Vårkänslor

    
Ännu en strålande dag i Stockholm och jag bestämde mig för att det är tidig vår, en vår som gjorde gästspel i slutet av februari. Jag satt på balkongen och hörde plötsligt en del "kackel". Nej, inga höns var på inflygande, med det var däremot ett gäng svanar.
Jag har under vintern sett svanarna här i kanalen för den har i stort sett varit isfri men periodvis har svanarna ändå försvunnit till andra trakter.  (Hammarbukanalen är en del av Östersjön och på andra sidan Hammarbyslussen tar Mälaren vid och där har det varit is sedan i december)
Jag har ju förstått att ska man fotografera fåglar och djur måste man vara utrustade både med mycket tålamod och helst lite passande mat. Tålamod hade jag där jag satt, men med maten var det värre.  Jag skulle knappast hinna ner till kanalen innan svanarna hade ändrat sin resrutt..
 
"Se upp! Nu landar jag..."
 
"Perfekt landning! Och se, nu poserar jag också för henne där uppe på balkongen.
Hoppas bilden blir bra när man gör sig till så här. "
 
"Då så! Bäst jag ansluter till mina andra svanvänner."
 
När svanarnas framträdande var över för dennna gång var dte dags för mig att ta en tur ut .
Och en promenad längs Årstaviken blev bra och med avstickare upp på berget mellan koloniområdena. Här skulle vårkänslorna luftas. 
 
 Längs Årstavikens vatten, Mälaren, några hundra meter från där vi bor,
ligger isen kvar och det är nästan kö för att promenera.
Sträckan är väldigt populär och många kommer hit från hela stan för att promenera just här,
vlket är väldigt trevligt i sig och  ledet som promenerar är ganska prydligt,
men kommer cyklister blir det genast viss oordning.
(Vill man har "god kändisspotting" är det här man ska gå en lördag eller söndag, ja vilken dag som helst...)
   
Is på Mälaren.
 
Och uppe på berget, i en södersluttning, hittade jag också några blomomor som var påväg upp. Kankse snödroppar eller krokus? Någon som vet?
Givetvis höll jag också utsikt efter fåglar och jag hörde dem men de flesta ville inte vara med på bild.
Men när jag stått tillräckligt länge, tålamod, kom det fram en matintresserad fågel. Tyvärr var det  motljus och jag fick inte till färgerna men kanske var det en talgoxe eller blåmes.
(De som kan fåglar ser säkert på kroppsformen vilken det var.)
Vårkänslorna infann sig och med ny spänst i stegen vandrade jag hemåt.
Och i morgon blir det till att se hur långt våren kommt i ett av våra grannländer.
 
 
 
                                                                                    
                                                                                     
Ama de casa

Härligt med vårkänslor! :-)

Fågeln är helt klart en blåmes, och blommorna är självklart lavendlar :-)

Svar: Vad gäller lavendlar är jag inte helt säker....Lite för kallt ännu. Men kanske en blåmes. Det här med djur lkan du ju. Får höra vad min fågelvän Ghugge säger....Och vårkänslorna lär bestå några dagar till och det fina vädret likaså.
Ditte

Comsi ComsaVår känslor här med, speciellt efter att sett dina bilder... :-)

Stor kram ♥

Svar: Stockholm har verkligen varit vackert i helgen och det kändes så fint att gå längs Årstaviken. Visserligen tyckte många det, men det finns ju gott om plats. Butiken Joy får vänta till senare i veckan, men en titt in där blir det.
Stor kram och trevlig kväll.
Ditte

Tove Olberg

ÅÅÅÅ så härliga bilder, och glada minnen från Årstavikens promenad i förra sommaren!
Vårkänslor här med, skottat terrassen nästan fri från de senaste snöfallet. Det tog sina timmar, takdropp i härligt solsken. Allt är vitt här ännu - vi har ju årstiden vårvinter och den är fantastisk just för att ljuset är så ljust och kvällens skymning är underbar! Tog mig en kopp kaffe och en ostmacka där ute också. Årets första utomhusfika är det något visst med!
Stor vårkram!

Svar: Vad mysigt med fika på din underbara terrass. Och vad fint att vårvintern även nåttt dig. Låter trevligt med både takdropp, ljuset och vackra skymningar.
Tänkte extra på dig när jag gick längs Årstaviken och hoppas vi kan göra om det i sommar.
Stor kram och många tankar till dig.
Bosse hälsar!
Ditte

Znogge

Vilket bra promenadväder ni har haft i Stockholm! Här har det varit grått och ganska så råkallt men ut kom man ändå ;-)

Önskar dig en trevlig söndagskväll!

Kram

Svar: Här har det varit fina dagar i helgen och jag anser att våren nu är här, men kanske bara på kort visit. Vissa bakslag får man ta. Och visst är det skönt att komma ut, men i vackert väder känns det förstås bättre.
Trevlig kväll!
Kram!
Ditte

Min plats i solen

Det låter som du har haft en helt ljuvlig söndag i vårsolen Ditte. Härligt! :) Och visst spritter det till i kropp och själ när den värmande vårsolen kikar fram och våren kämpar ner vintern steg för steg. Och det underbara ljuset... att dagarna blir längre och längre är en sådan energikick. Tack rara Ditte för att vi fick följa med dig på en vårvinterpromenad i vår vackra huvudstad. Sköt om dig kära du.♥

Kram Lotta

Svar: Jag har haft en fin dag i här hemma på Söder och njutit av vårkänslor och våren annalkande. För den är på väg. Och ljuset är så viktigt. Såg splen gå ner sent på eftermiddagen och satt då på balkongen,. Hoppas du också haft en bra dag.
Kramar och tankar till dig.
Ditte

Susjos

Jag som sovit gott hela dagen tackar så mycket för de vårlika fotona från staden i mitt hjärta! Sol och blå himmel,jo jag tackar jag. Så fina foton du fick på svanen. Blommor och djur är jag inte så bra på, men tror fågeln är en bofink och bladen liknar påskliljor ;-)
Ha en fortsatt trevlig kväll, jag laddar för jobb!

Svar: Så bra att jag förmedlat lite vårkänslor till dig. Och Stockholm är helt klart staden även i mitt hjärta. Svanarna kom här och landade på kanalen men jag var lite sen med kameran men fick ändå till ett par bilder.
Aha, var det en bofink. Ja, solen låg på så färgerna försvann. Jag får gå tillbaka i veckan och se om blombladen kommit upp mer. Men kanske är det påskliljor. Det var länge sedan vi hade trädgård...
Jag önskar dig en bra jobbnatt och kanske blir det inte alltför mycket att göra.
Ditte

marga

Välkommen till Svedala igen! Det är inte alla förunnat att ha diplom som väntar på en i posten! Grattis till så fina bilder! Och de på svanarna idag! Så vackra fåglar! Solsken och takdropp idag, riktigt lovande inför vårens ankomst. Önskar dig härliga dagar hemma i Stockholm!

Svar: Tackar! Ja, det är trevligt att vara hemma igen. Och vi tog med oss det vackra vädret hem för i Torre har dte inte varit så fint i helgen. Jga blev så glad över Ghugges foton och diplomet! Sidensvansarna är så vackra och hennes foton är njutbara.
Vad trevligt att ni också har haft våren i sikte i helgen. Så skönt!
Ha det bra du också!
Svanarna var verkligen magnifika när de flög in här på kanalen för landning. Men det är svårt att hinna med.
Stor kram!
Ditte

A-C

Åh, så otroligt fina foton på svanen. Vi tror också på krokus el snödroppar svårt att se. Fågeln ingen aning. Här har det blåst mycket idag o regnat på kvällen. K har nu haft tre bra nätter. ☺
Kram till er båda från oss

Svar: Tack! Ja det var så roligt att se svanarna komma och landa här utanför. Rena landningsbanan. Jag får gå förbi dessa uppstickand eblommor om ett tag och se vad det kan vara....Trist att ni haft blåst och regn. Kanske tog vi med oss det fina vädret he,. Vi har haft skönt vårväder i helgen.
Så bra att K nu varit besvärsfri några nätter. Hoppas, hoppas det är över.
Stor kram till er från oss.
Ditte

Musikanta

Välkommen hem igen! Det känns väl förstås lite kallt första dagarna men sen vänjer man väl sig att inte gå ute i T-shirt och shorts, eller? Här hemma har jag inte sett en enda liten blomma sticka upp näsan. Däremot åkte vi förbi ett fält med ett hundratal svanar på häromdagen.

Själv har jag inte varit någon flitig promenadör (självpåhittat ord) på sistone eftersom jag har haft många aktiviteter på gång.
Kram från Ingrid

Svar: Jag promenerar mycket och tänker så bra då, men har å andra sidan inte så mycket annat för mig. Jo, i och för sig så läser jag spanska och kinesiska, både här hemma och i Spanien. Och sedan är det vänner, barnbarn, döttrar och litteratur. Men det är bara roligt. Jag har inga måsten längre och det är skönt. Vet ju att du har en del åtagnaden kvar...Kram och trevlig ny vecka och månad.
Ditte

Kersti

Välkomna till Stockholm. Visst har huvudstaden bjudit på underbart vårväder. Det är härligt att känna hur solen faktiskt värmer och så är det ju märkbart ljusare nu, både på morgon och eftermiddag. Hopp om varmare tider helt enkelt.
Kram och trevlig måndag.

Svar: Tackar! Det känns fint att vara här igen. Och vad gäller vädret har dte ju verkligen varit fint. Har plockat undan det värta vinterutstyrslet idag och det kändes bra. Och dessa ljusare dagar är så härliga. Önskar dig en fin vecka.
Kram!
Ditte

Ghugge

Hej Ditte!
Härliga vårbilder du tagit! Svanen är helt förtjusande men den andra lilla.. du fotat får mig att le stort, kanske en blåmes, tycker mig se ett typiskt blåmeshuvud..he, he, så roligt!
Blommorna tror jag är krokus eller snödropp svårt att se.
Älskar din enorma livsaptit och energi undrar vart den kommer att leda dig?!!
Kram kära vän!Svar: God afton! Tänk att mina småfåglar jag vill fota antingen hänger upp och ner eller inte vill visa sig. Men jag ger mig inte....Svanarna gick i alla fall att se. Visserligen missade jag deras landning på kanalen, var öfr långsam. Jga var också inne på krokus eller snödroppar men får passera senare i veckan och se om de växt till sig lite. Energi har jag och nu har du fått igång mig att leta växter och djur också.
Och roligt har jag.
Tack för all inspiration!
Och jag njuter så av sidensvansarna som tyvärr får vänta på sina ramar.
Blir en tur österut i morgon.
Ska ha ögonen med mig....
Och kameran framme.
Kram!
Ditte

Veiken

Svanar är mäktiga och märkliga fåglar! Så fina! När det spritter av vårkänslor i kroppen är livet som allra bäst! Kramar

Svar: Jag blev så förvånad när svanarna dök up på kanalen och tränade att landa där. Det såg så roligt ut. Helgens vårväder i Stockholm har verkligen varit ljuvligt, kanske varar det bara ett par dagar men känslan är så fin. Och en del vårtecken har jag ju sett...
Kram!
Ditte

Marja

Vackra svanar och så härligt med vårkänsla i Stockholm. Kram! :)

Svar: Tack! Ja, vårkänslan infann sig i helgen och det kändes så skönt . Kram! 😀
Ditte

Eva`s blogg

God morgon ...oj va ni haft det fint, idag har vi oxå sol men kallt som det ser ut :) men vilka fina vår bilder du fått o visst har man lite vårkänslor :) härligt själv skall jag ut på pw nu strax så ha en fin måndag kram

Svar: Här har dte varit en jättefin helg och det har verkligen känts som om våren hälsat på. Sedan är det osäkert om den stannar kvar. Vi har haft en bra måndag och är nu på Åland och har det bra,
Kram och hoppas du haft en bra dag.
Ditte

wiolettan

Många fina bilder som andas vår, fast isen syns på några. Svanar är vackra fåglar, stora och nästan majestätiska. Härliga bilder du fick av svanen.
Jag känner igen den där sträckan.
Förut, för flera år sedan, i början av min och mysingens bekantskap, 2006 och framåt, gjorde vi många utflykter till Stockholm plus en del av omgivningarna. Vi hade köpt två böcker om fina promenadvägar och dom följde vi, en del. Vi fick se så mycket nytt, som jag inte hade sett förut. Mycket roligt och upplyftande. Bland annat vandrade vi en hel del på Söder och längs Mälaren på olika ställen.
Det hände att vi gick ifrån Sundbyberg in till Sthlm och sedan tog t-banan hem. Men tyvärr, så tror jag inte att jag klarar det nu, men roligt var det och det kanske kan bli så igen.
Trevlig skottdag önskar jag dig.
Sköt om dig väl och varm kram.

Svar: Tack! Ja ,i helgen har det känts som om våren varit på besök och flera vårtecken syntes. Men, kanske var våren just nu bara till låns. Oh, jag har ocksp ett par böcker om fina promenadvägar i och runt stockholm och har utforskat dessa med stort nöje. Och jag har också gått från Sundbyberg till stan. Men tog pendeln dit...
Söder tycker jag mycket om, det är en levande stadsdel och en stad i staden. Men efter att ha bott i Solna under barn och ungdomsåren och d´sedan norr om stan i drygt 30 år trodde jag aldrig att jag skulle komma att bo söder om Slussen. Så blev dte dock.
Jag förstår att det nu är en lång sträck för dig att gå till Stockholm, men du kan ta god hjälp av pendeln, t-bana eller bussar.
Och även Sundbyberg är fint. Har varit mycket där...
Hoppas du haft en bra skottdag och jag skickar en stor kram till dig.
Ditte

Biggeros

Det är så att jag blir avundsjuk på alla dina fina vårbilder. Våren i Sverige är ju så fantastisk:)))
Jag kan förstå att det är en populär promenadstråk utmed Mälaren. Ha det bra och kram

Svar: Våren i Stockholm tycker jag väldigt mycket om och just nu är den kanske bara lill låns. Men det gör inget , jag njuter av det som är här och nu. Kram!
Ditte

Ami

Vilket härligt promenadväder! Och visst är våren hemma i Sverige vacker :)
Ha en fin dag
Kram

Svar: Det har varit så fint väder i helgen och kanske följde det med oss hem från Torrevieja. Våren är kanske bara på lånad visit, men trevligt var det.
Kram!
Ditte

Geddfish

Vilka helt underbara vårbilder du tagit! Javisst får man vårkänslor!
Det är vackert i Stockholm.
Lidköping har disat ner sig lite, kallt och rimfrostigt. Solen har varit gömd idag.
En varm kram till dig, och en fin kväll. ♥
I huvudet förbereder jag mig för cykling till Kyrkans Gård.

Svar: Stockholm har verkligen bjudit på vackert vårväder i helgen och det verkar som om alla varit ute och promenerat och njutit av våren. Kanske är den bara till låns, men det är trevligt det också. Stockholm är vackert och lite extra lyser det om stan när solen skiner och det är vår i luften.
Kram!
Stor kram!
Ditte

Malin

Njutbart att solen är framme och att våren börjar göra sitt intåg i Sverige

Svar: Visst är det! Och våren är efterlängtad.
Ditte

Annika

Hej Ditte
Att våren är på gång känns och syns. Jag njuter av att dagarna blir längre och att det blir varmare. Svanar är så otroligt vackra. Fina bilder.
Kram

Svar: Tack! Visst är det skönt nu att dagarna blir både ljusare, längre och varmare. Tvärr presenterar Stockholm idag en mycket grå väderskala och med lite regn, men mina "prinsar" komme roch lyser upp tillvaron senare idag. Just nu simmade ett par svanar förbi men de flöt samman med det disiga vädret.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: