Havet framför mig

    
 Det vackra vädret  håller i sig och visst är det trevligt med en termometer som visar på +22 på eftermiddagen och det är i slutet av februari.
Tiden för hemresan till den svenska huvudstaden närmar sig med stormsteg och för mig var det givet att tillbringa den sista eftermiddagen i Torrevieja vid havet.
Jag har svårt att se mig mätt på det hav som ligge framför mig. Scenariot förändras hela tiden och det är som att titta på en pjäs där man inte vet slutet.
Jag och väninnan Ingrid slog oss ner på en av alla de havsnära restaurangerna, första parkett, och njöt av den vackra eftermiddagen och av att bara sitta där prata om livet och titta ut över havet och horisonten.
Och lika mycket som jag tycker om att vara här i Torrevieja, lika mycket tycker jag om att vara i Stockholm.
Men jag behöver inte välja utan har tillgång till båda. 
Att resa är viktigt för mig, både inom Sverige och utomlands och att resa har i alla år, ända sedan jag var barn, alltid roat och berikat mig och jag hoppas det kommer att fortsätta så.
Resandet i sig innebär för mig att se, lära, uptäcka och utvecklas.
Och all den kunskap jag får, den är lätt att bära med sig.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BP

Då ses vi kanske på Arlanda. Eller nej, det gör vi nog inte, då vi inte åker förrän på söndag. Det du kommer att finna här i 08 är strålande sol och varmt på balkongen, men minusgrader i skuggan;-)

Svar: På söndag är vi redan hemma...Och jag är glad för att du behåller solen. Den vill vi gärna se så att kontrasterna inte blir för stor.
Ditte

Anna Gustafsson

Du vet att Ni alltid är välkomna till Bästkusten ;)
Kram kram

Svar: Tusen tack goaste Anna. Vi saknar dig, Kramar!
Ditte

Torrebloggen

Åh vilka härliga bilder!
Visst är det skönt att vi inte behöver välja, vi har ju tillgång till båda!
Ska bli så skönt att komma ner igen.
Synd att vi missar varandra den här gången, men vi ses nog snart igen!
Trevlig hemresa!
Kram!

Svar: Tack! Och vi tycker det blir bra nu att återvända til Stockholm. Och visst är det en förmån att ha tillgång till både Torre och annat här i världen. Synd att vi missar varandra men det kommer annan tid.
Kram!
Ditte

Susjos

Härligt att du njuter av havet och alt det vackra som hör till! Å välkommen hem till vackra Stockholm! Idag var det nästan vår i luften , i alla fall i solen!
Såklart är jag glad för tips inför vår stundande resa till Kalifornien!
Har du tid och lust får du gärna maila mej på [email protected], det är låångt kvar innan vi åker ;-)
Ha nu en trevlig resa hem till Svedala igen!

Svar: Tack för trevlig välkomsthälsning! Och det känns bra att vara hemma på Söder igen men vi har haft en jättefin månad i Spanien med sol och svensk försommarvärme. Jagskall fundera på tips inför er resa till Kalifornien och mailar dig. Men det finns ju tid ännu, även om den skyndar iväg.
Trevligt att det ska bli sol här hemma i helgen. Det känns jättebra och jag välkomnar förstås våren.
Ditte

Marja

Fina blå bilder! Översta bilden har så mycket... palmerna, molnen, havet, himlen...
Kram! :)

Svar: Det blev i blått! Min favoritfärg. Jag gillar också den översta bilden och just så såg det ut från där vi satt.
kram!
Ditte

Preciosa

Ha en bra hemresa! Kram P ♥

Svar: Tackar! REsan hem gick bra men p.g.a.att en passagerare blev sjuk på nerresan från Stockholm så blev vi försenade i 90 minuter. Ambulans och sjukvårdspersonal mötte vid planet på plattan...Och det gick ju ingen nöd på oss som skulle hem. Skönt att vara hemma igen. Men vi har haft en härlig månad i Torre också. Verkligen!
Kram!
Ditte

Ruth i Virginia

Ja, det är underbart att resa. Önskar att många, många fler människor
hade tillfälle. Tänker på pensionärer, som inte har råd och-eller
ork och hälsa att resa NÅGONSTANS. Hur många är det som aldrig sett ett hav?

Så många "reser" nu, men inte frivilligt. En ny folkvandring har börjat.
Tänka sej att lämna sitt hemland och inte veta, hur livet kommer
att bli. Situationen måste vara helt hopplös för att kunna fatta ett sånt beslut.

Blev lite "trökut" det där, men ibland lider jag av s.k. Weltschmerz, och det
gör jag nu, efter ha lyssnat på ännu en presidentvaldebatt. Deprimerande!
Och det är långt till november - så HIMLA långt.

Svar: Visst är det underbart att kunna resa . Men livet ser olika ut för oss och det är så illa med alla som nu p.g.a. krig måste lämna sina hemländer och hem. Och presidentsvaldebatten hos er är inte så upplyftande och särskilt inte om MR T yttrar sig. Då stänger jag av.
Ditte

Ruth i Virginia

Sorry - Dina bilder är otroligt vackra. Du blir bättre och
bättre med kameran. Men så har du ju också, nåt vackert
att fotografera. :)

Svar: Tack! Jag prövar mig fram med kameran och med ett fint motiv så är det än roligare att experimentera.
Ditte

Susanne

Vilken helg du prickar in att komma hem!
Solen skall skina hela helgen! :)
Men det slår ju förståss inte den där vackra vyn över havet.
Eller värmen för den delen.
Ha en fin resa hem så "hörs" vi när du är hemma i Sverige igen.
Soliga kramar! ❤

Svar: Det är jättetrevligt att vara hemma i Stockholm igen och blir det dessutom fint väder i helgen så blir det ju ännu bättre. Våren är på väg och dagarna blir ljusare och ljusare. Och vill jag se havet får jag ge mig ut i skärgården. Men nu har jag sett det så mycket att jag kan klara mig utan några dagar.
Stor kram!
Ditte

Veiken

Jag säger Välkommen hem till Stockholm! VÄLKOMMEN! <3 Kramar

Svar: Mången tack! Och det känns fint att vara här också. Kram!
Ditte

Christina

Havet är så rogivande, hoppas att du får fortsätta med dina resor som du tycker så mycket om. Låter verkligen spännande att få se sig om i världen!

Ha det gott!
Kram

Svar: Havet tycker jag om och där kan jag gå eller sitta länge och filosofera. Jag hoppas också att jag kan fortsätta resorna, men jag inser ju att de har minskat i längd och omfång, men det gör inte så mycket. En resa kan vara kort och här i närheten och ge mig så mycket. Jag var i somras och besökte en bloggvän på landet utanför Umeå och det var en fantastiskt fin resa och så minnesvärd. Dessutom träffade jag under samma resa två andra bloggvänner. Härliga möten!
Ha det gott du också och jag önskar dig en fin helg.
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Välkommen hem till Sverige!
Sååå vackra bilder, rogivande.
Tyvärr får jag vänta i ca 8 v innan jag kan sitta på paseon och titta ut över havet.
Kanske vi syns då?
Många kramar till Dig och Bosse/A-K

Svar: Tackar! Tackar! VI har haft en fin tid i Torre och haft vackert svenskt försommarväder i stort sett i en månad. Em del blåst och ett par kraftiga regnskurar men det glömmer man bort för detta går snart över igen. Att gå längs havet, slå sig ner och titta ut över det tröttnar jag då inte på.
Nu går dina åtta veckor fort och snart är du på plats.
Och visst ses vi.
Kramar från oss till dig.
Ditte

Fia

Vi brukar också ta farväl av Torre vid havet sista dagen! Eller ibland i Europaparken som ligger runt hörnet. Välkommen till ett soligt och dagsvarmt Stockholm! Hoppas att ni får en smidig och fin hemresa!
Varm kram till er båda från oss.

Svar: Det är ju lite närmare till Europaparken förstås och den är också vacker. Men för mig blir det alltid havet, eller har blivit hitintills. vi kom hem lite försenade i kväll för det var sjukdomsfall på planer som kom ner och sådant händer ju då och då.
Men det var skönt att komma hem till Söder.
Hoppas ni haf en trevlig kväll.
Vi ses och hörs!
Kram!
Ditte

Ingrid

God morgon
Tack för i går, det blev en lång promenad också, härligt!
Ha en bra hemresa så ses vi under våren.
Kram/Ingrid

Svar: God middag! Väntar på avgångsbesked. Sjukdom på nerresan med planering vi är nu 45 minuter sena. Tack för igår ! Jättetrevligt! Och en lång promenad blev det. Boarding nu! Vi hörs och ses! Kram! 😀❤️
Ditte

Ama de casa

Visst är det bra när man har förmånen att själv välja var man vill tillbringa sin tid och hur länge man stannar på det valda stället.
Själva har vi inte varit till Sverige på väldigt länge nu, men det är också självvalt :-)

Svar: Absolut! Och vi trivs ju bra på flera platser och varvar gärna. Men flyg går det ju relativt snabbt dessutom.
Ditte

moi

Undrar om det finns nåt mer rogivande att sitta och filosofera vid havet? Inte mycket för min del.
Resor och upplevelser är absolut det roligaste sättet att lära sig saker på :D
Kram och välkommen tillbaka till Norden!

Svar: Jag tycker också att havet ger mit ett lugn och det på flera sätt. Och visst är det så att resor, såväl korta som långa, berikar och på många olika sätt. Tänk viilka möten det kan bli!Sitter nu uppe i det blå och är på väg hem och det känns bra det också. Tack för välkomnandet!
Kram!
Ditte

Biggeros

Visst är det berikande att få resa!! Man mår bra att byta miljöer. Jag älskar Spanien men såklart gillar jag mitt fosterland. Så fina bilder du har lyckats kanske fånga😆 Trevlig fredag

Svar: Tack! Visst är resandet berikande! Och jag tycker om många länder och på olika sätt. Men nu bor vi i Sockholm och har sommarstugan/vinterstugan i Spanein så det har blivit en del pendlande. Men det är korta avstånd så det går bra att resa och det går oftast bra att hitta biljetter till bra priser.
Önskar dig en trevlig helg!
Ditte

Kersti

Välkommen tillbaka till Stockholm. Den här helgen ska det vara fint väder. det blir ljusare för var dag, våren är påväg. Som ung var jag nog lite för feg för att resa. men sedan har vi rest en hel del mannen och jag. Ja även barnen har fått hänga med.
Närmast på tur är min Skottlandsresa nu till påsk. Ska hälsa på en av mina allra bästa vänner. Sen skulle jag vilja ta min syster med till släkten i USA en jag vet inte riktigt hur det ska gå att realisera.
Kram

Svar: Tackar! Det känns fint att vara hemma här också.Och lite ljusare tider vill vi gärna ha. Vad trevligt med en resa till Skottland och säkert är det vackert där i påsk. VI var där i augusti och hade en väldigt fin resa och var också med på Edingurgh Tattoo, en mäktig uplevelse. Och spännande med planerna på en USA resa. Vill man något riktigt mycket brukar det kunna falla in...Så trevligt att hälsa på släkten.
Jag har rest en hel del i USA men nu är det ett antal år sedan vi var där och resorna har i stället gått öster ut.
Kram från mig och trevlig helg.
Ditte

Ami

Visst är det härligt att vi kan välja både Sverige och Spanien och få njuta av båda delarna!
Ha det så bra, så ses vi snart igen!
Kram

Svar: Visst är det en förmån att kunna välja mellan två länder eller fler. En fantastisk möjlighet för oss med svenska pass. i stort sett hela världen ligger öppen för oss om vi vill. Ha det bra ni också och vi ses snart igen.
Kram!
Ditte

Susan

Hola! Välkomna till Estocolmo! Jag har en helg med manuspluggande och maken drar till Dalarna i morgon bitti för att åka Öppet spår på söndag.
Kram//Susan

Svar: Tackar! Nu är vi hemma på Söder och det känns riktigt bra det också. Vi blev 90 minuter sena från ALC p.g.a. att det var sjukdomsfall med ankommande plan. Och sådant händerr. Hade ju kunnat vara jag...Önskar J lycka till på Vasaloppet och hoppas att det finns snö.
Lyckaa till di också med manuspluggandet. Här har vi ännu inga planer...
Kram!
Ditte

Comsi Comsa


Välkommen henne hälsar jag dig mitt i natten. Tror vi får möta våren nu snart..

Nu skall jag sova och du sover nu redan.

Kram ❤

Svar: Tusen tack! Och vilken underbar lördag att vakna upp till. Verklige vårkänslor! Och mysigt att vara tillbaka här i Stockholm igen. Önskar djg en trevlig lördag.
Kram!
Ditte

Znogge

Kunskap är oftast väldigt lätt att bära! Hoppas att hemresan gick bra.

Kram och god lördag!

Svar: Tack! Hemresan gick bra trots att vi blev 90 minuter sena i Alicante. Det var en passagerare som blev sjuk på nerresan och behövde vård så ambulansen väntade. Men det såg ut att lösa sig för den sjuke och då kunde vi ju vänta. Strålande sol här idag och vårkänslorna har infunnit sig. I Spanien var det ju försommar.
Önskar dig en trevlig lördag.
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Välkommen hem, ja jag känner som du så jag förstår dig, kan vara skönt att komma hem o träffa barn o barnbarn ju :) hoppas det blir tulpaner o en skön lördag :) stor kram

Svar: Tackar! En underbar dag är det och visst är det skönt att vara här hemma igen. Och en skön lördag blir det absolut.
Kram!
Ditte

Susanne

Välkommen hem! :)
Otroligt solig och vacker dag!!!
Nu skall jag sätta mig i solen en stund.
Kram kram...

Svar: Tack! En underbar dag och jag har suttit ute på balkongen och njutit av det vackra vädret. Runt Årstaviken tycks det vara kö idag vad jag kan se och fullt förståligt för just idag är det vår. Kram från mig och jag hoppas du får en fin lördag.
Ditte

Gemsofmylife

Hoppas din resa hem gått bra !!
Havet får en att må bra och dina bilder är fantastiska !!!
Jag hoppas att du njuter av solen ute och att du mår bäst ! trots att du är hemma i kalla sverige ;)
Stor varm kram till dig finaste

Svar: Tack, vi kom hem i går kväll och det känns skönt att vara hemma i Stockholm igen. Och extra fint att huvudstaden möter med strålande sol. Verklig vårkänsla infinner sig. Att det är lite svalt gör ingenting. önskar dig en härlig lördag.
Kram du fina!
Ditte

Lena i Wales

Njut av värmen! Fast Stockholm har också mycket att ge, fast dock inte värmen,hi,hi!
Härliga blombilder nedan!
Kanske se vi i Wales!!!!!

Svar: Idag är det lite vårkänsla här i Stokholm med strålande sol från en klarblå himmel. men nollgradigt. Men jag har suttit ute på balkongen en stund och det var riktigt behagligt. Nu väntar promenad.Funderar verkligen på Wales, men vi är inte riktigt klara ännu över sommaren.
Önskar dig en fin helg.
Ditte

wiolettan

Tiden går ibland alldeles för fort.
Välkommen tillbaka till Stockholm. Här är det solsken idag och i morse minus 5 grader men nu är det snart på plussidan.
Fina vyer du bjuder på. Havet har en speciell atmosfär runt sig, om jag nu kan säga så, Men, det jag menar är att det är lite berusande att se det mäktiga havet framför, inget slut verkar det som, utan oändligt. Jag kan njuta av det även om det finns en konstig obestämd känsla av rädsla inom mig, i närheten av vatten. Kanske min upplevelse i barndomen sitter i, ja så är det säkert.
Resor berikar. Förstår att du tycker om det.
Trevlig lördag och varm kram till dig.

Svar: Tack! DEt känns fint att vara tillbaka och "hemma på Söder" igen. Och Stockholm bjuder oss på ett underbart väder dagen till ära. Jag har suttit en stund på balkongen i solen, med jacka på, men det var behagligt. Absolut lite vårkänsla- Och många människor i rörelse på kajen, säkert kö längs Årstaviken. En promenad har dte också blivit och lite pyssel här hemma. Vattnet tycker jag om och visst kan det även vaar skrämmande. Jga kan förstå dig. Jag vill inte vara till havs i storm.
Och resor, korta såväl som långa uppskattar jag mycket. Även en resa tilll vänner i förorten gillar jag.
Önskar dig en fin lördag. Stor kram!
Ditte

Tove Olberg

Är du du som sitter själv på bänken där? Jag skulle nog också se på havet i det oändliga. Föränderligt och starkt i vågor och färger.
Välkommen hem!
Stor kram! Hälsa Bosse!

Svar: Tack! Det känns fint att komma hem hit också.Verkligen! Vissserligen har jag inget hav att titta på men kanalen får duga.
Nej, det är inte jag som sitter där, men det hade så kunnat vara för jag sitter ofta just så.
Stor kram från oss båda.
Ditte

Annika

Hej Ditte
Visst är havet underbart och vackert. Här i Skåne bor vi nära havet. Fem minuter ner till stranden. Och när det stormar kan vi se och höra vågorna slå mot piren.
Kram

Svar: Jag förstår att ni har det fint som både kan höra och se havet på nära håll. Havet är ett fantastiskt skådespel att se. Jag fascineras och dras till havet som en magnet. Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: