Balans och jämvikt

    
Ofta talas det om balans och jämvikt och i olika sammanhang; man ska ha balans i livet och det ska vara jämvikt. Och för egen del tycker jag att jag har det ibland och särskilt om jag tänker på jämvikt som följande definition:
"Jämvikt kan antingen vara ett flöde som innebär konstant från -och tillförsel av olika energiformer eller jämvikt då hela sytstemet kan befinna sig i vila.
Om man tänker sig en vattentank där ytan befinner sig på en konstant nivå så kan jämvikten antingen vara ett konstant vattentillstånd eller att vattnet strömmar ut och in med samma hastighet, så att vattenvolymen alltid är densamma. Jämvikten behålls på båda sätt. "
Visst är det bra med en valmöjlighet och det gör det hela lättare. Hos mig är det nog ofta ett flöde.
 
Svårare är det med balansen och dess definition. Rent fysiologiskt betyder det att vi kan stå rakt upp och ned och att vi kan röra oss utan att falla ihop. Och de flesta lyckas ju med detta.
Dessutom kan man många gånger resa sig, dansa, böja sig framåt och bakåt och ibland göra mer avanverade gymnastiska övningar...
Sedan finns förstås balanssinnet och där balansen är ett samarbete med de andra sinnena där både synen och hörseln är viktiga.
Så de flesta har balans och jämvikt ständigt närvarande och de verkar samsas bra.
 
Jag har rest en del i livet, både längre och kortare distanser och resorna har betytt mycket för mig. Och resorna  tillsammans med upplevelser och möten har tillfört både jämvikt och balans och på ett annat plan.
 Vardagen, där vi ofta befinner oss, kan vi få till den, och hitta den där balansen och jämvikten blandat med positivt tänkande så blir bra mycket roligare.  
 Och vi vet ju hur det kan kännas när vi tycker att vissa dagar är bättre och andra är sämre. Jag gör det tydligt i alla fall.
Kanske dags då att träna på balansbrädan...
 
 
Duvan balanserar på ledningen och har både balans och jämvikt.

Den svarta bilens parkering (Ama, här hade din kraft behövts...) har både jämvikt och balans.
Den står på två övergångsställen, väger jämt och balansen finns för att få till det.
Den röda bilen har hittat balansen i parkeringen och jämvikten finns
för det är lika trångt til övergångsstället som till glaskrossen.
 
Väl balanserat här bland molnen också, olika formen och färger.
Bristen på ev. jämvikt får fotografen ta på sig, men det vita och det blå
väger i alla fall ganska jämt.
 
Balanserade blå och vita färger. 
Båten lutar i vinden så här brister det i jämvikten, men vattenflödet är kanske konstant. 
 
Balans och jämvikt? Jo, jag tycker det.
 
 
 
 Önskar alla en trevlig söndag, tillika Alla Hjärtans dag.
 
 
Bosse Lidén

Man skulle varit en duva. Undra om inte duvan hade fixat till en bättre parkering än de där två bilchaufförerna. Finns det inga nitiska trafikpoliser som lappar. Eller är det underordnat någon annan myndighet? Extra kram idag.

Svar: Jag har en bloggvän här, Ama, som är en fritidstrafikpolis, men tyvärr tror jag att hennes befogenheter inte har nått optimalt fram till ansvariga. Hon hade behövt en papperspåse vid synen av bilarnas parkering. Jag är inte lika känslig.
Men tanken på att vara en vit duva är ganska tilltalande...Men jag är nog nöjd som det är.
Balanserad jämviktskram från mig.
Ditte

Comsi Comsa


Alla hjärtans kram till dig fina du. ❤ ❤ ❤

Svar: Tusen tack! Skickar varma kramar till dig också.
Ditte

Decdia

Att hitta balans är verkligen inte det lättaste, men du har hittat bra balans i en mängd med fina bilder!

Svar: Tackar! Och sedan får en väl fortsätta att leta efter balansen och jämvikten. Men det är ju bar att ha något att göra.
Ditte

Fia

Jämvikt och balans i livet är ju det optimala, men inte det lättaste! Känns i alla fall lättare och lättare med åren tycker jag nog.
Idag fick jag snarare testa både jämvikt och balans rent fysiskt på vår promenad genom skogen ner till stan. Helt plötsligt, hade jag satt foten på en dold isfläck och jag gjorde en elegant halvskruv och landade på båda fötter. Undrar om jag ska satsa på en karriär som konståkare? :-)
Kram

Svar: Du har absolut framtiden för dig i konståkningssammanhang. Detta är bara början av din nya karriär. Tur att du hade både balans, jämvikt och smidighet här. Se, dessa egenskapetr är bra till mycket. Men inte är det lätt att få till jämvikt och balans i livet, men vem har sagt att det ska vara lätt...
Stor kram från ett väldigt blåsigt Torre.
Ditte

BP

Alltså även om du har skapat balans och jämvikt i dina bilder, så är jag nästan säker på att fu får AMA totalt ur balans när hon ser dessa parkeringar. Hahaha!

Å den sista bilden är helt underbar, även om jag aldrig skulle ha tänkt på just balans och jämvikt där. Vid närmare eftertanke har jag nog aldrig gjort det.

Så kul att vi alla är olika och tänker så olika...

Svar: Nu är det inte så att blans och jämvikt upptar så stor del av mina tankar. Men ibland så...Och nu läser jag två böcker. dels Guillous "Brobyggarna" som är bra men ganska omständig och parallellt en bok av Augustin Erba som heter "Blodsbunden" mycket bra, korta kapitel och rapp och den är svår att lägga ifrån sig. Just skillnanden i böckerna ger jämvikt och balans...Och det gör givetvis mycket annat också.Jag hade tänkt att bifoga en påse i inlägget just med tanke på Ama. Men det var praktiskt svårt så jag får bäl personligen leverera den.
Ditte

BP

Glömde ju att önska dig en fortsatt fin Alla Hjärtans Dag också:-)

Svar: Tackar! Önskar dig detsamma! Här är det rejält blåsigt så vi blåste hemåt i stället för den middag vi tänkt oss utomhus. 14 m/sek är inte behaglig vind att sitta ute i och med mat som blåser bort från faten.
Ditte

Ama de casa

Oooo... Nu måste jag gå och hämta en papperspåse att hyperventilera i... ;-)

Ha en fin Alla hjärtans kväll! :-)

Svar: Jag tänkte just detoch fuderade på att i texten bifoga en påse. Vi har just blåst hemåt...
Bli ringen mer utgång idag.
Önskar er också en fin Alla hjärtans dag so nu övergått i tidig kväll.
Ditte

Annukka

Det nästan viktigaste, och svåraste, i livet, är just balans. Fina bilder på viktigt ämne.

Svar: Tror vi är ganska överens om detta....Och bilderna kändes adekvata för balansen och jämvikten kan ses på olika sätt och viktigt är att man finner sitt eget.
Ditte

Ghugge

Hej Ditte!
Det låter som om du har hittat en fin jämvikt och balans i ditt liv.
Jag tycker att det är eftersträvansvärt men är glad om jag lyckas uppnå balans och jämvikt
lite då och då.
Du har verkligen kopplat samman bilder och text på ett fint sätt i ditt inlägg!
❤️-liga hälsningar och varm kram från mig❤️


Svar: Så tänker jag också vad gäller det hela. Kan balans och jämvikt uppnås då och då så är det bra för mig också. Och ibland händer det. Bilderna och texterna kan man ju se hur man vill men lite symbolik kan nog hittas.
Roligt att du såg detta.
Kram från mig denna sena kväll på Alla hjärtans dag och från ett väldigt blåsigt Torrevieja.

Ditte

Geddfish

Man önskar balans och jämvikt i tillvaron. Men, så ploppar det upp något oväntat. Även om man är förutseende och planerande. En del struntar i det men lyckas få balans ändå.
Finfina bilder du fått till, mycket talande.
Alla ♥♥sdagskram!

Svar: Tack! Ja, bilderna var lite symboliska och man kan tolka dem som det passar. Och visst dyker dte då och då upp oförutsedda händelser som gör att det blir både obalans och att jämvikten rubbas, men det är nog så livet är; en berg och dalbana.
Att önska något är inte alltid detsamma som att få det, men med hopp och positiva tankar är man en bit på väg.
Alla hjärtans dagskram till dig också.
Ditte

Ami

Haha! Ja, den där papperspåsen som Ama brukar hyperventilera i skulle alla behöva här nere när man ser hur de parkerar!
Önskar er en fin alla ♥ kväll!
Kram

Svar: Jag försökte bifoga en papperspåse, men det lät sig inte göras. Men tanken fanns verkligen. Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Ibland kan det vara svårt med både balans och jämnvikt !
Har nog fått lite av båda på em, då jag träffade barnbarnen 😊.
Kramar till er båda på ❤️-dagen/A-K

Svar: Vad trevligt att träffa barnbarnen! Och säkert har du fyllt dagens kvot av både balans och jämvikt. Kramar från ett väldigt blåsigt Torre, just nu 14m/sek och me ri en del vindbyar.
Ditte

Marja

Balans och jämvikt i livet är bland det svåraste att uppnå och bibehålla. Fina funderingar.
Kram!

Svar: Visst är detta svårt! Och varför ska saker och ting vara enkla? Men att fundera lite tar en vidare. För ett tag....Kram!
Ditte

TantGlad

Jag tycker du har en skön balans och livssyn till livet.
Härligt inlägg och kvälls AllaHjärtansKram till dig.

Svar: Jag funderar på detta och vissa saker skullle jag nog vilja jämka till och jag får väl se till att göra det också...Men jag är nog ganska nöjd med tillvaron som den är. Och att få vara frisk är ju viktigast och att mina nära och kära också är det. Stor Alla hjärtans dag kram till dig också.
Jag önskar dig en bra start på veckan i morgon.
Ditte

Kersti

Balans och jämvikt är inte alltid så lätt att uppnå. Ofta tycker jag ändå att jag gör det utslaget på alla sju veckodagarna. Sover ikapp på helgerna. Men jag skulle önska att mina aktiviteter vore lite jämnare utspridda under veckan och att det fanns mer utrymme för att egentligen inte göra något alls.
Idag tycker jag att jag just inte gjort något. Då såg det ut så här: Vaknade, fixade extra härlig frukost medan mannen var ute med hunden på morgonpromenad. Gjorde ett yogapass, duschade, frukost och tidningsläsande, lite bloggande, bytte gardinerna i köket, lång promenad men mannen och hunden, lunch, skrev ett blogginlägg och redigerade lite bilder, skrev inköpslista, veckohandlade, bakade limpa, middagsförberedelser och middag. Sedan var det redan kväll. Skulle önska att det var en extra söndag imorgon.
Kram

Svar: Vilken dag! Det var mycket som hände här och jag tror inte man är medveten om allt som görs/hinns med förrän det kommer på pränt. Full dag har du då haft.Jag tänker också på de år då jag arbetade full tid, barnen med skola och fritidsaktiviteter, många vänner som vi träffade, egna aktiviteter och det fanns tid och enrgi över. Kanske inte energin räckter alla dagar, men annat har jag nog förträngt.
Och nu som pensionär kan det räcka med att par, tre olika saker per dag.
Kanske uppfylls din önska om ännu en söndag i morgon.
Karm från mig.
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Ja jämvikt och balans :) Jag har bra sånt med min krycka :-) Det är det man ska ha i livet en krycka...som stöttar och står ut och hjälper till...Men det har ju du :-)
Kram P ♥

Svar: Kryckor eller en krycka är bra att ha. Väldigt skönt med någon/något som stöttar och kan ta ett tag om balansen eller jämvikten falerar. Och dte händer ju....Kram från ett väldigt blåsigt Torre, just ni 14 m/sek och mer i en del vindbyar. Har räddat fröken Kamelia och tagit in henne.

Ditte

Znogge

Balansen i tillvaron är inte alltid så lätt att hitta. Men i dag är det måndag och vardag som motvikt till den gångna helgen. Hoppas du hade en fin alla hjärtans dag <3

Kram och god morgon!

Svar: God morgon! Måndag, är det förvisso men eftersom jag tillhör de numer icke arbetande så får jag titta efter i almanackan vilken dag det är. Nej, då men ibland lite åt det hållet. Och vardag är det.
Vi hade en väldigt blåsig men i övrigt trevlig Alla hjärtans dag.
Blåser rejält gör dte idag också och kallt är det, just nu +13 men i alla fall sol.
Trevlig måndag!
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

God morgon... jämnvikt & balans hör ihopa tycker jag och har man det i sin vardag så blir allt annat mkt lättare :) det påverkar oss på ett positivt sätt oxå tror jag. Ja den där parkeringen var ju inte helt ok ha ha ja ja som i Grekland dem gör som dem vill ;) vackra bilder så jag önskar dig en fin måndag kramen

Svar: Får man ihop tillvaron och känner sig nöjd så tror jag att balansen och jämvikten finns där. Och händer detta ibland så är det ju värt mycket. Önskar dig en fin måndag!
Kram!
Ditte

Musikanta

Läste just på Arlas mjölkpaket på baksidan att man ska tänka positivt så blir man lyckligare. Att lycka inte är att ha pengar eller att köpa mycket saker. Gamla sanningar som tål att upprepas. Jag tycker just nu att jag har både jämvikt och balans i mitt liv, men det behövs bara lite huvudvärk för att det ska rubbas. Även om jag ibland retar mig på lapplisor i Sverige och deras petighet är jag glad att de finns så man slipper att se sådana parkeringar här hemma.
Kram från Ingrid

Svar: Positiva tankar tror jag på och man kan ju välja om man vill se ett glas som halvfullt eller hanvtomt. Men huvudvärk vet jag är illa så hoppas den inte slår till så ofta. Ja, parkeringarna här är lite märkliga men ibland lämnas faktiskt böter eller bilarna blir bortforslade. Så lite ordning är det då och då.
Kram!
Ditte

wiolettan

Det här var ett balanserat inlägg med jämvikt, intressant och givande.
Fina bilder också. Den bilden med båten saknar kanske lite jämvikt. Jag menar, havet är ju så mycket blåare än himlen. Bilden ovanför med de vackra molnen har jag suttit här och tittat intensivt på. Jag bara älskar bilder med moln och himmel. Nu är det länge sedan jag själv visade några sådana, men så där vackra som dina får jag ju inte.
Här hos oss är det bara gråmulet idag, inte ett moln utan bara moln.
Hoppas att du hade en fin helg och med balans och jämvikt.
Varm kram till dig.

Svar: Tack för fina ord! Båten saknar viss jämvikt men det får de som är ombord ta hand om. Vill till att göea det om det blåser mycket. Visst är havet blåare än himlen, men blandar man ihop dessa kanske det blir balans...Lit långsökt, men dock. Jag sitter gärna vid havet och bara tittar ut och det är verkligen rifyllt.
Jag skickar lite sol till dig för här finns den, men lite kyligt är det när den går bakom molnen.
Helgen har varit bra men igår blåste det mycket och hos oss där vi bor var det 14 m/sek och nere vid ahvet brtydligt mer. Men idag är det lugnare.
Varm kram till dig också.
Ditte

Torrebloggen

Idag var det riktigt halt ute, så jag fick verkligen anstränga mig för att få lite jämvikt så att jag kunde hålla balansen.
Ha det så bra!
Kram!

Svar: Aj då! Hoppas du lyckades!Här har vinden mojnat och det blev en fin dag, särskilt i lä. Sol till största delen och helt halkfritt.
kram!
Ditte

Tove Olberg

Bästa Ditte en försenad just hjärtrdags önskan! Men det finns hjärtrgoa tankar varje dag! Väl valda bilder för rubriken, känns som energipåfyll av goda mått för balansen oc jämvikten! Härligt och intresant, :-) Stor balanskrsm med jämvikt!

Svar: Tusen tack bästa Tove! Din hjärtekram värmer mig skönt. Vi balanserar oftast bra tycker jag och får se till att jämvikten behålls.
Stor kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: