Spaning

    
Här bedrivs spaning! Och på flera plan. Veckans uppdrag innehåller en del spänningsförhöjande moment och för min del blandar jag mer svenska inslag med några spanska.Och kanske har jag en ny yrkesbana att se fram emot. (Det här med att verka lite i smyg har jag nog ärvt av min pappa...)
Bloggvännen Bosse L har den här veckan gett oss ett uppdrag där till viss del Henning Mankells "kommissarie Wallander" i Ystad finns med och i övrigt också en del polisiära inslag.
Uppgiften som skall genomföras består av föjlande moment:
  • fem skådespelare har haft rollen som Wallander på film och foton av dessa ska visas
  • en polisbil ska finnas på bild
  • en kvinnlig polis ska finnas med på ett foto
  • en polishund ska förevigas och vara med på bild och det ska tydligt framgå att det är just en polishund
  • en polisstation eller polishus ska avbildas
  • bonuspoäng ges om man på foto kan fånga en polisbil under utryckning
I Spanien (och en hel del andra länder) är det inte tillåtet av ta foton av poliser och om man blir påkommen kan det innebära dryga böter.
Gårdagen ägnade jag åt jakt på det som finns föreskrivet i uppgiften och viss framgång fick jag.
Tyvärr lyste en utryckande polisbil med si frånvaro och jag inser att jag blir utan bonuspoäng.
Det enkla var att fotografera polisstationen och jag har tagit två olika bilder, en på den nyare och stora stationen och en på den mindre och klart gemytligare. Och en spansk polisbil kom med som bonus.

Den stora polisstationen, guarda civil -

- och lokalpolisens station.
 Att leta en spansk polis höll jag också på med under gårdagen, men de hade nog en extra lång siesta. Och dessutom var det söndag och ingen skola för där kan man hitta dem ett par gånger om dagen. 
I samband med lunchen vid 12. 30 hämtas barnen som ska hem och äta  och kommer sedan tillbaka på eftermiddagen (oftast inga skolluncher) för att tillbringa ytterligare timmar i skolan. Så det blir långa skoldagar och detta gäller även de små, från femåringar och uppåt. 
Poliser brukar då finnas vid skolorna och stänger av gatan för att se till att barnen och föräldrarana säkert kan passera. Så är det ofta även på morgonen och sent på eftermiddagen då barnen slutar vid 16.30-
Jag fick igår ett tips av vännen Carina om att idag gå just till en skola vid lunchtid för att också hitta en polis.
Men tanke på fotoförbudet så hade jag bara mobilkameran framme och höll mig på visst avstånd.
Ett foto blev det utan vidare skärpa men jag blev inte upptäckt.
 
En spansk polis och ännu en polisbil...
De verkar komma i samlad trupp, bilen och polisen.
 
Kvinnlig polis? Hoppas det går bra med en ridande sådan. Och zoomar man in ordentligt så syns det att en kvinna sitter på hästen näst längst fram.  (Dessa bilder är tagna av mig och från ett blogginlägg från den 21/4-2011 när AIK mötte Blåvitt i Stockholm och det blev kravaller i Gamla Stan. Visst spänningsmoment där också kan jag lova...MEN! Bilden är inte nytagen!
 
Kvinnlig polis näst längst fram.
 
Längst fram till vänster, samma kvinnliga polis.
 

Att dessa utmningar som Bosse föreslår oss sprider ringar på vattnet, det kan jag helt klart intyga. Och man får anstränga sig lite och det gör jag gärna. Roligt har jag under tiden.
Nu är det bara att hoppas på att Wallanderbilderna passerar nålsögat ocg granskningen hos domaren.  hos domaren.
 
 
Så var det dags för den sista uppgiften, en polishund. Jag tog det säkra för det osäkra och har med bil, hund och polis. ( Har här fått hjälp av en dotter. En god vän till henne är polis och detta är hans hund.)
 
Jag har haft väldigt roligt med denna utmaning också och fler spänningsmoment har det varit. Och jag tänker som så; "det viktigaste är inte att vinna utan att kämpa väl". Och det har jag gjort. Absolut!
 
 
Veiken

Ingen rast ingen o alltså! Det gäller att hänga med i svängarna! Jag kan inte se annat än att du kommer att bli godkänd! :) Kram

Svar: Återstår att se. Mne några moment bör få G. (Eller idag i den nya betygskalan kanske ett C)Kram!
Ditte

Bosse Lidén

Vilken bra egenskap du ärvt av din pappa. Vad gulligt med hunden i selen bakom ryggen. En blå lokal polisstation. Helt i min smak. Nu kom jag på att jag måste se Kay Pollaks uppföljare till "Såsom i himlen". Har du sett den? Bra kämpat Ditte. Vill du ha lugnare aktiviteter nästa gång? Kram Bosse Wallander

Svar: Jag tror den här egenskapen jag ärvt är bra. Tänker lite på den nu när jag ser "Kampen om det tunga vattnet" norsk serie på söndagar. Jag är stolt över pappa och där har det nog aldrig funnits tankar som att "det går inte". Men väl diskretion. Och att kämpa för det man tror på. (Jag är ju inte direkt så diskret, men kan vara det.)I din lek kämpar jag för ro skull och jag gillar utmaningar och att försöka lösa dem.
Lugnare aktiviteter behövs inte för min del...Jag tar mig an det mesta.
Kramar från Damernas detektivbyrå i Torrevieja.
Ditte

Ruth i Virginia

Du går verkligen in för din uppgift med själ och hjärta.
Lite spänning lär ska vara bra för blodomloppet. :)

Första måndagen i månaden betyder "old ladies at lunch".
En del av dom är födda här i Herndon - de flesta är 75 eller äldre.
Kul att höra hur det var "på den tiden".
Ciao!

Svar: Vad trevligt med "old ladies lunch". Jag had egärna varit med där och lyssnat. Ja, även ätit förstås. Tänk så mycket samlad historia och kunskap. Hoppas din lunch blev trevlig.
Jaf går in för min uppgift och jag har roligt under tiden och just tiden har jag ju.
Ditte

Znogge

Imponerande minst sagt! Jag är inte ens halvvägs och lär nog inte komma så långt heller.

Kram

Svar: Tackar! Jag är ju ledig och har tiden...Viss skillnad!Men du är på väg och gång...Bra jobbat!
Kram!
Ditte

Ama de casa

SNYGGT!!! :-)

Svar: Tackar! Jag har kämpat väl! Och haft roligt!
Ditte

Bosse Lidén

Jag tycker synd om de små spanska skolbarnen. Tuffa skoldagar. När jag ser sista bilden känns det som om polishunden har det bättre. :) Många yngre skolbarn i Sverige går också enligt mig alltför länge i skolan de första åren. Allt handlar om money. Skolbussarna "kan" bara köra en tur. Vilket innebär att förskolebarnen får lika lång skoldag som de som går i sexan. Kram Bosse Pedagog.

Svar: Visst är det synd om de små barnen, men de vet ju inte om något annat...Och visst är polishunden fin! Dess husse också!
Här i Spanien ansvarar föräldrarna för transporten till och från skolan och iblan finns skolbussar men de betalar familjerna för. En del bussar hämtar vid lunch och kör sedan hem barnen till ett gemensamt stopp och där hämtas de sedan för återresa till skolan.
Men i Sverige är det synd om 6 åringarna, men här har alla lika långa dagar med skolarbete oavsett ålder. Fritids finns ju inte.
Kramar från Ditte, pensionerad lärare.
Ditte

Decdia

Jag tog bilder på nån slags spansk polis när Batman och jag var i Madrid, hade ingen aning om att det var ajabja men Ama var väldigt imponerad över mitt mod. Haha!

Svar: Att vara modig är en sak har jag lärt mig men att vara dumdristig en annan. Så jag är numer diskret i vissa sammanhang. Och visst var du mofig där i Madrid! Du visst ju inte heller vad som gick an och inte...Tveksamt om det räckt om du åkt fast. Men lite spänning måste man ju ha.
Ditte

Comsi Comsa


Men du är ju helt otrolig Ditte, jättebra jobbat och jag är säker på att
Bosse tycker detsamma. :-)
Kram på dig ♥

Svar: Jag har haft roligt och det är det viktigaste. Och lite spänning i tillvaron behöver jag. Blir alltför lugnt annars. Kram!
Ditte

Tove Olberg

Goa vän: DU är toppen! Helt enkelt toppen!
Toppkramar!

Svar: "Toppentackar"! Och soliga toppkramar!
Ditte

Torrebloggen

Verkligen imponerande att du lyckades med uppdraget!
Tack för att du länkade till mig, men det var bara kul att jag kunde hjälpa till.
Bosse verkar hitta på en hel del svåra med väldigt roliga uppdrag.
Ha det så bra!
Här har det precis börjat snöa, inte kul alls.
Kram!

Svar: Tack för ditt tips och det fungerade. Jag hittade de spanska poliserna nedanför Torreoro och hade turen att en av dem gick in på baren och den andre vände ryggen till en kort stund.
Hade annars idag Cubaskolan i tankarna om jag inte lyckats här. Där är det ofta fler poliser ute.
Bosse L:s uppdrag är roliga och av skilda slag och det gör det hela extra kul.
Här har dte idag varit +23 och strålande sol. Riktigt härligt.
Ha det bra och hoppas snön försvinner.
Kram!
Ditte

moi

Du imponerar med din kreativitet, intensitet och resultatet.
Jag läste om utmaningen och trodde de var mer eller mindre omöjliga.
Inte alls ser jag ju här!
Lycka till!
Kram

Svar: Jag tränar min kreativitet och det är behövligt! Hur resultatet blev lämnas åt herr domare . Roligt har jag haft! Kram!
Ditte

marga

Kan inte säga annat än att det har du. Kämpat väl alltså! Kram!

Svar: 😀 Kämpat väl har jag och roligt har jag haft. Önskar dig en fin hemresa! Kram!
Ditte

Ghugge

Vilken "kruttjej" du är! Att du orkar! Kanske skulle det inte vara så dumt med en lugnare tävling
från författaren. Man måste ju säga att Bosse tillhör den påhittiga typen så det är säkert inte någon omöjlighet! Bra kämpat säger jag och det är ju det viktiga som du själv säger!
Kram

Svar: Jag är nöjd med min insats och det roliga är också att jag får träna mig på att se olika möjligheter och tänka kreativt. ( Jag får ju aldrig till det med färg eller blyerts på papper)Och roligt har jag ju under tiden och tiden har jag ju också.
Kram!
Ditte

Fia

Jag visste att du skulle klara det!! Och alltför lugnt vill man ju inte ha det! Och en hel del motion fick du på köpet. Vilka härliga och roliga utmaningar du antar bästa Ditte!
Stor kram!
Fia

Svar: Återstår att se domslutet! Men jag har haft roligt och det är viktigt. Kram! 😀
Ditte

BP

Du är helt makalös! Fantastiskt jobbat! Tror du hade himla roligt medan du höll på. Å det är ju ingen dum träning heller, för snart blir mammarazzin anställd av Damernas Värld;-)

Älskar förresten bilden med ryggsäcken - jag menar hunden i selen. Så himla bra. Tror att just den uppgiften med att hitta en polishund är svårast att föreviga på bild. Skulle gissa att de flesta andra deltagarna i utmaningen går bet på den, men du lyckades:-)

Svar: Tack! Jag har verkligen haft roligt under uppdraget och några risker får man ju ta. Och tränat kreativiteten har jag gjort vilket är mycket behövligt. Tyvärr blev det ingen bild på polisbil under utryckning, men hoppas någon annan fått till det.
Visst är hunden i selen bra! Helt ljuvlig! Men hunden har blivit hundbiten och har nu tyvärr fått sluta sin tjänst. Trist!
Ditte

BP

Såg precis att du leder ju tävlingen STORT:-))))))

Svar: Ledningen beror nog på att inte någon annan ännu lämnat sina svar....De kommer!Vet att flara är på väg. Men du vet ju att jag behöver träna upp min kreativitet en hel del så att jag kan klara några GW. Hitintills tillhör jag där bottenskiktet. Men det gör inget, jag är envis och roligt är det att gissa på vad bilderna kan vara.
Dags igen i morgon!
Ditte

Ami

Ja, skam den som ger sig!
Verkligen bra kämpat :)
Kram

Svar: Tack! Jag är en envis typ.... Och det är roligt att träna kreativiteten och det behöver jag träna på. Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Jag var helt säker på att du med DIn envishet skulle klara av denna tävling.
Bra jobbat!
Tror säkert att Du vinner också 😄👍🏻
Kram/A-K

Svar: Tack för uppmuntrande ord!
Jag har haft väldigt roligt i alla fall och det är en tävling som ska pågå under året så det är lång tid kvar. Men utmaningar gillar jag ju....
Och envis är jag.
Kram från oss båda!
Ditte

Susanne

Snyggt jobbat Ditte! :)
Och vilket äventyr det blev.
Kram

Svar: Tack! Och nu håller jag tummarna för dig! Roligt var det men klurigt.
Kram!
Ditte

TantGlad

Bosse har många roliga påhittiga tävlingar. Sånt är kul.
Du har jobbat bra tycker jag. Bra gjort.
Ser BP skriver att du leder? Så kul. Då får man gratulera då hihi.

Varm kram till fina dig.

Svar: Tack, men jag var nog bara först med att lämna in svaren. Roligt är att "Wiolettan" lyckades med alla uppgifter och nu har mest poöng. Men det är hon så värd. Härligt!Jag har haft roligt under tiden och det är vikigt!
Stor kram från ett soligt Spanien.
Ditte

Eva`s blogg

ha ha men va härligt du är otrolig att uppfylla Bosses utmaning :) applåderar :) ha en fin tisdag kramen

Svar: Tack! Jag tror att fler i veckan kommer in med sina bidrag och Bosses lekar och utmaningar är roliga tycker jag. Önskar dig en bra tisdag!
Kram!
Ditte

Anna

Vilket härligt bidrag Ditte! Tänk så härlig han är som lägger ner sådan tid på att göra dessa fantastiska uppdrag. Och så skönt ni har det där nere. Njut i massor av värmen!

Kram ❤️

Svar: Tack! Och jag har haft roligt under tiden! Ja, Bosse är fantastisk som lägger ner så mycket tid och omsorg på utmaningar, lekar och inöägg. Tänk vad man lär sig också!Vi har det bra och njuter av det vackra "försommarvädret". Men jag hade absolut gillat en skidvecka också.
Ena dotttern med familj är denna vecka just i Vemdalen.
Kram och jag önskar dig en bra tisdag.
Ditte

FREEDOMtravel

Oj vilka uppdrag! Inte helt lätt, men utmaningar kan iofs vara roligt :)

Svar: Jag gillar utmaningar och av olika slag...Och tid har jag ju.
Ditte

Marja

Men så sött med hunden i selen på ryggen. Det har jag aldrig sett förut.
Du går verkligen in för att genomföra uppdragen. Bra jobbat!
Kram! :)

Svar: Tack!Jag kämpar på och roligt är det. Visst är polishunden fin!Får använda min fantasi och utveckla den i Bossses utmaningar och det behövs för jag kan ju inte få till något med mina händer.
Kram!
Ditte

GunBritt

Full pott Bara att gratulera :-) :_)

Svar: Tack! Men jag missade bonuspoängen för en blinkande "saftblandare" fick jag ingen bild på. Roligt är det att vara på spaning.
Ditte

Eva

Grattis!! Fullständigt lysande resultat och roligt med poliser från Spanien. Kul att vi ändå var så många som antog denna kluriga utmaning. Hunden i selen var så fin. Ha en skön helg. Kram

Svar: Tack! Ja, utmaningen var rolig men det var lite klurigt att få till en spansk polis. Man får ju inte fota dem. Men med lite diskretion och på avstånd gick det. Jättekul att så många var med och roligt att läsa inläggen. Har dock några kvar.
Önskar dig en trevlig helg!
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: