Slumpens vägar

    
Hur kom det sig att vi blev med sommarstuga i Spanien och i Torrevieja? Frågan är befogad och det enkla svaret är att det var av en slump.
Under våra år i Peking var det nära till hands att flyga till Thailand på semester, en resa på drygt fem timmar och eftersom Peking ligger i inlandet lockade förstås bl.a. Thailand med sol, hav och bad.
Vi hittade "vår plats" på fastlandet, ett par timmars resa  öster om Bangkoks flygplats och en plats dit turismen ännu inte nått i större skala och både charterturismen och "all inklusivehotellen" lyste med sin frånvaro.
Även efter det att vi flyttat hem till Sverige återkom vi varje år hit till vårt paradis för några månader. 
Här hyrde  vi en liten lägenhet precis på stranden och varvade långa strandpromenader med bad, utflykter på motorcykeln och per bil och buss. Under en period  arbetade jag också några månadre på den då helt nystartade svenska skolan.
 
Helt strandnära läge och många palmer som gav skön skugga.
 
Här var vårt thailändska paradis.
Och absolut ingen trängsel på stranden.
En kort promenad bort finns många fina strandrestauranger med alldeles utmärkt mat
och till en mycket ringa kostnad.
 
Ingen trängsel på stranden.
Jag, en bok, palmer och havet.
 
Och solnedgångarna var magiska.
Varje kväll omkring klockan 18 var det dags för solen att dra sig tillbaka.
 
 Ibland tar vackra sagor  slut och det gjorde den här också.
Jag fick besked av min läkare hemma att jag behövde opereras för en solskada. Och det kom att bli ett par operationer; en tumör togs bort på magen och en på kinden och fler resor till Thailand och den starka solen var inte så lämplgt och absolut inte att vistas där så lång tid som flera månader.
Besvikelsen var stor, men det var till att brtta ihop och gå vidare.
Vi satsade på en lite segelbåt hemma och det fick bli vår sommarstuga. Men mitt solande i barn/ungdomen liksom även i tidig vuxen ålder kom att göra sig mer påmind och det var inte lämpligt att behålla båten och vara så mycket på sjön.
Så plötsligt blev det möjligt att köpa en sommar/vinterstuga i Torrevieja, en plats där vi inte tidigare varit. I Spanien har vi varit en hel delm men inte i dessa trakter.
Vi slog till och på den vägen är det. Och det är ju nästan pendlingsavstånd hit, fyra timmar med flyg från Arlanda till Alicante och sedan en 45 minuters resa med flygbussen eller bil.
 
Sommar/vinterstugan
 
Och havet finns nära...
 
Långärmat skyddar bra mot solen. Jodå, kepsen fanns med för att skydda ansiktet.
Men den ville inte vara med på bild.
 
Vackra solnedångar finns det även här.
 
 
 
Znogge

Ibland blir det väldigt bra ändå! Ni verkar ha hittat ett mycket trevligt alternativ som faktiskt bjuder på riktigt hyfsad värme nästan året runt. Dessutom på smidigt avstånd från Sverige vilket inte för det hela sämre!

Faktum är att tanken på en lägenhet söderöver har börjat gro här så vem vet... Jag har i alla fall börjat titta på olika alternativ.

Önskar dig en trevlig kväll i sommarstugan :D
Kram

Svar: Visst kan det bli väldigt bra även om det inte blir som man tänkt. Och en slump kan vara nog så avgörande för mycket.Vi trivs bra här också och helt klart är det på pendlingsavstånd, vilket också är en fördel.
Roligt att du också börjat tänka tanken på en lägenhet söderöver. Och det är roliga tankar.
kram!
Ditte

moi

Så bra att ni har hittat ert sommar/vinterviste tråkigt bara att omständigheterna var sådana.
Lagom är väl oftast bäst, såväl vad gäller sol som vinter :D
Kram

Svar: Vi är också glada för att vi hittade ett bra alternativ här och ibland kan man inte själv råda över det som händer. Solen är inte längre min vän men jag tycker ändå om den, från skuggan.
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Jag är sååå glad att ni hittade er sommar/vinterstuga på en parallellgata till mig, så att vi kan ses när vi är nere samtidigt!
Såg helt underbart ut vid ert paradis i Thailand. Kan förstå att det svider lite.
Kram/A-K

Svar: Vi är så glada över att du finns här som granne. Verkligen! Och visst var dte en slump att vi kom just hit. Thailand är fint och vårt paradis där också. Och det finns ju kvar.
Kram!

Ditte

BP

Ja tänk så fort livet kan ändra sig. Å er vinterstuga i Torrevieija har ju helt klart fördelen att flygtiden bara är några timmar. Att sitta 14 timmar på ett flygplan till Thailand blir mindre och mindre lockande ju äldre man blir - tycker jag.

Så du hade malignt melanom antar jag. Det är så många kvinnor i min omgivning som har drabbats av det. Underbart att höra att du nu är fullt frisk.

Svar: Visst är flygtiden hit kortare men till Thailand åkte vi inte så ofta och stannade alltid längre tider än vad vi gör här. Visst är det en lång resa, men det har gått bra.Vad gäller mina solskador så vet man inte för nya kan komma utan förvarning och det får jag leva med. Det är gamla synder som spökar.
Ditte

Musikanta

Tänker på att det måste vara underbart att slippa jetlagen. Det tar några dagar innan man vänjer sig annars. Härligt att ni hittade ett så fint alternativ till förra semesterparadiset. Sen tar det ju inte heller så lång tid att resa till Spanien som till Thailand. Måste också vara skönt att förstå språket något så när. Det är därför jag gärna åker till Frankrike på semester eftersom jag talar franska.
Kram från Ingrid

Svar: Jetlag brukar inte vara ett problem för oss, men visst blev Torrevieja ett bar alternativ och hade det blivit tHailand hade jag fått satt fart och lära mig lite thai. KKunder jag lära mig att klara mig på kinesiska så kunde det nog gått på thai också, Jag gillar ju språk. Men visst är det kortare resväg till Spanien och vi är inte heller här så långa perioder utan pendlar. Jag läser spanska och det är roligt och eftersom jag klarar franskan bra så går det i alla fall hyfsat framåt.
Frankrike gillar jag också och har varit där ganska mycket under årens lopp och återvänder gärna.
Har mina favortier där bl.a i Normandie och Bretagne.
Kram!
Ditte

Decdia

Jösses, så ni köpte en lägenhet typ i blindo utan att ha någon koll på stället? Gud vad modigt och smågalet gjort. Haha!

Svar: I princip var det så. Och vi är fortfarande kvar här men vi pendlar ju mellan Stockholm och Torrevieja och trivs med det.
Ditte

Comsi Comsa


Ja, du är så nära så jag kan nästan klappa på dig. :-)
Tänk så solandet kan ställa till det, det hade man inte en tanke på när man började steka sig. När man som du får ett sånt här besked och få gå igenom allt som hör till så är det som att få en tegelsten i huvudet. Att ändra livstil och tänka i nya banor kan vara svårt men om man hittar sin väg så kan man finna lika mycket glädje av sitt nya liv..

Stor kram fina du ❤

Svar: Solen kan vara både en vän och en fiende, men förr visst man ju inte vad detta idoga solande kunde ställa till med. Idag vet vi mycket mer. Och solar gör jag aldrig numer. Det är skuggan som gäller. Och jag har förlikat mig med att det får bli så. Men npgot badförbud finns ju inte....
Stor kram och tack för dina tankar. De värmer!
Ditte

Marja

Ibland kan man inte råda över omständigheterna, men är man positiv så ordnar det sig i alla fall. Ni verkar ha det så bra där i sommarstugan och minnena och bilderna från Tailand finns alltid kvar. :)
Ha en skön helg! Kram! :)

Svar: Så sant! Och visst har vi det bra här också. Kram!
Ditte

marga

Slumpen kan göra mycket i våra liv. Bra saker och även dåliga. En bra sak är, att hade du inte haft boende i Torre och bloggat om det, så hade jag aldrig hittat dig. Just nu färglägger jag i en "Målarbok för vuxna", många geometriska mönster, och där slingrar sig linjer huller om buller, men går ändå ihop till slut. Så tänker jag mig livets vägar också. Helt fascinerande att välja färger och se hur det blir. Gröna toner använder jag mig inte av så mycket. Varför? Däremot många klickar av orange (brandgult!), rosa/lila toner och även många blå. Du måste vara rädd om dig! Tur att kepsen var med! Kram!

Svar: Visst kan slumpen innebära både det bra, det mindre bra och ibland även något riktigt dåligt. Sedan krävs det att förvalta det som blivit. Inte alltd enkelt, men varför skulle det vara det. Din "Målarbok för vuxna" låter väldigt spännande och just att mönstren till sist går ihop.
Undrar också hur det kommer sig att man/du väljer de färger du gör. Men säkert betyder de färgerna något för dig på ett särskilt sätt.
Jag är rädd om mig och väldigt försiktig med solen.
Stor kram!
Ditte

Annika

Slumpen har stor betydelse hur ens liv kommer att gestalta sig. Det är ett fint sommarställe ni har Spanien. Och dessutom nära hem till barn och barnbarn.
Kram

Svar: Många gånger kan jag tro på att vissa saker kan styras av ödet, men mer ofta är det nog slumpen som styr. Visserligen kan vi mer eller mindre påverka den och ta ställning, men allt är inte påverkbart. Vi tycker om det lilla huset här och är heller inte här när det är som varmast. Det är lätt att pendla hit från Stockholm. Och närheten till döttrar och barnbarn känns också viktig.
Kram!
Ditte

Christina

Slumpen kan ta med oss på de märkligaste resor ibland... precis som livet med alla märkliga händelser vi drabbas av och tar oss igenom.

Hursomhelst så verkar det till att vara fint i Spanien. Antar att du/ni gillar det lite varmare klimatet?

Ha ni en fin helg och njut av dagen!
Kram

Svar: Slumpens resor kan erbjuda det mesta och det är ett spännande sätt att resa på. Och ofta är det slumpen spm påverkar oss så mycket. V har det bra här i Torrevieja och pendlar ju mellan Stockholm och stugan här när vi vill och det passar oss bra. Vintern tar vi del av hemma och byter sedan ut den mot vår/försommar här när vi känner för det.
Önskar er också en trevlig helg och hoppas våren skyndar på. Men det går fint att se det vackra i det vi just har här och nu.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Vi impulsköpte ju också lägenheten här när vi egentligen bara skulle ner och hälsa på vänner. Men vi ångrar oss verkligen inte. Härligt klimat, och dessutom var det en kort flygresa. Nu har vi i och för sig inte varit till Sverige på snart två år, men i början när vi pendlade så var avståndet ganska lagom :-)

Svar: Trevligt med fler som impulsköpt och ni har ju blivit kvar och vi vet fler som också blivit det.Vi pendlar och det fungerar alldeles utmärkt och är ett bra alternativ eftersom vi trivs väldigt bra både här och i Stockholm.
Ditte

Tove Olberg

Slumpens vägar är nog kusin med kärlekens och de uppträder kanske tillsammans? Förändring som en själv inte bestämt är värre att ta in, att dessutom bli allvarligt sjuk gör det inte lättare. Mycket saknad av sitt forna sätt att vara och att leva. Fasernas turer på vägen att fatta, landa i och att på nytt orientera sig tar sin tid. Då dök sommarstugan upp - inbjudande och med stor plats för det nya livet!
Vinter och sommarkram med vårligt touch samt litet personligt tack för att jag fick en egen aha upplevelse när jag läste, det har legat något i själen och pyrt som jag inte helt fått tag i under flera dagar här. Tack min vän för det! Rullar upp och ser på bilderna en gång till!

Svar: Tänkte mycket på din första mening om just "slump och kärlek som upppträder tillsammans". Nu har jag nästan accepterat att det är som det är, i varje fall förstår jag det. Kanske inte riktigt samma sak men dock ett led i processen, Så fint att jag kunde ge dig några ahaupplevelser och det är en av alla fördelar med att dela tankar, man själv får nya och kan även ibland ge andra något också.
Saknar dig! Mendu finns ofta med mig i vardagen.
kram!
Ditte

Eva`s blogg

Tack för att du delar med dig & där skulle jag kunna vara några veckor :) är det privat boende i Thailand? så fint där är :) o förstår att det gör ont att behöva ta det lugnt med allt som har med solen att göra, men ni har det bra där som ni bor nu :) super fina bilder & en skön lördag till er kramen

Svar: Vad roligt att du uppskattade inläget. På sätt och vis hyr vi privat och det genom "Mabelhouse" och Mabel. Titta in på hemsidan www. mabelhouse.se så kan du hitta flera bra alternatv. Nu är det som det är med mig och solen och jag har fått acceptera det. Men bada får jag ju göra....Och nu har vi ett bra alternativ i sommar/vinterstugan.
Önskar dig också en fin lördag.
Kram!
Ditte

Geddfish

Slumpens vägar är många.
Stark solbestrålning är aldrig bra. Men förstår det var trist att inte kunna vara österut så mycket, det är ju ljuvligt där. Har bara varit i Thailand en gång, Phuket, och ville gärna åter.

Men ni har den bästa sommar/vinterstugan nu ju. Bara att rätta sig. Och nära hem till Sverige med barn och barnbarn. Måendet är A och O.
Jättefina bilder i en underbar miljö.

Lördagskram, Gerd ♥

Svar: Tack! Ja, slumpens vägar är många, ibland är de outgrundliga och svåra att förstå och andra gånger mer lätttförstådda och enkla. Thailand tycker vi fortfarande mycket om men det är inget alternativ flr mig att vistas där längre tider och eftersom resan är lång så är det ju flera månader som vi önskade vara där. Det är ju inte direkt pendlingsavstånd hem.
Vi har det väldigt bra här i Torreviejaoch bra med just pendlingsavståndet hem till de våra i Uppsala och Stockholm.
Stor kram!

Ditte

Ami

Förstår att dina tankar ibland går till Thailand! Men tänk så bra det blev ändå :)
Och tack så jättemycket för igår! Verkligen en trevlig kväll!
Kram och hälsa Bosse!

Svar: Jadå, det blev så bra med Torrevieja! Tack själva! Verkligen en jättetrevlig kväll.
Bosse hälsar!
Kram!
Ditte

Lena i Wales

Mycket händer av en slump, eller kanske det finns något mer?
Saker som händer oss kan ibland vända till något mer positivt än vi då tänkte och Spanien är ett fantastiskt land med så mycket att uppleva.
Som du skriver nedan har jag verkligen märkt en stor uppgång av turister till Spanien. Om jag varit yngre och ville jobba mer kunde jag ha jobbat mer än heltid i Spanien i stort sett året runt. Har fått så många förfrågningar som jag har sagt nej till som reseledare och guide i Spanien.
Ha det bra och sköt om er!

Svar: Jag tror att slumpen och mågot mer kanske styr våga vägar och val. I alla fall delvis. Du kan ju verkligen Spanien, men jag förstår att du nu vill hinna med annat än reseledarskapet. Fullt förståligt att du är mycket efterfrågad! Jag vet....
Ha det bra du också.
Ditte

Anette

Det är ju helt klart en fördel att ha sitt sommarställe lite närmare (sa hon som bor i Thailand och har sommarhus i Italien) och slippa de långa resorna.
Var rädd om din hud. Själv har jag alltid solskyddsfaktor på mig, keps på golfbanan och hatt och parasoll på stranden. Solen är både bra och farlig.

Svar: Du förstår ju så väl vad och hur jag menar. Thailand har mycket att rebjuda och det är därifråm ganska smidigt att resa vidare i Asien. Men , nu är det som det är. Huden är jag väldigt rädd om , men jag har solat alltför mycket i barn och ungdomsåren. Jag är så ljus och ville ju bli brun och då fick jag kämpa och brände mig mycket.
Numer är jag inte på stranden annat än för bad och i kortare stunder i skuggan och med ljusa kläder på. Hatt, solskärm, keps och hög solskyddsfaktor ingår alltid i utrustningen.
Ditte

TantGlad

Jag tror ju att allt har en mening varför det blir som det blir .
Som vanligt så delar du med dig en massa härliga bilder . Sol och paradis.
Solen är ju inte bara skön.....den kan vara vår värsta fiende åxo. Där får man se upp.

Härligt att ni hittade er lilla stuga, och det ser så mysigt ut. Bra att restiden inte är längre. Runt fyra timmar är rimligt. Jag menar.........för lång restid är ju slitsamt.

Nu får du Ha en härlig lördag min fina vän.
En stor VARM KRAM till dig.

Svar: Så tror jag också och även att slumpens vägar ibland tar oss med pånya äventyr. Och solen passar jag mig för numer, sitter alltid i skuggan.
Hit är det pendelavstånd och en flygresa på fyra timmar gör pendlingen möjlig. I Thaoland var vi klart längre perioder och det är inte direkt pendelavstånd dit. Men väldigt härligt.
Önskar dig också en trevlig kördag.
Kram!
Ditte

Kersti

Tack för att du delar med dig. Vilken tur att ni hittade ett nytt paradis där ni kan njuta av värmen. Ibland tänker jag att det vore skoj att ha en plats så där i solen. Men vi har vår stuga som vi ogärna gör oss av med så det får istället bli kortare resor till värmen.
Kram

Svar: Jag delar så gärna med mig. Och vi är glada för sommarstugan här nere och bra att den är på pendlingsavstånd från Stockholm. En stuga hemma är ju helt perfekt och så bra att dp komplettera med resor till vamare trakter om och när man känner för det. Önskar er en trevlig helg.
kram!
Ditte

marga

Ditte! Det här är bara ett test!

Svar: Då vet jag!Kram!
Ditte

wiolettan

Trevligt att få veta lite om ditt liv, bakgrunden till olika val, och, hur det har blivit.
Jag förstår dig angående solen, jag tål inte sol, doktorn säger soleksem, så jag är försiktig, är ju rödhårig och med det följer tunn hud, men det går att hålla sig i skuggan, för det mesta.

Så fint att ni fann denna stuga och att ni trivs. Stor fördel att det inte är så lång restid, lättare att åka fram och tillbaka.

Som vanligt, härliga soliga bilder.
Trevlig helg och varm kram till dig.

Svar: Ja, slumpen tar en på diverse vägar och det brukar bli bra i slutändan. Numer är jag i skuggan och det har jag i och för sig varit även under de perioder vi var i Thailand, men det är gamla synder som gett sig till känna och detta kan man inte påverka.
Och av en slump, mer elle rmindre, hittade vår spanska stuga och trivs bra här också.
Inte är det så långt heller så det passar bra att pendla.
Soliga bilder delar jag gärna med mig av.
Önskar er också en trevlig helg.
Stor kram!
Ditte

Susanne

Men fina vän!
Du har ju nämnt dina solskador tidigare. Men visste inte att det var så allvarligt.
Inte alls roligt. Tänk så mycket jag har solat solarium i mina tonår.
Inte klokt!!! Spanien vintertid är ju perfekt med lagom temperatur där långärmat och keps inte är i vägen.
Skönt att ni hittade en så bra lösning.
Jag är också försiktig sedan jag hittade några svarta leverfläckar som jag tog bort.
Ha en fin avslutning på kvällen finaste vän.
Kram

Svar: Tack för dina fina ord! Ja du solarium, det har jag också solat i ....Men då visst vi inte bättre. Och bränt oss i solen för det var ju snyggt att vara brun. Bra att du nu är försiktig med solen för den är farligare än vad man tror.
Önskar dig också en fin kväll.
Stor varm kram från mig.
Ditte

Timeoftiger

Ett bra exempel på att se möjligheterna, inte hinder. Det kan bli bra ändå!

Svar: Jag försöker att se möjligheterna och det blir så mycket enklare då.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: