Vidgade vyer

    
 Om man nu känner för att var aktiv när man är här i vår lilla  thailändska by, Chack Pong eller vill se mer av omgivningarna så finns det en hel del. Begränsningarna är få och det finns något för alla.
Vissa platser besöker man över dagen och till andra behövs mer tid.
Har man inte varit i Kambodja så är det absolut värt ett besök och beroende på vad man vill se och göra kan man välja resmål. Vi valde att ordna en resa  genom en resebyrå inne i Ban Phe för det är alltid smidigt att få hjälp med visum och att ta sig över gränsen och för vr del gick resan till Siem Riep för vi ville väldigt gärna besöka den gamla staden Angkor Wat. 
(När vi åkte till Kambodja var det oroligt vid gränsen och väldigt få arrangerade resor fanns) Jag har skrivit om vår resa i februari 2011 och söker man på Kambodja som kategori finns det jag bloggat om under vår resa dit. (Vi åkte minibuss, en resa som tog nästan nio timmar)
Befinner man sig här i Chack Pong eller dess närhet så kan Mr Kim hjälpa till med det mesta i resväg alltifrån transporter til utflykter, både långa och korta. 
 
En  hel del finns att göra  om andan faller på och man för  vill ha paus från solnedgånger, glittrande hav, palmer och scooterturer i närområdet.
 
I morse var frukostutsikten denna från terrassen.
 
Gårdagkvällens skymning.
 
Och solnedgången.
 
Kanske lockar en tur till Chantaburi, en stad tio mil söderut och ett besök på Oasis Sea World och när man ändå är där kanske det vore trevligt  att ta sig en tur uppe bland trädkronorna, Canopyadventures,
med hjälp av en linbana där man sitter i en sele. Verkligen häftigt och med fantastisk utsikt över nejden.
 
Canopyadventures, "trädkroneäventyr".
 
 Rayong är närmsta större stad, fem mil bort och dit är det lätt att ta sig med en lokal transport, alltså en lastbil med flak där man sitter på bänkar. Resan från Chack Pong tar ca en timme. Vad gäller transportens tidtabell är den till viss del oregelbunden. Men ca en gång i timmen ska den gå. Ibland oftare.
 
Snorkling, dykning eller fiske kanske någon är sugen på och det finns fina möjligheter till detta, särskilt på öarna här utanför.
Här i byn kan man beställa en theldagstur av Mr Kim till någon av öarna eller kombinera flera öar och då hämtar båten vid vår strand.
En annan möklighet är att ta sig över till grannön Koh Samet och därifrån följa med utflyktsbåtar ut.
Koh Sametguiden ger bra tips om olika öar, hur man tar sig dit och vad som är speciellt för dem.
 
Ön, Koh Mun (Man) Nai.
 
 
 
 
 
 
 
 
Ami

Det är så otroligt vackert! Vilken frukostutsikt :)
Och äventyret i trädkronorna lät spännande!
Kram och ha en fin fjärde advent!
Här åskar det för fullt

Svar: Här är verkligen vackert! Och vi har ännu inte sett oss mätta på vare sig utsikten eller något annat. Såg just en film via Aftonbladet hur det såg ut i Torrevieja så vi undrar om huset står kvar eller är fyllt med vatten. Håller tummarna för det bästa.
Kväll här nu, 22 så dagen är slut men vi njuter ett tag till på balkngen.
Stor kram och trevlig eftermiddag och kväll. Hoppas åskan försvinner.
Kram!
Ditte

wiolettan

Exotiskt vackert.
Kunde inte jag ha fått förvandlas till en liten teskedsgumma, typ, och följa med dig på din resa? Jag skulle inte ta någon stor plats i resväskan. Nej, vill vara i handväskan så jag får vara med inne i flygplanet också. Blir ensamt i bagageutrymmet.
Trädkroneäventyret, det kan jag hoppa över.
Tack för alla fina bilder och bra information som du ger oss.
Trevlig söndag och varm kram till dig.

Svar: Tack fina Wiolettan! Jag delar gärna med mig. Jodå, du hade helt klart fått plats i mitt handbagage och jag skulle tagit väl hand om dig. Jag lovar.
Men du behöver inte vara i trädkronorna. Här finns mycket landbaserat och du hade njutit av all bl.a. all grönska och vackra blommor och havet förstås.
Önskar dig en fortsatt fin söndag denna fjärde advent.
Stor kram!
Ditte

Christina

Det där ser sagolikt ut!
Kan tänka mig att det är fantastiskt att uppleva IRL.

Ha det fint!
Kram

Svar: Vi har det bra och gör det vi har lust med och tar dagarna som de kommer. Inga krav och inga måsten. (Inte för att de finns i större utsträckning hemma heller, men jag är inte längre så "julig". )Ha det bra du också!
Kram!
Ditte

Anna, New York - My Bite of the Big Apple

Vilken frukostutsikt! Färgerna är så vackra som på en tavla och man kan riktigt känna friden genom bild och text. Förstår att ni njuter.

Härligt att det ändå finns så mycket att göra i närheten. Mr Kim verkar vara en bra väg att gå! Kambodja låter spännande, likaså trädkroneäventyret.

Kram!

Svar: Vi njuter av frukostutsikten, men denna utsikt har vi även från sängen och hela dagen. Njutbart! Och på kvällarna ser vi fiskebåtarna som syns med sina gröna lanternor. Jodå, här finns en hel del att göra och mycket har vi gjort tidigare. Kambodja är en upplevelse men det tar tid så den får man ha.
Trädkroneäventyret är häftigt och väldigt roligt.
Kram!
Ditte

marga

Utsikten när ni intar frukosten är bedårande; den kan jag tänka mig. Men det där trädkroneäventyret avstår jag helhjärtat ifrån. Kan nästan känna obehagligt pirr i magen bara genom att titta på bilden. Haha! Ja, sån är jag! Kram o trevlig 4e advent!

Svar: Ja, vad gäller att glida omkring bland rädkronorna så är det ju ett"tillval" för de som önskar. Lugnt och stilla är detpå terrassen till frukost, jag lovar. Man kan få lug och ro eller visst fart och fläkt eller en lite blandning.
Stor kram och vi önskar er en fin eftermiddag och kväll.
Ditte

Znogge

Det ser verkligen fantastiskt ut hos er. Fast trädkroneäventyret det avstår jag frivilligt. Allt kan man inte utmana sig i ;-)

Kram och ha en fin fjärde advent!

Svar: Vad gäller trädkroneäventyret är det helt frivilligt. Men det var häftigt! Å andra sidan klarar jag höjder och hade gjort liknande både i Kina och i Australien. Men tror jag hoppar öve ri år. Önskar dig också en trevlig fjärde advent . (Här har den nog glömts bort, men jag har idag tänt fyra värmeljus.)
Kram!
Ditte

BP

Vid det här laget tycker jag nog nästan att du borde göra som Freedomtravel och "ansöka" om samarbetspartners i form av Thailand och Kambodja Tourist Board. Så mycket som du vet om området och alla dina varierade tips på vad man kan göra i området borde inbringa lite "spons" tycker jag!

Vilken härlig utsikt från er terass:-)

PS. Canopyadventures "trädkroneäventyr" hade jag dock inte vågat göra. Har ingen höjdskräck men "fordonet" såg aningen - hur ska jag säga - vinglig ut. Åt andra sidan faller man ju relativt mjukt om jag tänker på alla träd... DS.

Svar: Tack för uppmuntran! Jag har rest en hel del i Thailand under årens lopp och första besöket här var 1980 och då jobbrelaterat. Minns när vi kom till Phuket och det fanns två hotell på hela ön. Men kanske en idé att tänka vidare på. Men å andra sidan är jag ju ingen professionell bloggare, men delar gärna med mig av upplevelser och annat när jag reser. Terrassen är väldigt bra för mig för det är skugga från klockan 10 på förmiddagen så här kan jag sitta länge och bara titta ut. Alltid ser man något spännande.
Trädkroneäventyret är roligt och jag har provat liknande i Kina och Australien men dessa är nog mer hållfasta än de ser ut att vara. Men man kan njuta av parken och vackra vatttenfall medans andra åker.
Ditte

ToveOlberg

Verkligen vidgade vyer! Bilderna är så härliga!
Stor kram!

Svar: Tack! Och att vidga vyerna kan man lätt göra och på olika sätt. Stor kram !
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll! ( natt för er del)
Vilken underbar utsikt, där skulle jag kunna sitta och njuta hela dagarna.
Säger som vissa andra, uppe bland trädkronorna är nog inget för mig.
Du beskriver så bra om olika resmål, så Thailand lockar verkligen 😊.
Varit till Ikea idag, så snart så, kan vi göra klart i badrummet.
Många kramar till er båda/A-K

Svar: Vi sitter också där ganska mycket för där är det skugga från klockan 10 på hela balkongen och dte passar ju mig perfekt. Man måste ju inte svinga sig bland trädkronorna men jag tyckte det var roligt och väldigt fint.
Jag skriver ju om det jag tycker om och är ärlog i det jag skriver. Och just hit till byn har vi återkommit många gånger.
Kul med IKEA besök och härligt att badrummet nu är klart.
Många kramar till dig från oss.
Ditte

Emma, Sol som sol?

Tror inte att jag ska visa de där bilderna för mannen min, särskilt inte den sista med det sagolika vattnet!

Den där turen i trädtopparna, den skulle jag vilja uppleva! Även om den är på gränsen för vad mitt höjdogillande når.

Svar: Vattnen här omkring ute på öarna är så klart och erbjuder fin snorkling och dykning. Här inne på fastlandet är vattnet inte lika klart men det beror också på hur vindarna blåser. Turen bland trätopparna är verkligen häftig och man kan blunda med ena ögat om det känns läskigt. Tror hela er familj skulle gilla den.
Ditte

Geddfish

Du bjuder ju på sanslöst vackra och inbjudande lockande bilder och håller med BP där om att du borde bli sponsrad!
Du besitter en sådan enorm erfarenhet och kunskap, så det är bara inte vettigt, jag bara häpnar över allt du vet och kan och varit med om.
Ingen tur i trädtoppar för mig, eller? Det går allt att kittla mig lite till äventyr, haha.
Kram, Gerd

Svar: Tack Gerd för vänliga ord. Jag skriver ju oftast om det jag själv upplevt eller varit med om och många som kommer hit vill gärna se mer av omgivningarna och vara aktiva och det finns en hel del. Vi väljer denna gång att ta det väldigt lugnt och och inte planera alls. Dt blir som det blir och det brukar bli bra. Mycket har jag varit med om i livet och hoppas ha en del kvar men nu blir det i väldigt lugn takt.
Turen i och bland trätopparna tror jag du skulle uppskatta. Man är rejält fastspänd i selar.
Kramar från en skuggig plats i trädgården.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: