snö på registreringsskyltarna.
Försvårande omständigheter.
Lämpliga skyltar hittade jag, men inga där verb fanns med. 
 
Kände att det vore lämpligt att vidga vyerna för bättre lycka och tog tunnelbanan till Odenplan, mina gamla boendekvarter i början av 2000- talet. 
Även om Odenplans tunnelbanestation var ombyggd och Odenplan inte var som den var förr så kändes det trevligt att vara här igen. 
Jag började genast leta bilar med passande registreringsskyltar och tog en tur uppför Upplandsgatan och stannade till både för att insupa atmosfären, titta i skyltfönstren på alla antikaffärerna och leta skyltar. Inga skyltar med verb synliga och inga motorcyklar. Bådade inte gott.
 
Från Odenplans tunnelbanestartion mot Upplandsgatan och mitt gamla kvarter.
 
       
Gott om bilar längs Upplandsgatan, men det hjälper inte mig.
Stannar till vid porten i det gula huset, byggt 1886, kikar in i porten och blir lite nostalgisk.
En liten fin lägenhet med stor balkong mot en fin innergård.
 
Jag letar och letar men hittar inte det jag vill. Jag är envis, men det hjälper mig föga. Inser att jag  får ge upp och inte kommer att få några bonuspoäng den här gången. 
För att hitta en mc och verbskyltar gick jag  t.o.m. ner i tre parkeringsgarage. Ingen lycka!
Hur som helst håller jag mig inom växtriket med mina skyltar. 
 
 
 
 
Tror inte ens jag får stilpoäng för denna skylt från "Claes-Göran" på Odengatan.
Men den talade till mig.
 
Här då? Lyckade i alla fall hitta två motorcyklar på Ölandsgatan på Söder
men  vågade inte lyfta på klädseln för att titta på registreringsskyltarna.
Kände dock på mig att här kunde jag haft tur.
 
 
 
                                                                                                                    
BP

Hahaha! Om du var vid Odenplan igår måste vi ha gått om varandra;-)
Tog skylten hos Claes-Göran från andra sidan och missade "baksidan". Bra att du la upp den:-)

Att gå efter skyltjakt är det roligaste som finns å du gjorde verkligen en oerhört kraftansträngning här måste jag säga. Fick knappt upp kameran igår och fotade otroligt lite. Ville inte förfrysa mina tassar om man säger så;-) Stort GRATTIS till dig att du ändå lyckades så bra!

PS.Nu har jag ju Täby Centrums Parkeringsgarage (18 plusgrader därinne) med 3 000 parkeringsplatser framför dörren. Så där hittar man alltid nå't, fast inga MCn vid den här årstiden. Gallerians P-garage är inte helt fel heller. DS.

Svar: Tack! Kanske sågs vi där i trakterna igår? Kallt var det om tassarna, men vad gör man inte...Jag lyckades få bilskyltar, men tyvärr inga som hade verb i sig och fick inte till någon mening. Och motorcyklar är det inte många ute här i stan just nu. vågade inte titta under skynkena för kanske var de larmade.
Gallerians P - garage missade jag men jag provade på Ringen och Medborgarplatsen. Inga verb på några skyltar.
Men täby hade varit ett bra alternativ. Tänkte inte på detta garage.
Hos Claes- Göran var jag bara på ena sidan...Men skylten gav uppmuntran igår. Behövligt!
Ditte

Ann-Kristin

Gomiddag!
Du tar dig verkligen an utmaningar och lyckades verkligen.
Vår nya bil fick BYR, sa när vi hämtade bilen att synd att det inte blev DYR 😊
Var rädd om Dig i kylan?
Många kramar till Dig och Bosse/A-K

Svar: God afton! Det här var roligt med jag hade vergligen behövt ett verb så "DYR" had epassta perfekt för att få bonuspoäng. Men....Grattis till den nya bilen! Vad roligt!
Här är det fortsatt kallt ute, men jag har kläder...
Kramar till dig från oss.
Ditte

Bosse Lidén

Vad härligt det är att få bloggskratta. Dessutom tar du blogginläggen till en högre nivå. Det blir en spännande, intressant berättelse fylld av fina foton, humor, nostalgi och glimten i ögat. Avslutningen är briljant och jag får lust att sträcka fram handen och verkligen kolla vad det står under skynket på de tvåhjulade. Synd att jag inte kom på det du gjorde, när jag skrev om bonuspoäng. Du fick ihop ett häftigt tema. Din taktik om att spela utländsk turist kommer jag inte att glömma. Kan bero på att det liknar min gamla personlighetsstil.
Jag gissar på att du var sugen på att få komma in i din gamla mysiga lägenhet. Så hade jag garanterat tänkt. Tack för underhållningen. Torsdagskram Bosse

Svar: God afton Bosse! Tack för rolig och trevlig kommentar. Det gläder mig om du fått dig ett skratt extra. Jag har själv också skrattat under uppdraget. Alla bilister är inte positiva till en kamera som förevigar registreringsskyltar, men min taktik höll. Att vara turist kan vara bra och roligt.
Efter mina efrfarenheter på Chagall muséet i Nice så passar jag mig för att göra sådant som inte är tillåtet och jag fegade ur där med motorcyklarna. Kanske var de larmade.
Roligt att du kan se likheter mellan mig och din gamla personlighetsstil, kanske kvarstår några.
Jag var helt klart sugen att både titta in i trappen och i lägenheten, men koden till porten är bytt sedan 2004 men jag vet att hon som köpte min lägenhet bor kvar. Men tänka kan man alltid.
Trevlig kväll önskar jag dig.
Kram!
Ditte

Anonym

😀 Du är rolig du.
Nästa vecka när jag är i Sverige kanske jag kan vara med och tävla.
Lycka till

Svar: Välkommen till Sverige! Och kul om du hoppar på denna tävling. Frisk luft får man och roligt är det. Bonuspoäng får jag inga denna gång och det grämer mig lite. Inte ens stilpoäng.
Ditte

Anette

Glömde skriva under. 😉

Comsi ComsaHi hi hi, du var då en envis rackare.... :)) Så himla bra du fick till det...

Stor kram ❤

Svar: Trevligt att ta en tur till Odenplan och mina gamla "hoods" och där var det sig likt. Tittade även in i Vasaparken.
Men inga skyltar med verb i Vasastan heller och inga synliga motorcyklar. En fin utflykt blev det i alla fall.
Stor kram!
Ditte

Znogge

När jag har gått till fots har jag inte hittat en enda skylt men när jag körde hem mötte jag flera stycken men vad hjälpte väl det... På parkeringsplatsen var skyltarna översnöade så ödet är emot mig. Men än har jag inte givit upp!

Grattis till dina skyltar!

Svar: Tack! Nej, jag fick jobba lite för att hitta skyltar men inga verb var synliga trost flitigt letande och inga motorcyklar ute i det fria. Kallt, is och snö...Önskar dig bättre lycka.
Kram!
Ditte

Iris

Vad duktig du är! Vår bil har ju inte varken verb eller substantiv, men LRF är väl ändå godkänt :)
Maken åker runt i Spanien som representant för lantbrukarnas riksförbund, hi, hi! KRAM

Svar: Jag har kämpat på, tappert. Vad äller LRF hade det inte godtagits, det är en förkortning. Men bra att ni i Spanien gör rekalm för detta. Så länge det inte är KOMMUNAL så är allt bra. (Antar att du hört och läst om pamparnas utsvävningar. där...)Stor kram!
Ditte

Gittan

Ha ha, jag fick mig ett gott skratt. Kan se dig stå där och inte fatta något. Men det bjöd du säkert på. Det var bra gjort att gå ut och leta skyltar och jag förstår att det inte var så lätt att hitta motorcyckar i denna kylan. Men visst blir man lite nyfiken vad det stod på skylarna på dom. Kram på dig.

Svar: Trevligt att jag bidragit till ett gott skratt även hos dig. Tyvärr vågade jag inte lyfta på motorcyklarnas beklädnad, larm kunde ju finnas.
Konstaterade att verb på bilars reg,. skyltar är säkksynta och att antalet motorcyklar på stan var noll, vad jag kunde se.
Inte heller lyckades jag trots titt i ett par stora garage...
Kram!
Ditte

moi

Härliga utmaningar och ett roligt sätt att motivera sig själv att ge sig ut.
Jag kan inte låta bli att småle när jag tänker på vad "folk" tänkte om dig när du gick där och studerade skyltarna :D
Kram

Svar: Nej, folk tänkte en hel del och några tänkte och pratatde högt, det blev jag varse. Men det hela var roligt! Och frisk luft har jag fått. Uppgiften är klar, men inga bonuspoäng fast det gör inget....
Kram!
Ditte

Susjos

Vilket arbete du har lagt ner, så imponerande! Vi är tacksamma för dina växtskyltar :-)

Svar: Tack för detta! Och jag är nöjd med växtskyltarna. Roligt har jag också haft under tiden jag letat...Nog så viktigt!Inser att verb är en bristvara på registreringsskyltar...
Ditte

Ghugge

He, he, spela turist..skyltar från växtriket..lyfta på skynket och kolla..jag anar lite busighet här!!! Du går verkligen "all in" Jätteroligt inlägg! Kram

Svar: Turist är bra! Och det fick bli skyltar från växtriket, måste ju finnas en röd tråd. Tyvärr finns det få verb bland registreringsskyltar så jag fick inte till en mening. Och jag vågade inte riktigt flytta på skynket till motorcyklarna, kanske fanns det larm. Men lite busig kan jag vara. Och utmaningar och tävlingar gillar jag...
Kram!
Ditte

Tove Olberg

Underhållandefaktorn är uppnåddtill fullo Ditte! Även om söket inte ledde dit det var tänkt så fann du ju en trio inom växtlighet som gör mig nöjd! Bosse är påhittig och du passar in i det!
Icke tala svenska förstå tut bil kör...
Kram!

Svar: Tusen tack Tove! Och det gläder mig mycket att du blev underhållen. Jag blev det också under tiden jag letat. Många fniss med en Ditte som inte talar eller förstår svenska. Tyvärr inga bonuspoäng, men jag är nöjd med mina skyltar. Visst inte att verb är en sådan bristvara på bilars registreringsskyltar. Vet nu!
Kram!
Ditte

Susanne

Vilket inlägg...! Som att läsa en spännande bok och spänt vänta på slutet!
Otroligt engagemang du hade för Bloggutmaningen! :)
Och grattis till att hitta tre riktigt bra skyltar med samma tema.
Toppen! :)

Svar: Tack! Och jag hade roligt! Men tyvärr inga bonuspoäng. Inte ens stilpoäng....Men det gör inget. Och tre skyltar fick jag ju till. Bra så! Tack för din uppmuntran!
Kram!
Ditte

Preciosa

Du är då som du är :-) 13 gr kyla och du tål ju inte kyla...Gör dig inte sjuk nu innan du ska åka ner :) Ta ett stort p-garage nästa gång :-) Och munskydd :)
Du hade förstås stora kameran att släpa på också?
Kram toka! P ♥♥

Svar: Stor kameran var med, därav några förbistrade bilägare...Men eftersom jag "var turist" och inte talade svenska så förstod jag inget. Jag var förvisso i två p-garage men ingen lycka där heller för att hitta skyltar vare sig med verb ( bonuspoäng) eller mc med ett ord på registreringsskylten, också bonuspoäng. Nej , kyla i ansiktet är ingen hit, men jag gillar utmaningar.
Kram och jag är i god form...
Ditte

Ami

Vilka roliga skyltar du hittade! Du har riktiga "bloggögon" :)
Kram

Svar: Jag fick ihop det, men tyvärr hittade jag inga verb på några skyltar och inte heller någon mc med ett ord på. Så inga bonuspoång, men det var roligt i alla fall. Riktigt roligt!Kram!
Ditte

marga

Ja, du är rolig du, leker turist i din egen stad! Fast det måste ha varit väldigt roligt att lura bilisterna! Spela en roll alltså; det bor kanske en liten skådis i dig! Kram!

Svar: Några bilägare blev sura över att jag tog bilder av deras registreringsskyltar, så jag log, visade bilden och låtsades att jag inte vare talade eller förstod svenska. Min kamera är ju inte i fickformat...Och att spela en roll var roligt....Kanske blir jag "kändiss".
Kram!
Ditte

Fia

Ja Ditte, du är helt otrolig och full av roliga idéer, vilket skratt jag fick! Kan verkligen se dig i aktion med kameran som turist! Du hade gett dig en svår uppgift med bara verb! Växtskyltarna borde i alla fall ge dig en ordentlig bonuspoäng!
Kram
Fia

Svar: Jag hade behövt ett verb för att få till en mening. Hade samlat ihop 12 substantivsskyltar förutom växterna, men utan verb fick jag ingen mening. Tror tyyvärr inte jag fick vare sig stil eller bonuspoäng för växterna. Men jag hade jätteroligt under letandet och fotandet och roligt att se folks reaktioner när jag noga tittade på reg. skyltarna.
Kram från ett strålande vackert Stockholm med -15 just nu.
Kramar från oss.
Ditte

Torrebloggen

Gokväll!
Du är otrolig som ger det ut på sökarjakt i denna kyla! Synd att du inte hittade något verb. Min granne som vi brukar umgås med hade faktiskt PAJ på sin reg.skylt, tyvärr har hon sålt bilen, annars hade jag tagit ett foto och skickat till dig hi hi. Det är nog svårt att hitta några mc i trafik, för de flesta mc åkarna har ju ställt av sina cyklar nu under vintern.
Men kanon, du lyckades ju hitta tre stycken växtskyltar.
Bosse hittar verkligen på roliga utmaningar.
Ha det så bra!
Kram!

Svar: God morgon! Strålande sol men kallt, -15! Så ingen långpromenad just nu, men jag ska ut senare. Att hitta reg. skyltar med substantiv gick ganska bra, men verb saknades och motrocyklar också.
Bosse L är bra på detta med utmaningar och lekar och mycket annat också. En härlig bloggvän!
Önskar er en trevlig fredag!
Kram!
Bosse hälsar!
Ditte

Marja

Kul med ett uppdrag när man är ute och går. Du var ju ändå duktig och hittade ord med gemensam anknytning. :)
Vi har också haft sol och -13 grader i dag. Kram! :)

Marja

Kul med ett uppdrag när man är ute och går. Du var ju ändå duktig och hittade ord med gemensam anknytning. :)
Vi har också haft sol och -13 grader i dag. Kram! :)

Svar: Jag går ju en del och det här med lite "uppdrag" ger nya insikter dessutom och jag får använda den fantasi jag har och utveckla den...Orden hittade jag men tyvärr var verben osynliga och jag fick inte till en mening och missade därmed bonuspoäng. Men jag klarar det...God morgon från ett strålande vackert och soligt Stockholm, men med -15. Kram!
Ditte

Ama de casa

Snyggt tema med floran där :-) Bättre än verb tycker jag :-)

Svar: Tackar! Men jag fick fick inga bonuspoäng! Hade behövt verb för att få till en mening..Det var roligt i alla fall. Väldigt roligt att smyha runt med den stora kameran och se folks reaktioner.
Ditte

Anna

Gillar hans lilla utmaning! Kul att den inspirerar så många att hitta sig ut ❤️ Tänkte också ta mig ut, och göra hans uppdrag, när energin har växt sig lite starkare❤️

Önskar dig en underbar helg! 🙏

Kram!❤️

Svar: Visst är dessa utmaningar i lekform både roliga och inspirerande och ut kommer man. Hoppas nu att din energi växer sig lite starkare dag för dag och att du snart kan ta dig ut en sväng.
Önskar dig en fin helg!
Kram!
Ditte

Anna

Gillar hans lilla utmaning! Kul att den inspirerar så många att hitta sig ut ❤️ Tänkte också ta mig ut, och göra hans uppdrag, när energin har växt sig lite starkare❤️

Önskar dig en underbar helg! 🙏

Kram!❤️

Gemsofmylife

Du är ju för go vännen vilket arbete du gjorde men som sagt det är bra att få inspiration till att leta upp saker trots att vädret inte visar sin bästa sida :)
Jag gillar ju söder och har bott ute överallt där ! ibland måste jag erkänna att jag saknar staden, men på sommaren slår skärgården allt
Stor Kram till dig Bitte
Önskar dig en underbar helg

Svar: Visst slår skärgården även i mitt tycke allt, nåja nästan. Och jag kan nog även nu fantisera om att bo där. Men det stannar nog vid fantasier för jag börjar ju få lite högre ålder....Jag tycker om Söder och hela Stockholm, men skärgården lockar mig...
Det är roligt att ge sig ut och leta efter en speciell sak som i den här utmaningen och intressant att folk blir uprörda över saker som att jag tog kort på deras reg, skyltar. Men mitt knep att spela icke svensktalande turist fungerade bra.
Önskar dig och de dina en trevlig kväll.
Ditte

Kersti

Jag gillar Odenplan med omgivningar. Har min frissa där och en svåger på Upplandsgatan så då och då blir det en tur åt det hållet. Vilken ihärdighet och fina skyltar blev det också. Jag har helt glömt bort tävlingen som ja ju tänkte försöka delta i kanske jag har en liten chans för jag tror att 16:de var sista dagen. Ska kanske ta en tur med kameran.
Kram

Svar: Visst är detta fina trakter! Jag trivdes vädigt bra under de få år som jag bodde här.Jag tror du hinner med tävlingen/utmaningen och en tur ut med kameran är skönt, men kallt idag. Lycka till!
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: