Vatten på olika sätt

    
Idag har det varit "vattnigt" här i sommarstugan.
Vi har haft en väldigt trevlig rörmokare på besök för att flytta  utomhuskranen någon meter åt sidan och det momenter visade sig vara en mer komplicerad tillställning än vi tänkt oss.
Klockan 10, på  exakt utsatt tid, kom vår "fontanero", rörmokaren och började arbetet med att leta efter var vår vattenledning fanns.  Antingen fanns röret i husets vägg eller i marken och nu gällde det att hitta den. 
Ett hål togs i husväggen men där fanns det inte och med hjälp av en apparat lokaliserades röret så småningom till marken.
Bra att det hittades. Och även en förutsättning för att flytta röret.
 
Hål i väggen gjordes och till ingen nytta. 
Men en spricka bakom stuprännan fick det bli nödvändig för att komma åt markröret.
 
                                                              
Här jobbas det.
 
Allt vatten skulle stängas av och det gjordes på kranarna som finns  placerade i en låst "lucka"
utanför tomten.
Men trots detta fortsatte vattnet i utomhuskranen att rinna och även inne i huset rann det vatten när kranen öppnades. Bryderier!
Rörmokaren tittade ner i en lucka på trottoaren och där fanns ytterligare en kran.
En kran som inte använts på många år och följaktligen satt som berget.
Trots idoga försök gick inte den att rubba.
Kan tänka mig att det kanske var för sådär en 25 år sedan någon senast försökte. 
Ett telefonsamtal till "Agua Med", vattenbolaget gjordes och de lovade att komma under dagen.
Och det gjorde dem och ganska snabbt. Två timmar efter telefonsamtalet var två herrar här för att ordna med kranarna utanför huset och den nere i marken.
Här sattes mina spanska kunskaper på prov och min internetbaserade "Babbelkurs" levererade. Vi förstod varandra.
Här byts kranarna i luckan till nya fräscha och
se genom ett trollslag kunde allt vatten stängas av och utan dropp. 
 
Dags att på nytt ta till de spanska kunskaperna och ringa till rörmokaren och be honom komma och det gjorde han inom 30 minuter. Och mycket material fanns med.
 
Välutrustad röris.
 
Kranen är flyttad och ett kopparrör är på plats. Ska målas vitt.
Hålet i väggen är lagat och likaså den spricka som blev i väggen när röret flyttades.
Och målning sker imorgon när lagningen är torr.
 
Dagen hann övergå i tidig kväll innan vi kände oss "lediga" och inte hade vi fått nog av vatten heller.
 En promenad  där både vågor och havsutsikt ingick blev ett bra komplement. 
 
 
 
 
                                                                                                 
Annika

Det var ju bra att det fixades till slut med vattnet.Vad duktig du är som har lärt dig så mycket spanska att du kan både förstå och göra dig förstådd på spanska.
Kram

Svar: Väldigt skönt att det ordnades. Så mycket spanska kan jag inte men jag har lärt mig många ord och de får jag använda i dessa fall. Och det fungerade. Det var en jätteduktig och trevlig spansk röris som kom och han gjorde ett jättebra jobb.
Och nu är det målningen kvar men det ordnar han imorgon.
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Oj, vilket jobb det blev för Er idag!
Kan tänka mig att den s.k. huvudkranen inomhus hos mig inte bör röras över huvud taget.
Sedan 4 år tillbaka stänger jag alltid av vattnet nere vid trottoaren bakom den låsta luckan.
Så skönt att allt ordnade sig för er till det bästa.
Många kramar till Dig och Bosse/A-K

Svar: Det ra bakom den låsta luckan det var problem med att stänga av vattnet. Det gick, men kranarna där var så trsaiga att det ändå läckte. Och här fixade Agua Med det hela.På terrassen var kruxet att hitta rören, var de fanns, men det ordnade sig det också.
En jättebra spansk röris, väl värd att rekommendera.
Och nu är allt klart och målningen blir imorgon.
Många kramar från oss till dig.
Ditte

Torrebloggen

Vilken tur att det ordnade sig till slut!
Härligt med en ny kran och nya fräscha rör.
Vatten kan man aldrig få nog av!
Ha det så bra!
Kram!

Svar: Jadå! Rörisen var toppen, verkligen och kan reommenderas. Har en firma och gör det mesta i byggväg. Kul att pröva de spanskspråkiga vingarna lite.
Och vatten är bra!
Kram!
Ditte

BP

Det var otroligt snabbt jobbat av bolagen måste jag säga. Det hade nog inte hänt här, där hantverkare är en bristvara, vilket de mycket väl är medvetna om. Å att ha Agua Med på plats med så kort varsel - helt otroligt! Testa med Vattenfall någon gång här hemma, bara på ploj alltså. Å jobben blev ju snabbt utförda också. Som sagt - imponerande!

Svar: Jag är mäkta imponerad. Och ändå säger man ofta att det inte hände så snabbt i Spanien...Men det gör det. Och vad gäller Vattenfall eller annat hel/halvstatlig/kommunalt bolag så hade de väl först räknat ut vinsten innan de ens hörde av sig eller kom. Och i morgon ska det målas och rörisen kommer tillbaka för detta.
Här finns det bra hantverkare och det är inte månadslånga väntetider. Rörisen beställde vi i går em och då kom han hit och tittade och i morse var han på plats.
Nöjad är vi.
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Ja man blir ju impad! Agamed dyker upp??? Mejla mig vilken röris du fått tag på. Den jag hade sist höll på att riva hela köksinredningen :-D
Kram P ♥

Svar: Jag mailar senare i kväll. Nu ska jag gå på "Grammisgalan". Rörisen gjorde ett jättebra jobb och väldigt trevlig. Toppen!
Kram!
Ditte

Ghugge

Så bra att det fixade sig till slut! Känner att jag har förutfattade meningar om hantverkare...! Fy mig..för dom du fick tag i var ju helt suveräna!! Att du sedan kunde kommunicera med dom var
verkligen bra gjort!!
Ha en fin onsdagskväll!
Kram

Svar: Vi hade tur och det var en jättebra rörisen som kom och väldigt trevlig . Och jag var glad att mina ord på spanska räckte. Jag kan förstå mer än jag pratar. Men jag kan ganska många ord och får använda dem även om det inte blir meningar . Bra träning ! Nu är det bara målningen som är kvar. Blir i morgon. Kram !
Ditte

A-C

Ojdå, det var inte helt enkelt att göra den lilla flytten, men det gick ju bra till slut. Vi vill också veta vilken röris? Otroligt att agamed kom så snabbt, vi fick vänta i två-tre dar och då hade vi inget vatten!! :-( men kanske de kommer snabbare när en röris ringer.
Vi har haft J här idag, hoppas inte han behöver komma hit mer, åtminstone inte av samma anledning. Kram till er fr oss //Anna-Carin

Svar: Nej , flytten av kranen var lite klurigare eftersom vi inte visste var rören fanns. Men det gick. Och varför ska saker vara lätta när de kan vara svårare. 😳 Resultatet blev bra och vi var också förvånade över att A. M. kom så snabbt. Mailar dig namn och nr till rörisen. Kram!
Ditte

Timeoftiger

Bra att ägna några tankar åt vatten då och då! Vatten är ingen självklarhet, och i synnerhet inte det rena vattnet som går att dricka. Säger en som har duschat 3 gånger idag, det ska inte upprepas!

Svar: Här var det oundvikligt att det blev vattentankar idag. Men slutet gott allting gott. Och med lite envishet och positivt tänkande fungerade det hela bra. Här är det inte omöjliga väntetider på hantverkare som det är hemma i Stockholm och dte var skönt att få allt ordnat. Ja, dusch tre gånger låte mycket....Men säkert fanns det anledning.
När vi bodde i Peking var många förvånade över att vi i Sverige duschar i detsamma vattnet som dricks. Och där finns förstås en poäng, eller fler....
Ditte

marga

Vilket jobb! Tur att du är envis! Men slutet gott, allting gott! Och så fick du god användning av dina babbelkunskaper! Muy bien! Grattis till dig! Kram!

Svar: Jadå, envisheten är ofta positiv och det mesta ordnar sig. Och detta blev bra. Men det tog tid, i stort sett hela dagen men lite väntan och jobb från de som skötte det praktiska. Och "babbel" har gett lite resultat.
Kram och natti!
Ditte

Comsi Comsa


Sånt där får man också ta hand om.
Kanske tur det hände medan ni var där? Eller kanske inte...
Godnattkram och sov så torrt. :-) ❤

Svar: Vi ville flytta kranen och det var ju bra att det upptäcktes att kranarna inte höll tätt . Men allt blev bra. Kram! ❤️😀
Ditte

Christina

Att flytta rör kan vara komplicerat, men ännu värre brukar det vara om det är ett avlopp som ska flyttas. Tur att det hela löste sig och ni fick tillgång till vatten där ni behöver. Vattnet är ju livet, bästa drycken och livsnödvändigt för allt levande på vår jord.
Ha det gott!
Kram

Svar: Det här blev bra och nu var det ju bara ett mindre jobb som skulle utföras . Men inte enkelt att veta var rören fanns. Allt löste sig. Kram och trevlig torsdag.
Ditte

amadecasa.blogg.se

Vad bra att det fixades på ett tämligen smidigt sätt, så är verkligen inte fallet alla gånger i det här landet :-)

Men satt inte kranen bra där den satt? :-D

Svar: Vi var förvånade över hur smidigt det gick. Att huvudkranen i luckan på gatan läckte visste vi inte och nu blev det påtagligt. Men kranen på uteplatsen sitter bättre till nu. I Stocholm hade man fått vänta veckovis på hantverkare så detta kändes väldigt effektivt. Vet att det kan variera. Bra röris var det. Önskar er en trevlig dag.
Ditte

Znogge

Att flytta rör kan vara ganska så komplicerat så jag tycker nog att det avlöpte riktigt smidigt och bra. Finns alltid en risk att det börjar läcka lite här och var men det verkade vara kompetent personal.

Kram och trevlig torsdag!

Svar: Här är det klurigt för man vet inte riktigt var rören går. Men en bra röris löste det hela och vi är väldigt nöjda. Och hade han inte kommit så hade vi inte vetat att huvudkranen läckte. Kram från mig en vacker försommardag.
Ditte

Musikanta

Skönt med hantverkare som kommer direkt när man behöver dem. Här hemma är det ofta långa väntetider om det inte är akut. Hade nog funderat två gånger om jag behövde flytta kranen om jag vetat att det skulle bli så komplicerat. Fast det visste ni ju inte innan! Bra att det fixade sig.
Kram från Ingrid

Svar: Här är det ibland svårt att veta var och hur rören går för de är inte så ofta synliga. Men det gick bra och nu är resultatet bra. och skönt att få nya huvudkranar. Vågar inte tänka på hur lång tid det hade tagit i Stockholm innan en röris kom. Om han kom.
Nu är allt till det bästa.
Kram från en solig terrass.
Ditte

Ami

Vilken tur att det ordnade sig så pass snabbt.
Kan ju vara väldigt krångligt ibland.
Ha det bra, så ses vi!
(Och vattenpasset är i tryggt förvar hos oss tills dess) 😄
Kram

Svar: Allt löste sig jättebra! I Stockholm hade man fått vänta länge på att ens en röris skulle komma, om han ens kom. Ha det bra ni också och vi ses!
Och vattenpasset behöver vi inte.
Kram och trevlig torsdag.
Ditte

Eva`s blogg

oj ja vatten är inte alls roligt att få problem med , så mkt jobb hoppas slutresultatet blir bra & du får en fin dag kram kram

Svar: Vi hade ju inte upptäckt det hela om vi inte flyttat kranen så det var tur i oturen. Men huvudkranarna behövde bytas så det var lika bra att få det gjort.Och bra blev det och en jättedutig och trevlig röris.
Strålande sol här och en extra kopp kaffe på terrassen känns bra.
Kram! Önskar dig en trevlig torsdag.
Ditte

wiolettan

Det där blåa vattnet vid havet, det var ju något helt annat. Härligt, mycket vacker bild. Ser ut som om det blåser.
Så skönt att ni fick det avklarat med kran och vattenproblemen. Otroligt att de kunde komma samma dag. Tror att det inte är så vanligt här.
Massa prylar som behövs, det syns på din bild.
Roligt att du kan samtala med dem på deras eget språk, lättare då.
Hoppas att ni har det fint idag.
Varm kram!

Svar: Havet är ju något helt annat förstås. Och lite blåste det allt. Men det är alltid fint att promenera längs havet. Gör det ofta och gärna. Så även hemma i Stockholm. DEt blir många promenader längs Årstaviken och runt hela Södermalm. Det är roligt att försöka göra sig förstådd och med hjälp av armar och humor fungerar det lite grann. Jag kan en del ord men får inte alltid ihop meningarna.
Bör träna mer.
Vi har det fint idag också med sol just nu och +22.
Önskar dig en fin dag.
Stor kram!
Ditte

Geddfish

Så gott att få vattnet fixat. Det är A och O.
Vatten på olika sätt. Helt sant.
Min pappa var förresten rörmokare (förutom elektriker, snickare, murare...)
Solig kram!

Svar: Nu är kranen flyttat och det var jättebra att rörisen kunde komma med en dags varsel och dessutom slutföra jobbet. INget man direkt är van vid hemma i Stockholm. Och ävenmännen från det kommunala vattenföretaget var snabbtpå plats för att byta ett par huvudkranar. Kul att din pappa var både röris och allt annat. En verkligt "handyman". Solig och varm kram från mig.
Ditte

Biggeros

Oj, vilken operation!! Vilken tur att dessa arbetare kom så fort. Ibland kan de hända att det dröjer dagar innan de kommer igen. Vi har haft många olika arbetare allt från snickare till de som fixar air-condition. Visst är det nyttigt att försöka utnyttja sin knaggliga spanska som kanske inte är så lättförstådd. Man tar sig ändå fram. Jag har lärt mig spanska själv genom gratis appar. Jag ska nog ta tag i att anmäla mig till babbel kurs. Är det något du kan rekommendera? Ha det bra

Svar: Här blev det full fart igår och både rörisen och de från Aqua Med jobbade effektivt. Hemma i Stockholm år man vänta på hantverkare i flera veckor. Här är ju utbudet ganska gott och vi fick tag på en jätttebra "fontanero" som kunde sin sak.
Och att ta sig fram på min knaggliga spanska fungerade.
Jag är väldigt nöjd med "Babbelkursen" och gillar att den dela tar upp grammatik varvat med fraser och ord. Och det går bra att repeterara och utvärderingar kommer ofta. Jag har betalat för ett år och det var en marginell kostnad.
Ha det bra du också!
Ditte

Musikanta

Kan man få "låna" vattenbilden för att försöka träna på att måla lite vatten?
Kram

Svar: Absolut! Gärna!Kram!
Ditte

Musikanta

TACK!
Kram tillbaka från Ingrid

Svar: Det var så lite. Kram!
Ditte

Tove Olberg

"Fontanero och Aqua Med - vilka härliga ord och det var då för väl att det gick ordna om än svårt nog tydligen. Tänkte på fontän och vatten doktor :-)
Antar att havet kändes som en lisa för själen efteråt!
Kram

Svar: "Fontanero"; rörmokare och det blev en liten fontän från vattnet som vi kinte kunde stänga av. "Aqua Med" är det kimmunala vattenbolaget; ja lite som vattendoktor och de kom och fixade nya kranar vilket var perfekt för då slapp vi fontänen.
Det blev lite stressigt där ett tag så det var skönt att ha ett helt hav att tita ut över.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: