Vintermånad?

    
Visserligen är februari den sista vintemånaden hemma i Sverige, men det kan vara lite annorlunda beroende på var man är.
En av fördelarna med att bo i Sverige, Stockholm, tycker jag är årstidernas skiftningar, men man kan ju förkorta  eller förlänga dem. Allt efter tycke och smak.
Vi varvar ju vistelsen i den spanska sommarstugan med Stockholm och Sverige och har på så sätt, i vårt tycke, fått till en bra blandning. För jag vill ju inte missa några trevligheter.
Vi kom hem strax före jul och har tillbringat em nånad hemma och haft många fina dagar med strålande blå himmel och snö. Njutbart! verkligen!
Och nu njuter vi av svensk försommar här i Torrevieja med mestadels strålande sol och temperaturer mellan +18 och +22. (Jag vistas inte i solen men den värmer skönt även i skuggan)
Ibland lägger sig molnen över staden och diset över havet, men det är snabbt övergående.
Det känns onekligen trevligt att inleda den sista vintermånaden med att njuta av en god lunch på en restaurang och sitta utomhus och titta på foklivet.
Idag är det en ny dag och med fortsatt vackert väder.
 
Många vill njuta av de vackra dagarna och stundtals är bänkarna längs havet välfyllda.
 
En sen lunch på restaurang Alingui, helt ok mat och mycket prisvärt.
 En trerättersmeny för 7.90 i euro och det finnsminst ett tiotal för-varm ocg efterrätter att välja bland. 
Dryck tillkommer.
 
 Mysigt att sitta utomhus och äta lunch den första februari.
Vintern känns fjärran!
 
Att sedan smälta maten med en långpomenad längs havet blir picken över i.
 
Och att slå sig ner ännu en stund med en kopp espresso på en bar vid havet blir en bra avslutning 
innan benen tar oss hemåt. Och kanske finns det då kvar lite sol över terrassen hemma. 
 
 
 
                                                                    
znogge

Ni har verkligen lyckats med ett perfekt upplägg på hur ni tillbringar er tid. Vissa helger och annat vill man självklart inte missa men jag förstår att ni föredrar att tillbringa februari i sommarstugan.

Kram och ha det så bra i vårvärmen!

Svar: Vi har ett bra upplägg tycker vi själva. Jag tycker mycket om Stockholm och är gärna där, men det är fint att kunna varva. Ofta går det också hitta biljetter med bra avgångstider till bra priser om man är lite flexibla och det är vi.
Vi har haft en underbar dag och varit ute och strosat i fem timmar, doock med lunchpaus. Och nu är det rast hemma i solen på terrassen , men den är nog bara kvar en liten stund till. Mrkret kommer vid 18.30 just nu.
Kram!
Ditte

Comsi ComsaDet ser helt underbart ut, vad är det i det där glaset förutom apelsin? Mums så gott det ser ut..... Kram på dig ♥

Svar: I glaset är det en skaldjursröra med räkor, crabsticks, grönsaker och lite majonnäs. Gott och fräscht!Soliga kramar!
Ditte

Geddfish

Där fick jag mig lite osynligt vaccin, ett gott vaccin med solsken i. Härligt.
Så annorlunda att leva i värmen. Här sitter jag och regnet det strilar ute. Jag avvaktar morgondagen, då förutspås lite sol. Ja, du vet.
Smarrig lunch, fin motsolsbild.
Kram Regn, Gerd

Svar: Jag delar gärna med mig av det jag kan. Vi njuter av det mesta och jag tycker om solen, men sitter aldrig i den, men den värmer skönt.
Det är fint att sitta ute och äta och till priser som är mycket överkomliga men vi lagar också en del hemma eftersom råvarorna också är väldigt bra.
Soliga kvällshälsningar till dig.
Och i morgon blir det säkert uppehåll!
Ditte

Susanne

Ni har onekligen fått till det riktigt bra med att ha en plats att åka till i Spanien också.
Så vill jag också ha det när jag jobbat färdigt! :)
Å den där restaurangen skulle jag besöka många ggr.
Maten ser ljuvlig ut. Och priset???
Dom ger ju bort maten!
Ha det så gott i värmen! :)
Kram

Svar: Vi är ju pigga pensionärer, men trots den spanska sommarstugan så vill vi fortsätta att resa så därför är den liten.Mat här både i butiker och på restauranger är kanske hälften eller mer av de svenska priserna. Ett glas vin ute med en god tapas går på mella 1.1.50 euro, vilket är väldugt prisvärt och kanske 1/4 av vad man betalar i Stockholm.
Vi har det bara bra och jag skickar sol och lite värme till dig.
Stor kram!
Ditte

Torrebloggen

Visst är det underbart att vi har denna möjlighet att kunna kunna välja var vi vill vara.
Ja Alinghi är alltid ett säkert kort.
Fina bilder, speciellt den sista!
Ha det så bra!
Kram!

Svar: Tack! Ja, Allingui är helt ok och väldigt prisvärd. Idag hade vi tänkt oss Sunset Beach men den var tyvärr stängd vid lunch. Och att sitta ute och äta vill vi helst och då blir det lätt väl kyligt på kvällarna trots att det ändå är +15. Men det blev La Boca vid Los Locos och det var också helt ok. Förrätten och efterrätten var bäst, pastan hade jag gjort bättre själv och så behöver man inte tänka på Sunset Beach eller en del andra resaturanger. Men mysigt var det ändå.
kram!
Ditte

Susanne

Tack för set! :)
Kan du skicka hit lite poliser också.
Jag har inte hunnit ut och jaga mellan jobb och bestyr hemma! :(

Svar: Ja, poliser här finns det men de verkar ganska fasta. Hoppas du hittar några. Är det ingen match på Tele2 eller globen för då brukar de dyka upp. Men i tanken skickar jag några. Klart att det är mycket med både jobb,barn och hem...
Kram!
Ditte

Ama de casa

Visst är det härligt här nu! Det var trevligt att ses där nere på paseon idag :-)

Svar: Det är alltid så trevligt att ses och visst var det skönt väder. Och det är det ju oftast här. Vi hittade bra lunchställe för tyvärr var Sunset Beach stängt. (Kanske bara stängt för lunch...) Mysigt att kunna sitta utomhus och äta.
Ditte

FREEDOMtravel

Vilken härlig värme ni har! Och dessutom fantastiska priser på maten, bara att njuta!

Svar: Här är det vackert och behaglig svensk försommarvärme. Att matpriserna/restaurangpriserna är överkomliga gör ju att uteätandet inte är ruinerande direkt. Men vi lagar en hel del mat hemma också. Jag gillar dte och utbudet är stort och varierat. Vi njuter på.
Ditte

Decdia

Hihi, hade jag bara haft möjligheten så hade jag lätt emigrerat till en varmare (och ljusare) plats september-april/maj varje år. :)

Svar: Du har ju en del år kvar till pension...Men din tid kommer.
Ditte

wiolettan

En drömtillvaro verkar det som. Det låter som om du trivs mycket bra med att varva boende så där. Blir det ungefär lika många månader på båda ställena eller är ni mera på ert sommarhus?
Jag som tycker om vinter skulle kanske inte vara där nere nu, fast just dessa dagar är det plusgrader och lite regn, ingen riktig vinter.
Fina bilder och med, som det syns, god mat.
Du ser så fin ut där du sitter.
Ha det fortsatt bra och var rädd om dig.
Varm kram
PS Ser att du ligger i hasorna på mig hos Bosse, spännande. Det var riktigt roligt att se dina bilder och läsa om hur de kom till

Svar: Jag hade stort nöje av ditt inlägg också och jag är så glad att du fick till en saftblandare, det fick inte jag. Roligt är det med Bosses lekar och utmaningar och så generöst att han lägger så mycket tid på detta.
Vi varvar med att vara i sommarstugan här i Torrevieja med att vara hemma i Stockholm och oftast blir det en månad på varje ställe, men sommartid är vi mest hemma i Stockholm och i Sverige.
Jag vill inte ha så varmt och ska ju inte alls vara i solen. (Är i skuggan)
Jag fick ju en fin månad hemma med en hel del sol och snö. Men är det för kallt ute och blåser så kan jag inte vistas ute eftersom mitt ansikte är solskadat och behandlat och jag får då ont och blir helt röd. Skinnet på kinderna är så tunt.
Önskar dig en trevlig kväll.
Kram!
Ditte

Fia

Visst är det bra att Alingui har utökat så köerna kanske blir mindre! Vi satt därinne i f.d. De Bassus förra veckan på kvällen, men det är mycket trevligare ute! Fina bilder från strandpromenaden, där tillbringar vi också mycket tid!
Kramar!
Fia

Svar: Att sitta inne på Alingui har vi också gjort, men det var ganska bullrigt så att sittta ute är mycket behagligare. Gillade den mexikanska restaurangen vi var på, den var så mysig inomhus. Passar bra nu på kvällarna när det inte är så varmt. Strålande sol idag också, väldigt skönt och lunch utomhus blev det.
Ha det bra!
Kram!
Ditte

Ghugge

Underbara bilder! Du har lyckats med att få det bästa av allt! Härligt!
Kram

Svar: Tack! Och så småningom skall jag ut och titta efter flamingon också. Kanske någon vill vara med på bild. Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Åh, så mysigt det såg ut med lunch på Allingui! Tyckte det såg ut att vara snålt med räkor i förrätten 😊. Jag äter ofta den friterade Brien som förrätt där. Tyvärr blev det ingen visit senast, men det tänker jag ta igen i april.
Underbara bilder utefter paseon! Längtan blir stor både till parallellgatan som efter Dig och Bosse.
Kram/A-K

Svar: Bosse brukar ta brieosten och jag får smaka, den är god men blir för "fet" för min mage. Det var gott om räkor denna gång i glaset och det uppskattas. Vi saknar dig och pratar lite med dig när vi går förbi ditt hus . Saknar dig.
Fina dagar är det och det blir många och långa promenader längs havet.
Kram!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Krycktanten är hemma i S :-) Allt gick bra hela vägen men tror dom letade efter pulver i min väska men det var väl bara Chino-impregnering :-) Min förra väska har aldrig pipit :-)
Dom tog mig avsides och kollade med nåra papperslappar...
Kram P ♥

Svar: God afton! Välkommen hem ! Skönt att resan gick bra. Säkert var det impregneringen i form av påsar/pulver som gav utslag. Och kryckan gick bra att ha med antar jag...Kram! ❤️💐
Ditte

BP

Förstår precis vad du menar efter att ha tillbringat de senaste fem vintrarna i Benidorm. Ja inte hela vintern då, utan mellan två till fyra veckor under december och januari. Man behöver faktiskt den solinjektionen. Å precis som ni brukar vi äta ute för det mesta, då en trerätters för mellan 7,90 och 9,90 euro ju verkligen är överkomlig. För att inte tala om att det ofta även ingår ett glas öl/vin och på "landsbygden" till och med en hel flaska vin. Dessutom är maten otroligt god. Å lagar man mat hemma är ju även råvarorna betydligt godare och billigare. Säger bara tomater, gurkor, oliver.

Svar: Bilden på mina Guess Whats är inte förstorade. De är bara beskurna. Å japp, jag fick mig ett gott skratt... eller två;-) Å jag kan tala om för dig att jag är exakt lika "dålig" på att gissa som du. Engagerade även maken. Tyvärr är han inte ett dugg bättre än jag;-)

Svar: God afton! Jag bjuder gärna på skratt! Engagerade också maken, men inte hjälpte det här. Får klura lite till och se om jag blir klokare. Jag har ju förstått att ni också flyr delar av den svenska vintern och vi pendlar och det fugerar riktigt bra. Vi kan ju komma och åka som vi vill.
Och att leva här är ju halva priset mot hemma.
Vi har ett bra kök med rejäl ugn och spis så hälften av veckans dagar blir det nu mat hemma. Ungefär...
Menyerna är ju till bra pris och oftast med dryck dessutom...
Perfekt!
Återkommer med ännu en gissning senare...
Ditte

Susjos

Tack för dessa värmande soliga bilder! Som vi behöver nu i det gråa Sverige! En sommarstuga i Spanien...det skulle verkligen vara något!
Ha det fortsatt gott!

Svar: Jag delar gärna med mig av både sol och den behagliga försommarvärmen. Och att ha en sommarstuga här är bra och lätt att pendla hem till Stpckholm är det också.Vi fortsätter att ha det bra...
Önskar dig detsamma! Och mellon närmar sig ju...
Ser fram emot rapporter hos dig.
Ditte

Ami

Alinghi är en bra restaurang! Vi har alltid fått bra mat när vi varit där!
Och visst är det underbart att få uppleva vår/sommar här nere nu :)
Kram

Svar: Visst är Alinghi bra och väldigt prisvärd! Bra service dessutom! Och så skönt att njuta av skön svensk försommarvärme och sitta utomhus och äta lunch. Trevlig kväll! Kram!
Ditte

Kersti

Det låter ljuvligt med lite försommar. Ni har ordnat det helt perfekt med sommarstugan där och lägenheten här så ni kan få både vinter och sommar. Här har solen faktiskt tittat fram idag men varmt kan man inte säga att det är men inte riktigt vinterkallt heller mest ruggigt faktiskt. Men det blir lite ljusare för var dag vilket gör det lite lättare att komma upp på morgonen.
Kram

Svar: Ja, försommar är trevligt och mysigt att sitta ute på terrassen bland blommrna och äta frukost. Långa promenader längs havet känns också bra liksom att sitta utomhus och äta lunch eller ta en vätskepaus vid havet. Skönt med lie sol över Stockholm som ju då blir ännu finare.
Och nu komme ju ljuset hemma mer och mer och våren är nog på väg.
Kram och trevlig onsdag.
Ditte

Decdia

Nyligen pratade jag med en vårdtagare om pensionen och vad man vill göra då. Hon är 98 år ung och tyckte väldigt synd om mig som har 30+ år kvar innan det är dags. :)

Svar: Men du vet tiden går fort...Och ju äldre du blir, ju fortare går den och att ha roligt i vardagen är nog det viktigaste.
Ditte

Marja

Vilka härliga dagar ni har där nere! Det du har i glaset framför dig ser verkligen gott ut.
Kram! :)

Svar: Vi har det bra här och det har vi ju även i Stockholm och det är fint att kunna pendla iväg ett tag då och då. Både den här restaurangen, service och deras mat är bra och vi återkommer då och då. Men utbudet här av bra och prisvärda restauranger är stort och det är roligt med variation.
Kram!
Ditte

Veiken

Ni har verkligen hittat en bra mix! Ni pendlar efter hur känslan är och tar det allra bästa ur tillvaron! Ni äter så bra och billigt, vilket pickar hål på en del fördomar jag har! Kramar

Svar: DEt är för oss en bra mix. Det var ju ett annat land, dig närstående, som var aktuellt för oss men mina hudbesvär ställde till det ordentligt. Men nu ser vi det positiva med att kunna "pendla" hit på några timmar. Prismässigt är denna trakt väldigt bra om man tittar på övriga Europas, helt klart.
Men du vet att tankarna också finns på annat håll...
Läser hos dig, ser vackra bilder och njuter av det. Och jag är med...
Kram!
Ditte

Anette

De där första dagarna vid stranden är helt ljuvliga.
Invånarna vid Medelhavskusten verkar uppskatta dem minst lika mycket som vi nordbor.
Jag älska att höra italienarna utropa "ce il sole" och se dem rusa ner till stranden en tidig vårdag.
Ha det skönt i solen/skuggan

Svar: Visst är de! Och just nu är det ok med solens styrka och det är behaglig temperatur på dagarna. Några grader upp skulle vara fint oc att även kvällarna bkir ljumna. Men det är ju bara början av februari så jag är fullt nöjd. Vi fortsätter att ha det skönt och lika bra att passa på...
Ditte

Lena i Wales

Ni verkar ha hittat en bra balans. Kanske jag når det målet också en dag!
Njuta av livets goda!

Svar: Just nu känns balansen bra och det är fint att kunnna varira efter tycke och smak. Och lika bra att passa på att njuta av det goda livet nu. Senare kan det vara för sent.
Ditte

Gittan

Så härligt ni har det, låter som en väldig bra ide att få lite av varje väder.
Mysigt att sitta ute och vi hoppas på att få lite värme nästa vecka när vi åker.
Ha en skön kväll. Kram.

Svar: Vi har det riktigt fint och njuter av sol och försommarvärme. Och visst får ni det bra nästa vecka, alldeles säkert. Trevlig kväll! Kram
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: