Tapas på rad

    
I Torrevieja är det ofta mycket roligt som händer både på kultur, mat och nöjessidan och idag började 
"La Cazuelica y el Vino", ett matevenemang där 21 olika restauranger i Torreviejaområdet deltar. Dessa restauranger erbjuder olika varma gryträtter i tapasstorlek  till ett pris av två euro och ett glas passande vin serveras till för en euro och femtio cent. (Annan dryck finns givetvis att tillgå)
Bosse och jag hade bestämt träff med Anna Carin och Krister och vi styrde stegen till Bar Taperia Los Zamoras.(På andra sidan gatan från tivolit, Avda. de la Liberdad,5)
Och det visade sig att det fanns sex olika grytor att välja bland; olika sorters kött, bläckfisk, korv, fisk och en vegetarisk variant.
 
Foldern visar vilka restauranger som deltar och vilka "grytor" som serveras.
Jag valde en vegetarisk gryta med svamp och kikärter som var ok, men smaklös.
 Under dagen har vi upptäckt att det finns betydligt fler grytor att välja bland
än de som finns angivna, vilket var en överraskning. 
 
 När vi satt här på tapasrestaurangen kom våra i Stockholm "nästgårds boende" vänner PO och Birgitta förbi 
(de har också lägenhet här) och vi var nu en minigrupp på sex personer som vandrade vidare.
Nu var målet det säkra kortet restaurang Tasca Nueva Bahia.
Även här fanns det ett antal olka "grytor" att välja på, men jag valde en kall tapasvariant i stället och då var priset lite mindre, 1.30 euro. 
Tasca Nueva Bahia har mycket bra och prisvärda lunchmenyer för 10 euro och då ingår dryck, bröd och sallad.
 
Mysigt runt bardisken.
 
"Grytorna" med fisk, bläckfisk av olika slag, korvar, nöt och fläskkött.
Min kalla tapa, till höger, bestod av räkor, crabstick, tonfisk. Riktigt god!
 
Anna Carin, Birgitta, PO, Krister och Bosse.
Här på Tasca Nueva Bahia provades alla "grytorna" av oss och alla var nöjda.
 
Dessa tapas tillhörde inte "grytorna" men såg väldigt goda ut.
Får provas en annan dag.
 
En restaurang till skulle vi nog orka med och det fick bli Restaurante Rincon de Capis
och här föll vi alla för hummer med ägg och potatis. Tror nog det mest var hummern som lockade.
Men hummersmaken var inte direkt framträdande, men vi enades om att det ändå var helt ok.  Och hummerns skal var ju med ordentligt och gav bra färg. 
Många restauranger finns kvar att prova och en del till ska vi nog hinna med innan söndag kväll då detta evenemang tar slut. Tack alla för en trevlig dag! 
Stekt ägg med hummer och i botten finns potatis.
Rättens namn är "huevos rotos con bogavante", stekt ägg med hummer.
För mig var dett en helt ny variant av att äta hummer...
Alltså delar av den.
 
 
                                                                                                                              
Znogge

Åh, så mycket gott ni njuter av och till bra priser dessutom :-) Min pedagogiska lunch var prisvärd med tanke på att den var gratis och kalopsen var det inget fel på heller. Men kanske inte lika avkopplande miljö...

Kram

Svar: Kalops är gott tycker jag och ett par grytor idag var kalopsliknande och goda sa vännerna som provade. Priserna är väldigt bra och vinerna som serverades till (om man valde det) var bra anpassade till rätterna. Kan förstå att din lunch inte var så avkopplande....Skolluncher med elever är sällan det...( Upplevde dock det i Peking)
Kram!
Ditte

Susanne

Oj vilken besvärlig dag ni har haft! 😉
Första grytan såg väl inte då där jätte spännande ut. Men allt annat så däremot super gott ut! 😃
Vilken härlig helg ni har framför er med en massa god mat och vin!
Ha det jätte fint i helgen med era vänner!
Stor kram fina du!

Svar: Nej, första grytan var ganska menlös...Men det tog sig. Grytorna är mäktiga så mer än två är nog tveksamt om jag vill ha per dag. Men å andra sidan finns det också så många andra tapas och även dem kan man köpa och oftast billigare. Men vi ger oss ut igen och roligt att också prova restauranger/barer vi inte kanske annars skulle ha hittat till. (Karta över restaurangerna finns med i foldern)
Önskar dig också en fin helg.
Stor kram!
Ditte

BP

Nu har du avklarat tre av 21 restauranger. 18 kvar att beta av alltså. Det kan bli på håret om ni inte äter grytorna både till lunch och middag.

Nu älskar jag ju bläckfisk och till min stora glädje fanns en sådan gryta med! Hummerrätten såg verkligen annorlunda ut, speciellt med tanke på att det fanns ett stekt ägg med. Ovanligt. Åt en Bibimbab med bläckfisk och ett stekt ägg i tisdags. Å det matchade inte alls tyckte jag.

Svar: Jag tror att vi nöjer oss med max tre om dagen. Kan tänka mig att "grytorna " liknar varandra en hel del och de vanliga tapasen tycker jag är minst lika goda och inte så mäktiga. Bläckfiskar fanns i olika utföranden på de restauranger vi besökte idag och någon provade dem också. Jag tycker också om bläckfisk, men vill inte ha den "sladdriga". Hummer rättten var annorlunda, en kombo jag aldrig komit på.
Bibimbab tycker jag om men med stekt ägg till är jag också tveksam.
Ditte

Margita

Mums, så härligt att kunna gå på upptäcktsfärd via magen! Mat är bland det bästa här i livet enligt mig och att testa maten i det land man besöker är bara ett måste.
Blev ju lite hungrig nu...ska ta mig en kvällsmacka, det är det bästa jag kan komma på just nu, men hade gärna tagit något av ovanstående.
Ha det så bra i solen, för solen skiner väl där nere?

Svar: God afton! Just idag har solen haft paus till största delen, men hoppas den vilat upp sig tills i morgon för att åter vara i tjänst. Just dessa "grytor" är ju mycket lokal mat och roligt att prova och en matresa är så trevlig.
Låter bra även med en kvällsmacka.
Imorgon hoppas vi på sol igen.
Ditte

FREEDOMtravel

Låter trevligt med alla matevenemang som är på gång hela tiden! Här hemma har det blivit korvgryta två dagar i rad :)

Svar: Korvgryta går ju bra det också och praktisky när man kan äta maten fler gånger. Här blev det varierat idag och gott och trevligt var det.
Ditte

TantGlad

Låter trevligt mysigt och roligt värre där nere hos dig.
Mycke go mat och mysiga träffar med Goa vänner. Häääärligt.

Själv längtar jag till våren. Den är sakteliga på väg.

Varm stor kram till dig

Svar: Idag var det vädermässsigt en något mulen och kulen dag; men vänner, god mat och dryck piggade absolut upp det hela. I övrigt har vi haft fint svenskt försommarväder.
Stor kram!
Ditte

Ami

Så gott och trevligt det såg ut!
Imorgon ska vi prova på att ta med hundarna på en grytrunda :)
Kram och trevlig kväll

Svar: Vi hade en jättetrevlig eftermiddag och det grå vädret gjorde ju att vi valde att sitta inomhus. Hoppas på sol i morgon. Hundarna kommer säkert att uppskatta en runda. Blir kanske en och annan bit över....Kram!
Ditte

A-C

Tack för idag! Trevligt som vanligt. Kul att träffa era "nästgårds"!
Kram//Anna-Carin o Krister, hälsa Bosse

Svar: Tack själva! Jättetrevligt var det! Vi ses snart igen!
Kramar från oss båda.
Ditte

Comsi Comsa


Stekt ägg med hummer har jag aldrig testat, annars ser maten färglad och god ut...

Må så gott!

Kram ❤

Svar: Det hade inte jag heller...Men "friskt vågat är hälften vunnet". DEt är ju ingen kombo jag själv skulle komma på. Och vad häller hummern var det i min mest skal.Men det var gott ändå.
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Så mysigt med en grytrunda med goda vänner. Det mesta såg ju gott ut. Jag skulle nog ha svårighet att välja vad jag vill ha att äta.
Kram/A-K

Svar: Det var svårt att välja....Men trevligt hade vi och det mesta var gott. Roligt att prova det man inte vet så mycket om. Kram!
Ditte

Torrebloggen

Såg ju riktigt trevligt ut med gryt & vinrundan.
Härligt att få se er allihopa på bild, saknar er.
Kul att ni träffade Birgitta & P-O, visste inte att de var nere nu.
Hälsa till alla från oss båda!
Kram!

Svar: Vi hade en jättetrevlig eftermiddag. Verkligen! Roligt att prova olika grytor och som vi inte alltid visste vad de innehöll. Men det är ju det som är en del av det hela...P-O och BIrgitta överraskade oss och det var också väldigt roligt.
Och hälsa ska jag absolut göra till alla.
Kram!
Ditte

Susjos

Allt ser så gott ut! För att inte tala om priserna! Fantastiskt billigt! Så kul att ni har flera dagar på er att utforska alla tapasgrytor!!! Smaklig spis!
Sv: Nej, vi åker inte till Göteborg på lördag. Vi brukar välja en deltävling att åka till, helst en liten stad där vi helst inte har varit till förut. Därför har jag nu besökt både Örnsköldsvik och Östersund,Luleå och Skellefteå å Karlskrona bl.a...
I år blir det Halmstad, fast där har jag varit tidigare, om än för länge sedan!

Svar: Gott och trevligt var det och prismässigt är det väldigt bra. Absolut! Men grytorna är mäktiga så man får ta det lite lugnt, men kul att testa olika sorter. Vilken kul idé att åka till de mindre städerna och Halmstad blir ju perfekt och är det länge sedan du var där så blir det ju lite som på nytt.
Ditte

Marja

Så mycket god mat ni kan njuta av och i trevligt sällskap också. Det är livet på en pinne.
Kram! :)

Svar: Absolut! Och vänner, mat och dryck håller alltid. Kram!
Ditte

Veiken

Det är ju toppen med gryta à la tapas! Är man inte direkt hungrig så blir det ett perfekt mellanmål! Billigt är det ju också! Kramar

Svar: Trevligt och gott var det, men grytorna är mäktiga så det blir inte så många. Men det är ett roligt evenemang och fint att så många restauranger är med och kul att besöka lite "nya" restauranger också. Lätt att man ofta väljer de som man brukar. Priset är helt ok och prsbilden här i stan är nog totalt väldigt övrekomlig om man jämför med mångaa andra platser i Europa.
Kram!
Ditte

Tove Olberg

Å ja tack, jag smakar allt och höjer glaset i en skål för allt som for i mig och vad mina ögon såg!
Tack "mina vänner" för hummerägg
saknar inte fläsklägg :-)
Stor kram!

Svar: Det är roligt att dels testa lite "nya rätter" och igår blev det också besök på ett par för oss nya restauranger och det är alltid trevligt. Hummeräggen var speciella och roligt att prova. Men jag gillar någ bättre hummer naturell.
Stor kram till dig.
Ditte

Eva`s blogg

oj oj va massa gott :) och att du lyckas hitta platser med bra utsikt o då blir det bara bättre ju, sen goda vänner är ju så klart en bonus o lite varmare än hemma :) tack för du delar med dig av allt gott kramen

Svar: Det är roligt med dessa matevenemang och då blir det också av att besöka lite mer "nya restauranger" och trevligt att gå flera tillsammans. Önskar dig en bra fredag.
Ditte

Anette

Oj oj oj, vilken lycka, att få äta sig runt under en lååånghelg.
Hoppas det smakar.

Svar: Grytorn är ganska mäktiga men roligt att testa för i vanliga fall tar jag inte "gryta" som tapas. Här finns många olika matevenemang och det är ett bra sätt att vidga smakerna och prova lite "nya" rätter.
Ditte

Ama de casa

Vi testade också ett par grytor igår, bland annat den där på Capis. Dom flesta ställena verkar ha mer än dom två alternativ som finns i "facit". Kul med såna här matevenemang, även om det egentligen blir billigare att gå och ta en "vanlig" tapa :-)

Svar: Visst är det billigare att äta mer vanliga tapas, men kul att prova lite "grytor" för det tar jag sällan som tapas i vanliga fall. Men jag blev mätt ganska fort.
Ditte

wiolettan

Så trevligt det låter med denna träff med vänner, det är givande.
Grytor, jag älskar grytor, alla utom om det är fisk eller skaldjur i. Det klarar jag inte.
Vilka mängder med tavlor det är där på väggen.
Ha det bra och varm kram.

Svar: Vi hade en fin eftermiddag och att äta tillsammans är alltid trevligt. Här fanns måmga varianter av grytor så de med fisk eller skaldjur kan man undvara om man så önskar.Just tavlorna tittade vi extra på. Jättefina!
Önskar dig en fin dag!
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: