Dagens

    
Fredag! Solen har återkommit från gårdagens tillfälliga avbrott och håller på att ta igen den förlorade tiden. Skönt! Frukost på terrassen och i samband med det den dagliga "blompratarrundan".
Jag har ju några växter som vårdas ömt och när jag inte är till städes så har jag en perfekt trädgårdsmästare i väninnan Ingrid och oftast med tillhörande assistent, Preciosa.
Jag har en bara en kinkig växt och det är den vackra, sköra och kinkiga fröken Kamelia.
Hon kom till oss förra påsken och blommade då vackert och fick sina dagliga samtal och näring. Men under hösten så var hon i träda, men en massa knoppar kom. Knopparna har varit där sedan oktober och jag trodde nog att de bara skulle falla av eftersom de dessutom var omgivna av ett brunt skal. Men icke! Nu finns två vackra blommor och många fler knoppar är på väg att slå ut.
Vacker är hon där hon står i sin lilla kruka. Får nog tänka på omplacering...
 
 
Fredag innebär också marknadsdag, men jag är inte direkt någon marknadsmänniska, annat än i vissa fall. Jag köper gärna snittblommor, frukt och grönsaker där men idag hoppade jag över.
I stället blev det en promenad i det fina vädret för tankande av d-vitaminer. 
(Även i Stockholm promenerar jag gärna och ofta  och många gånger blir det mellan 6 och 10 km per dag och inte blir det mindre här.(
Ren friskvård och trevlig sådan.  Att idka friskvård på något svettigt gym är inte det jag gillar, dock är ett pass på Friskis & Svettis riktigt roligt. (Och man slipper också  dessa hurtbullar som ideligen ska ta foton på sig själva och bromsar användandet av olika redskap.) Styrkan i ben, armar och rygg kan jag ordna hemma.
Dagens runda? Enligt stegräknaren blev det 7.5 km; inklusive en pratpaus och  kombinerad vätske o matrast.
 
Svag vind och lätta vågor som sprutade upp  mellan stenarna med ojämna mellanrum.
 
Vi träffade Ami och Patrik tillsammans med "pälsarna Molly och Peppsi som de hundvaktar.
Alltid trevligt att möta vänner "under gång".  
 
Vätskestopp blev det för oss på en favorit, längst bort på Playa de la Cura, hos Jose Maria. Hit går vi ofta och trivs efetrsom dettill till vätska också kommer en liten tapa, en baguettebit med den spanska skinkan "jamon serrano".  Idag slog vi också till på en "gryta" och till det mer facila priset av en euro. ( Jose Maria är inte med i grytrejset men erbjuder ändå detta och detta var i vårt tycke den bästa grytan och en euro billigare än de vi åt igår. )
 
Serranoskinka till baguetterna finns hel och härifrån skärs bitarna direkt.
 Grytan bestod av den spanska korven chorizzo samt mörötter, svamp och bönor.
Välkryddat och väldigt gott!
 
Promenaden fortsattte och en del fysiska aktiviteter kändes helt adekvata...
 
Klart jag måste sitta här på staketet. Ett lätt hopp upp...
 
- på plats
 
-och ganska bekvämt är det.
 
Men att ge mig upp för att inspektera det nu fortsatta bygget strax före Los Locos, fick ju förbli just en tanke.
Men visst hade det varit trevligt med en tur i denna lyftkran.
Sänder härmed en särskild hälsning till bloggvännen B.P. Håll till godo!
 
 
 
Torrebloggen

Men så härligt det ser ut! Kul att ni träffade på Ami & Patrik och hundarna.
Såg mysigt ut vid Jose Maria och det såg riktigt gott ut med serranoskinka och korvgryta.
Fina bilder på dig när du halvligger på staketet. Olika blå och vita nyanser.
Har de börjat med att rusta upp strandpromenaden bort mot Los Locos?
Trevlig helg!
Kram!

Svar: Ingen upprustning vad vi sett. Inte ännu! Vi har haft en härlig fredag och här är det ofta man träffar på vänner. Staden är ju inte så stor och till paseon kommmer man ju gärna. Jose Maria gillar vi och hit kommer gärna många spanjorer för att äta. Blir mer genuint än många andra ställen och det gillar vi.
Trevlig helg önskar vi er också.
Kram!
Ditte

Fairyland surprises

Många härliga bilder!

Svar: Tack! Här är vackert! ocg skönt med motsvarande svensk försommarvärme.
Ditte

Geddfish

Det har väl blivit en liten svenskkoloni där i Torre? Så skojigt. Bloggen är ju fantastisk. Bara genom den, så skulle jag ju kunna komma också och redan "känna" en del. Annars står jag ju helt solo på ny plats. Fast, man får nog snart vänner, eller snart och snart, ibland tar det tid också.
Sg så härligt ut, med hopp upp, där!
Mysigt. Fredagskram ♥

Svar: Stadens kärna är ganska liten och man dras ofta ner till paseon, strandpromenaden och ofta träffar man någon man känner. Visst är bloggen bra och en del vänner har vi fått genom den och en del ändå. Jag rr inte du skulle känna dig ensam här för det är lätt att få nya vänner om man själv vill.
Kanske skulle du prova att ta en tur.
Vi har haft en fin dag och trevligt att solen var tillbaka.
Kram!
Ditte

BP

Hahaha! 1 000 tack för den kranbilden och länken! Å bilden är så otroligt rolig, efter som kranarmen ser ut som om den hade en lampa. Riktigt roligt fotad:-)

Hade nog också kommit upp på det där staketet, frågan är om jag hade vågat. Vill ju inte ramla ner åt fel håll om man säger så;-)

Gillar de spanska marknaderna skarpt, men precis som du handlar vi bara grönsaker, frukt och oliver där. Allt annat krimskrams är kul att visa på bloggen men definitivt inte att äga.

Svar: Ja, visst blev krambilden bra och jag tänkte faktiskt på lampan och försökte först att inte få med den. Lyckades inte!Tänkte på dig när vi passerade.
Nej, att ramla ner är inget alternativ och bra balans har jag fortfarande.
Ja, här väntar vi hoppfullt på att marknaden ska flytta, ja mest de som bor närmast, men mitt inne i stan här är ingen hit eftersom busslinjer läggs om på fredagar och det är svårt för utryckninsfordon att ens ta sig fram. Men vi får se. Vi berörs inte av att marnaden finns där, men många är berörda.
Ditte

Ghugge

Haha, bekvämt ..på ett räcke? Vig är du som kom upp där👌
Åh så fina blomma, börjar längta till våren.. som du redan har där hos dig!
En härlig tillvaro för en sportig person som du!
Kram

Svar: Jag är så glad att fröken Kamelia är i blom och hoppas på att knopparna som finns också ska slå ut efter hand. Jodå, det var ganska bekvämt på räcket och lite gymnastik på maten var behövligt. Och visst är våren på väg, även om det är i långsam takt, även hos dig.
Ja, vi har det bra här också.
Kram!
Ditte

Ruth i Virginia

Vilket sexigt foto där på balustraden! Om du tagit av dej
jeansen, hade det blivit ännu sexigare. :)

Kamelior är så vackra. De växte så fint i Palo Alto, perfekt klimat
(Meditarrenian).

Svar: Här behålls alla kläder på! Det var mest att vi skojade om huruvida jag kom upp på staketet och om jag junde sitta kvar. Ett vad, och jag vann. Du vet ju att jag är envis. Jag är så glad för att två knoppar på kameliorna slagit ut och hoppas nu även på att några av de andra, 15 stycken finns, också ska slå ut.
I Palo Alto är det ju bättre klimat sommartid för kameliorna än här, för det blir både varmt och tort. Men mina vårdas ömt så jag hoppas.
Ditte

Anette

Snyggt poserat, du ser avslappnad och naturlig ut.
😜

Svar: Tack! Man får försöka behålla smidigheten så länge det går.
Ditte

Ann-Kristin

Gomorron!
Så kul att fröken Kamelia, tog sig i kragen och blommar nu.
Mysigt hos Jose Maria. Korvgrytan såg god ut.
Så vig du är! Tror inte jag skulle ta mig upp på balustraden 😊
Många kramar till Dig och Bosse/A-K

Svar: Jätteroligt att fröken Kamelia nu blommar. Knopparna är många men jag var orolig för att de bara skulle falla av utan att ha blommat. Jose Maria gillar vi och tillhör väl numer stamkunderna och det känns bra. Korvgrytan var jättegod och priset en euro helt perfekt.
Vi slog vad om baustraden och jag vil gärna vinna....
Vi saknar dig! Gick förbi i går, ja det gör vi nästan varje dag.
Kramar från oss.
Ditte

Ama de casa

Vi gillar också den motionsformen - att promenera, alltså :-)

Sen är det ju så - gryt- och tapasrejs i all ära - att "normaltapasen" som finns året runt oftast är billigare än "specialtapasen" på rejsen, och smakar minst lika bra. Men jag älskar ändå dom här matevenemangen som finns här i stan. Om inte annat har dom lärt oss mycket om vilka restauranger som finns :-)

Svar: Promenader är trevliga och eftersom de ofta inbjuder till vätskepauser känns de än mer lockande. Visst är det trevligt med matevenemangen här, absolut, och bra att få förslag på restauranger man kanske annars inte ens tänkt på.
Och evenemangen i matväg kan ju kombineras med de "vanliga" tapasställena.
Ditte

znogge

Att promenera är utmärkt friskvård och passar mig bra. Är inte så mycket för gym även om jag nog skulle behöva besöka ett just nu. Men jag funderar på att börja på gympa nästa vecka.

Så härligt att ha blommande växter utomhus redan nu. På hemmaplan får vi nöja oss med att lökväxterna börjar titta upp.

Kram och trevlig lördag!

Svar: Att lökväxterna börjar titta upp vittnar ju om att våren är på väg, även om det är i långsam takt. Jag är extra glad för att kamelians knoppar nu börjat slå ut för den har varit i knopp väldigt länge. Och den är så vackar!
Vad gäller gympa så gillar jag "Friskis& Svettis" och deras pass, men nu var dte lnge sedan de fick besök av mig.
Får studsa lite extra idag under promenaden.
I STockholm gillar jag de utegym som finns och där kan jag göra lite övningar, i frisk luft.
Önskar dig också en trevlig lördag.
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Härliga Ditte :) ser härligt ut & förstår att det blir en del gående för dig/er o det är skönt om vädret är topp som det är hos er oxå :) fika o dricka är viktigt ;) stor kram o skön lördag

Svar: Vi promenerar mycket och det är skönt dels att vara ute i frisk luft och tanka d-vitaminer och dels att röra på sig. Vädret är ju nästan alltid inbjudande och njutbart. Kram och trevlig lördag!
Ditte

Ami

Visst är det roligt när man springer på vänner här nere! Hoppas vi kan ses en längre stund snart :)
Och du är riktigt snygg där på räcket!
Kram och trevlig lördag!

Svar: Visst är det trevligt att träffa på vänner och mysigt att få möta Peppsi och Molly, så söta. Visst ses vi snart och då en längre stund....
Vad gäller räcket så slog vi vad och jag förlorar inte gärna om jag inte måste.
Kram och trevlig lördag önskar vi er också.
Ditte

wiolettan

Det ser så härligt och skönt ut på alla dina fina bilder.
Men, att hoppa upp där, det skulle jag inte våga, skulle vara rädd att ramla ner på andra sidan, inbillar mig att det kanske är en bra bit ner till vattnet, eller det kanske bara syns så.
Håller med dig om gymmet, nej, det passar inte mig heller, men däremot promenader, det är mer i min stil.
7.5 km. det är mycket det, skulle jag tänka. Men, med lite raster och lite gott att äta och dricka mellan varven så går ju kilometrarna.
Härlig blomma och så vacker färg.
Trevlig helg och varm kram till dig.

Svar: Vi har det bra, men det har vi hemma också. Tycker ju mycket om Stockholm...Nej, inte måste man upp på ett staket, men vi slog vad....Och jag förlorar inte om jag vet att jag kan. Inte gärna.
Även hemma promenerar vi mycket, men där vlir det inte så många stopp. Prisläget är ju annorlunda...Här dricker man en kopp kaffe för ca en euro och då får man oftast en liten kaka till.
Jag tycker om mina blommor och att kamelian blommar nu är roligt för hom är ganska kinkig.
Önskar er också en trevlig helg.
Kram!
Ditte

TantGlad

Underbart avslappnande bilder på dig där på slutet.
Visst är det skönt med promenader. Hellre promenader än svettas på nåt gym. Jag tror på frisk luft och vanliga prommisar som gör gott för själ och sinne. Man blir ju glad efter en promenad åxo. Förstår att du får nog dig ett par riktiga fina promenader med vacker natur där du är.

Önskar dig en toppen lördag fina du

Varm kram.

Svar: Här är det ganska avslappnat och livet är ganska enkelt. Ja, det är det hemma också, men inte så ljusa dagar just nu. Promenader blir det en hel del av och förstås med en del pauser. Det är fint att slå sig ner vid havet och höra vågornas brus och se solen spegla sig i vattnet. Önskar dig också en fin lördag.
Kram!
Ditte

Lena i Wales

Ser verkligen skönt ut!
Härliga bilder av dej på täcket!
Tapasen nedan går inte heller av för hackor.
Njut av det goda livet!!!!

Svar: Vi har fina dagar och skönt att vara utomhus så mycket. För kallt är det ju inte...Och tapas är alltid gott!
Vi njuter ett tag till.
Ditte

Decdia

Hihi, du ser inte jättebekväm ut där på staketet! Bättre med en uteservering och god mat då!

Svar: Nja, jag satt inte kvar så länge....Vi hade ett vad och jag ville ju vinna. Jag kom både upp och ner.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: