Vid vägens slut

    
 Idag blev det en tur på scootern till vägens ände. Jodå, vägen tar slut.
Mulet, blåsigt och ganska svalt i luften  och med bara +24 grader passade det perfekt med en lunchutflykt.
Inom gångavstånd har vi par favoritrestauranger  och ytterligare en hel del del finns på några kilometers avstånd och dit är det är bekvämt att ta scootern.  Och idag körde vi till vägens ände fyra kilometer från vårt boende.
(Vi har varit här förut och hittade direkt....)
Visserligen hade det varit trevligare med sol och blå himmel men vädret är som det är och för min del tittar jag mest på solen och vistas i skuggan.
Snart framme...
 
Här har vi svängt av från "stora vägen" som leder genom vår by, Chackapong och går söderut. 
 
Efter några hundratal meter tar vägen slut och vi möts av ett litete fiskeläge med båtar -
 
- och här ligger restaurangen
 
 
- på träpålar rakt ut i havet. 
 
Musslor eller kanske en krabba?
 
Menyn finns på engelska och det underkättade för oss.
Här finns skaldjur och fisk av alla de slag plus allt annat man kan önska i fråga om thailöndsk mat.
Både de rätter vi känner till och många andra. Ett fantastiskt urval på denna lilla restaurang.
"Shrimps penang" blev mitt val och det var "hett" men väldigt gott.
 
En fastbunden julgran finns på plats. (Behövdes extra linor i dagens blåst.)
Thailändare (budhister)  firar inte jul men julgranar ser man lite varstans. Kristna influenser kanske.
Vi var först de enda gästerna men fler var på ingång.
                                                                    
Utsikten åt ena hållet, ett hus där en fiskarfamilj bor.
 
Och åt andra hållet fiskebåtarnasom väntade på att ge sig ut till kvällen. 
 
Mätta och belåtna  efter en härlig lunch i verkliget genuin miljö  lämnade vi restaurangen vid vägens slut och puttrade  hemåt igen.
 
 
 
 
marga

Ser verkligen behagligt avslappnat ut! Och mycket gott finns det vid vägs ände. Att lägga bort klockan och bara ta dagen som den kommer, det låter underbart! Inga tider att passa. Om jag tänker efter är dagarna fulla med tider att komma ihåg. Mer eller mindre förstås. I Torre har jag det mer avslappnat än här hemma i alla fall. Inför julen är allt väldigt väldigt lugnt. Kram!

Svar: Skönt att allt är väldigt lugnt inför julen. Här också! Jag har bara en fundering för jag sla göra en Jansson på julafton till lunch, men vi har ingen ugn så det får bli en egen variant i kastrull och stekpanna. Men ibland kan min fantasi ta oanade steg framåt...I övrigt firas ju inte jul här direkt annat än av en del tillresta besökare.
Vad skönt att du har mindre om dig vad gäller klockan i Torre så du får satsa på att vara där en del. TRor kroppen klarar sig bra utan klocka när man inte jobbar.
Stor kram!
Ditte

Ami

Åh, jag kan nästan känna att jag är med er där nere i paradiset :) Det verkar så avslappnat och underbart!
Ha en skön fredag
Kram

Svar: Avslappnat är det och kul att ta sig runt med scootern. Du hade helt klart tyckt om detta. Restaurangen är bara så härlig och maten och miljön så speciell. Stor kram!
Ditte

ToveOlberg

Härligt att på moppen köra dit där vägen slutar och maten tar vid ändå :-)
Stor kram!

Svar: Jadå! Vägen tar slut här och just där ligger denna restaurang. Så mysigt!Stor kram!
Ditte

Comsi Comsa


Vilka minnen som kom när jag detta.... ♥♥♥

Kram ♥

Svar: Kan tänka mig det! Vet på något sätt att du har många minnen från sydostasien. Stor kram! Och en ö delar vi ju...
Ditte

BP

Restaurangen är helt i min smak! Å färskare fisk/skaldjur får man ju leta efter. Direkt från havet rakt ner i tallriken liksom. Gillas skarpt! Å utsikten är det ju verkligen inget fel på heller. Gillas skarpt den också:-)

Bara 24 grader - ja, vi kan byta om du vill: 2,6 plusgrader, vindstilla, grått och isgatan ute. Det är bara att välja;-)

Svar: Skickar genast lite an våra +24 grader till dig. Jag gillar ju lite "svalare" så dagens temperatur är bra. Å andra sidan har dte inte varit över +30 sen vi kom och det fläktar skönt från havet. Behagligt med andra ord. Restaurangen hade du helt klart gillat. DEn är ett kap både vad gäller belägenhet, mat och miljö. Mer autentiskt går mog inte att uppbringa. Och det är thailändare som hittar hit.
Och färska varor! Helt perfekt tillagade.
Vad gäller vädert så stannar jag ju här. Helt klart.
Ditte

Geddfish

Jag fick också minnen tillbaka, och ändå så har jag bara varit en endaste gång i Thailand. Men det tilltalade mig stort. Och den restaurangen! Ja, det är pittoreskt och smakfullt.
Så avslappnande skönt.
Fredagskram ♥

Svar: Det är lätt att bli förtjust i Thailand och att återkomma. Vi har ju varit här många gånger sedan 2010 och tidigare på många andra platser i Thailand men nu hamnar vi här och stortrivs. Hit till vårt "paradis" har ännu inte så många hittat och det tycker vi är skönt. Kanske blir det fler resor till Thailand för din del. Vem vet vad framtiden utvisar.
Stor kram till dig.
Ditte

Veiken

Åh, är den öppen nu? Härligt! Dit tar vi oss om några veckor.... Är det så svalt redan?? Hoppas det håller i sig
Kramar

Svar: Igår var den öppen... Vad roligt att ni är på ingående! Men vi missar nog varandra nu. Tänker ofta på er. Det har varit så här svalt ett tag och halvsoligt. Igår, dock mulet. Men idag är solen på bra humör och jag tittar på den från min skugga.
Stor kram!
Ditte

Susan

Hola! Ni ser ut att ha det underbart! Följer dig varje dag även om jag inte kommenterar. Hälsa B!
Kram från Åsöberget

Svar: Hola! Värme, sol (jag dock i skuggan) anropar Åsöberget. Vi har det jättebra och alldeles lagom varmt och hela tiden en skön bris från havet. Mycket bad blir det ocj med +25-26 i havet så är det klart njutbart dessutom. Ingen trängsel vare sig i hav eller längs stränderna vilket vi uppskattar.Ha det bra ni också!
Kramar till er från oss.
Ditte

Anette

Även här i Bangkok är det svalare, typ 27, och lite växlande. Inget regn.
Visst är det häftigt med dessa små restauranger som har så mycket på menyn.
För oss blir det golf idag, årets sista. I morgon åker vi till Sverige.

Svar: Vi har fler liknande restauranger i närheten och det är alltid roligt att besöka dem. Väldigt god mat dessutom.
Jag tycker det är ganska behagligt med denna temperatur och fryser gör vi ju inte. Men jag såg att det skulle bli några grader varmare i veckan som kommer.
Idag har vi halvsol som tenderar att övergå i helsol.
Vad trevligt med golf! Perfekt när det inte heller är så hett. Önskar er en fin resa till Sverige och jag förstår att du längtar. Ha det gott!
Ditte

FREEDOMtravel

Det ser både mysigt och gott ut!!! Asiatisk mat är ju nästan alltid god tycker jag, ävenom vietnamesiskt och kinesiskt är mina favoriter framför thailändskt. Krabba har vi ätit i Asien en gång (Vietnam) men den var så liten så det var knappt någon mat ;)

Svar: Visst är asiatisk mat god, en klar favorit! Äter gärna både kinesiskt (riktig kinesisk mat, inga svenska kombinationer eller anpassningar), vietnamesisk och thailändsk mat. Vi är ju på ett litet ställe så restaurangerna häromkring lagar det vi önskar om vi inte vill ha från menyn. Här var krabborna också små, men det finns nyfångade äveni modell större, men de har vi ännu inte provat den här gången. DEt bästa med den asiatiska maten tycker jag är att den inte alls är så tung spm mycket västerländsk mat tenderar att bli.
Ditte

Marina

Det finns absolut sämre saker att hitta vid vägens slut! Vilket mysigt ställe, helt i min smak. Det är på sådana ställen man verkligen kan känna att det är hemtrevligt och mysigt.

Svar: Visst finns det! Detta ställe är så charmigt och har så god mat och det är dessutom svårhittat vilket gör att det kan fortsätta vara just som det är; väldigt charmigt och personligt! Du hade absolut tyckt om detta! Och läget är så läckert!
Ditte

Eva`s blogg

Härligt det där känner jag igen, att köra till vägen tar slut :) mysigt ställe att äta på ute i vattnet :) må gott kram

Svar: Vi hitttar gärna dessa små mysiga platser och extra roligt är att det sällan finns några turister där. Perfekt här att ta sig runt med scootern för alla vägar är inte gjorda för bil.
Ha det bra du också.
Kram!
Ditte

Tove

Jätte fina bilder !

Svar: Tack! Roligt att du tycker det!
Ditte

Marja

Det är jag som är 'anonym' i kommentarerna till föregående inlägg. Plötsligt har datorn bestämt sig för att inte komma ihåg mig här på din blogg, så jag får vara uppmärksam. :)

Härligt ställe där vid vägs ände och bilderna blir fina även när det är mulet.
Kram!

Svar: Datorer kan iblan leva sitt egna liv! Känner igen det där...Och att hamna vid vägens ände var inte alls tokigt.
Lite mulet är helt ok och lagom varmt är det ändå.
Kram!
Ditte

Katarina

Alltså, inte fy skam vardagsbetraktelser det där. Thailand är så himla vackert :) Kan sakna värmen lite iaf. Denna vinter verkar bli så lång och det är så grusigt, isigt och ojämnt underlag att gå på (bor i stockholm). Rak och plan asfalt känns som ett minne blott och verkligen dopp i havet. Minns inte när jag badade i havet senast.

Svar: Tack! Och visst är Thailand vackert! Vi har tidigare år rest runt en del men stannar nu i vår by med närområde. Håller helt med dig om Stockholms gator och det är skönt att slippa dem för några veckor där flip flops gäller.
Jag tar ett dopp för dig också.
Ditte

Katarina

Ja ta ett doppför mig med så åker jag lite tunnelbana och julhandlar för dig! :)

Svar: Låter som ett bra arbetsbyte. Trängs gärna lite också....
Ditte

marga

Spännande med din fantasi ang Jansson! Den kan ju faktiskt förvåna dig själv! Du brukar lyckas på nåt sätt. Berätta hur den blev, Jansson alltså! Kram!

Svar: Absolut! Jag lovar berätta och dokumentera. Och jag är en envis typ.
Kram!
Ditte

Emma, Sol som sol?

Vilka små idyller ni hittar!

Svar: Visst är det roligt med ställen dit inte allla hittar. Ja, jag är bra på att leta upp den och har haft mångårig träning .
Ditte

Katarina

Haha. Alltså check på den. Det var knök med folk inne i city. Pew!

Svar: Här är det glest med människor och jag har ännu inte saknat trängseln i Stockholm eller julhandlen. Kanske kommer saknaden. Men, nja tror inte det.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: