"Up and away"

    
 Strålande sol i morse i Stockholm och någon minusgrad. Jag blev extra glad över att hinna se en soluppgång för det är inte så ofta det blir av.
I morse gick solen inte upp förrän strax efter nio så jag hann alltså med. Och i lugn takt dessutom. 
Det är resdag men inget fakrirflyg denna gång.
Och vart bär det hän?
 
Vacker soluppgång i morse. Gillad extra röken från värmeverket som speglar sig i Hammarbykanalen
och även  husen i Hammarby sjöstad verkade tycka om sina spegelbilder. 
 
Första stoppet blev Arlanda flygplats, terminal 2. Så lugnt! Efter en timme hade vi avverkat taxiresan, lämnat bagage och passerat säkerhetslkontrollen. Och sedan gott om tid att bara vänta. Men med tillgång till loungen gick tiden snabbt. 
 
Lugnt på Arlandas terminal 2. (Länge sedan vi var här. Oftast är det terminal 5 som gäller)
 
Snabbt gick även flygresan. På 45 minuter hann vi få kaffe/te/juice och landa i Helsingfors. Och det vackra vädret följde med oss.
 
Här är vi på väg ut över Östersjön och har lämnat Norrtälje bakom oss.
 
Skärgården utanför Helsingfors .
 
Idag, den 6/12,  är det Finlands självständighetsdag, frigörelsen från Ryssland. Finlands självständighets förklaring antogs av av Finlands lantdag den 6 december 1917. I den förklaras Finland vara en självständig nationalstat, Republiken Finland. Tidigare hade Finland lytt under rysk överhöghet som Storfurstendömet Finland.
Och vi slog oss ner i loungen för att fira med lite champagne och god mat.
Lugnt och behagligt.
Snart väntar boarding och en längre resa stundar. 
Mina sårskorpor kliar efter behandlingen och skinnet värker men jag är vid gott mod och har förstått att en överraskning väntar vad gäller resan.
Tittar in hos er läsare i morgon.
 
En välbesökt men lugn lounge i Helsinki.
 
 
 
 
 
 
vivi

Oj...vad kan det vara för spännande?
Hoppas nu att ni får en jättetrevlig semester. Vart i Thailand ska ni?
Kram💖

Svar: Vi har ju ett av våra favoritställen här på fastlandet ca 20 mil från Bangkok ich har varit här många gånger och trivs här. Jag har mycket skugga på stora altaner men kan ändå njuta av bad, hav och allt som är vackert.
Kram!
Ditte

Comsi Comsa


En längre resa? Vad har ni nu hittat på tro? :-)
Vilken vacker soluppgång, wow..

Kram ❤

Svar: Ja, set blev Thailand igen! Vi har en plats här dit vi alltsedan åren i peking återvänt till och så även i år. (Vi var här senast i mars i år.)Och visst blev det en vacker soluppgång i Stockholm en bra början på en bra dag.
Kram!
Ditte

Biggeros

Vad nyfiken jag blir nu Ditte.
Det verkar vara en långresa eller har jag fel...
Så mysigt att se solen gå upp över huvudstaden.
Ha en trevlig resa och klia inte på sårskorporna😘😘

Svar: Jo, det blev en långresa och vi är i Thailand och på en plats dit vi återkommit många gånger och här är det väldigt lugnt och skönt. Jag solar ju inte men perfekt att bo i princip på stranden så att jag kan bada och sedan gå in i skuggan på terrassen. KLiar gör det verkligen, men kallt vatten som jag baddar på en frottéduk hjälper itll att lindra.
Kram!
Ditte

Susjos

Helsinki, aha...tror nog att ni är på väg till Thailand? Ska bi spännande att se! HA en trevlig resa! Många Kramar och tack för fint inlägg på min blogg ♥

Svar: Rätt, där! Vi kom till Bangkok i morse och det är sex timmars tidsskillnad (plus) mot hemma så det lär bli en tidig kväll. Men jag njuter nu i skuggan och det fläktar skönt. Kram till dig!
Ditte

BP

Vilka fantastiskt fina bilder! Kul att ni hann mellanlanda i Finland som just idag firar 99 år! Precis som Susjos gissar jag att resmålet är Thailand eller kanske Kina. Ska bli kul att se vart ni hamnar till slut! Sköt om dig och jag önskar dig en toppen semester:-)

Svar: Tack! Ja, det var verkligen roligt att hinna vara med och fira lite av Finlands självständighetsdag i alla fall. Du har rätt i dein gissning och vi anlände till Bangkok i morse, sex timmars tidsskillnad mot Stockholm.
Njuter nu i sena eftermiddagen av skuggan (vilket jag alltid gör) men med vackra orkidéer runt och med sus från palmer och hav. Lagom varmt med +25 är det också.
Och jag kommer att ta väl vara på mig utan sol. Tack för omtanken. (Nu kliar det mest i mina sårskorpor)
Ditte

FREEDOMtravel

Oj, nu blir man ju lite nyfiken ... Får kolla in här snart igen och se vart det bär hän. Trevlig resa!

Svar: Tack!Ibland kommer det chanser och då är dte lika bra att passa på och ta dem.
Ditte

Musikanta

Bra att jag fick veta varför Finland firar sin självständighetsdag idag. Jag undrade just vad det berodde på. Underbart att flyga i så klart väder.
Kram från Ingrid

Svar: Denna dag är viktig och betydelsefull i Finlands historia och firas stort. Och det var en väldigt fin flygning över till Helsingfors.
Ja, även den fortsatta flygningen gick bra, men man blir lite trött av sex timmars tidsskillnad så nu har jag sen eftermiddag här.
Kram!

Ditte

marga

Oj, så spännande! Även med ett historiskt inslag. Ser fram emot rapport! Kram!

Svar: Spännande värre! Och lite historia fick det allt vara med denna Finländska självständighetsdag. Rapport kommer. Nu är det sen eftermiddag här, sex timmars tidsskillnad, och jag sitter i skuggan och tittar på orkidéer, hör havet brusa och har dte bra.
Rapport kommer.
Kram!
kram!
Ditte

Torrebloggen

Oj en överraskning, det låter spännande!
Du fick väl med dig saffransskorporna hi hi!
Önskar er båda en trevlig resa och en härlig semester!
Kram!

Svar: Tack! Ja, det här blir bra! Och visst är överraskningar är trevliga! Nej, inga saffransskorpor är med. Dock Annas pepparkakor och ädelsost i tub.
Kram!
Ditte

Marja

Vart är ni på väg? Island?
Kram!

Svar: Nej Island får vänta ett tag. Tror det är finast att resa dit sen vå,r sommar eller tidig höst. Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Först tänkte jag men oj åker de i väg igen till Spanien? men så var det ju inte utan helt annat. Spännande o det låter lyxigt dock ledsamt att höra om ditt ansikte hoppas det ger med sig stor kram <3 <3 <3

Svar: Nej inte Spanien denna gång! Dock en fär oss väldigt välkänd och omtyckt plats. Och nu blir ansiktet bättre för var dag.
En bra start på resan blev det.
Kram!
Ditte

wiolettan

Vad ska det bli för överraskning tro? Väntar med spänning.
Härliga bilder från flygplanet, så vackert med himlen i dessa färger.
Trevlig resa.
Kram.

Svar: Tack! Det blev en väldigt bra början på resan och himlen var så vacker att titta på innan mörkret lade sig. Kram!
Ditte

Geddfish

Trevlig resa och jag gissar på Asien. Och då Kina.
Kram och ha det gott!

Svar: Tack! Asien är rätt!Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Väntar med spänning på att få veta vart flyget tar er. Gissar på Thailand.
Ha det så skönt och kramar till er båda/A-K

Svar: God afton eftermiddag, för den har redan infunnit sig. NJuter i skuggan på terrassen och hör havet brusa lite lätt i bakgrunden. Din gissning är helt rätt.
Stor kram!
Ditte

Jessica Högberg

Vilka vackra bilder! Man undrar vad du ska på=)

Svar: Tack! Ja, det blir en långresa men till ett för oss gammalt och välkänt resmål i Thailand.
Ditte

Anette

Antar att du bara mellanlandade här i Bangkok och redan sitter på stranden. Hoppas du har det riktigt skönt och inte är alltför jetlaggad.

Svar: Jag har mellanlandat i Bangkok i morse och vi blev hämtade och är nu ca 29 mil sydost om Bangkok, mitt emot Koh Samet, en liten ort där vi varit många gånger och vi trivs här. Stranden ligger jag inte på, solar inte alls. Men jag njuter i skuggan och av mat, bad och annat vackert.
Här blir det nu ren semester.
Men visst är jag jetlaggad! DEt var en del turbulens i natt så svårt att sova riktigt och det trots att vi åkte "bekvämt".
Ditte

Piedra

En överraskning... Det låter spännande! Hoppas att du låter oss få veta sedan.
Kram <3

Svar: Jadå! Mer kommer!Kram!
Ditte

Emma, Sol som sol?

Vackra bilder! Hoppas ni får en trevlig vistelse, vart ni än bär ivg. Thailand verkar det som av dina kommentarer.

Nu ska jag läsa vidare, läser lite baklänges blogg efter blogg, för att komma ikapp lite.

Svar: Tack! Jodå, det blev Thailand! Och just här i Chackapong 20 mil sydost om Bangkok har vi varit många gånger innan så det känns lite som hemma.
Ditte

BosseLiden

Du är för härlig och jag beundrar dig för det. Många andra hade varit hemma och undvikit kanske både människor och till och med att gå ut tills behandlingen var över. Du tacklar det på ett mycket bättre sätt och kan bli en bra förebild för de drabbade. Samtidigt som du vet vad du ska undvika.
Fina bilder.
Kram Bosse

Svar: Tack! Ja, man kan se saker och ting på olika sätt men jag får leva med detta och känner att jag nu är så stark att jag inte dirkt bryr mig om hur andra ser på mig och såren. Behandlingen blev lyckad och det är viktigast och ont had jag. Och jag vet vad jag ska undvika och är bra på det.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: