Dagens utsikt

    
En varm dag håller sakteliga på att övergå mot skymning. Fortfarande vid 18.30 är det + 23 grader och under dagen nådde vår termometer upp till +26 och solen har inte riktigt orkat helt fram idag. 
Väldigt skönt att promenera men stundtals också kvavt. 
Molnformationerna var spännande och ändrade sig på ett par minuter från mörkaste grått till blått. 
 
Mörkgrå moln i bakkrunden men de ljusare tränger sig fram.
 
Att sitta utomhus och äta en sen lunch passar oss bra och idag hamnade vi på ett för oss nytt ställe, den kinseiskinspirerade restaurang/bar Luna på paseon, Avenida Los Marineros nr 5. Vi har säkert passerat här mer än 100 gånger, men ätit här har vi inte gjort. Inte förrän idag.
En dagens meny; förrätt, nudlar eller ris i olika smaker och en varmrätt och till ett pris mellan 6.95 och 7.95 euro beroende på val av huvudrätt. I detta ingår dryck och efterrätt eller kaffe/te. Lunchen serveras fram till klockan 16 och vid 19-tiden börjar middagsserveringen, men så tidigt är det inga spanjorer som äter middag...
 
 
Mitt val blev het, stark, soppa till förrätt som var god, men stark var den inte.
    (Anpassad till europeiska smaker...) Nudlar med grönsaker och kyckling tillsammans med
lätt friterad kyckling i sötsut sås och med ananas smakade också bra.
Jodå, det blev dessert också, crème brulé, väl tam i smaken
så nästa gång vi går hit väljer jag något annat. För vi kommer att äta här igen. 
 
Molnen fortsatte att ändra form och det var knappt jag hann med i svängarna. VI satt kvar länge vid bordet
och njöt av både värmen, maten och utsikten. Och att äta och samtidigt både se havet och höra vågorna är en alldeles särskild känsla som jag verkligen uppskattar.
                                                                                                                    
 
 
 
 
 
 
 
 
Ann-Kristin

Gokväll
Så mysigt med värme, sol och hav samt någorlunda god mat till överkomligt pris. Har FU bättre mat?
I dag på em var jag på träff med gamla Rebeckor, 2 av dem 94 respektive 90 år var med och uppträdde. Fantastiskt! Tyvärr kan jag inte sjunga, men om vid 90 år vara still going strong, helt fantastiskt!
Kram/A-K

Svar: Vi tycker att Fu har mer kinesisk mat, har har det anpassats lite väl mycket vad gäller smak och kryddning, i mitt tycke. Men maten var god och väldigt prisvärd. DEt är ju ingen buffé trots att det kan stå det på skyltarna, utan menyer som serveras. Vi går gärn ahit igen. Trevligt för dig med Rebeckaträff och så roligt att dessa damer med hög ålder fortfarande kan sjunga. Verkligen!
Ha det gott!
Kramar från oss.
Ditte

Kersti

Vilken vacker himmel med molnen som ständigt förändras. Att äta lunch med vågor, moln och god mat låter som ett underbar sätt att tillbringa dagen. Och värmen gör mig lite avundsjuk.
Nu i kväll när vi åkte hem från systerns och systersonens födelsedagskalas i Gnesta vad vädret mycket ombytligt. I Gnesta snöade det små lätta flingor, sedan var vägen helt torr ett slag. Ett tag regnade det och i Tyresö, dit vi skjutsade min mor, snöade det ymnigt med stora flingor. När vi kom tillbaka till Enskede och klev ur bilden haglade det. Märkligt väder och sommaren känns ganska avlägsen även om Znogge sett en tussilago där nere i söder.

Svar: Här har det varit varmt, nästan kvavt, idag och vi har haft en härlig dag. Verkar som om vädret hemma är väl varierat men både regn, snö och hagel. Men våren är kanske ändå på väg.
Kram!
Ditte

BP

Det är nog ingen som stressar med maten i Spanien, inte med nå't annat heller för den delen;-) Men visst är det helt underbart att äta lunch vid en "civiliserad" tid och njuta av värme, havskluckandet och molnformationer. Jag skulle nog kalla det för lunch i paradiset:-)

Svar: Nej, här är stressen överlag obefintlig i de flesta avseenden. Och det var verkligen njutbart idag med +25 under dagen och lunch utomhus i sällskap av vågor, moln och hav. Här har det blivit både "mello" ikväll med ett par i mitt tycke hyfsade bidrag som gick vidare och QX -galan på tv4 där det var fart och fläkt.
Ditte

Susan

Hola! Där har vi gått förbi så många gånger och ibland funderat på att sätta oss ned men det har aldrig blivit av. Har nån konstig fix idé om att man riskerar bli matförgiftad på asiatiska bufféer för att maten åker in och ut för många gånger. Har inget som helst statistiskt belägg för det såklart och buffé ökar nog risken men den är säkert inte större just vid asiatiska bufféer. Vet inte var jag har fått det ifrån. Dock fick jag vatten på min kvarn när vi var nere i Torre senast och en gammal kompis man blev just det på en asiatisk buffé i de södra delarna av stan. Han hamnade på sjukhuset i Quiron till slut och var jättedålig.

Läst om ditt gesällprov igår och skrattade gott! Såg att det hade varit rekordvärme nere hos er idag. Härligt! Här kämpar vi på i vinterkylan - men det börjar bli ljusare nu både på morgonen och kvällen. Hälsa Bosse!

Kram från oss på Åsöberget

Svar: Här är det ingen bufférestaurang, tror det varit det förut, utan det finns en meny om man vill eller också á la carte. Menyn var helt ok, men i mitt tycke väl an/avpassad för västerlänningar som kanske inte vill ha så smaksatt mat. Jag tycker att Fu har bättre mat, mer genuin och mer kryddad, men vi kommer absolut att gå hit igen och äta lunch. Bufféer är jag överlag inte så förtjust i....(Finns dock några undantag både i Stockholm och utomlands.)Gesällprovet gick inte så bra , men jag har nu förstått att det är svårt att baka kaffebröd med torrjäst, även om den jag hade var för söta degar. Vi åt i alla fall de sconesliknande semlorna under munterhet och smaken var helt ok. Men fluffiga var de inte. Kramar från oss som haft +25 idag.
Ditte

Comsi Comsa


God mat och fint väder, mys pys på dig! :-)

Kram ❤

Svar: Absolut! Tre önskningar föll in idag!Ikväll blev det "mellon" (lite halvtrist men de bidrag jag gillad egick i alla fall till final) och sent i kväll blev det QX galan som bjöd på i mitt tycke god underhållning och i raskt tempo.
Kram och natti!
Ditte

Znogge

Hav, mat och utsikt slår väl det mesta! Något som verkligen ger nig inre ro är vågskvalpet och det är väl därför jag trivs så bra i brassestolen! Nu kan vi inte som ni njuta av det dagligdags men kanske någon gång...

Ha det gott i vårvärmen!

<3-lig kram!

Svar: Vågskvalpet år verkligen rogivande och om ett tag, lite ovisst om när, så kan du njuta där i din stol. Härligt! Och jag passar på nu ett tag. Vi har det bra , men ev. blir det nu svalare ett par dagar. Dock ingen snö vaf jag kan förstå...
Kram!
Ditte

Anette

Himmelskt vackra bilder :)

Svar: Tack! Och det är fint med havet så nära inpå .
Ditte

TantGlad

Det ser så skönt ut hos dig. Det känns så avslappnande och rogivande ut. Havet det gillar jag.... det är ju sååå rofyllt att bara vara närheten av vatten och att höra klunkandet....klunk..klunk....
Det är livskvalite`det.

Stark mat tycker jag är gott ibland, Visst kan man åxo variera sig och välja något annat att äta nästa gång.
Fina bilder har du visat min vän.

VARM och stor KRAM denna tidiga söndag

Svar: Vi har det bra och det har vi ju hemma också ....men värmen här är lite mer gynnsam just nu. Fint att kunna sitta ute och äta. Fötterna drar oss ofta till havet och det är avkopplande att sitta och titta ut över det. Önskar dig en fin söndag, denna Alla hjärtans dag. Stor kram!
Ditte

Eva`s blogg

God morgon ,,,,åh ja det förstår jag att kunna sitta så är guld värt, va kul att ni kommer åter till samma ställen då är man nöjd :) härligt att se dessa fina bilder här är grått o trist ha en toppen dag kramen

Svar: God förmiddag! Det är mysigt att sitta här och njuta av havets brus och den sköna värmen. Lite mulet idag hos oss men ändå +20 så det är helt ok.
Önskar dig en fin dag.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Vi har ätit mycket på Luna, gillar det stället. Oftast tar vi inte menyn, utan några förrätter och kanske en rätt med tunna nudlar som jag tycker är jättegod. Man sitter bra där vid paseon, om det inte vore för alla dessa förb... "musiker" som kommer och stör och sen vill ha betalt för det.
Men dom där "musikerna" har ju inget att göra med just Luna, såklart. Dom rör sig - tyvärr! - efter hela paseon...
:-)

Svar: Nej, det finns ju många á la carterätter som verkade bra och så gör vi nog nästa gång.Då kan man dessutom be att få extra kryddat vilket jag tycktes behövdes på menyrätterna. Igår var det inga musiker som störde utan det var vågornas musik som gällde.
Ditte

Fia

La Luna har vi provat en gång. Vi äter ju mera på kvällskvisten, på dagarna blir det mest tapas eller en macka, så följaktligen åt vi middag. Det var en ljuvlig kväll och hur mysigt som helst att se skymningen falla över havet! Maten var helt ok för priset, men bäst var första parketten vid havet!
Här nu litet vitt och minus fem!

Svar: Håller nog med om att första parkett vid havet är värt mycket, särskilt en sommarkväll. Helt ok mat och väldigt prisvärt. Nu under februari och mars äter vi oftast rejält på eftermiddagen då vi kan sitta utomhus, lite väl kyligt för det nu kvällstid.
Halvmulet här idag men ändå +20 och vi har suttit ute och ätit en långfruksot.
Kram från oss.
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
La Luna brukade Lex äta på när vi andra satt på Deni´s :-)
Han gillar maten. Speciellt nån strimlad kötträtt...
Kram P

Svar: Det var väldigt prisvärt och gott och med mild kryddning, säkert anpassat efter "de flesta". Vi kommer att gå hit igen. Kram!
Ditte

moi

Att sitta ute och äta är bland det bästa jag vet. Men det får gärna bli lite, lite varmare här först.
Dock kan det bli frukost på den inglasade balkongen även såhär års.
Dina havsbilder är så vackra!
Kram

Svar: Det låter skönt med en inglasad balkong och med solen framme så blir det ju varmt där. Här passar vi på att vara uteomhus mycket och det är lätt och trevligt att slå sig ner för en matbit.
Havet tycker jag om och mina fötter tar mig oftast dit.
Kram och trevlig söndag.
Ditte

Ami

Ja, Luna har bra mat! Vi har ätit där några gånger och alltid varit nöjda!
Önskar er en fin alla ♥ dag!
Kram

Svar: För oss var det första gången vi åt där, för i det kinesiska avseendet bruka det bli Fu. Men vi återkommer absolut hit. Önskar er också en fin dag.
Kram!
Ditte

Torrebloggen

Härliga bilder från paseon.
Är faktiskt inte så förtjust i kinesisk mat.
Ha det så bra på "Alla hjärtans dag"
Kramar!

Svar: Det var en fin dag trots att solen vilade sig och +25 grader var det stundtals. Vi är ju väldigt förtjusta i asiatisk mat och bra kinesisk mat. Nästa gång ska vi här beställa från a' la carte menyn och då kan man nog få mer kryddning. Annars är FU vår kinesiska favorit här. Önskar er också en trevlig söndag denna Alla hjärtans dag. Kram från ett just nu mulet Torre.
Ditte

Tove Olberg

Med god mat i magen tar jag mig till himlabilder vars formationer är gjorda för njut! Färger i dröm och verklighet att längta in!
Hjärtats stora kram till dig just i dag!

Svar: Mitt hjärta längtar också efter ditt. Här var det spännande formationer på himlen går och spännande att se med vilken fart de ändrades. Himel och hav blev en bra dag.
Stor kram!
Ditte

wiolettan

Så härligt det låter. Attt sitta där och bara vara, se molnen ändra form och färg och bara njuta och ta det lugnt. Inte dumt alls.
Lite varmt blev det ju, 26 grader, inte dåligt. Men, att sitta i skuggan kan vara helt OK.
Spännande att prova sig fram på olika restauranger och inte verkar det så dyrt heller.
3-rätters middag, då blir jag mätt, verkligen.
Önskar dig en finfin Alla Hjärtans Dag.
Varm kram!

Svar: Vi sitter bara i skuggan så värmen är bara behaglig. Priser på maten här, både på rstauranger och i butiker är mindre än halva priset mot hemma, vilket är väldigt bra. Önskar dig också en fin söndag tillika Alla hjärtans dag.
Växlande molnighet här idag men dock +22 just nu.
Varm kram till dig också.
Ditte

Bosse Lidén

Jag gillar kombinationen av mat, utsikt, hav och stressfritt. Kram Bosse

Svar: Den kombon är väldigt bra och bidrar till god hälsa på flera sätt. Och jag sitter i skuggan. Kram!
Ditte

Marja

Vackra moln på dina bilder. Du borde vara med i Skywatch Friday på fredagarna.
Synd att soppan inte var stark nog, den ser då god och spännande ut. Gott med Kinamat, men tyvärr brukar de anpassa smaksättningen till lokal smak.
Kram!

Svar: Tack! Ja här blev det lite "Skywatch" uta att jag tnkte just på fredagastemat. Soppan var god, men jag vill ju gärna ha den starkare och får säga till nästa gång.
Men visst är nog smaken på denna restaurangs rätter mer lokalt anpassade än vad vår vanliga kinesiska restaurang här är. Men det var gott i alla fall.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: