Aktiv i Torrevieja

    
Aktiva dagar har vi om vi vill, för det saknas inte på något sätt sysselsättning i Torrevieja. Utbudet är stort och varierat och det är bara att fundera på vad man har lust till. Och har man inte lust så går det lika bra ändå.
Vi är oftast ute flera timmar per dag och varvar promenader och vätskestopp och får gott om påfyllnad av d-vitaminer.  En sen lunch utomhus är också väldigt trevligt.
Igår vidgade vi våra vyer och var tillsammans med Aktiv i Torrevieja/Klubb Torrrevieja ute på en jättefin och väldigt trevlig vandring, 9 km längs havet och vi var säkert ett 40 tal hugade vandrare som mött upp för att ge oss iväg. Sänder ett stort tack till arrangörerna.
 
Vi billösa hade fördelats bland de bilburna, perfekt organiserat och prick klockan10 började bilresan ett par mil söderut längs kusten och målet var området Salinas y Arenales de San Pedro del Pinatar.
Detta är en regional naturpark med ett speciellt ekosystem och området lär ha ett varierat djurliv. Dock såg vi inte till detta så troligen var djuren på semester för det enda vi såg i djurväg var ett gäng flamingon på avstånd och några måsar.
Växtligheten inom området påminner om den man kan se på det Öländska allvaret med låga buskar och växter insprängda mellan dessa .
Kartor finns uppsatta med jämna mellanrum och trätrallar och stigar gör det lätt att ta sig fram. 
Torrevieja kallas också "saltbyn" (norska) saltstaden på svenska och det är ett passande namn för i omgivningarna runt omkring utvinns mycket salt och som i form av mestadels vägsalt exproteras världen över.
Även här där vi startade vandringen ligger en "salinas" en saltfabrik och produktionen varkade god av salthögarna att döma.
(Den 29/4-2015 skrev jag om Torrevieja och saltproduktionens uppkomst om nångon vill läsa mer om det.) 
Vandringen startar .
 
Vackert med bergen i bakgrunden och tur med vädret har vi också.
 
Fruktstund och vandrongen fortsätter sedan.
 
Jag tittade förgäves efter fåglar att fotografera men det fick bli några lavendlar i stället.
De satt dessutom still och poserade.
 
Gott om salt var det.
 
Vi fortsatte att gå längs havet och målet var ett litet café och lunchpaus.
I området finns kilometerlånga och fina stränder och troligen är trängseln
  inte så stor när badsäsongen kommer igång.
 
Luchrast! Här njuter vännnerna P-O och Birgitta i solen och vi också.
(Jag tar kort och Bosse handlar.)
 
På väg hemåt. Och att gå längs havet är en lisa för själen.
 
 
 
 
preciosa

Hej Ditte!
Najs bilder!! Synd att man inte orkar såna vandringar.
Bra motion!
Kram P ♥

Svar: God afton! Sitter på terrassen och njuter av en skön kväll, just nu +20. Det var en jättetrevlig tur och fin vandring. Verkligen! Och extra roligt att komma till ett område där vi inte tidigare varit.
Toppen också att det organiseras med biltransport för de icke bilburna.
Kram och trevlig kväll.
Ditte

Torrebloggen

Härliga bilder! Det är så vackert nere vid Salinas y Arenales de San Pedro del Pinatar.
Synd bara att man måste ha tillgång till bil för att komma ner till La Mangaområdet.
Ha det så bra!
Kram!

Svar: Tack! Vackert var det, men bil behövs ju. Tror man kan krångla med buss också... Jättebra med Klubb Torrevieja och deras vandringar eftersom många har bil och erbjuder oss andra, icke bilburna plats och man delar på bensinkostnaden.
Ha det bra!
Trevlig kväll!
Kram!
Ditte

Comsi Comsa


Bra att passa på att ta en vandringstur innan värmen sätter i gång. Å visst är vattnet en lisa för själen. Fin bild på fina du - snygg skärm och färg. :-)

Kram ♥

Svar: Tackar! Ja, denna illrosa skärm är nog det enda rosa jag har....Men jag gillar den. Och skärmen måsta jag ha för att skydda ansiktert. Gårdagens vandring var väldigt trevlig, en riktig njutflykt och det är så fint att gå längs havet. Och nu är det perfekt väder för att vandra. Igår var det +21.
Önskar dig en fin kväll.
Kram!
Ditte

Ami

Har hört talas om vandringarna med aktiv i Torrevieja! Såg trevligt ut :)
Och lavendeln var väldig vacker!
Kram och trevlig kväll

Svar: Det var en jättetrevlig vandring i vackra omgivningar, en ren njutflykt. Aktiv i Torrevieja har en hel del bra saker...
Tyvärr var fåglarna på semester eller lediga, Tänk att jag har sådan otur med dessa. Men lavendeln var desto piggare,
Kram och trevlig kväll.
Ditte

Marja

Låter helt underbart, men det var en bra bit att vandra och på mjukt underlag också. Men ni verkar ha tagit det 'i sakta mak' och njutit av havet. :)
Kram!

Svar: Det var en skön promenad i vackra omgivningar och inga backar. Underlaget var snällt mot ryggen. Det blev en verklig njutflykt.
Kram!
Ditte

Tove Olberg

Tack för skön vandring i området med det långa härliga namnet!
Dina lavendelfåglar - jo jag såg tydliga fågelformationer - ät jättefina!
Lavendelkram!

Svar: Vad roligt att du vandrade med. Jag tyckte jag hörde din glada stämma och du fanns förstås med i tankarna hos mig. Lavendelfåglar är fint och väldigt fantasifullt och passar mig bra och de är ju blå dessutom.
Varma kramar och många tankar.
Ditte

Eva`s blogg

Härligt med vandring man måste bara orka oxå inte så lätt som många tror o i värmen blir det tyngre hi hi vackra bilder o fina du :) ha en skön kväll önskar en trött Eva kramen

Svar: Välkommen hem! Hoppas du inte har ont....Tack! Vandringen var jättetrevlig och tempot bra, dessutom var det mjukt underlag och inga backar. De vackra omgivningarna gjorde sitt till .
Stor krya -på- dig- kram!
Ditte

Fia

Salt och lavendel, vilken härlig njutflykt! Och att gå längs havet längtar jag verkligen till! Här är det skitväder idag, snöblandat regn hela dagen! Vi som hade rena våren flera dagar! Som tur var hade vi semlor kvar från kalaset igår, så det gick ingen nöd på oss!

Svar: Bra att pigga upp er med semlor! Här har det varit fint och fortfarande sotter jag ute och klockan är efter 19, men det är fortfarande +18. Vandringen var verkligen en "njutflykt" och havet och den fina naturen var verkligen njutbart.
Skickar lite sol till er.
Kramar från oss,
Ditte

Ghugge

Lavendel är nästan som en blålila exotisk fågel..he,he! Älskar lavendel som finns i min trädgård på sommaren. Ser också att det är en lisa för själen att promenera längs havet, så fint!
Varma kramar

Svar: Visst är lavendel vackert! Och så fint att du har det i din trdgård! Jag brukar ha kavendel i krukor på balkongen hemma och ska nog köpa några här också. Men i för stark sol trivs de inte.
Att gå läns havet är så skönt, men tyvärr inga fåglar eller andra djur i närheten. Inte denna gång!
Kvällskramar från terrassen och +18.
Ditte

moi

Det var ett stort gäng som följde med på det här trevliga arrangemanget!
Härligt med frisk luft i glatt sällskap. Synd bara att ni inte fick se mer av djurlivet.
Kram

Svar: Jag hade hoppats på att se fler fåglar, men man kan inte få allt. Nu fick vi en skön promenad i vackra omgivningar och med trevliga medvandrare och det är bra så. Men kanske är fåglarna där nästa gång. Kram och trevig kväll!
En
Ditte

BP

Helt underbart! Låter som om ni varit på ett besök och en vandring i paradiset idag. Härligt att du delar med dig, då vädret här hemma inte var nå't vidare idag. Lisa för själen för mig med alltså:-)

Å den här vandringen är inte heller helt fel. Den är lika lång som din:
http://www.allaboutbenidorm.com/91-fancy-a-walk-up-sierra-helada-.html

Svar: Tack, det var gulligt av dig att du saknat mig:-)

Svar: Det var verkligen en trevlig vandring och i för oss nya områden. Och fantastiskt att några eldsjälar ordnar och administrerar det hela. Fint väder har vi och jag delar gärna med mig. Är en ganska generös typ.
Du kan behöva lite sol och värme om nu vädret hemma är lite tjurigt.
Skall titta på din länk, för vandringar gillar jag.
Har i yngre ålder fjällvandrat en del och gillat det. Men nu känns det jobbigt om det lutar för mycket uppför.
Visst saknar jag dig och givetvis är det roligt när du är tillbka igen.
Ditte

Ama de casa

Vilken trevlig utfärd! Det är himla fint att strosa rund där i San Pedro :-)

Men lavendlarna såg väl konstiga ut? ;-)

Svar: God sen kväll! Många tankar till dig! För oss var dte första gången i dessa tralkter och det va verkligen fint. Men fåglarna höll sig undan. Jag hade bespetsat mig på lite fina bilder...Kanske nästa gång. Och dessa lavendlar så helt klart it som de ska göra. Sedan finns det ju förstås AMA lavendlar, men det är något helt annat.
Tankar till dig !
Ditte

Ingrid

Gokväll, oj vad många ni var. Vilken härlig utflykt i det fina vädret!
Kram/Ingrid

Svar: Många var vi och trevlig var det...Roligt att de lite nya trakter och det blev en fin vandring, INga backar och mjult underlag längs havet. Kram och vi hörs!
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Har varit på ett årsmöte och blivit avtackad som kassör. Skönt att slippa det ansvaret.
Var kassör i samma förening mellan 1992-95 sedan paus och igen 2014-15. Nu räcker det.
Kul att ni följde med på vandring med Klubb Torrevieja. Jag har nog varit medlem i 5 år, dock inte aktiv sådan.
Samlades ni som vanligt vid Bar Carlos för vidare transport?
Kram/A-K

Svar: God sen kväll! Skönt att inte ha några fler kassösuppdrag! Och trevligt att bli avtackad. Nu har du gjort ditt där. Det var en jättetrevlig vandring och roligt att se lite nya trakter dessutom.
Jodå, samling hos "Carlos".
Kram och natti!
Ditte

Znogge

Så trevligt att det finns så mycket att aktivera sig i och att göra. Dessutom verkar det hända mycket i Torrevieja. Men det krävs väl nästan för bor man delvis permanent på en plats är liksom inte solstolen ett alternativ dag ut och dag in. En meningsfull vardag måste liksom till och ni verkar ha lyckats fantastiskt med det!

Kram

Svar: Här finns en hel del att göra om och stranden för oss är ju inget alternativ, annat än för bad och promenader. Och en meningsfull vardag är viktig. Jag kämpar ju även på med min "Babbbelkurs" i spanska via nätet och några framsteg blir det.
Ha det bra!
Kram!
Ditte

Margita

Så härligt att få vandra utmed havet! Underbart att få fylla på med solvitaminer, det behövs verkligen för oss nordbor. Hade jag kunnat hade jag gjort precis som nu, fly Norden under vintern åtminstone några veckor. Ser att ni har ganska bra väder nu också och precis lagom med värme. I mitt tycke i alla fall.
Ha en bra dag!
Kram

Svar: Vädret här nu är väldigt skönt och det är fint både att ta långa promenader och sitta ute och äta lunch eller ta en kopp kaffe. Sent i går kväll var det fortfarande +20 och vi satt ute länge. Vi njuter på ett tag till.
Kram från mig på terrassen.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: