Resor året runt.

    
Året 2016 är inne på slutspurten och om ett par dagar knackar nästa år på dörren och jag  öppnar den gärna på vid gavel , välkomnar och ser hoppfullt fram emot 2017. 
Vad året kommer att innebära vet jag inget om men jag kan önska och hoppas på en bättre värld och visioner och önskningar får man ha. 
För egen del har jag funderingar åt olika håll men det gäller att ibland skynda långsamt och ibland öka takten. Balans kan det också kallas.
Livet pågår just nu och det helt oavsett var jag befinner mig både kroppsligen och tankemässigt.
Gjorde en snabb tillbakablick på året som gått och konstaterade att det varit omväxlande med  ett par längre  och  en hel del kortare resor och ett år där  många möten och fina upplevelser har avlöst varandra. 
Och jag har under året, på ålderns tidiga höst, delvis återupptagit en nygammal jobbkarriär inom resebrancshen, något som gett och ger mig väldigt mycket.
 
Jag  har kämpat  med mina solskador och det kommer jag att få fortsätta med men kommer inte att låta detta begränsa mig utan vill hittar sätt att förhålla mig till det som jag nu inte kan göra något åt.
 
Januari tillbringades hemma i Stockholm där det firades födelsedagar och där vi firade både döttrarna och barnbarnet Max som fyllde 6 år. Mycket trevligt umgänge med "de mina" och vänner blev det också.
Ett besök på Sven Harrys konstmuseum för att se utställningen av Olle Olsson, "Hagalund" var occkså böand höjdpunkterna. Extra roligt med tanke på att jag  ofta vistades som barn och tonåring i Hagalund.
 
Max fyller sex år och hans moster Helen hade på begäran bakat en fantastiskt fin
och väldigt god Starwarstårta.
 
Snö i Stockholm och isen ligger på Årstaviken. (Mälaren)
Här längs vattnet går jag ofta och det alla tider på året.
 
 Februari. Den spanska sommarstugan väntade på oss. Vackert väder, långpromenader, vandringar i omgivningarna, restaurangbesök, tapasrejs, karneval och träff med vänner i olika sammanhang. 
Och minnesvärt är mitt försök att baka semlor. De blev mer sconesliknande och den svenska importerade grädden var extremt svårvispad.
 
Sista bilden är från de köpta, lätta och fluffiag små vetebullar jag köpte och
 som även de fick passera som semlor-
 
I mars kommer vi hem från Spanien, besöker släktingar på Åland och avslutar månaden med en två veckors resa till vårt thailändska paradis, den lilla byn Chackapong. 
 
Långa, vidträckta stränder, härliga omgivningar och väldigt behagligt på alla sätt.
(Är bara på stranden när jag badar. Solar aldrig numer. )
 
 April tillbringades till största delen hemma i Stockholm och med avstickare till barnbarnen i Uppsala då och då. Påskmiddag hos oss med döttrar och deras familjer. Kalas och många träffar med vänner över trevliga luncher och middagar. 
Våren kommer till Stockholm och blåsippor och andra blommor visar på att vintern nu lämnat oss för denna gång.
Ett trevligt inslag var också bloggeventet på Söder, i den kombinerade cykelbutiken och caféet Bonne Méchanique.
Och i slutet av april blir det Spanien, Torrevieja, där sommarstugan väntar.
 
Absolut vår i Stockholm.
 
I maj och juni är vi i Torrevieja, Spanien och gör en del dagsutflykter bl.a till Alicante (fem mil norr om Torrevieja) till Benidorm och till ön Tabarca som är den enda ön och som ligger utanför kusten längs Costa Blanca.
I slutet av juni skadar jag foten och det blir ett sjukhusbesök men ingen större skada. En stukning och ett fransigt ledband till följd av att jag trampade fel nere på paseon i Torrevieja.
Och inte nog med detta. På hemresan, i bussen från flygplatsen i Stockholm blir jag stucken av en geting på undersidan av armen och den svullnar upp rejält. (Är allergisk)
 
En del av Benidorm.
 
Skadad! Men vid gott mod.
 
Juli och augusti hade Stockholm som bas men det blev många avstickare; Åland, Uppsala, Västerås, Eskilstuna och Stockholms skärgård. 
En jobbrelaterad resa till Dalhalla och konsert med Malena Ernman och Sarah Dawn Finer samt ett besök i Wijs trädgårdar utanför Ockelbo  i juli . 
Ny jobbresa i augusti och denna gång via Västergötland till Bohuslän och där Uddevalla var basen. (Besök på Marstrand, på Smögen och i Lysekil. )
 
 
Dalhalla är i sig en upplevelse och att här lyssna till en konsert där både Malena Ernman och
Sarah Dawn Finer sjunger är minnesvärt.
 
Utsikt från mitt hotellfönster på Bohusgården i Uddevalla.
 
Halva september var en hemmamånad och yngsta barnbarnet fyllde tre år och detta firades ned tårta och trevligheter i Uppsala. Andra halvan tillbringades i Torrevieja med diverse utfykter bl.a till staden Denia en bit norrut efterkusten, träff med vänner och en behaglig tllvaro i största allmänhet. 
Under en vecka kom också barnbarnen och döttrarna på besök.
Även första delen av oktober var vi kvar i Spanien och hade behaglig sommarvärme.
Resten av oktober var vi i Stockholm med omnejd med trevliga dagar med nära och kära och jag hade ett par jobbuppdrag just i Stockholm, vilket passade mig utmärkt.
Stockholm är en stad jag alltid trivs i och det vare sig jag är mer aktiv eller njuter av att vara i hemmets lugna vrå.
 
Lyckligt födelsedagsbarn med moster Helens tårta gjord efter Williams önskemål.
 
Middag tillsammans på trevliga restaurang Mundo i Torrevieja.
 
November kom och det blev ännu en tur till Spanien. Här hyrde vi bil och körde söderut för att hälsa på vännerna Ninni och Sven,  som har en lägenhet i Nerja. Det blev också en tur till den vackra lilla byn Frigliana som ligger på en höjd några kilometer ovanför Nerja.
En lyckad resa på alla sätt med  goda vänner, mycket vackert att se, god mat och mysiga miljöer.
 
En av de mysiga gränderna i Frigliana.
 
I slutet av november kom vitillbaka till Stockholm och det blev en jobbresa och denna gång till Säffle och Säffleoperan för att se "My Fair Lady". En härlig upplevelse att höra den med värmländsk dialekt.
På ditvägen åt vi ett fantastiskt gott julbord på Karlslunds herrgård utanför Örebro och passade på att titta lite på julmarknaden där.
Gustav Frödings hemtrakter Alsters herrgård och julmarknaden där blev ett fint avbrott på hemvägen och likaså besöket på Lars Lerins Sandgrund, i Karlstad,  där han har sin permanenta konsthall. 
 
"Fönster åt gården" målad av Lars Lerin och inspirerad av Hitchcocks film
med samma namn.
 
December - årets andra långresa, även den till Thailand. Det är svårt att överge ett vinnande koncept.
Tre härliga veckor utan klocka och utan några bestämda planer. 
Dagliga scooterturer i omgivningarna, nya upptäckter,  bad i havet flera gånger om dagen, promenader längs stranden sena eftermiddagar, ljuvliga solnedgångar, god mat och fina möten  - absolut njutbart.
 
En av alla de vackra  thailändska solnedgångarna.
 
                                                                              
marga

Så mycket ett år innehåller ändå av händelser av skilda slag. Syns så tydligt när man spaltar upp det månad för månad. Trevligt! Nog får vi öppna dörren för 2017. Har liksom inget annat val, men jag funderar en hel del på vad som kommer att ske i världen. Sen, inte minst, för egen del. Får hoppas på och be för ett gott nytt 2017. Vi får hantera det som dyker upp på bästa sätt. Nåt annat är inte att tänka på. Visst är det lite spännande! Kram!

Svar: Visst öppnar vi dörrarna för 2017 men det finns många funderingar om vad som kan ske i världen och för egen del. Och spännande är det, helt klart. Stor kram!
Ditte

Biggeros

Det var mycket spännande resor och utflykter du har gjort år 2016. Det är alltid lika givande att följa dig som bloggerska på olika resor med historik. Jag ser fram emot ännu ett givande år 2017 med dig Ditte. Ta hand om dig och dina solskador. Inget verkar stoppa dig från dina upptäcktsfärder. God fortsättning. Stor kram 😚😚

Svar: Det blev en del resor under året, fler än vad jag själv mindes, men resor berikar och det vare sig de är långa eller korta. Resor ger ofta möten av olika slag och de tillför också mycket. Att resa i Blogglandia har berett mig mycket glädje och jag har med stort nöje följt dig på dina fina resor i Spanien och lärt mig mycket och blivit nyfiken på många platser du besökt och delat med dig av och från.Jag ser fram emot ett nytt år tillsammmans med dig och kanske korsas våra vägar.
Solskadorna försöker jag ta hand om, men de ska inte få stoppa mig.
Jag försöker förhålla mig till dem men inte låta mig begränsas.
Önskar dig det bästa för det nya året.
Stor kram!
Ditte

Znogge

Vilket spännande år du har haft och så många trevliga resor som har hunnits med. Vet inte om jag bryr mig om att göra en sammanfattning men vi får väl se...

Kram och ha en fortsatt bra torsdag :d

Svar: Jag gjorde sammanfattningen mest för min egen skull för jag tykcte inte det blivit så mycket resor, men det hade det ju blivit. Många resor blev det även inom Sverige, både privat och jobbrelaterade. Nu väntar 2017 och visst blir det ett bar år.
Kram!
Ditte

BP

Vilket fullspäckat 2016 både på hemma- och på bortplan!. När jag läser det fint illustrerade inlägget kan jag inte låta bli att fråga mig när du någonsin hade tid att jobba - innan du blev pensionär alltså;-) Men ni reste kanske mindre då...

Du är ett utmärkt exempel på att visa att det är helt underbart att vara panschis:-)

Svar: Jag insåg när jag skrev, att det blivit en del resor och andra trevligheter även under 2016. De sista fyra åren jag jobbade så var det i Peking och då reste vi också en hel del och mycket i Asien. Under övriga år när jag jobbat har det blivit många resor under de lov som varit; skidresor, sommarresor där många gått till USA, resor i Europa och en del därtill. Även som barn/ungdom reste jag en hel del och då med mina föräldrar.
Och visst är det fint att vara panschis och disponera sin tid. Jag gör mitt bästa.
Ditte

Fia

Vilken härlig exposé över det gångna året! Och visst välkomnar vi 2017, om än med viss bävan! Det gäller att ta vara på de fina stunderna, för de finns alltid där, hur det än ser ut runt omkring!
Kram

Svar: Tack! Och ett år går så fort. Visst finns det många fina stunderna men ibland är det svårt att ta till sig dem när världen runt om står i lågor.
Och inte var det bättre förr...
Önskar er ett gott slut och ett riktigt Gott Nytt År.
Ska bli roligt att ses igen om ett tag.
Stor kram!


Ditte

Ami

Ett år går fort! Men du har verkligen tagit vara på tiden och hunnit med många trevliga saker!
Nu ser vi fram emot nästa år :)
Stor kram och trevlig kväll!

Svar: Visst ser vi fram emot nästa år och spännande att se vad det nya året har med sig. Tiden går så fort och ibland är svårt att hänga med i alla svängar. Men väldigt roligt. Stor kram till dig också.
Ditte

Gemsofmylife

Tack för att du delar med dig av dina underbara resor och äventyr ❤ jag önskar dig nu ett riktigt Gott Nytt År ❤❤❤ Tack för alla fina kommentarer hos mig stor KRAM

Svar: Stort tack till dig som följer med! Och en delresor har det ju blivit under året. Har blivit mycket även inom Sverige med fina upplevelser. Jag vill också önska dig och de dina ett riktigt Gott Nytt År och att du ska må bra.
Tack för all glädje du sprider.
Stor kram!
Ditte

Musikanta

Fantastiskt omväxlande och spännande år du har haft. Förstår att du jobbar som bussguide då och då numera. Det gjorde jag också för snart 45 år sen då det inte fanns mobiltelefoner eller dator. Man fick ha alla dokument och pengar med sig i en portfölj som jag alltid hade med mig överallt. Försöka få tag i en telefon någonstans och ringa några timmar innan lunchen för att påminna restaurangen om att man skulle komma dit. Men det var väldigt roligt och jag fick se och uppleva mycket som du ju får på dina resor. Man träffade många trevliga människor också.
Kram från Ingrid som önskar dig ett Gott Nytt År!

Svar: Känner igen det du skriver om hur det var att jobba som guide/reseledare förr. Jag gjorde det ju också på den tiden och då både i Sverige och utomlands. Roligt och minnesvärt. Sedan har det under årens lopp, då och då, blivit en del reserelaterade jobb. Lite enklare är det nu med mobiltelefoner, men jag minns telefonkiosker längs vägen i Sverige.
Utomlands fick man lita på att det fungerade och lösa ev. problem när man kom fram. Det gick bra det också.
Önskar dig också ett Gott Nytt År.
Kram!
Ditte

Ingrid

Ojojoj vad du har hunnit med under året. Själv trampar jag mest runt i min lilla stad. En del utflykter har jag ändå varit med på, men inte så långt. Har ju goda vänner med bil som
förgyllt tillvaron en hel del. Det är vackert här omkring också.
Jag minns när vi festade på semlor, dina hembakade"scones"semlor var godast!
Önskar dig och B ett Gott Nytt År, kram/Ingrid

Svar: Ja, semmelkalaset var trevligt men inte blev det de fluffigaste semlorna. Mer kompakta. Och grädden var svår att vispa....Hade varit frusen. Visst finns det mycket att se och uppleva i närheten av Torrevieja också. Vi har ju använt oss av "Rosa bussarna" för att ta oss lite längre och det har fungerat väldigt bra och även att hyra bil för att se sig om.
Och jag konstaterade, när jag skrev inlägget, att det under året blivit en hel del resor.
Bara trevligt! Hoppas även på en del resor nästa år.
Vi önskar dig också ett Gott Nytt År.
Kramar från oss.
Ditte

Marja

Härligt och händelsefyllt år du haft! Hoppas 2017 blir lika bra eller ännu bättre! :)
Kram!

Svar: Mycket har hänt under året och det har varit ett bar år i många avseenden. Och visst blir 2017 också ett bra år. Jag tror att positiva tankar bidrar mycket. Kram!
Ditte

Susjos

Vilken härlig sammanfattning på ett händelserikt år för dig! Wow så mycket du har hunnit med. Visst är det roligt med blogglandia, tack vare dej gjordes ett besök på Forsbacka wärdshus, och en resa från Kapellskär i år !
Önskar dej en god fortsättning och ett Gott nytt händelserikt år! Godnattkram!

Svar: God morgon! Är snart på resande fot igen, men inom landet. En jobbrelaterad resa över nyår. Blogglandia är ju fantastiskt på många sätt och nya kontakter kan knytas.
Jätteroligt att ni blev inspirarade och tog en tur både till Forsbacka och över till Åland från Kapellskär.
Och jag har fått mycket inspiration från dig och en hel del energi. Tack för detta.
Önskar dig ett gott slut och ett riktigt Gott Nytt År med många fina och roliga upplevelser.
Kram!
Ditte

FREEDOMtravel

Du har verkligen hunnit ett och annat under året! Det har varit roligt att följa med! Önskar Gott Nytt reseår!

Svar: Konstaterade att det blivit en del resor under 2016 och många även inom Sverige, en del jobbrelaterade, vilket varit väldigt givande och roligt i sig. Önskar er också ett Gott Nytt reseår.
Tack för fina resor med er under året och vidgade vyer.
Ditte

ToveOlberg

Året som gått
resa och uppleva du fått
i stora mått
Du delar så jag
med välbehag
över lag
fått följa
glädjen kan jag inte dölja!
Tack så mycket resesyster
jag blir yster
Stor kram

Svar: Tack finaste Tove! Du har berikat året och du har varit med mig i tankarna både på resor och hemma. Stor kram söstra mi och vi har mycket som väntar inpå det nya året.
Ditte

Anette

Vad du hunnit med på ett år! Era resor inom och utomlands är alltid trevliga och lärorika. Jag hoppas du fortsätter i samma anda. Många nyårskramar från ett underbart soligt Italien.

Svar: Tack! Insåg när jag sammanställde åert att det blivit några resor som gjorts. Och visst är det roligt att resa. Jag hoppas att även 2017 har med sig en del resor i bagaget för att resa är en del av mig. (Både långa resor och kortare.)Italien låter härligt och jag kan förstå att ni har det toppen.
Önskar dig ett gott slut och ett rikktigt Gott Nytt År.
Kramar från mig i Göteborg.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: