Resor och fotografering - lockande tema

    
"Travel & Photography" - resor och fotografering var temat för gårdagskvällen när Nordic Travelblog Event 
gick av stapeln på hotell Sheraton i Stockholm där ett femtiotal bloggare med inriktning på resor samlats. 
Cecilia Löwenadler och Anna Nilsson på Nordic Travelblog Event hade tillsammans med sponsorer bjudit in till en härlig och festfylld kväll där resandet och fotograferandet på olika sätt var i fokus.
Jag tvekade in i det sista om jag skulle gå men bestämde mig för att ett sårigt ansikte och värk inte skulle stoppa mig. Ett beslut jag blev glad över att jag fattade och jag hade  en väldigt trevlig, givande och rolig kväll och mitt onda försvann för några timmar. Eller snarare, jag glömde bort det.
Extra roligt blev möten med resebloggare både som jag träffat tidigare, bl.a Aniika som medryckande skriver "Resfredag"  och även andra bloggvänner vars bloggar jag följer men hitintills inte träffat.
Men denna kväll  blev jag genast igenkänd av Eva från Luleå som skriver den härliga bloggen med fantastiska foton  "People in The Street" (där resor och mycket annat finns med)
och av Anna som har två bloggar; en New Yorkblogg; "New York - My Bite of the big Apple", som är 
en guidning i och runt New York. En hel resehandbok hittas här med hotell, upplevelser, restauranger och mycket mer. Dessutom meföljer alltid lockande bilder till den informativa texten.
I Annas andra blogg, "Travel on a Cloud", skriver hon om mycket som är resrelstarat och olika resmål där inte New York är i fokus. Även i den här bloggen är bilderna väldigt njutbara. 
Maria Fantasydining kombinerar ofta resor med spännande och ofta annorlunda restaurangtips och barer från världens alla hörn. Här kan man hitta mycket matnyttigt och roligt.
 
Hotell Sheraton i juligt, glittrande. klädsel.
 
Redo för en festkväll.
 
Eva, (People in Street) Cathinka,(På vift)
och Anna (New York- My Bite of the big Apple & Travel on a Cloud) var några av dem vid mitt bord.
(Under kvällen bytte vi bord och det minglades ordentligt)
 
Anna och Cecilia från Nordic Trevelblog Event önskar oss välkomna och presenterar kvällens
blandade program . 
 
Kvällens program i korthet och med inslag från olika sponsorer.
- Patrik Brännfors från Getty Images Gallery berättade om trender inom foto och vad som kan vara en bra bild och där hantverk. Ljus och stil betyder mycket och  det är viktigt med ett bildspråk som engagerar.
 
- Peter Samuelsson, VD på Trade Tracker Sweden berättade om hur du som bloggare ev. kan tjäna pengar på din blogg men det förutsätter också att reklaminslag förekommer och att man som bloggare skriver om olika prudukter som man själv bestämt är relevanta för ens blogg.
 
- Representanter för Murciaregionen i Spanien, Israel, Flandern (Belgien) och Florida Keys/Key West presenterade sina områden.
 
Key West i Florida och Hemmingways hus där många katter, alla med sex tår fortfarande lever.
 
 
- En sommelier från Sheraton presenterade och bjöd på avsmakning av vitt vin från spanska Catalonien, Torres Esmeralda och rött vin från Golanhöjderna i Israel.
 
Cecilia, Nordic Travelblog Event och Sheratons sommelier presenterar vinerna.
                                                                                           
Efter alla presentationer, mingel och prat smakade det fint med den uppdukade buffén och alla lät sig väl smaka.
 
Pastasallad, oliver, olika röror, kycklinlår, grönsaker och bröd följdes av en
strut med belgiska pommes frites och det givna tillbehöret, majonnäs.
 
Givetvis var det en del priser som delades ut mot slutet av kvällen och det verkade som om alla som fick dem blev mer eller mindre överraskade. 
Kvällens värdpar ringde via Skype upp Helena och Peter, Freedomtravel, en av Sveriges mest populära  resebloggar och de just nu är de i Tjeckien för att be dem om hjälp att läsa upp vinnaren i kategorin "Travel Innvator 2016;" årets reseförnyare.
EFter visst krångel med telefoner och ledningar så gick samtalet igenom och Peter och Helena dök upp på skärmen.
Men! Arrangörerna hade grundlurat dem och Peter och Helena, som trodde de skulle dela ut priset till en annan bloggare, fick själva detta pris. Stort grattis! Jätteroligt!
 
Peter och Helena blir glatt överraskade över sin vinst.
 
Eva, med bloggen "People in the Street", tilldelades pris för bästa foto. Stort och varmt grattis!
Här tillsammans med representanter från Murciaregionen i Spanien
och priset är just är en resa till Murcia.
 
Kvällen blev sen och jag jag hann hem med bussen lagom toill tolvslaget och behövde inte vara rädd att tappa min sko. Men även om jag tappat skon var kvällen helt klart värt det. 
Extra tack till Eva (och hennes man Stefan) och Anna för  ett härligt och minnesvärt möte.
Och givetvis till arrangörer och sponsorer för utan dem hade kvällen inte blivit av.
 
 
Znogge

Vilken tur att du kom iväg på detta trevliga evenemang och vilken vacker klänning! När man kommer ut bland folk har man en tendens till att för en stund glömma vissa krämpor. Stort grattis till Freedomtravel och deras läsvärda blogg!

Kram och trevlig lördagskväll

Svar: Jag är verkligen glad att jag gick och trotsade att mitt såriga ansikte som ville stanna hemma. Men här bestämde jag mig och kunde glömma det onda för en några timmar. Klänningen trivs jag i och kände mig fin trots såren. Visst var det roligt att Freedom fick priset och jag gladdes med dem, med Eva, People in the Street, som fick pris för bästa Instagramfoto och givetvis de andra pristagarna.
Önskar dig en trevlig andra advent.
Kram!


Ditte

BosseLiden

Det lät trevligt. Tjusig klänning. Men hallå Ditte. Varför kom du inte dit med blått hår?
Kram Bosse

Svar: Det var en jättetrevlig kväll och jag kunde för några timmar glömma det onda i mitt ansikte. Funderade på blått hår, men tyckte det fick räcka med såren i ansiktet. Kunde bli för mycket uppmärksamhet annars. Kände mig fin i klänningen, en favorit med hem från Peking och det var ju där jag började blogga så klänningen kändes extra bra.
Kram Bosse och trevlig söndag.
Ditte

Christina

Vad festfin du är! Och vilken härlig kväll ni haft, ser festligt ut med det rosa och turkosa håret.
Önskar dig en finfin adventshelg!
Kramar

Svar: Tack! Jag är glad att jag trotsade det onda i ansiktet och gick för det blev verkligen en härlig kväll med fina möten, många skratt, mat och intressanta anförande. Givande på många sätt. Och värdparet fån Nordic Travelblog Event lotsade alla så fint genom kvällen och deras hårfärger piggade upp.
Trevlig söndag!
Kram!
Ditte

Comsi Comsa


Vilken snygg klänning, verkligen snygg.
Så skönt att du hann hem och inte tappade skon. :-)

Kram på dig ❤

Svar: Tack! Klänningen är en favorit med hem från Peking och jag trivs verkligen i den. Vad gäller skon så är det ju praktiskt att ha båda kvar.
Kram!
Ditte

Ami

Så roligt att du kom iväg på den trevliga kvällen trots ditt ömma ansikte!
Och du är lika fin som alltid! Och klänningen var jättesnygg :)
Kram

Svar: Tack, för fina ord! Och klänningen är en favorit som ofta är med och på. Jag är glad att jag inte backade för det var en väldigt trevlig kväll på alla sätt och skönt att glömma det onda för ett tag.
kram!
Ditte

marga

Nej Ditte, vad stoppar dig? Tur att ingenting gör det (tror jag), för då hade du gått miste om denna härliga kväll. Att ha roligt och glädje är suveräna smärtavledare. Du borde fått pris! Attans att det ska vara så smärtsamt för dig. En tröst att det har en ände. Trevlig lördagkväll! Kram!

Svar: Jodå, mycket kan stoppa mig. Men nu tänkte jag att jag gärna ville gå så att jag har ont eller har så ri ansiktet ska inte vara en anledning att missa en rolig och givande kväll. Sagt och gjort. Och jag hade så trevligt med fina bloggvänner att jag glömde bort det onda. Det var verkligen extra roligt att i verkligheten träffa några av de bloggvänner jag har följt ett tag. Fina möten!Visst har detta onda ett slut, om en vecka eller så. Och det känns bra.
Stor kram och tack för din fina omsorg.
Ditte

TantGlad

Jättesnygg klänning du har, och vilken tur du struntade i dina besvär och tog och gick på festen. Kul med resebloggare och så kul att träffa andra bloggvänner med samma intressen. Du gillar ju att resa. Förstår alla hade mycket att tala om.

Du har nog haft en givande och kul kväll. Blir glad av ditt inlägg

Stor kram fina bloggvän

Svar: Tack! Klänningen är en favorit som alltid är gångbar. Och jag är så glad att jag inte brydde mig om såren i ansiktet utan ändå gick. Det blev en jättetrevlig kväll. Verkligen! Och trevligt att träffa bloggvänner som jag följer men inte tidigare träffat. Fina möten!
Roligt att du tyckte det var trevligt att följa med.
Stor kram till dig också fina Tant Glad.
Ditte

BP

Först och främst - vilken fantastiskt fin klänning du har på dig! Otroligt fina färger! Å om jag skulle få för mig att köpa en klänning (har bara byxor) så skulle jag vilja ha just din! Sedan kan jag tala om för dig att dina "skavanker" är totalt osynliga!!! Å det bästa av allt - att du glömde bort smärtan:-) Bra att du gick dit med andra ord.

Att Freedom Travel sedan vann är riktigt välförthänt. Så hårt Helena och Peter jobbar för att ha en professionell blogg! Det ska belönas, helt klart! Är såååååå glad för dom!

Kollade också länken till "fotobloggaren". Ingen tvekan där heller - vilka bilder. Skulle kunna dö för att ta sådana foton!

Kollade även eventets FB-sida. Där såg jag att "mitt älskade" Israel var en av sponsorerna. En perfekt kväll alltså... att följa här på din blogg:-)

Svar: Tack! Klänningen är helfodrad och i siden och den är sydd för mig i Peking. Klänningen och jag har haft mycket roligt tillsammans. Och den är fortfarande en favorit.Jag hade innan jag valde tyget inte haft grönt men mina vänner propsade på att tyget var för mig så det blev så. Är tacksam för det.
Bilden av mig är ju ingen närbild så skavankerna syns inte och under kvällen brydde jag mig inte och mitt i det trevliga glömdes smärtan bort.
Det var verkligen jätteroligt att se både Helenas och Peters miner när det gick upp för dem att det var de vann. Helt obetalbart! Och de var så värda detta. Verkligen!
Och Eva som fick pris för bästa Instagrammare är så duktig med sin kamera och en så härlig person. Jag har följt Eva ett tag på bloggen och på Instagram och tröffade henne för första gången i.r.l. igår. Ett fint möte och det kommer att bli fler.
Jadå, Israel var en av sonsorerna. Har varit ädr ett par gånger på under 80 och 90- talet och åker gärna yillbaka.
Trevligt att du var med här via min blogg.
Ditte

Ruth i Virginia

Vilken stilig klänning och vilken jättetrevlig fest.
Fotot på Sheraton Stockholm är helt suveränt!

Betr. förra inlägget - Tänk att kunna sitta hemma och ha
en så underbart vacker utsikt från hemmafönstret!

12C och strålande sol här. Härligt!

Svar: Tack! Klänningen är en favorit i siden och sydd i Peking. Den har varit med mig på många fester och borde ha många roliga minnen med sig. Kvällen blev väldigt trevlig och med flera fina möten. Tänk vilka möten blogggvärlden kan ge.
Jag njuter av att sitta här och se ljusen och vattnet och känne rmig hemma här. Så skönt!
Låter skönt med +12 och sol. Njut!
Ditte

Tack själv, Ditte, för ett underbart möte! En otroligt glad överraskning att du kom till eventet. Så länge som vi "känt" varandra på nätet och så få träffas IRL. Ett minne för livet!
Jag instämmer också: Tänk vad inspirerande träffar kan göra för både hälsan och humöret.

Tack för att du länkar till mina bloggar. Det kommer en rapport från mig också så småningom, dock inte så informativ som din tror jag. Länkar till dig i stället! Du sammanfattar kvällens händelser galant.

Själv blev jag naturligtvis extra ressugen efter detta event och särskilt mycket på Israel, som vore ett helt nytt resmål för mig.

Ha en fin fortsättning på helgen. Kram!


Svar: Jag blev så glad över att se dig och det blev verkligen ett fint möte. Och så inspirerande! Jag läkar så gärn atill dina bloggar och jag följer dem med stort nöje och har verlkligen glädje av att göra det- Du vet ju att N.Y. ligger mig varmt om hjärtat och av många olika skäl.
Israel har jag besökt ett par gånger, dock nu länge sedan. Men jag har rest runt en del och kan absolut tänka mig att resa tillbaka dit.
Tack för fina ord och för ett minnesvärt möte.
Stor kram!
Ditte

Geddfish

Först, ett otroligt fint kort på dig! Oerhört vacker klänning, som man fäster blicken på och av dina skador syns noll och intet.
Så är du en suverän rapportör, fylligt och informativt inlägg, snygga foton.
Kul att se Peter och Helenas miner där i Skypen, ja de var väl värda priset.
Trevlig lördagskväll och nu nattar jag mig, för i morgon drar jag iväg.
Kram ♥

Svar: Klänningen är sydd i Peking i härligt sidentyg och den har jag använt mycket. Jag trivs i den och den är alltid gågngbar. Fotot är taget på avstånd, med mening och såren syns bara lite. Skönt så. Men de finns och känns.
Det var en väldigt trevlig kväll med många fina möten.
Och visst var det extra roligt att se Helenas och Peters miner när de förstod att det var de som vunnit detta pris.
Kvällen har varit lugn hemma och skönt så.
Önskar dig en fin tur i morgon och det bästa.
Stor kram du fina bloggvän.
Ditte

Marja

Vilken vacker klänning du hade på dig. Gillar färgen och mönstret. Det syns knappast något i ditt ansikte och tur att du for till eventet så att du fick några timmars avledning från smärtorna.
Ha en skön söndag! Kram!

Svar: Fotot är ju taget på rejält avstånd och det medvetet. Klänningen är en favorit sydd i sidentyg i Peking och den har b´varit med om mycket roligt många gånger.
Och det var en så trevlig kväll att jag glömde det onda för flera timmar. Så skönt.
Stor kram!
Ditte

Anna, New York – My Bite of the Big Apple

PS. Svar på din fråga om bloggaren bredvid mig: Hon heter Cathinka Ingman och driver bloggen På vift. http://cathinkaingman.se/ :)

Svar: Tack! Jag har lagt till det nu. Åldern du vet....Kom inte ihåg .
Ditte

Anna, New York – My Bite of the Big Apple

PS2. Haha, "where are my manners"? Missade ju helt att tacka för dina fina ord om mina bloggar också. Jag blev så glad djupt in i hjärtat!

Svar: Klart att dina bloggar ska vara med. De ger både mig och andra så mycket glädje och tänk vilka fina tips du ger. Och jag blev så in i hjärtat glad över att träffa dig och Eva. Bara så du vet.
Ditte

Ama de casa

Men vad fasen? Jag tror att blogg punkt esse mobbar mig...

Jag skrev en kommentar om hur SNYGG du är i din klänning och hur trevligt evenemanget verkade och grattade Peter och Helena.

Och den är puts väck, kommentaren???

Nåja. Nu fick jag ju säga det igen :-)

Svar: Illa! Kan bero på att du är i Amerikat....Och någon mobbing godtas inte här.
Kvällen och hela eventet var verkligen trevligt och det blev fina
möten.
Klänningen är en favorit som hängt med hem från Peking och skräddaren och jag trivs verkligen i den. (Inte så ofta jag har klänning så här. )
Jätteroligt för Helena och Peter till vinsten och till Eva. Jag gladde mig med dem.
Ditte

FREEDOMtravel

Åh vad roligt att läsa ditt reportage! Och vilken rolig bild du lyckades ta på oss haha!!! Ja, snacka om att vi blev överraskade!!! Vi var ju HELT säkra på att vi skulle dela ut pris till någon annan (hade till och med fått veta vem, dvs en av de andra pristagarna). En trevlig kväll verkar det ha varit! Cathinkas blogg heter På Vift. Och vi är i Kroatien, inte Tjeckien ;) Dock FULL förståelse för felskrivningen. Just nu reser vi så mycket så vi säger fel själva. Förra helgen kallade Peter Prag för Budapest. Och här kallade vi Kroatiens turistbyrå för "Czech tourism"... ;)

Svar: Vi saknade er verkligen men fick ju till sist syn på er där via Skype. Jätteroligt att ni vann priset! Alla gladdes verkligen med er. Kvällen var jättetrevlig och det blev för min del flera fina möten med bloggare jag följer och nu träffade i.r.l.
Tack för namnet på Cathinkas blogg. Ska skriva in det.
Ändrade i min kommentar till er. Blev skrivfel där. Rätt ska vara rätt.
Önskar er fortsatt fina dagar!
Och än en gång stort grattis.
Ditte

Eva - People in the Street

Åh tack snälla fina Ditte för gratulationerna och att du skrivit så fint om mig! Jag blev verkligen så glad när jag såg dig komma. Du förgyllde kvällen för mig och Stefan med ditt underbara sätt att vara. Din klänning från Peking var så snygg på dig och jag förstår att det är en favorit. Din intressanta historia om din far berörde oss och vi har läst på om hans bedrifter.

Stort varmt tack från oss båda. Nu ska vi göra oss redo för en ny heldag i Stockholm innan vi reser hem till Luleå igen. Inlägg kommer till veckan 😄
Kramar

Svar: Jag blev så glad över att träffa både dig och Stefan. Verkligen så roligt och sedan att möta Anna också. Jätteroligt! Extra roligt att du vann det fina fotopriset för bästa Instagramfoto. Jag gladdes med dig.
Jag är verkligen glad över att jag trotsade mitt ansikte och det onda och kom hit och ni bidrog verkligen till jag kunde glömma smärtan denna kväll.
Önskar er en trevlig heldag i Stockholm och fin resa hem till Luleå.
Stort tack till både dig och Stefan!
Kram!
Ditte

Fia

Hej snygging! Förstår att det blev en supertrevlig kväll! Trevligt och gott vad jag kan se! Dessutom fick det dig ju att glömma det onda för ett tag! Hoppas att det börjar ge med sig! Festligt att Freedomtravel fick dela ut pris till sig själva!!!
Ringer endera dagen!

Svar: God morgon! Ja, det blev verkligen en supertrevlig kväll med flera fina möten och jag kunde för ett tag glömma det onda. Såren blir nog nu inte värre men de kommer nog att behöva ytterligare en vecka för att läka.
Verkligen roligt att flera resebloggar uppmärksammades och Freedom troddde ju att de skulle dela ut ett pris, men så blev det inte. De vann själva! Jätteroligt!
Vi hörs!
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Åh va trevligt du haft det & så snygg du är i din urläckra klänning :) ljuvlig...kan förstå alla dessa glada människor som är där o det måste vara ett kul möte med alla dem :) önskar dig en fin 2 advent kramen

Svar: Tack! Ja, jag kände mig fin trots det såriga ansiktet och kände inte heller att någon som var på plats ens reagerade över mina sår. Eventet var väldigt lyckat och det blev en jättetrevlig kväll med fina möten. Önskar dig också en fin söndag.
Kram!
Ditte

Ghugge

Så jättesnygg du är i din fina klänning, Ditte.
Starkt gjort av dig att gå iväg trots dina besvär..
och så härligt att kvällen blev lyckad.
Önskar dig en trevlig andra advent!
Varma kramar

Svar: Tack för fina ord! Och kvällen blev verkligen väldigt lyckad. Så skönt att glömma det onda för några timmar. Önskar dig också en fin söndag.
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Nu har jag bara ögnat igenom ditt långa inlägg. Ska läsa bättre senare. Har varit på sekreterarkurs i Västerås idag.
Vilken fin klänning du hade på dig, och vad jag förstår en supertrevlig kväll.
Här ska badrumsgolvet fogas i morgon, så lite ljusning finns det. Jag har städat så gott det går i röran och adventsljusstakar finna i vissa rum.
Många kramat till er/A-K

Svar: God sen kväll! Långt inlägg blev det och en väldigt trevlig kväll var det. Klänningen är sydd i Peking och en klar favorit som varit med många gånger.
Vad roligt med sekreterarkurs! Lite nytt!
Roligt att badrummet snart är klart, förstår att du längtar.
Stor kram!
Ditte

Dryden - Traveler's Edition

Hej! Jag såg dig men fick aldrig möjlighet att prata. :) Kul att du dök upp, det brukar bli bra event!

Svar: Jag tror även jag skymtade dig, men nästa gång kanske det blir mer än en skymt. Det blev en väldigt lyckad kväll och jag är glad för att jag kom trots behandling av skolskador i ansiktet.
Ditte

Lina - The world according to AdrenaLina

Vad kul att ha hittat hit och få läsa om er kväll! Härliga bilder :) Det låter som det var ett väldigt lyckat event! Hoppas kunna vara med någon gång framöver så tills dess ska jag spana in din blogg lite till ;)

Svar: Välkommen hit! Kvällen var verkligen trevlig och det blev så många fina och roliga möten. Hoppas du kan vara med vid tillfälle!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: