Lyckat!

    
 
Fredagen bjöd på fler höjdpunkter här i Torrevieja och en av dem var  middagsbesöket tillsammans med vännerna Ami och Patrik på den belgiska restaurangen Delicado, ett besök som blev väldigt trevligt och med mat som verkligen var god. (Adressen är Calle Ramon Frexia nr 2)
Restaurangen ägs och drivs av belgaren Patrick och han är också kocken.
All mat lagas "à la minute", vilket gör att det ibland kan ta 20-30 minuter innan gästerna vid ett bord får maten, men den är väl värd att väntas på.
Ett bra tips är att vara på restaurangen klockan 19 när den öppnar för kvällen och då har inte så många beställningar hunnit komma in.
Men å andra sidan väntar man på något gott och inte är jättehungrig så är maten som serveras väldigt bra.
(bröd, smör och dryck kommer in väldigt snabbt...)
Maten tillagas i ett "öppet kök" och man är välkommen att följa tillagningen.
På många restauranger kommer maten väldigt snabbt till bordet och är det krytor, soppor och andra långkok så gör det inget att maten redan är lagad. Men visst är det fint att få in mat som är heltlagad från grunden och så blir det inte om rätterna serveras efter 10 minuter, då är det mesta förberett och värms på.
Bosse och Patrik beställde revbensspjäll och var supernöjda. Och efter att ha ätit en protion så erbjuds man ytterligare spjäll och båda herrarna gick för detta.
Ami och jag bestämde oss för räk och kycklingspett med lätt currysås och var mer än nöjda med den portion vi fick.
Vi satt länge till bords och avslutade kvällen där vi börjat; hemma hos oss.
En väldigt lyckad kväll som blev sen....
 
 
Ann-Kristin

Förstår att ni hade en lyckad kväll. Det kan aldrig bli fel tillsammans med goda vänner och dessutom Mat på Delicado.
Just nu är det ymnigt snöfall här och vi som ska till Arboga på fest.
Kram/A-K

Svar: Kvällen blev väldigt lyckad och som du skriver så kan inte delicado bli fel. Men man får inte vara alltför hungrig när man kommer dit. Önskar er en trevlig kväll i Arboka och hoppas att väglaget är hyfsat.
Stor kram!
Ditte

BP

Förstår att ni hade en lyckad kväll. Personligen gillar jag "à la minute"-mat och är inte så värst förtjust i långkok - undantag indisk mat, där det mesta ju måste förberedas i förväg.

20-30 minuters väntan är helt okej tycker jag. Å att tillaga revbensspjäll på en halvtimme är verkligen inte illa. Eller rättare sagt, jag har ingen aning hur lång tid det tar att göra revbensspjäll så jag aldrig har lagat det;-)

Svar: Vi hade verkligen en lyckad kväll och det var ju revbenen som tog tid. De är fökokta men grillas när de beställs och det tar sin tid. Men de är värda att vänta på. Jag tycker också att maten som kagas à la minute är den bästa men oftast är det ju inte så.
Och vad gäller den indiska maten måst det mesta ju förbereda i god tid...Men gott är det också.
Jag är överlag förtjust i asiatisk mat.
Ditte

moi

När man är ute i goda vänners lag gör det inte så mycket att maten dröjer. Tvärtom.
Lunchen däremot får gärna gå lite snabbare :)
Kram

Svar: Till lunch har man oftast mer begränsad tid dessutom och vill ha maten snabbare. Här på Delicado finns lunchmenyer som är mer snabblagade än just revnensspjällen. Och här lagas maten varefter den beställs och det är därför det dröjer. Många restauranger har ju maten kla och värmer/grillar/steker på den när beställningen kommer. Önskar dig en trevlig kväll.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Så trevligt! :-) Och spjällen är gudomligt goda! Men jag har som sagt var svårt för det där med att vänta. Dom senaste gångerna (när vi inte har gett upp) har vi fått vänta upp till en timme... Då blir jag lite övervänt, som vi sa uppe i Norrland :-)

Svar: Jag förstår dig. Men är man där klockan 19 när de öppnar och då beställer så blir inte väntan så lång. Bröd och dryck får man och har man tilltuggat lite innan så går bet bra att vänta. Bara man vet om detta. Och det är ju toppen att maten lagas när man beställer den. Verkligen inget uppvärmt här inte. Men att vänta en timme känns inte bra och mer än 30 minuter har vi aldrig väntat. Det tar ju tid att grilla revbenen.
Ditte

Comsi Comsa


Är det gott så brukar det oftast vara fullt så att vara ute i god tid är nog klokt...

Kvällskram ♥

Svar: Jadå, det var vi och vi väntade inte så länge och det var verkligen väldigt gott. Och mat som lagas när den beställs tar tid och är oftast värd att väntas på. Att vänta ca 20 minuter var inte svårt alls. Kram och trevlig kväll.
Ditte

Decdia

Det ser riktigt fint och fräscht ut där!
Och sällskapet vet jag att det var bra. :)

Svar: Absolut! Helt rätt på allt!
Ditte

Susanne

Jag väntar gärna på maten om den är god! :)
Och Mums för revbensspjäll. Det åt jag på Olearys förra Torsdagen.
Hoppas ni har en mysig kväll I soffan till melodifestivalen ikväll.
Det ska vi ha strax! :)
Kärlek och värme till dig! ❤
Kram

Svar: Visst kan man vänta om maten lagas och den är nylagd när den serveras. Kan tänka mig att de spjäll du åt var goda . Vi är bänkade i soffan med diverse godsaker och tittandet är i full gång😄 Önskar dig och de dina en fin kväll. Stor kram till dig min fina vän . ❤️
Ditte

Iris

Gott med god mat och trevligt sällskap! Hälsa så gott till sällskapet! Här har vi ätit hemmagjord mat idag, fantastiskt god broccolisoppa och ostgratinerade våfflor med köttfärsinnehåll. Vi njuter av solen på balkongen och att laga mat tillsammans. Många varma kramar till dig och till min GT -kompis :) H. hälsar till er båda!!!

Svar: Jag ska absolut hälsa! Vad gott ni ätit! Och så mysit att sitta på balkongen och njuta av solen. Här har har det varit lite kyligare och blåsigt ett par dagar så vi har inte suttit ute hä rpå terrassen, men hoppas på detta under morgondagen.
Många kramar och hälsningar till er från oss.
Ditte

znogge

En kanonkväll helt enkelt :D

Kram

Svar: Helt klart! Kram!
Ditte

Ami

Det var verkligen en lyckad kväll på alla vis!
Och det gör vi gärna om när vi ses nästa gång :)
Stor kram!

Svar: Visst var det! Och det gör vi helt klart om! Stor kram från oss!
Ditte

erkki

Hej ja a la minute tar alltid 20-30minuter i Sverige skal Hovmästaren upplysa om detta för har man bråttom får man gå till en korv moj har själv jobbat på Stortorgskällaren i många år och man går väl inte ut och äter och har bråttom man väntar gärna och får varm mat för det är A--O på en Restaurang fick jag lära mig på Restaurangs skolan på 60 talet

Svar: Visst är det så och då vet man som gäst också att maten lagas och inte bara körs i mikron. Och bråttom får man inte ha. Är man hungrig kan det ju bli tjärvt, men bröd och dryck kommer alltid in först. Här är det roligt att se hur maten blir till för det är ett öppet kök. Kul att du jobbat på Stortorgskällaren, där har jag ätit vid flera tillfällen.
Att gästerna får maten samtidigt och att den är varm är ju verkligen också viktigt.
Ditte

Susan

Hola! Åh vad rolig att träffa Ami och Patrik! Önskar att vi hade varit där! Bästa maten på restaurang är såklart den som lagas "a la minute". Man är ju så "uppvärmningsskadad" nuförtiden så att man oftast kommer jättehungrig till restaurangen och förväntar sig snabb servering men är man bara förberedd så är det inga problem. Och såååå mycket godare!!

Här har det veckohandlats idag och sedan blev det sen lunch på vietnamesiska restaurangen i hörnet Folkungagatan/Södermannagatan. Kollade på Mello men de var en stor gäspning i dåliga låtar och bitvis falsksång. Lisa Ajax var den enda som höll måttet - men lite tjatig låt. I morgon blir det veckostädning och på eftermiddagen fika med en bloggkändis ;)
Kram //Susan och Jörgen (som redan sussar sött)

Svar: Hoppas vi kan ses vid tillfälle allihop, vore jättetrevligt och Delicado rekommenderar jag. Men man får ha "tilltuggat" innan. Mellon var en seg historia och tyvärr ville jag inte ens ha Lis Ajax kvar. En tjatig låt.
Och i mina öron inte en schlager och jag komme rinte ens nu ihåg låten.
Ja, lite städning vore nog på sin plats här också, men vi tar lunch på stan med vänner i stället.
Kul med fika tillsammans med en bloggkändis. Kan kanske gissa vem.
Ha dte gott.
Hälsningar från oss och kram till er båda.
Ditte

Marja

Låter verkligen som en lyckad kväll och då gör det inte så mycket om den blir sen. :) Kram! :)

Svar: Det var en mycket lyckad kväll och dte är tur att en är "ung och pigg" i alla fall ibland. Kram!
Ditte

Torrebloggen

Oj, Delicados revbenspjäll som är så himla goda.
Det är helt klart värt att få vänta på maten, så gott!
Förstår att ni hade en riktigt trevlig kväll tillsammans med Ami och Patrik.
Vi var där i höstas med A-K, Fia & Lasse, jättetrevligt ställe och vi går gärna dit igen.
Ha det så bra!
Kram!

Svar: Vi har varit här då och då och och all mat jag smakat har varit väldigt bra. Och nylagad är den också. Förstår att ni gärna går dit igen. Vi hade en jättetrevlig kväll och det var så roligt att ses. Ha det bra ni också ! Kram från oss. 😀
Ditte

Musikanta

Här blir det inga revbensspjäll eftersom Kent är vegetarian. Men visst ser det gott ut! Och att umgås med sina vänner är livskvalitet.
I morgon ska jag göra underhålla med pianospel till allsång på ett demensboende. Det är Lyons som bjuder de gamla på fika och jag som ska kompa till visorna på min synt. Det är lustigt att se att fast nästan inte någonting annat funkar för de gamla så finns visorna kvar där längst inne.
Kram från Ingrid

Svar: Här finns på de flesta restauranger bra vegetarisk mat att få och så även på den här restaurangen. Jag väljer också det ibland. Vad roligt för de boende att få lyssna till dig och pianospel och säkert känner de igen flera av visorna. Jag vet att när pappa blev sjuk i sin alzheimer så kunde han ändå förknippa musik med händelser och han mindes dem då så mycket bättre. (Och han var helt omusikalisk...)
Kram från mig.
Ditte

Fia

Delicado var en trevlig bekantskap! Som Carina skrev var vi där i höstas, rent och fräscht, och spjällen var jättegoda! Perfekt ställe att besöka med goda vänner, då man får tid att prata och umgås medan man väntar på maten! Går absolut dit igen och då vill jag också prova de där spetten!
Kram o hälsa Bosse från oss!

Svar: Kanske kan det bli ett gemensamt besök där i vår? Vore jättetrevligt! Och kanske är det fler son vill följa med. Ha det bra! Kram från oss!
Ditte

Tove Olberg

Smakligt, trevligt, närvaro i mat på tallrik och vänner finns!
Lyckat gör sig lyckan lycklig i stund med lyckliga!
Stor kram!

Svar: Tove! Du kan få till det så fint! Och lyckat var det. Stor kram!
Ditte

Christina

God mat tillsammans med goda vänner, det är sådant som förgyller livet och får en att må bra! En kväll i lyckans tecken kan vara värt att det blir lite sent :)

Ha nu en fin söndag!
Kram

Svar: Att förgylla tillvaron tycker jag man ska göra ofta och gärna på olika sätt. DEtt blev en helt perfekt kväll för oss. Kram och trevlig söndag kväll.
Ditte

Eva`s blogg

Hej ..låter som en härlig kväll, dock är jag inte så mkt för att vänta jo 15-20 min är ok om jag vet att det är bra mat ...vi väntade en gång på kos med mamma i över 1 timma o nästan inga kunder var där, vi reste oss o gick! men ni hade trevligt o det räknas mer :) skön söndag till dig kram

Svar: Vet man varför maten dröjer så är det ok med en halvtimme och dessutom om jag vet att maten lagas när jag beställt den. Men över en timme, då had ejag också gått och dessutom inga gäster. Man kan kanske förstå varför restaurangen ar tom.
Kram och trevlig kväll.
Ditte

Veiken

Jag tycker att kycklingspettet låter misstänkt likt satay! Det åt vi igår på en liten restaurang som heter Wangborn om den är bekant! *fniss* Kramar

Svar: Wangborn är absolut mycket bekant och deras satay är så goda. DEssa har vi ofta ätit där. Här var det kyckling och räkor på spetten....Och goda var dessa också. Kram!
Ditte

Kersti

God mat och trevliga vänner är en oslagbar kombination.
Kram

Svar: Absolut! Nästan den bästa!Kram!
Ditte

Annika

Delicado var den första restaurangen vi besökte när vi var i Torre. Vi väntade länge på maten, Revbensspjällen är riktigt goda.
Kram

Svar: Idag går det nog lite fortare att få maten och är man där vid 19-tiden när de öppnar så tar det ca 30 minuter. Men det är trist att vänta om man är hungrig. Kul att det var den första restaurangen ni besökte här. Vi går hit då och då och tycker om den. Bra luncher finns också. Kram från oss.
Ditte

Musikanta

Lions, ska det vara förstås. Lyons är väl en tesort, :-) ? Det var väldigt uppskattat!
Kram igen

Svar: Jag förstår att det var uppskattat, verkligen. Och jag tänkte att det nog var Lions- Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: